Jump to content
Shipfriends

Δεν ήμουνα εγώ, για αεροπλάνα.


Recommended Posts

Πού έγκειται όμως η σπατάλη;Στό ότι το ATH-JSY και το ATH-ZTH είναι γραμμές με αρκετή κίνηση ώστε δέν μπορούν να θεωρηθουν άγονες ή στο ότι τίς πήρε η OAir και όχι η νεόκοπη και άνευ προτέρου βίου MINOAN AIRLINES;

Γιατί άν μέν ισχύη το πρώτο,τότε ναί,να δεχτώ ότι πρόκειται περί σπατάλης.Αν όμως ισχύη το δεύτερο,τότε καλώς έπραξε η ΥΠΑ και δέν έδωσε τις άγονες στην MIN.Διαβάστε λίγο το σχετικό topic στο airliners.gr και αναρωτηθήτε πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτή κανείς μιά εταιρία που δέν έχει κάνει ούτε μιά πτήση (ώστε να δείξη τί είδους ψάρια-ή μάλλον πουλιά-πιάνει),που πήρε την αδειοδότησή της με "σμπρώξιμο" ομολογημένο από αρχηγό πολιτικού κοινοβουλευτικού κόμματος και μάλιστα μιά-δυό μέρες πρίν καταθέση προσφορά γιά τίς άγονες και που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ακριβώς αυτές οι άγονες,άρα δέν έχει κάποιο business plan.....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 520
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

σκανδαλο (για μενα) ειναι οτι επιδοτειται η ζακυνθος και η συρος που δεν ειναι δα και απομακρυσμενες και εχουν αξιοπρεπη ακτοπλοικη συγκοινωνια, αλλα και αρκετη "αυτονομια" σα νησια (διοικητικα κεντρα, με νοσοκομεια κλπ).

αν δε τα επαιρνε και η minoan που ειχε την ευνοια του καρατζαφυρερ, θα ηταν μεγαλυτερο σκανδαλο

Link to comment
Share on other sites

Πανω κατω ειμαι κ εγω στο πνευμα του proud.Ειδικα για την Συρο(η Ζακυνθος πες ειναι πιο μακρια),αν θυμαμαι καλα,η γραμμη εγινε επιδοτουμενη προσφατα επειδη την εγκατελειψε η Ολυμπιακη λογω ανυπαρξιας μεταφορικου εργου και μαλιστα γιαυτο φροντισαν οι διαφοροι βουλευτες(να γινει αγονο) του νησιου/νησιων μολις εμειναν χωρις αεροπορικη συνδεση με την Αθηνα.

Παντως αυτο που θα ηθελα να γινει ειναι ενας συνδυασμος με αγονες απο αερα και θαλασσα.Οι επιβατες γρηγορα και σχετικα φτηνα,τα εμπορευματα/οχηματα με roro που να πηγαινουν κ με 10μιλια(ποιον θα νοιαζει)αρα και με 'φθηνοτερες επιδοτησεις.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Αρα είναι αυτό που έγραψα πιό πρίν,ότι δηλαδή από "τεχνικής" άποψης δέν μπορούν να θεωρηθούν άγονες.

Τώρα βέβαια,να'ταν αυτό το μόνο σκάνδαλο στην Ελλάδα,τί καλά που θα ήταν........

Link to comment
Share on other sites

Στο μεταξύ απορώ τί σόι πτήση θα είναι αυτή της Σύρου που το νησί το βλέπεις "δίπλα" σου με το που απογειώνεσαι από ΕλΒεν...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εντυπωσιακή υποδοχή στο πρώτο αεροπλάνο της Ryan την Πάτρα, με δύο πυροσβεστικά του στρατού να το καταβρέχουν ενώ κινείται στο διάδρομο!! Η επιβατική κίνηση προς Άραξο μεγαλύτερη από εκείνη προς Λονδίνο. Ε και λίγη καθυστέρηση :)

Link to comment
Share on other sites

Το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Ryanair στην Πάτρα, στο αεροδρόμιο "Αγαμέμνων" του Αράξου! Καλή αρχή και μακάρι να μείνει! Nα πούμε ότι το parking είναι δωρεάν. Αφήνεις το αυτοκίνητο έξω από το terminal και όλα καλά. Τα λεωφορεία από Πάτρα δε βολεύουν πολύ αλλά θα τα φτιάξουν στα μέτρα των πτήσεων (όπως έχουν σκοπό και όπως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει). Οι επιβάτες ενθουσιασμένοι :) Η θέα της Καλογριας, του Μύτικα και των πλοίων στον Πατραϊκό από ψηλά, όλα τα λεφτά!

