Jump to content
Shipfriends

jkourkoulis

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jkourkoulis

  1. Καλησπέρα φίλε μου. Δυστυχώς αυτό τον καιρό δεν έχω χρόνο να το βελτιώσω με κτήρια. Κάποιος άλλος χρήστης είχε πει πως θα το αναβάθμιζε (του έχω δώσει το αρχείο) αλλά μάλλον κάτι θα προέκυψε γιατί δεν έχουμε κάποια ενημέρωση.
  2. Και λογικά προϊστάμενο τον πατέρα μου... ΥΓ.: Μήπως έχει κάποιος κάποιο σχέδιο του πλοίου;; Θέλω κάποια στιγμή να προσπαθήσω να φτιάξω ένα μοντέλο του και θα μου χρειαστούν...
  3. Νομίζω πως αυτό είναι λίγο περίπλοκο γιατί έτσι ουσιαστικά θα είναι σαν να χάνεται η συλλογική σύμβαση κάτι το οποίο όπως καταλαβαίνουμε όλοι δεν είναι καθόλου καλό. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος απλά μου ακούγετε ως η ποιο λογική εξήγηση. ΥΓ: Από ότι ξέρω πάντως η ΠΝΟ ήταν έτοιμη να κάνει 3ήμερη "διακοπή" της απεργίας αλλά λόγο της υπεροπτικής στάσης του "κυρίου" Βεντούρη -δεν έκανε καμία νέα πρόταση στην σημερινή συζήτηση ενώ η ΠΝΟ ήταν έτοιμη να πέσει πιο κάτω για να λυθεί το θέμα- ανακοίνωσε νέα 48. Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα και έτσι έπρεπε να γίνει η 3ήμερη διακοπή καθώς η συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν ανόητη απόφαση (για αυτό το λόγο υπήρχε ουσιαστικά και διχασμός στην διοίκηση της ΠΝΟ).
  4. Έχεις δει το φυλλάδιο κάποιου από αυτούς που εσύ λες ότι δεν έχουν δουλέψει ποτέ ή μιλάς απλά για να μιλάς; Άσε θα σου απαντήσω εγώ που έχω δει και φυλλάδιο και από όλα. Γύρω στα 30 χρόνια μέσα στα καράβια σου κάνει ή έχεις κάτι άλλο να μας πεις;
  5. Εννοείτε πως θα ψηφίσω τον Ερωτόκριτο. Είναι το αγαπημένο μου πλοίο και θυμάμαι ακόμα και τώρα όλους τους εσωτερικούς του χώρους παρότι έχω να μπω από όταν ήμουν 9 χρονών (μία δεκαετία δηλαδή). Όπως επίσης πάντα θα θυμάμαι να βλέπω την είσοδο στη Βενετία από τη γέφυρα και να πετάω σαΐτες στην Αδριατική από την πρύμη του. ΥΓ: Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να φτιάξω ένα μοντέλο του να το έχω στο δωμάτιο μου...
  6. Καλημέρα φίλε όπως είπε και ο Sea Jets έχει αναλάβει την τελειοποίηση του λιμανιού. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα γιατί και εγώ ανυπομονώ να το δοκιμάσω!
  7. Νομίζω πως το διαχειρίζεται η ΠΕΠΕΝ με χορηγίες βέβαια. Όσο για το ότι επιβίωσαν είναι γνωστό ότι χάρη σε πατέντες των εκάστοτε ναυτικών συντηρήθηκαν τόσα χρόνια αλλά και πάλι μόλις 3 έχουν απομείνει από τα χιλιάδες αν δεν κάνω λάθος - πολλά μάλιστα "κόπηκαν" στα δύο.
