Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ MINOAN LINES ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Η MINOAN LINES συμπαραστεκόμενη έμπρακτα στους δοκιμασμένους (πληγέντες), από τη σεισμική δόνηση, έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της περιοχής Λ’ Ακουίλα της Ιταλίας (σε ακτίνα 100 χλμ), προσφέρουν τη δωρεάν μετακίνησή τους από το λιμάνι της Αγκώνας προς Πάτρα στα δρομολόγια των πλοίων της 6, 7 και 8/04/2009.

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα να απευθυνθούν στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ της MINOAN LINES στην Αγκώνα (προσκομίζοντας τη φοιτητική τους ταυτότητα).

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +39 071 201708 και +39 071 56789.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στους πληγέντες φοιτητές θα παρατεθεί δωρεάν δείπνο στο πλοίο.

Οι θέσεις θα διατεθούν σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ο Μάρτιος πέρασε χωρίς καμία εξέλιξη, συνεπώς η επικρατέστερη εξήγηση είναι αυτή του Νηρέα:
Ορέστη, έχω εκφράσει και μια άλλη υπόθεση/εξήγηση:
Εάν δεν είχε αγοράσει τις Μινωικές ο Γκριμάλντι...θα αγόραζαν ποτέ οι Μινωικές τα Cruise Europa/Olympia? Και εάν δεν τα αγόραζαν (πουλώντας Πασιφάη κλπ) πού θα τα δρομολογούσε αποδοτικά?
άλλωστε μην ξεχνάμε πως η είσοδος του Grimaldi στην Αδριατική σχεδιάστηκε να γίνει με την ΑΝΕΚ και κατέληξε με την Minoan ;)
Αυτό, Ορέστη, είναι ένα ερώτημα, το οποίο πράγματι "ουκ εα με καθεύδειν".:rolleyes:

Δεν έχω καταλήξει εάν ο πραγματικός στόχος ήταν η ΑΝΕΚ και κατέληξε στις Μινωικές...ή στόχος εξαρχής ήταν οι ίδιες Μινωικές και η συμμετοχή στην ΑΝΕΚ απλώς το όχημα...ή ο στόχος ήταν γενικώς η Αδριατική και όπως κάτσει.:confused:

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Η είσοδος στην Αδριατική ήταν σαφώς ο πρωταρχικός στόχος, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως είχε σχεδιάσει από την αρχή την καραμπόλα ΑΝΕΚ-Minoan.

Αυτή νομίζω πως προέκυψε ως λύση διεξόδου της ΑΝΕΚ καθώς εκείνη την εποχή δεχόταν διπλό πρεσάρισμα: χρηματιστηριακό από τον Grimaldi και εμπορικό από την HSW στα Χανιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Ένταση του ανταγωνισμού και ανακατατάξεις στις γραμμές της Αδριατικής, προαναγγέλλει ο εκπρόσωπος του ομίλου Grimaldi και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Minoan Lines Παύλος Κυπριανού, με τη δρομολόγηση από την Minoan Lines, του νεότευκτου επιβατηγού οχηματαγωγού «Cruise Europa» στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Περισσότερα στο άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αναρωτιέμαι πότε η Minoan Lines θα αλλάξει τα έντυπα διαφημιστικά της?? Γιατί ακόμα στα εκδοτηρια της έχει τα παλαιά με τις παλιές ώρες αναχωρήσεως (21:00 αναχωρηση), εκτός εάν δεν ενδιαφέρονται να μάθει ο κόσμος αυτές τις αλλαγές στις ώρες αναχωρήσεων τους??

Link to comment
Share on other sites

Η εκτος και αν δεν μονιμοποιηθει το 22:00. Αν και πιστευω οτι θεωρουν αυτονοητο οτι ο επιβατης ξερει τα δρομολογια.

Link to comment
Share on other sites

Προαναγγελία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την 19η Ιουνίου 2009, στα γραφεία της Εταιρείας στο Ηράκλειο Κρήτης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των πιο κάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρικής χρήσης 1ης Ιανουαρίου 2008 έως 31ης Δεκεμβρίου 2008.

2. Λήψη απόφασης περί μη διανομής μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 1ης Ιανουαρίου 2008 έως 31ης Δεκεμβρίου 2008.

3. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης επί της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης και της διαχείρισης της πιο πάνω χρήσης.

4. Έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κατά το έτος 2008.

5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου επτά (7) έως εννέα (9) μελών με τετραετή θητεία, κατόπιν των σχετικών τροποποιήσεων του καταστατικού της Εταιρείας σε συνέχεια των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, της 30ης Απριλίου 2009.