7021155623_3fc5311f24_o.jpg

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετα την Χιο και η Σαμος στην αγκαλια της Astra στα αγονα για Θεσσαλονικη.Καθημερινες πτησεις με φτηνα εισητηρια(γυρω στα 50ευρω)με πανω απο 100θεσεις για καθε ταξιδι.Σκεφτειτε λοιπον ποσοι θα πηγαινουν με ΤΕΟ,ΜΥΤΙΛΗΝΗ η ΤΑΞΙΑΡΧΗ για πανω :rolleyes: (πιο ακριβα και 1μερα ταξιδι).Αν το κρατος λειτουργουσε σωστα θα καθοντουσαν να δουν τι πρεπει να επιδοτουν και ποσο...

ΥΓ1.Και η Μυτιληνη φυσικα εχει συνδεση με την Θεσσαλονικη απλα εκει υπαρχει η πιο ακριβη Olympic Air.

ΥΓ2.Περισσοτερα για τις αγονες εδω.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εκλεισα πριν λιγες μερες εισιτηρια για Σκωτια(οσο πιο μακρια γινεται :lol: )με τη RYANAIR και επειδη πολυς ντορος γινεται για την συγκεκριμενη εταιρεια ειπα να ψαξω να βρω τι εστι ryan,ποιοι κρυβονται πισω απο το management της εταιρειας κτλ..

Και βρεθηκα μπροστα στις εικονες που θα δειτε παρακατω..Ο κυριος δεν ειναι αλλος απ τον ιδιοκτητη της RYANAIR Michael O'Leary. :ph34r:

post-2699-0-32557100-1336839873_thumb.jppost-2699-0-79903400-1336840234_thumb.jppost-2699-0-93588300-1336840266_thumb.jppost-2699-0-71415400-1336840287_thumb.jp

Παρατηρηση Νο1:Tι κανει ο ανθρωπος για να ζησει..

Παρατηρηση Νο2:Φανταστειτε τωρα με την κριση να παθει κοκομπλοκο και κανεις δικος μας εφοπλιστης και να δουμε αναλογες εικονες :lol: καβαλα στην τσιμινιερα του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ας πουμε.. :lol:

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Η να χορεύη τσιφτετέλι τελείως γυμνός πάνω στο εναπομείναν "κουτί" τού ΤΕΟ (γιά να τον βλέπουν όλοι).

Ωστόσο,υπήρξαν και εποχές όπου πλοιοκτήτες ακτοπλόοι καθόντουσαν οι ίδιοι στο κιόσκι τής εταιρίας τους και έκοβαν εισιτήρια.

Πάντως μιά και προτίθεσαι να πετάξης με την Ryanair,να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να ζήσης αξέχαστες εμπειρίες (όπως,π.χ.να σέ κατεβάσουν,λόγω κακών καιρικών συνθηκών,σε κάποιο άγνωστο επαρχιακό αεροδρόμιο τής Σκωτίας και να σε αφήσουν στην τύχη σου-έχω διαβάσει τέτοια trip reports γιά την συγκεκριμένη εταιρία).

Επίσης να έχης υπ'όψιν σου ότι η εταιρία αυτή είναι no-frills,δηλαδή πέραν τού να σε μεταφέρη με αεροπλάνο,δέν σού παρέχει καμμιά άλλη υπηρεσία-ακόμα και την μεταφορά τών αποσκευών σου μέσα στο ίδιο αεροπλάνο την πληρώνεις ξεχωριστά).

Link to comment
Share on other sites

Εχω ακουσει αρκετα πραγματα απο αλλους που εχουν ταξιδεψει σχετικα με το..ΚΤΕΛ των αερομεταφορων

Ολο το πακετο μαζι με τις αποσκευες μου ηρθε 180 ευρω πηγαινε-ελα(Χανια-Γλασκωβη).

Αυτη ειναι ολη η φιλοσοφια των low-cost εταιριων δηλαδη''σε μεταφερω πολυ φθηνα,αλλα απο κει και περα μην περιμενεις τιποτα αλλο απο μερους μου''

Προσωπικα,δεν με ενοχλει αυτη η λογικη και την κατανοω σε μεγαλο βαθμο.Αν αναλογιστουμε δηλαδη μονο και μονο το κοστος των καυσιμων ειναι λογικο μια εταιρεια που εν συνεχεια πουλαει εισιτηρια τοσο φθηνα να εξυπηρετει περιφερειακα αεροδρομια(μικροτερα τελη)και οχι κεντρικα,να εχει μειωμενο προσωπικο κ παρεχομενες υπηρεσιες εντος του αεροσκαφους κτλ..

