Jump to content
Shipfriends

Five Continent Cruises


Recommended Posts

Το Grand Victoria ηταν σημερα στον προλιμενα του Πειραια και αναχωρησε το βραδι κατα τις 2200. Δεν ξερω αν ηταν στα πλαισια της καινουριας του ιδιοκτησιας κι αν επροκειτο για turnaround επιβατων.

Link to comment
Share on other sites

τελικά φαίνεται ότι ο κ. Ποταμιάνος δεν προκειται να το βαλει κάτω..
Ηδη υπαρχουν τα γραφεια της εταιρειας, μαντεψτε που! Μα στο κτηριο της Ηπειρωτικης:(

Σύμφωνα με το lloydslist.com (8/9/2006)

Aegean cruise contenders emerge

FORMER Greek cruise kingpin Andreas Potamianos and Elysian Cruises have emerged as partners of the Kollakis shipping group in a new cruise brand established to start Aegean cruising next year.

Ας κάνουν τον κόπο οι ειδήμονες της κρουαζιέρας να μας εξηγήσουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

ΥΓ Σαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για τις κρουαζιέρες του Αιγαίου δεν προκύπτουν τελευταία?

Link to comment
Share on other sites

Aν και όχι τέλειος γνώστης του θέματος, για το υστερόγραφό σου νομίζω πως μπορώ να απάντησω.

Οι ενδιαφερόμενοι αυτοί υπήρχαν πάντα και αν δε κάνω λάθος μόνο φέτος δεν ήταν στο προσκήνιο, αλλά απ'ό,τι φαίνεται δρούσαν στο παρασκήνιο...

Μην ξεχνάμε το "μπλέξιμο" στο AEGEAN 1...

Link to comment
Share on other sites

Εμενα Νηρεα μου φαινεται οτι η εγκαθιδρυση του Louis σαν νουμερο ενα στην κρουαζιερα, εχει ενοχλησει παρα πολλους και γινονται συνειδητες προσπαθειες να δημιουργηθει ενας δευτερος πολος(και να φανε τις σαρκες τους:P )

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως που καποιοι αν και αργα καταλαβαν οτι πρεπει να συνεργαστουν για το καλο της ελληνικης κρουαζιερας και για το καλο των ελληνων ναυτικων.Οπως επισης και να κρατουν καραβια τα οποια ειναι <<σημαιες>> της ελληνικης ακτοπλοοιας (world renaissance)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

κοντεσα αντι μοναρχη. το ocean monarch φευγει το ocean countess ερχεται

ΥΓ επειδη το αρχικο λινκ της "Ν"αυτεμπορικης δε δουλευει λογω δυνδρομης (;) ), να πω οτι απλα αναφερει οτι αντι του monarch, που ειχε προγραμματιστει, θα ταξιδεψει για την εταιρεια το countess

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Στο BLUE MONARCH βρίσκεται ακόμα στην Αυλίδα και γίνονται λαμαρινοδουλειές. Το φουγάρο έχει παραμείνει μπλε όπως ήταν (προφανώς θα μπουν και τα νέα σινιάλα) ενώ έχει σβηστεί το GRAND VICTORIA και από ότι φάνηκε το νέο όνομα γράφεται με ανάγλυφα γράμματα. Τη σημαία συγχωρέστε με αλλά δεν είμαι σε θέση να την αναγνωρίσω.

post-17-128326963075_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τη σημαία συγχωρέστε με αλλά δεν είμαι σε θέση να την αναγνωρίσω.

Σε άρθρο της "Καθημερινής" της 01.11.06 ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_16_01/11/2006_203404 ) αναφέρεται μεταξύ άλλων :

"Τα ανωτέρω πλοία φέρουν σήμερα σημαία κράτους της Ε.Ε., αλλά είναι έτοιμα να υψώσουν την ελληνική σημαία αμέσως μόλις επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα ανταγωνισμού".

