Jump to content
Shipfriends

stradivarius

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stradivarius

  1. Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της. Λοιπόν, στους πελάτες έχουν προσφερθεί καμπίνες σε όσους δεν είχαν, free κατανάλωση στα μπαρ, free κατανάλωση στο εστιατόριο και πάει λέγοντας. Ο πράκτορας έχει εντολή να καλύψει κάθε ανάγκη οποιουδήποτε πελάτη (ενοικίαση αυτοκινήτου κλπ). Φίλε Superspeed 1, κρείττον το σιγάν του λαλείν αν δεν έχεις κάτι σημαντικό να πεις.
  2. Ναι αλλά μην ξεχνάτε όλοι σας πώς φτάσαμε ως εδώ, εννοώ τις αλλαγές μετοχών του Grimaldi με τον Βαρδινογιάννη, τον "αραβώνα" που τελικά κρατήθηκε στην Ιταλία, η προσπάθεια και επιτυχία τελικά ο χαμένος "αραβώνας" να βγεί από την HSW, τα οικονομικά τάρταρα που έπεσε η εταιρεία εξ' αιτίας αυτής της αφαίμαξης, η ανάληψη τελικά της νέας διοίκησης και τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια με πρωτοβουλίες της Πειραιώς, που οδήγησαν στην οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας. Δυσλειτουργίες βεβαίως υπήρξαν. Και λάθη. Αλλά το αποτέλεσμα δείχνει πως η εταιρεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για όποιον βλέπει τη μεγάλη εικόνα. Είναι λοιπόν άδικοι οι αφορισμοί για μια εταιρεία που έχει περάσει, από τότε που ιδρύθηκε από τον μακαρίτη το Σφηνιά ίσαμε τώρα, τόσα, που καμμία άλλη εταιρεία του χώρου δεν έχει βιώσει. Εμείς που κάποτε βάλαμε τα λεφτά μας, δεν έχει σημασία λίγα ή πολλά, και είναι προσωπική άποψη αυτή, λέμε πως είναι θαύμα που μετά απ' όλα αυτά η εταιρεία υπάρχει και μόλις ξανασηκώθηκε απ' το τελευταίο πέσιμο. Ας βοηθήσουμε όλοι να σταθεί στα πόδια της με την εποικοδομητική κριτική μας και ας δεχτούμε πως η τωρινή διοίκηση, όπως δείχνουν εξ' άλλου τα νούμερα, έχει βάλει γερά θεμέλια για το μέλλον της εταιρείας. Δεν είναι κακό να επιβραβεύουμε όταν πρέπει με την ίδια ευκολία που στηλιτεύουμε.
  3. Ούτε καταραμένο, ούτε στοιχειωμένο είναι το πλοίο. Στοιχειωμένα είναι τα μυαλά αυτών που το διαχειρίζονται.
  4. Φίλε cruise europa αν ο όμιλος θεωρεί ότι η μεταστέγαση ενός (1) υπαλλήλου από ένα κτίριο σε ένα άλλο συνιστά μεταφορά του τμήματος πληρωμάτων, προσυπογράφω αυτά που γράφει ο Parianos πιο πάνω.
  5. Βεβαίως και είναι έτσι και όσο πέφτει η σκόνη, το γεγονός φιλτράρεται για να καταλήξει στην πραγματική του διάσταση. Σε κάθε περίπτωση, αυτού του είδους οι προειδοποιήσεις δεν συνάδουν με ένα υγιές επιχειρηματικό κλίμα και παραπέμπουν σε μεθόδους μαφίας που σφραγίζουν συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιούνται έξω απ' τη σφαίρα των γνωστών συναλλακτικών ηθών.