Link to comment
Share on other sites

Το αντίτιμο του εισιτηρίου στη Ryan είναι συνήθως όλο και έσοδό της, αφού λόγω του 25λεπτου turn around δεν πληρώνει φόρους αεροδρομίου, κι αν αυτό συμβεί, λόγω του περιφερειακού αεροδρομίου από το οποίο έχει επιλέξει να πραγματοποιεί πτήσεις, εκείνος είναι μικρός και θα επιβαρύνει λίγο την τιμή. Όταν μιλάμε και για χρεώσεις αποσκευών τότε τα χρήματα που πάνε στην τσέπη της είναι αρκετά παραπάνω. Έχουμε αναφέρει τις τιμές. Επίσης, στο αεροπλάνο όλο και κάτι θα φας και θα το πληρώσεις (δεν πάνε όλοι με ταπεράκια!). Ακόμη, όλο και κάποιος επιβάτης θα "την πατήσει" με τους "όρους" και θα κληθεί να πληρώσει ένα ωραιότεταο penalty, €70 ας πούμε επειδή δεν εκτύπωσε το boarding pass του... Οπότε αν υπάρχει καλή πληρότητα, κάτι θα βγάλει.

Όπως και να έχει, αν είσαι τυπικός, συμφέρει. Ειδικά αν ταξιδεύεις για δυό-τρεις μέρες και μπορείς να αποφύγεις την αποσκευή, αν πετάς για κοντινό προορισμό, ενώ τα καθίσματα είναι πιο καλά από την Easy που την πληρώνεις πιο ακριβά. Στην προκειμενη, έσκασες πολλά για Glasgow, αλλά είναι high season, με μια άλλη εταιρεία και transit θα πλήρωνες αρκετά παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

.(το ψαρεψα απο το airliners.gr)

Ο Δαίδαλος του ΜΙΤ και της ΝΑΣΑ με πιλότο τον Έλληνα πρωταθλητή ποδηλασίας Κανέλλο Κανελλόπουλο καταφέρνει να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης με ανθρώπινη δύναμη (ΗΡΑ) πετώντας από την Κρήτη στην Σαντορίνη και καλύπτοντας την απόσταση των 112χλμ σε 3 ώρες και 54 λεπτά!

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης, 24 χρόνια μετά την επίτευξη του ρεκόρ.

Στην εκδήλωση του BikeRespect βραβεύτηκε ο Έλληνας πρωταθλητής Κανελλόπουλος

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Mayday calls σε μία ημέρα από τρία αεροπλάνα της Ryanair λόγω έλλειψης καυσίμων, όταν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μαδρίτη ανάγκασαν σε αλλαγή του προορισμού από Barajas σε Valencia...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

"Θεσσαλονίκη-Αθήνα από €15" και άλλα φτηνά εισιτήρια για προορισμούς εσωτερικού και βαλκανικές πόλεις διαφημίζει στο website της η Astra Airlines, που σε συνεργασία με το γνωστό tour operator της Θεσσαλονίκης Mouzenidis πραγματοποιεί και charter πτήσεις από/προς πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δοκίμασα την Astra Airlines, ταξιδεύοντας με British Aerospace e-146-300 για Σαλονίκη και οι εντυπώσεις ήταν θετικές. Ευγενέστατες αεροσυνοδοί που πλέον γνωρίζουν και χαιρετούν τους τακτικούς επιβάτες της εταιρείας και ο πιο άνετος χώρος ανάμεσα στα καθίσματα. Η Astra διαθέτει δύο BAe και δύο Αirbus320.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το επομενο θεμα αφορα αμιγως και εμας και εχει να κανει με την εναρξη δρομολογιων μεταξυ Χανιων και Κυθηρων απο την 1η Νοεμβριου απο την εταιρεια Sky Express.Το εισιτηριο θα κοστιζει 29 ευρω και απορω μετα απο την αποκτηση αυτης της εναλλακτικης λυσης για τη μεταβαση απο το ενα νησι στο αλλο ποιος θα παει να προτιμησει να θαλασσοπνιγει στο δυσκολο δυτικο Κρητικο με τον Κορναρο.. ;)Και κατα ποσον βεβαιως αξιζει να επιδοτειται(και να υπαρχει)το συγκεκριμενο σκελος της αγονης αυτης γραμμης.. Φυσικα εξαιρουνται οι ρομαντικοι της υποθεσης οι οποιοι ωστοσο οση καλη διαθεση και να εχουν δεν μπορουν να συντηρησουν ενα ολοκληρο καραβι.