6. Σύσταση Επιτροπής Ελέγχου κατά το άρθρο 37 του ν. 3693/2008 και ορισμός των μελών της.

7. Εκλογή τακτικών και αναπληρωτών Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχο της χρήσης 2009 και καθορισμός της αμοιβής τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απλά η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρία θεωρεί ότι με βάση τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου και τις προβλέψεις για τον ανταγωνισμό αλλά και τη μειωμένη - πιθανότατα- τουριστική κίνηση η τιμή της μετοχής θα πέσει

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές στόχοι που θέτουν οι χρηματιστηριακές εταιρείες, έχουν σχέση με τη θεωρούμενη ως πρόβλεψη της “δίκαιης” τιμής για το επόμενο διάστημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με δεδομένο πως περίπου το 90% των μετοχών βρίσκεται στην κατοχή του βασικού μετόχου, τέτοιες εκτιμήσεις δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Νέα αγορά μετοχών από τον Emanuele G. Grimaldi, στις Μινωικές Γραμμές.

Σε αγορά 3.100 κοινών ονομαστικών μετοχών των Μινωικών Γραμμών, συνολικής αξίας 10.268,75 ευρώ, προέβη στις 8/7 η εταιρεία Grimaldi Navigazione. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Grimaldi είναι συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Emanuele G. Grimaldi.

Πηγή : Marinews.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε αλλαγή πλάνων προχωρούν οι Μινωικές Γραμμές αναφορικά με το υπό ναυπήγηση πλοίο Cruise Europe του ομίλου Γκριμάλντι, αναβάλλοντας μέχρι νεοτέρας την αγορά του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr, η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει να προχωρήσει στη ναύλωση τελικά του πλοίου που θα παραδοθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο από τα ναυπηγεία Fincantieri, ελλείψει στην παρούσα φάση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την αγορά του. Το πλοίο που το αργότερο σε 3 μήνες θα είναι έτοιμο, θα φέρει τα χρώματα των Μινωικών Γραμμών και θα ναυλωθεί για κάποιο διάστημα από την κρητική εταιρεία προκειμένου να δρομολογηθεί κανονικά στις γραμμές της Αδριατικής, μέχρις ότου τελικά αγοραστεί.

Περισσότερα εδώ

Link to comment
Share on other sites

οσοι κατα καιρους εχουν πει (ειτε στα threads του shipfriends, ειτε οι αμεσα ενδιαφερομενοι με δηλωσεις τους στον τυπο) οτι απο τις μινωικες το μονο που θα μεινει ειναι το brand name Minoan Lines για την Αδριατικη, αρχιζουν να δικαιωνονται. οι μινωικες αποψιλωνονται απο τα περιουσιακα τους στοιχεια (pasiphae palace, μεριδιο στην HSW και εχει ο Θεος), μειωνουν το χρεος τους και το ανταλλαγμα ειναι ναυλωμενα πλοια ιδιοκτησιας του κυρ Μανωλη.

τι θα ακολουθησει; ποιος ξερει;

θα πουληθει και ο ικαρος και θα ερθει ναυλωμενο το cruise olympia; θα "ξεφορτωθουμε" και το ηρακλειο στην attica ή την sea star; θα γινει de listing της μετοχης; who knows.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Η Εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει τη σύσταση εταιρείας, με την επωνυμία "MINOAN ITALIA S.p.A", μετοχικό κεφάλαιο 120.000 ευρώ και ποσοστό συμμετοχής 100%.

Σκοπός της εν λόγω εταιρείας θα είναι η εκτέλεση ναυτιλιακών και άλλων συναφών εργασιών.

απο το ΧΑΑ η ανακοινωση, η οποια επιβεβαιωνει για μια ακομη φορα οσα εχουμε πει. ο ομιλος θα εχει την ιδιοκτησια, η minoan italia την εκμεταλλευση και την επανδρωση και μενει να δουμε που θα παει η γραμμη του ηρακλειου
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία οι Μινωϊκές Γραμμές

Πηγη: MEDIASHIPPING

Πρώτη και με μεγάλη διαφορά αναδείχτηκε η MINOAN LINES στα ταξιδιωτικά βραβεία του περιοδικού VOYAGER για το 2009, στην κατηγορία «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ». Με βάση την ψηφοφορία των αναγνωστών του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού, η MINOAN LINES βαθμολογήθηκε με το απόλυτο 100% στους τομείς : ΚΑΜΠΙΝΕΣ, ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ / ΤΙΜΗΣ. Άριστα πήρε επίσης και στις κατηγορίες: ΠΛΗΡΩΜΑ / SERVICE, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ και BAR / ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ.
Link to comment
Share on other sites