Σε άρθρο της εβδομαδιαίας τουριστικής εφημερίδας "International Travel Report" της 07.11.06 ( http://www.travelreport-int.gr/travelreport/art.php?artid=239 ) αναφέρεται μεταξύ άλλων για τις προθέσεις της πλοιοκτήτριας εταιρίας Monarch Classic Cruises :

"Ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Μιχάλης Λάμπρος ανέφερε ότι επιθυμία των πλοιοκτητών είναι τα πλοία να υψώσουν την ελληνική σημαία (τώρα έχουν σημαία Πορτογαλίας), κάτι το οποίο σύντομα θα πραγματοποιηθεί, όταν επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα ανταγωνισμού που περιέχονται στα ευεργετικά μέτρα, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη εξαγγελθεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και αφορούν κυρίως στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΝΑΤ και των λοιπών ταμείων, αλλά και τις αναμενόμενες περαιτέρω ανακοινώσεις που σίγουρα θα ελαφρύνουν το σημερινό υπέρογκο λειτουργικό κόστος των υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιων και θα τα καταστήσουν ανταγωνιστικά σε σχέση με τα πλοία υπό σημαία άλλων ευρωπαϊκών ή και τριτοκοσμικών χωρών".

Πάλι καλά. Παρά Αγίου Βικεντίου, Νήσων Μάρσαλλ ή Καμπότζης :) (όπως το αλήστου μνήμης ελληνικών συμφερόντων Winner, "το βαπόρι απ' την Περσία" (ακριβέστερα από το Πουέρτο Ρίκο) που "πιάστηκε στην Κορινθία" (ακριβέστερα έξω από το Ντακάρ) το 2002, καλύτερα πορτογαλική σημαία...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Blue Monarch ξεκινησε τελικα σημερα τις κρουαζιερες του στη θεση του Ocean Countess το οποιο δεν ειναι ακομα ετοιμο, ευρισκομενο στο Νεο Μωλο Δραπετσωνας. Υποθετω οτι την Παρασκευη(?) θα γινει και η σκαντζα με το Blue Monarch να ξεκινα τις εβδομαδιαιες κρουαζιερες για τις οποιοες προοριζεται.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί κάποιες μπίντες στη Μύκονο είδαν σήμερα το OCEAN MAJESTY στο νησί τους; Τι κρουαζιέρα κάνει;

Link to comment
Share on other sites

Το OCEAN MAJESTY οντας μικροτερο σε χωρητικοτητα, κριθηκε ιδανικοτερο για να ξεκινησει τα 3-4 ημερα της Majestic αφου οι κρατησεις ηταν λιγες. Οταν με το καλο μεγαλωσουν -οι κρατησεις-(εκει γυρω στις 16 τρεχοντος μηνος) οι μπιντες της Μυκονου (που εχουν δει τα ματια τους.......) θα καμαρωσουν και το OCEAN COUNTESS που θα ανταποκρινεται στο booking και λεει να κινησει κι αυτο

Link to comment
Share on other sites

Σωστα, θα ηθελα να αυτο-διορθωθω. Περνωντας απο τον Ηετιωνα σημερα το πρωι, ειδα να γινεται γυμνασιο πανω στο Blue Monarch το οποιον ομως ηταν πληρωματος και οχι επιβατων. Ετσι εγραψα πατατα:o

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Επέκταση δράσης για την Monarch Classic Cruises

Πηγη: www.portnet.gr

Στις επταήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο, Monarch Classic Cruises εισήλθε πρόσφατα η Monarch Classic Cruises. Το κρουαζιερόπλοιο «Blue Monarch» απέπλευσε το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμούς Μύκονο Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι, Πάτμο, Ρόδο Ηράκλειο Σαντορίνη Πειραιά.

Το «Blue Monarch» πραγματοποιούσε τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες. Στην θέση του ξεκίνησε το γνωστό από την περσινή επιτυχημένη παρουσία του σε τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Ocean Monarch».

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Γνωρίζετε ότι τα πλοία της εταιρείας εμφανίζονται στα προγράμματα της CLASSIC INTERNATIONAL CRUISES του κ. Γιώργου Ποταμιάνου;

http://uk.cic-cruises.com/ships/

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία της Classic International Cruises είναι ή θα γίνουν SOLAS 2010 compliant.