  6. noname-gr.blogspot.com Του έριξαν 9 σφαίρες... Δολοφονική επίθεση δέχτηκε μέσα στο σπίτι του στο Μαρούσι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη. Από ένα παράθυρο ο .... άγνωστος δράστης έριξε εναντίον του 9 σφαίρες. Ο επιχειρηματίας σώθηκε από θαύμα... _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Δημοσιεύτηκε: Μάϊος 13 2011 18:27 Ενημερώθηκε: Μάϊος 13 2011 18:27 Άγνωστοι πυροβόλησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα εναντίον του σπιτιού του εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη, γιου του Ιωσήφ Βαρδινογιάννη, στο Μαρούσι. Οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά της οικίας, του γνωστού εφοπλιστή και επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί. Μία από τις σφαίρες φαίνεται να διαπέρασε το τζάμι και να καρφώθηκε σε ένα βιβλίο, ενώ άλλη μία βρήκε την εξωτερική πλευρά του τοίχου. Όπως λένε τα στοιχεία, ο άγνωστος επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την Ασφάλεια γίνεται έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Πηγές: noname-blogspot.gr news247.gr Επίσης πολλά άλλα sites και blogs αναδημοσιεύουν την είδηση.
  7. Αυτό συνέβη μετά την απόκτηση και του θρυλικού HYDRA BEACH. Ο στόχος, σύμφωνα μ' αυτά που διαβάζω είναι να δημιουργηθεί ένα complex που θα περιλαμβάνει 5* ξενοδοχείο, γήπεδο γκολφ, κατοικίες time sharing κλπ κλπ. Εμπρός στο δρόμο που άνοιξε ο αείμνηστος Κωνσταντακόπουλος με το COSTA NAVARINO. Λέγεται ότι η τιμή αγοράς ήταν πολύ συμφέρουσα (στις μέρες μας cash is the king), και σαφώς η τιμή αγοράς αποτελεί κλάσμα της συνολικής επένδυσης που θα ανέλθει σε πολλά εκατομμύρια Ευρώ. Μακροχρόνια, η απόδοση αναμένεται να είναι μεγάλη, και παρ' όλο που η περιοχή δεν στερείται glamour, αυτό το τουριστικό σύμπλεγμα αναμένεται να προσδώσει περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι ο Όμιλος διαθέτει ακόμη ανάμεσα στα άλλα, κορυφαία τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, αεροπορική εταιρεία VIP, ενώ για να συμπληρώσει την κάθετη τουριστική δραστηριότητα, του λείπει μια ακτοπλοϊκή Εταιρεία.... Για να δούμε !!!
  8. Το να περάσει την πόρτα της HSW ένας καπετάνιος δεν είναι είδηση. Το να περάσει όμως την πόρτα και να ανέβει στη Διοίκηση "Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" είναι είδηση !! ΥΓ. Π100 γύρω στις 17.15
  9. Παναγία, η ώρα ήταν λίγο μετά τις 15.00. Proud, η επίσκεψη των επιμελητών αφορούσε σαφώς την επίδοση εγγράφων. Τώρα, αν η επίδοση αυτή αφορούσε την εταιρεία, φαντάζομαι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, άλλωστε είναι συνήθης διαδικασία η παραλαβή των εγγράφων να γίνεται από το νομικό τμήμα της εταιρείας. Άρα τα έγγραφα αφορούσαν προσωπική υπόθεση του Βαρδινογιάννη, οι δικαστικοί επιμελητές ζήτησαν τον ίδιο για να τα επιδώσουν και αφού βεβαίως ο ίδιος "δεν ήταν εκεί", τα αίματα άναψαν όταν επιχειρήθηκε η θυροκόλληση. Δεν διάβασα βεβαίως τα έγγραφα, στοιχηματίζω όμως πως αφορούν την υπόθεση με το σφράγισμα των επιταγών.
  10. Πάντα σωστά και έγκυρα ενημερωμένος ο Proud. Πολύ καλή κεραία λήψης, οφείλω να ομολογήσω και επιβεβαιώνω. !!!