  8. Πάντως το Πορφυρουσα είναι ίσως από τα καταλληλότερα που έχουν περάσει από αυτό το δρομολόγιο - όχι ότι είχε και μεγάλο ανταγωνισμό αλλά τέλος πάντων - καθώς μπορεί να πάρει αρκετά αυτοκίνητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι "κατεβαίνουν" στη Νεάπολη με το αυτοκίνητό τους και μετά περνάνε απέναντι (πάλι μαζί με το αυτοκίνητο). Επομένως το να έχει αρκετούς χώρους επιβατών και να παίρνει λιγότερα αυτοκίνητα όπως ήταν μερικά από τα προηγούμενα καράβια στο δρομολόγιο δεν θα ήταν ορθολογικό.
  9. ΦΟΙΒΟΣ Η φώτο είναι πολύ πρόσφατη κατά την επιστροφή μου από την Αίγινα -ναι μέσα στα αλάτια από το ολοήμερο μπάνιο ανέβηκα να τραβήξω μερικές φώτο με τη χάλια ποιότητα του κινητού μου. Πρώτος νικητής (πιο γρήγορος και από τα Highspeed ) ο ΣΕΙΡΙΟΣ -στον οποίο οφείλεται και η διόρθωση του ορίζοντα, καθώς όπως διάβαζα ένα από τα post του στις τεχνικές φωτογραφίας σκέφτηκα ότι σε πολλές φωτογραφίες μου η θάλασσα "πέφτει" στα πλάγια χαχα. ΥΓ. Καλά proud_ionian με έστειλες, τι φαντασία είναι αυτή; Αλλά όλοι ξέρουμε ότι πήγες για το δύσκολο.
  10. Καλησπέρα. Είναι αρκετά εύκολο αλλά από το τίποτα... (Φυσικά δεν ψάχνουμε το ιπτάμενο δελφίνι που περνάει απο τα δεξιά αλλά το "κεντρικό καράβι" της φωτογραφίας )
  11. Μπορεί κάποιος να μου πει πως είναι η ακριβής ονομασία του setup αρχείου; Το χρειάζομαι γιατί δεν ξέρω που είναι μέσα στο pc και λέω μήπως το βρω με αναζήτηση. Ευχαριστώ.
  12. Ευχαριστώ. Ναι πράγματι έχει παρα πολλά triangles:mad: αλλα θα βρω τρόπο να κάνω τα επόμενα πιο ελαφριά. Το πρόβλημα με τα τζάμια νόμιζα ότι διορθώθηκε. Τώρα το εμφανίζει μόνο όταν έχεις chase camera , στο pilot view βλέπεις κανονικά.
  13. Επιτελους ολοκλήρωσα το πρώτο μου καράβι! Αν θελετε αξιολογήστε το. hs4.rar ΟΔΗΓΙΕΣ 1) Καντε extract τους δυο φακέλους που ειναι μεσα στο αρχειο που κατεβάσατε όπου θέλετε. 2) Βάλτε το φάκελο highspeed4 στο φάκελο boats και το φακελο highspeed στο φακελο panels.
  14. Ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλα αν δεν κανω καποιο λαθος όταν βάζω κάποιο διαφανο χρώμα (αυτα που δίνει για γυαλι) στο παιχνίδι "χανεται" η θάλασσα μέσα απο το τζαμι. Αν μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο καλυτερα θα σου ημουν ευγνώμον. Ευχαριστω.
  15. Συγχαρητηρια είναι ο Ερωτόκριτος. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη γύρω στο 1998-99 στη Βενετία αν θυμάμαι καλά.
  16. Θα ήθελα αν μπορει καποιος να μου πει πως φτιάχνετε τα τζαμια της γεφυρας. Δηλαδή πως καταφέρνετε απ' έξω να είναι κανονικά μαύρα και από μέσα διάφανα γιατί εγώ όταν χρησιμοποιώ τα διάφανα materials στο sketchup μεσα στο παιχνίδι είναι προβληματικά καθώς δεν φαίνεται η θάλασσα αλλά ούτε και τα λιμάνια (μεσα από τα τζάμια). Ευχαριστώ.
