Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

Εδώ κάποιες ήμερες είναι δεμένο στο σιλό το μοτορσιπακι Jacob. Από χθες είναι στο λιμάνι δίπλα από το κεντρικό λιμεναρχείο Lauren L, ενώ τη Sea Star όπως είπαμε αλλού, μεθόρμισε στη προβλήτα Κρακαρη. Ενώ για τέλος ας κάνουμε μια πιο δίκαια σύγκριση μεγεθών μεταξύ του Αρίων και του Empress (καλά όχι ότι με αυτή τη σύγκριση σώζεται αλλά λέμε τώρα):D.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kαι σήμερα το απόγευμα μετά από αρκετό καιρό τα γατάκια3-4 "ξεκολλήσανε" το ένα από το άλλο. Ίσως να είναι σειρά του FC3...

Link to comment
Share on other sites

Το ρυμουλκό Κένταυρος ήταν δεμένο στην Ακτή Βασιλειάδη δίπλα από τις δεξαμενές (είναι να δεξαμενιστεί σήμερα). Το Ίλιον έπεσε από τη δεξαμενή και την έκανε από το λιμάνι (μάλλον καμία Σαλαμίνα πάλι)

Link to comment
Share on other sites

Στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη είναι το ρυμουλκό Κένταυρος (φωτογραφίες από το δεξαμενισμό από πλώρα και πρυμα). Ενώ το Άρτεμις σήμερα που έπεσε από τη δεξαμενή στην Ελευσίνα επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στη προβλήτα του Σαρωνικού.

Link to comment
Share on other sites

Το Ύδρα Ι όταν επέστρεψε από το δοκιμαστικό έδεσε στον Άγιο Σπυρίδωνα μπροστά από τη πύλη Ε9 (μετά από χρόνια επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια του). Το Flying Dolphin Venus I ήρθε σήμερα από το Πέραμα και έδεσε στο ίδιο σημείο. Ενώ στη μικρή δεξαμενή ανέβηκε το εφοδιαστικό Afros IV.

Link to comment
Share on other sites

Και το ΑΡΙΩΝ ήταν (είναι) σήμερα στον Πειραιά φίλτατε Π100 (από κρουαζιερόπλοια) :).

Είπαμε, ...συγκρινόμενο υστερεί, αλλά μην το ξεχνάμε..... :D

...Ακόμα μία φωτογραφία από την παγόδα, που αναμφίβολα παραπέμπει σε ...συγκρίσεις μεγεθών.
...Ενώ για τέλος ας κάνουμε μια πιο δίκαια σύγκριση μεγεθών μεταξύ του Αρίων και του Empress (καλά όχι ότι με αυτή τη σύγκριση σώζεται αλλά λέμε τώρα):D.
Link to comment
Share on other sites

Για να μην κατηγορειτε τον Π100 οτι ξεχασε να μας πει για καποια προσεγγιση κρουαζιεροπλοιου στον Περαια,σας ενημερωνω απο τωρα,πως αυριο θα ειναι το Queen Victoria στο μεγαλο λιμανι;):rolleyes:

ΥΓ.Επισης αν δεν το δω σε φωτο αυριο,ειμαι σιγουρος πως δεν θα κοιμηθω για ολη την Μεγαλοβδομαδα:D

Link to comment
Share on other sites

Το Highspeed 5 είπαμε ότι έδεσε στο Ακτή Τζελεπη (εκεί που δένει το Highspeed 3). To Jetferry 1 έκανε μια θέση πιο δεξιά στα Λεμονάδικα (στη γωνία). Ενώ από κρουαζερορόπλοια είχαμε σήμερα το Seabourn Pride και το Norwegian Jade εκατέρωθεν της παγόδας.

Link to comment
Share on other sites

Χθες το βραδύ το Highpseed 3 έδεσε στη θέση που κανονικά έδενε το Highpseed 5.

Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά έχουμε το Ocean Village Two στο προλιμένα. Στη παγόδα το Artemis, το Silver Wind, το Adriana και το Princess Daphne στην Ακτή Ξαβεριου. Ενώ σήμερα έπεσε από τη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη το Afros IV

Link to comment
Share on other sites

Χθες το Super Jet είχε μεθορμίσει στη θέση που έδενε το Highspeed 1. Αλλά επειδή κατέβαινε το Highspeed 1 μεθόρμισε (με τη βοήθεια του ρυμουλκού Καραπιπερης ΙΙ) στη θέση που ξεχειμώνιασε το Highspeed 2. Ενώ το Lauren L έπεσε από τη δεξαμενή

Link to comment
Share on other sites

Μετά από καιρό είδα ξανά αναμμένο χθες το βραδύ το Ρομιλντα.

Και απόψε ήταν αναμμένο το Ρομίλντα, το μοναδικό από τα πλοία του καπτά Μάκη που βρίσκονται δεμένα στο λιμάνι.

Πρώτη βραδιά απόψε μετά από πάρα πολύ καιρό που δεν υπήρχε ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μετά και την απογευματινή αναχώρηση του ΑΡΙΩΝ. Όλες οι προβλήτες από ακτή Ξαβέρη μέχρι και το τελωνείο άδειες, με εξαίρεση ένα δελφίνι της HSW που βρισκόταν δεμένο στην ...παγόδα.

Βραδιά μαγική, ανοιξιάτικη, με τους ήχους από την λειτουργία του Επιταφίου στον Άγιο Νικόλαο στον Άγιο Σπυρίδωνα και στην Αγία Τριάδα να πλανιόνται σε όλο το λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

Στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη είναι το Vemaoil XI, στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη το ρυμουλκό Κέρβερος. Σήμερα στο λιμάνι είχαμε από κρουαζερορόπλοια το MSC Armonia, το Regatta, το Brilliance of the Seas, το Cristal, το Aquamarine, το Arion, το Easycruise Life και το The Calypso.

Ενώ το απόγευμα έφτασε ένα σκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής με τα διακριτικά CP 266.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Θα ήθελα να αναφέρω ένα συμβάν το οποίο συνέβει σήμερα έξω από το λιμάνι του Πειραιά που με παραξένεψε και πιστεύω ότι αυτό είναι το κατάλληλο τόπικ, αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Περίπου στις 13:00 εξω απο το λιμάνι βρίσκονταν το Αρτεμης της Hellenic Seaways και το Φοίβος. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι ενώ αυτά τα δύο πλοια πλησίαζανε τη μπούκα του λιμανιού συνέχιζαν να κινούνται το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να ελαττώνουν ταχύτητα. Μόνο όταν έφτασαν στο φάρο αποφάσισε ο Φοίβος να κόψει. Και αναρωτιέμαι εγω, δεν είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρονται σαν να στήνουν κόντρες στα ''λιμανάκια'' οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων. Δηλαδή αν γινόταν κάποιο ατύχημα μετά τι θα έλεγαν; Πείτε μου και εσείς αν θέλετε την αποψή σας.

ΥΓ: Σας παραθέτω και μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα.

http://img185.imageshack.us/img185/1640/dsc02542.jpg

-----

http://img6.imageshack.us/img6/7633/dsc02545i.jpg

-----

http://img17.imageshack.us/img17/4224/dsc02550r.jpg

-----

http://img406.imageshack.us/img406/8690/dsc02551.jpg

-----

http://img402.imageshack.us/img402/9652/dsc02552.jpg

Edited by proud_ionian
βαραινει η σελιδα με το full size
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα δεν ειναι καποια συνηθισμενη εικονα αυτο που μας παρεθεσες με τις φωτογραφιες σου, αναφερομαι φυσικα στα τελευταια χρονια;), και οχι παλιοτερα. Παρα το γεγονος οτι φαινεται σαν κατι τετοιο, ειμαι απολυτως σιγουρος πως το Πειραιας Τραφφικ το οποιο βρισκεται στο κτιριο της Σχολης Λιμενοφυλακων που φαινεται στα αριστερα της πρωτης φωτογραφιας σου, ειχε ξεκαθαρισει ποιο πλοιο εχει προτεραιοτητα για την εισοδο στο λιμανι και δεν υπαρχει περιπτωση κατα την γνωμη μου το Αρτεμις να περασε τα φαναρια πρωτο σαν αποτελεσμα νικης στην "κοντρα".