Εν μέρει off topic αλλά ξέρουμε ποιά άλλα πλοία που ανήκουν στην "ελληνική κρουαζιέρα" επηρεάζονται?

Πίσω στη Μonarch όμως, η οποία αλλάζει από το 2008 την 7ήμερη "Golden Fleece". Πιο συγκεκριμένα από θα ξεκινάει από το Ηράκλειο και θα καταλήγει στην Κων/πολη. Αυτό θα γίνει εκτός άλλων και για να αποφύγει την κίνηση στα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σαντορίνης. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι κακή ιδέα.

Πρέπει να δείτε τί γινέται στο τελεφερίκ στα Φηρά, όταν σκάνε μαζί 3-4 ελληνικά πλοία, μαζί με κάποιο μεγαθήριο. :mad:

Τέλος, η εταιρία ανακοίνωσε καινούρια 7ήμερη κρουαζιέρα, που θα γίνεται εναλλάξ με την "Golden Fleece", η οποία και θα ονομάζεται "3 Continents-5 Countries". Ενδιαφέρουσα θα έλεγα, θυμίζει λίγο τα νεότευκτα της ROC ή μου φαίνεται?

Γενικά, γνώμη μου είναι ότι η νέα κρουαζιέρα ίσως να προσελκύσει περισσότερους έλληνες επιβάτες, αφού προσφέρει κάτι καινούριο, πέρα από τα νησιά μας που έχουμε δει όλοι. Δε ξέρω ακόμα το ακριβές δρομολόγιο βέβαια.

Αναρωτιέμαι όμως, θα τα καταφέρνει από πλευράς ταχύτητας το Blue Monarch?

Περισσότερα εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι κατάλαβα φίλε Γιώργο, οι 3 Ήπειροι, 5 χώρες είναι ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών κρουαζιερών που η κάθε μία πραγματοποιείται κάθε δεύτερη εβδομάδα. Δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με την κρουαζιέρα με τα νεότευκτα της ROC όπου εκεί το ίδιο πλοίο λόγω ταχύτητας προλάβαινε να κάνει όλο το πρόγραμμα, το οποίο ήταν και διαφορετικό. Στην ουσία, προστίθεται η παλιά επταήμερη κρουαζιέρα της Ηπειρωτικής " Αίγυπτο - Ισραήλ", η οποία είχε διακοπεί για λόγους ασφαλείας των επιβατών ashore, λόγω των εχθροπραξιών και των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουριστικών στόχων που συνέβαιναν κατά κόρον σε αμφότερες τις προαναφερθείσες χώρες.

Ελλείψει πλοίων λοιπόν ή επιβατών, οι δύο παραδοσιακές επταήμερες κρουαζιέρες που γίνονταν με διαφορετικά πλοία την ίδια εβδομάδα, τώρα γίνονται από το ίδιο πλοίο κάθε δεύτερη εβδομάδα και πλασάρονται σαν ένα ενιαίο πρόγραμμα τριών Ηπείρων και πέντε χωρών.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και έξυπνη επικοινωνιακά ανακοίνωση. Άλλωστε ο κ. Καψάλης είναι μαιτρ του είδους. Καλή τους επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι κατάλαβα φίλε Γιώργο, οι 3 Ήπειροι, 5 χώρες είναι ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών κρουαζιερών που η κάθε μία πραγματοποιείται κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Δεν ξέρω, σήμερα είδα και αυτό, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν είναι συνδυασμός αλλά μία κρουαζιέρα.

Απλά την μία εβδομάδα θα κάνουν "Χρυσόμαλλο δέρας" και την άλλη "3 Ηπείρους-5 Χώρες".

Όπως και να έχει, είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον και θέλω να δω την αντίδραση του ανταγωνισμου, ο οποίος έχει και πολλά πλοία...

Το ζήτημα της ασφάλειας ashore, αγνοούσα ότι ήταν ο λόγος της διακοπής για την ROC, αλλά τα πράγματα στα μέρη εκείνα δεν έχουν αλλάξει και πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...