  17. Επειδη δεν εχει βαλει κανεις εδω και αρκετες ημέρες σκεφτηκα να βάλω εγώ ένα. Πιστεύω ότι είναι αρκετά εύκολο...
  18. Αρχικα σας ευχαριστώ πολυ και τους δύο. Θα προσπαθήσω όπως μου είπατε αλλά έχω άλλη μια απορία και είναι πάλι για το σινιάλο του "Cruise" στο οποίο δεν μπορω να τοποθετήσω λόγο της καμπύλης κάποιο σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση τι μου προτείνεται;
  19. Καλημέρα.Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο θέμα του "βαψίματος" των μοντέλων. Όσο και αν προσπαθώ δεν μπορώ με τπτ να χρωματίσω σωστα ένα μοντέλο. Για παράδειγμα το μοντέλο του φίλου Νήσος Χίος "Cruise ..." πήγα να το κάνω πιο ΜΙΝΟΑΝ αλλά δεν κατάφερα ούτε το σινιάλο να φτιάξω. Εσείς πως το κάνετε,με textures με χρώματα; Και στο παραπάνω μοντέλο του "ΡΟΔΑΝΘΗ" τα παράθυρα πως "μπήκαν"; Ευχαριστω.
  20. Καλησπέρα. Θα ήθελα να αναφέρω ένα συμβάν το οποίο συνέβει σήμερα έξω από το λιμάνι του Πειραιά που με παραξένεψε και πιστεύω ότι αυτό είναι το κατάλληλο τόπικ, αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Περίπου στις 13:00 εξω απο το λιμάνι βρίσκονταν το Αρτεμης της Hellenic Seaways και το Φοίβος. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι ενώ αυτά τα δύο πλοια πλησίαζανε τη μπούκα του λιμανιού συνέχιζαν να κινούνται το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να ελαττώνουν ταχύτητα. Μόνο όταν έφτασαν στο φάρο αποφάσισε ο Φοίβος να κόψει. Και αναρωτιέμαι εγω, δεν είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρονται σαν να στήνουν κόντρες στα ''λιμανάκια'' οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων. Δηλαδή αν γινόταν κάποιο ατύχημα μετά τι θα έλεγαν; Πείτε μου και εσείς αν θέλετε την αποψή σας. ΥΓ: Σας παραθέτω και μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα. http://img185.imageshack.us/img185/1640/dsc02542.jpg ----- http://img6.imageshack.us/img6/7633/dsc02545i.jpg ----- http://img17.imageshack.us/img17/4224/dsc02550r.jpg ----- http://img406.imageshack.us/img406/8690/dsc02551.jpg ----- http://img402.imageshack.us/img402/9652/dsc02552.jpg
  21. Αποφάσισα και εγώ να σας παρουσιάσω την πρώτη μου απόπειρα να δημιουργ΄σω ένα καράβι. Είναι το παλιό Κνωσσος των Μινωϊκών αλλά δυστυχώς επειδή είναι πολύ φωρτομένο δεν μπορώ να το βάλω στο virtual sailor. Αν θέλετε πείτε μου τη γνώμη σας. -----------------------------
  22. Κατάλαβα τι εννοείς, ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και αν τα καταφέρω θα αναβέσω και κάποια screenshots.
  23. Μήπως ξερει κανεις γιατι τα πλοια που φτιάχνω στο sketchup εμφανιζονται στο παιχνιδι πολυ μικρα; Ευχαριστω.
  24. Yes that is how it should be done.I thought that you had this scenery already installed. I uploaded the aegean_sea scenery. Now you just have to delete what you have installed as aegean_sea and extract this folder into the scenery.After this reinstall the port as you did before and have fun. http://rapidshare.com/files/189117400/Aegean_sea.rar.html
  25. Hello my friend. You should extract the files into the scenery folder not into the aegean_sea. For instance:C:\Program Files\Virtual Sailor \ scenery) .If you do this you should see the harbour in game.
×
×
  • Create New...