Link to comment
Share on other sites

...Και αναρωτιέμαι εγω, δεν είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρονται σαν να στήνουν κόντρες στα ''λιμανάκια'' οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων. Δηλαδή αν γινόταν κάποιο ατύχημα μετά τι θα έλεγαν; Πείτε μου και εσείς αν θέλετε την αποψή σας....

Αφού μάλλον δεν έχεις δεί (λόγω ηλικίας ασφαλώς) το "Παναγία Τήνου" και το "Ναϊάς ΙΙ" να κοντράρουν ποιό θα πάρει την εσωτερική στο στενό ανάμεσα Φλέβες και Βουλιαγμένη, τότε δικαιολογημένο το ερώτημά σου. Κι' οι καρδιολόγοι λένε χοληστερίνη στο 160, αλλά δεν μου φαίνεται να μην έφαγε κανείς εδω μέσα (και παραέξω) κατσίκι μέχρι σκασμού το Πάσχα ;).

Link to comment
Share on other sites

Περίπου στις 13:00 εξω απο το λιμάνι βρίσκονταν το Αρτεμης της Hellenic Seaways και το Φοίβος. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι ενώ αυτά τα δύο πλοια πλησίαζανε τη μπούκα του λιμανιού συνέχιζαν να κινούνται το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να ελαττώνουν ταχύτητα. Μόνο όταν έφτασαν στο φάρο αποφάσισε ο Φοίβος να κόψει. Και αναρωτιέμαι εγω, δεν είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρονται σαν να στήνουν κόντρες στα ''λιμανάκια'' οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων. Δηλαδή αν γινόταν κάποιο ατύχημα μετά τι θα έλεγαν; Πείτε μου και εσείς αν θέλετε την αποψή σας.

Τα δυο πλοία έφυγαν με λίγα λεπτά διαφοράς λόγω της καθυστέρησης του Άρτεμις (πρώτο το Άρτεμις και μετά το Φοίβος), όποτε μέχρι 5 λεπτά από την είσοδο του λιμανιού (του Σαρωνικού) (5 λεπτά από τη κίτρινη για τα πλοία από το Αιγαίο, αυτά έχουν και το περιορισμό ταχύτητας), τα συγκεκριμένα πλοία πλέουν πάση δύναμιν. Εκείνη την ώρα ζητάνε την άδεια εισόδου από το λιμάνι από το Piraeus Traffic. Οπότε δε βλέπω το κακό να προσπαθούν τα δυο πλοία πιο θα προλάβει να φτάσει πρώτο στο 5 λεπτό για να μπουν στο λιμάνι. Εφόσον το traffic έδωσε προτεραιότητα στο Άρτεμις αναγκαστικά το Φοίβος έκοψε για να μπει πρώτο το Άρτεμις.

Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά είχαμε το Noordam και το Lauren L. Το Lauren L αναχώρησε λίγο μετά τις 08:30 μετά από κάποιες εργασίες επισκευών στο Πέραμα.

Link to comment
Share on other sites

Στον Πειραιά έχουμε σήμερα τα κρουαζιερόπλοια AZAMARA QUEST και MSC ARMONIA. Ενώ το EASYCRUISE LIFE αναχώρησε αργά χθες το βράδυ, από τον προλιμένα όπου βρισκόταν το τελευταίο διάστημα, για την Μύκονο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...