  11. Πασχαλινό δωράκι το ολοσέλιδο αφιέρωμα του Πρώτου Θέματος στον Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη. Το ρεπορτάζ ασχολείται με την αύξηση της ΑΝΕΚ και την εταιρεία που είναι πια ο μεγαλομέτοχος της Κρητικής Εταιρείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφονται τα λογικά ερωτηματικά που προκύπτουν από την ιστορία της αύξησης, όπως τα έχουμε θέσει και αναλύσει κι εμείς εδώ μέσα σ' αυτό το topic. Ο αρθρογράφος τελειώνοντας σχολιάζει πως το ΔΣ της εταιρείας θα πρέπει να απαντήσει άμεσα αλλά προπαντός χωρίς περιστροφές, αν η ΑΝΕΚ θα εξακολουθήσει να έχει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έναν επιχειρηματία που έχει το βαρύ φορτίο να έχει σφραγισμένες επιταγές 20 και πλέον εκατομ. Ευρώ στην πλάτη του. Επίσης, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες προσπάθειες έγιναν για να βρεθεί χρηματοδότηση από τράπεζες τις τελευταίες ημέρες, έπεσαν στο κενό. Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους.!!!
  12. Νάτα και τα καινούργια!! Σύμφωνα με το Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου της ΑΝΕΚ το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας anek.gr, στη σελίδα 40 λύνεται το μυστήριο της αύξησης. Η εταιρεία ΒΑΡΜΙΝ ΑΕΒΕ (κάθε ομοιότητα της επωνυμίας με το επώνυμο του ισχυρού άνδρα είναι απολύτως συμπτωματική)που είναι μια εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας μαρμάρου στην περιοχή του Ρεθύμνου και η οποία ήταν παλαιός μέτοχος της ΑΝΕΚ αφού κατείχε 24.480 μετοχές ή ποσοστό 0,02%, αγόρασε τις μετοχές που λέγαμε πως διέθεσε το ΔΣ κατά την κρίση του και τώρα έχει 50.039.780 μετοχές ή ποσοστό 26,52%. Από την άλλη μεριά, η Seastar Capital που μέχρι τώρα κατείχε ποσοστό 32,5%, μη συμμετέχοντας στην αύξηση, θα περιοριστεί τώρα στο 23,16%. Συμπέρασμα 1. Σε αντίθεση με τη λαϊκή ρήση "Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο", εδώ φαίνεται ότι το μάρμαρο πληρώνει αδρά. Συμπέρασμα 2. Παρά την κρίση, τα μάρμαρα έχουν τόσα διαθέσιμα μετρητά που βγάζουν έστω και προσωρινά από ταμιακό τουλάχιστον πρόβλημα μια ναυτιλιακή. Συμπέρασμα 3. Όχι, ο Ρέστης δε συμμετέχει στα μάρμαρα. Αφού σφράγισε τις επιταγές του μαρμαρά, ας κάτσει τώρα να βλέπει τη μαρμαρόσκονη. Συμπέρασμα 4. Φίλε Proud, η σκόνη που τίναξε από πάνω της η ΑΝΕΚ, μαρμαρόσκονη ήτανε.
  13. Ακριβώς έτσι είναι φίλε Παριανέ. Το sofokleousin.gr έγραψε ότι σφραγίστηκαν επιταγές της Εταιρείας, αντιγράφοντας το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος. Γιατί και το Πρώτο Θέμα αυτό έγραψε στην αρχή. Τάχιστα όμως το διόρθωσε κι έτσι όλα τα sites και τα blogs πήραν τη σωστή είδηση. Το sofokleousin δεν ασχολήθηκε ξανά και γι αυτό στην απάντηση της η ΑΝΕΚ που ήρθε μετά από σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρεται μόνο σ' αυτό. Έτσι σήμερα το Πρώτο Θέμα κάνει τη σχετική διευκρίνηση. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω πάντως, είναι ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, γιατί δεν είναι απλό να σφραγίζονται έστω προσωπικές επιταγές εξαιρετικά μεγάλης αξίας του φυσικού προσώπου που φέρεται να είναι ο ισχυρός άνδρας της ακτοπλοΐας, δεν ασχολήθηκε καθόλου ο ναυτιλιακός έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος. Αυτοί οι δημοσιογράφοι που παρουσιάζουν την παραμικρή προσφορά ή χορηγία ως κεντρικό θέμα, για το σφράγισμα επιταγών 20 εκατ. επιμελέστατα απέφυγαν έστω και την αναμετάδοση. Κατά τα άλλα είναι έγκριτοι, έγκυροι και κυρίως αντικειμενικοί. Θαυμάστε τους !!