καλα δεν τους βραβευσε και το lonely planet:D. το περιοδικο αυτο προπερσυ ειχε βραβευση τα γαλαζια αστρα;). μιλαμε για εντυπο εκδοσεως μπομπολα που προφανως κανει κινηση αβροφροσυνης στους διαφημιζομενους του.;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Grimaldi, οι Μινωικές μελετούν τους τρόπους αξιοποίησης των 125 εκατ. ευρώ που θα πάρουν από την πώληση στην ΑΝΕΚ του μεριδίου που διατηρούσαν στην HSW.

Μεταξύ άλλων εξετάζονται: η επαναγορά από την εταιρεία του επιβατηγού - οχηματαγωγού Zeus Palace που είναι δρομολογημένο στη Βενετία, η ανάπτυξη μεγαλύτερων πλοίων στην αγορά της Αδριατικής και η απόκτηση του πλήρους ελέγχου του θαλάσσιου διαδρόμου Κόρινθος - Κατάνια - Γένοβα

.

Αφού δε φτάνουν τα λεφτά για να αγοράσουν το Cruise Europa & Olympia από το Grimaldi (για αυτό θα το ναυλωσουν). Υπάρχει κάτι σε πιο φτηνό, δηλαδή να ξανά αποκτήσουν το Zeus Palace!!

Link to comment
Share on other sites

.

Αφού δε φτάνουν τα λεφτά για να αγοράσουν το Cruise Europa & Olympia από το Grimaldi (για αυτό θα το ναυλωσουν). Υπάρχει κάτι σε πιο φτηνό, δηλαδή να ξανά αποκτήσουν το Zeus Palace!!

Τα λεφτά φτάνουν, τουλάχιστον για το ένα!

Εδώ ο Γκριμάλντι κάνει διευκολύνσεις στην ΑΝΕΚ μέσω Μινωικών, δε θα μπορούσε αν ήθελε να κάνει διευκόλυνση στις δικές του Μινωικές από τη μητρική;

Αλλά προφανώς θέλει να αφήσει ανοιχτό το θέμα με τα 2 νέα Κρούιζ για να δει πού τον συμφέρει να τα βάλει. Να τα δεσμεύσει στο Ελλάδα-Ιταλία και στις Μινωικές;

Φαντάζομαι σε τιμή καλύτερη από αυτήν που πούλησαν το ΠΑΣΙΦΑΗ. Αλλιώς, ...ποιός ο λόγος που το πούλησαν ??? :confused:

Πέρα από το πιθανό λόγο που αναφέρεις, η Πασιφάη πουλήθηκε σε τρίτη εταιρεία, ενώ με τις παρούσες συνθήκες το Ζευς ούτως ή άλλως ανήκει στον ίδιο όμιλο οπότε... :D

Βέβαια έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά, άρα παίζει κι αυτό το σενάριο (δηλαδή αρχικά να τα είχαν προγραμματίσει αλλιώς).

Edited by proud_ionian
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι στους στόχους του ομίλου Grimaldi να θέσει εκτός του ΧA τη μετοχή των Μινωικών, απάντησαν χθες στελέχη του ομίλου, μετά τις φήμες που «φούντωσαν» τις τελευταίες μέρες λόγω της κινητικότητας που παρουσιάζεται στη μετοχή της εταιρείας με αγορές.

Το Νοέμβριο η πρώτη δόση για τη πρώην θυγατέρα της

Στο μεταξύ οι Μινωικές αναμένουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου την πρώτη δόση των 125 εκατ. ευρώ που θα πληρώσει η ΑΝΕΚ για την αγορά του 33% της Hellenic Sea Ways. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΝΕΚ έχει εξασφαλίσει ήδη τη χρηματοδότηση της επένδυσης σε αυτήν τη φάση μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Σεναρια

Αγορά από τις Μινωικές του πλοίου που έχει δρομολογήσει η Grimaldi από την Κόρινθο προς Κατάνια.

Link to comment
Share on other sites

Πριν από λίγο καιρό διαβάζαμε ότι η πρώτη δόση δόθηκε ήδη από την ΑΝΕΚ στις αρχές Αυγούστου! :confused:

Για αυτό το πλοίο που αναφέρεις έχουμε κάποια φώτο και πληροφορίες; Για τη γραμμή;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...