Σε αεροπορική σύνδεση των Χανίων με τα Κύθηρα προχωρά η εταιρεία Sky Express η οποία ξεκινά το συγκεκριμένο δρομολόγιο από την 1η Νοεμβρίου. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, οι πτήσεις Χανιά - Κύθηρα θα εκτελούνται κάθε Παρασκευή και Κυριακή, ενώ οι πτήσεις Κύθηρα - Χανιά θα εκτελούνται κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Ο ναύλος, σύμφωνα με το κοστολόγιο που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας ανέρχεται στα 29 ευρώ.

Ο στόλος της Sky express αποτελείται από αεροσκάφη 'Jestream 31', 30 θέσεων, με δύο μέλη πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης και ένα θαλάμου επιβατών.

Χανιωτικα Νεα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Περιοδος ανακαταταξεων και συγχωνευσεων στον αεροπορικο κλαδο οχι μονο εγχωρια(deal Aegean-Olympic)αλλα και διεθνως.Με παρεμβαση..Μερκελ λοιπον η Lufthansa βρισκεται πολυ κοντα στην εξαγορα της Turkish Airlines.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κεφαλαιούχοι από τον Καναδά (σας θυμίζει τίποτα; ) τις Μαλδίβες και την Ελλάδα, ετοιμάζονται να επενδύσουν σε 19θέσια υδροπλάνα που θα σπάσουν την απομόνωση της νησιωτικής Ελλάδας (και όλο και κανένα κομμάτι του ΕΣΠΑ θα αξιοποιήσουν δεόντως :P).

Link to comment
Share on other sites

Κεφαλαιούχοι από τον Καναδά (σας θυμίζει τίποτα; ) τις Μαλδίβες και την Ελλάδα, ετοιμάζονται να επενδύσουν σε 19θέσια υδροπλάνα που θα σπάσουν την απομόνωση της νησιωτικής Ελλάδας (και όλο και κανένα κομμάτι του ΕΣΠΑ θα αξιοποιήσουν δεόντως :P).

Να δώ το υδροπλανάκι τών 19 θέσεων να προσθαλασσώνεται και να δένη στην Κάσο με 8 μπωφόρ και ν'αφήνη απ'όξω το ΠΡΕΒΕΛΗΣ και what in the world,που λένε και στον Ανω Ουμπάγκι....

 

Τα'χω ξαναπεί αυτά,άλλο Καναδάς και Μαλδίβες (και όχι Μαλβίδες,όπως έχω ακούσει πολλούς να λένε) κι'άλλο Αιγαίο πέλαγος.....

 

Οσο γιά το επιχείρημα περί "άγριου πολέμου απ'τους εφοπλιστές",δέν νομίζω πως φοβάται η Blue Star και ο Grimaldi ότι τα 19θέσια θα τους κλείσουν το μαγαζί...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στην Ακτή Βασιλειάδη θα δένουν τα υδροπλάνα??

Στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά και ειδικότερα στην περιοχή όπου αγκυροβολούν τα πλοία για τα Δωδεκάνησα, αναμένεται να «δένουν» τα υδροπλάνα.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή σε συνάντηση εκπροσώπων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε., οι οποίοι φαίνεται πως συμφώνησαν ότι η λειτουργία του υδροπλάνων στην περιοχή δεν δημιουργεί πρόβλημα στο λιμάνι. Η οριστική έγκριση για την χωροθέτηση αναμένεται από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.

Ανοιχτό πάντως παραμένει το ζήτημα της βάσης συντήρησης των υδροπλάνων, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος στην Ακτή Βασιλειάδη. Για τη δημιουργία της βάσης εξετάζεται χώρος στο Πέραμα.

Η προσθαλάσσωση των υδροπλάνων αναμένεται να χωροθετηθεί κοντά στο νησί της Ψυτάλλειας, ενώ παράγοντες της αγοράς υδροπλάνων εκτιμούν ότι οι πρώτες πτήσεις στη χώρα μας αναμένεται πλέον να πραγματοποιηθούν στις αρχές Αυγούστου.

 

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...