Jump to content
Shipfriends

Κρήτη ΙΙ (ΙΜΟ 7814058)


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 597
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ταξίδι από Ηράκλειο για Πειραιά με το ΚΡΗΤΗ ΙΙ, χθες Κυριακή 20 Αυγούστου.

Φτάσαμε στο λιμάνι στις 08.30 και μας οδήγησαν σε τριπλή ουρά αυτοκινήτων, όπου μετά από λίγο μας έβαλαν στο κεντρικό γκαράζ.

Το πλοίο ασφυκτικά γεμάτο από επιβάτες (στα γκαράζ υπήρχαν ακόμα κάποιες ελάχιστες θέσεις για αυτοκίνητα).

Αφού ανεβήκαμε στο deck 6 που βρίσκεται η ρεσεψιον, οδηγηθήκαμε σε 4κλινη εξωτερική καμπίνα που ήταν σχετικά πλώρα, ένα κατάστρωμα κάτω, στο deck 5.

Άνετη καμπίνα μεν, με τηλεόραση όπως όλες οι εξωτερικές, όμως με πάρα πολλές φθορές, κακοκαθαρισμένη, με χαλασμένα φώτα στο μπάνιο και ξηλωμένα πάνελ οροφής.

Το πλοίο αναχώρησε με 5λεπτη καθυστέρηση, στις 09.05.

Δυστυχώς εδώ η εικόνα στο εσωτερικό δεν θύμιζε πλοίο, αλλά κατασκήνωση. Δεν υπήρχε ελεύθερο σημείο που να μην καλύπτεται από σεντόνια, sleeping bags και ότι άλλο βάζει ο νους, σε σημείο που να μην έχεις κυριολεκτικά να πατήσεις. 

Παντού, στον χώρο της ρεσεψιόν και του λογιστηρίου, στα κλιμακοστάσια, στα σαλόνια ακόμα και στο εκκλησάκι, είχαν στρωθεί κάθε είδους πανιά, σεντόνια, κλπ.

Το πλήρωμα προσπαθεί σκληρά, αλλά δεν φτάνει και δεν φταίνε αυτοί για την όλη κατάσταση.....

Παρεπιπτόντως και επειδή είχαν ακουστεί παράπονα για τον κλιματισμό πριν λίγο καιρό, όλα ήταν μια χαρά.

Το μεσημέρι λόγω μεγάλης κίνησης στο self service, φάγαμε στο a la carte εστιατορίο, το οποίο έχει λίγο πιο τσιμπημένες τιμές, όχι όμως τραγικά διαφορετικές από το self service και το φαγητό αν και πιο "γκουρμεδιάρικο" ήταν αρκετά καλό και η εξυπηρέτηση επίσης πολύ καλή.

Το απόγευμα από τις 17.30 το πλήρωμα χτυπούσε τις πόρτες των καμπίνων και ζητούσε από τον κόσμο να τις αφήσει για να προλάβουν να καθαρίσουν, μιας και είχε βραδινή αναχώρηση.

Το ΚΡΗΤΗ ΙΙ έπρεπε βάσει προγράμματος να δέσει Πειραιά στις 17.45, όμως στο λιμάνι μπήκαμε στις 18.45 και δέσαμε στις 19.00.

Για να κατέβεις φυσικά στα γκαράζ, επικρατούσε χάος, αφού δεν δίνουν προτεραιότητα στους οδηγούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος συνωστισμός.

Γενικά, ήταν καλό στο ταξίδεψα, αλλά μέχρι εκεί. Επειδή το έχω ταξιδέψει και σε νορμαλ συνθήκες κόσμου, δε θέλω να το αδικήσω, αλλά η χθεσινή εικόνα ήταν τριτοκοσμική και γίνεται με την ανοχή της εταιρείας του και χωρίς να μπορεί το φιλότιμο πλήρωμα να αλλάξει την κατάσταση.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή θ πρέπει η εταιρεία του (νυν ή μελλοντική), να προχωρήσει στην αντικατάσταση του...είναι πολλά τα άσχημα που έχει μπροστά στα καλά του....

Link to comment
Share on other sites

Ήμουν και εγώ στο ίδιο δρομολόγιο... προφανώς είχε πιάσει πρωτόκολλο...

Σε γενικές γραμμές περιγράφεις σωστά τη κατάσταση... θεωρώ ότι στο ημερήσιο δρομολόγιο αξίζει καμπίνα (και μάλιστα εξωτερική) κάνει το ταξίδι πολύ υποφερτό και χωρίς κάποια ιδιαίτερη αύξηση κόστους...

Πιστεύω ότι η λύση εν μέρη σε αυτό που περιγράφεις είναι η καλύτερη αξιοποίηση των εξωτερικών χωρων ... 

 

Από εκεί και πέρα αν και αισίως το πλοίο είναι μαΙ μας 25 χρονια είναι ένας καλός εργάτης... με μεγάλη προσφορά στην εταιρεία... δεν νομίζω ότι η ανεκ θα θέλει να το αλλάξει εκτός κι αν παραδώσει πνεύμα... αν και η αλήθεια είναι ότι υστερεί του ανταγωνισμού...

Όμως θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή λύσεις όπως το blue horizon ή Galaxy δεν προσφέρουν κατι καλύτερο... ιδιαίτερα το πρώτο..

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

τωρα παει με 18,5 νομιζω οτι απλα δεν υπαρχει λογος να το τρεξουν αφου δεν κανει προγραμματισμενο δρομολογιο απλα παει να καλυψει κενο στον πειραια

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Δεν το ηξερα αυτο, αυτο που ειχα ακουσει ειναι οτι θα παρει τα φορτηγα που εμειναν χθες εξω απο το μπλου οραιζον, παντος στο θεμα της βλαβης, δεν νομιζω οτι υφιστατε τετοιο προβλημα δεδομενου οτι το πλοιο συνεχιζει να ταξιδευει με 18+ 

Link to comment
Share on other sites

Έφτασε περίπου στις 21.00, οπότε λογικό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσφέρθηκαν δωρεάν είδη από τα μπαρ προς τους επιβάτες και τo self service και επεστράφησαν στο 100% οι αξίες των εισιτηρίων σε όσους δεν αναχώρησαν με το BLUE HORIZON το βράδυ της Τετάρτης από Ηράκλειο, αλλά ταξίδεψαν χθες το πρωϊ με το ΚΡΗΤΗ ΙΙ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
11 hours ago, Kaptennemo said:

Ήρθε στα αυτιά μου μια φήμη ότι το πλοίο δεν έχει και πολύ λαμπρό μέλλον , ίσως και να μην αλλάξει χρόνο . Είδωμεν 

Φημη η βίντεο στο τικ τοκ π μ έχουν στείλει 3-4; 😄

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...