  14. Orestis, ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις, αυτό όμως που ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι καμία λογική αιτιολογία δεν υπάρχει για ένα παλαιό μέτοχο της ΑΝΕΚ που δεν συμμετείχε στην αύξηση κατά το χρόνο που αυτή πραγματοποιείτο, να συμμετάσχει αργότερα και μάλιστα αφού είχαν δημοσιευθεί οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας με τα σε όλους πλέον γνωστά αποτελέσματα του 2010. Δηλαδή ποιο, αλήθεια, να ήταν το κίνητρο για κάποιον ώστε να αγοράσει μετοχές (προσφέροντας μετρητά σήμερα, που τα μετρητά είναι είδος υπό εξαφάνιση) πληρώνοντας ένα καπέλο της τάξεως του 50% της σημερινής αξίας της μετοχής στο ταμπλώ. Σε κάθε περίπτωση, παρ΄όλο που εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω, είναι γεγονός.
  15. Αφού συμφωνήσω απολύτως, στις κυριότερες αιτίες θα προσέθετα και την ιλιγγιώδη αύξηση της τιμής των καυσίμων.
  16. Φίλε Proud η ανακοίνωση είναι επίσημη από το site του ΧΑΑ. Σε κάθε περίπτωση συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Δηλαδή, η ΑΝΕΚ μας λέει ότι για όσο καιρό διαπραγματεύονταν τα δικαιώματα και η αύξηση ήταν σε εξέλιξη, πέτυχε κατά 5% ή 1.000.000 €. Όταν τέλειωσε αυτή η περίοδος, το ΔΣ αποφάσισε να προσπαθήσει να διαθέσει τις αδιάθετες μετοχές. Κάθε νορμάλ ανθρώπινος νους καταλαβαίνει ότι η μοναδική περίπτωση καταβολής premium για συμμετοχή στην αύξηση, είναι η δυνατότητα επένδυσης ενός θεσμικού επενδυτή ο οποίος κάτι μπορεί να βλέπει ή κάπου να αποσκοπεί, ενδεχομένως και στον έλεγχο της Εταιρείας. Τελικά, ανακοινώνεται πως ούτε λίγο ούτε πολύ, το ΔΣ κατά την κρίση του διέθεσε ένα μεγάλο μέρος των αδιάθετων μετοχών σε παλαιούς υφιστάμενους μετόχους, περίπου σαν να τις δώρισε. Τώρα, ποιοί είναι οι παλαιοί μέτοχοι που πλήρωσαν 0,30 ενώ θα μπορούσαν να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιό τους σε ΑΝΕΚ με 0,19 ή 0,20 μένει να το δούμε. Και γιατί αυτοί οι παλαιοί μέτοχοι δεν άσκησαν το δικαίωμά τους τότε που έπρεπε; Μήπως αποφάσισαν να επενδύσουν αφού είδαν και τα επίσημα αποτελέσματα της Εταιρείας για το 2010 ; Μπορεί !!!! Και επειδή από την πολλή κωλοτούμπα έχουμε ζαλιστεί, ερωτώ : Τα δύο σημερινά γεγονότα (δηλ. η ανακοίνωση για το ποσοστό κάλυψης της αύξησης και η ανακοίνωση για σφράγισμα επιταγών του Γ.Β. ύψους 20.000.000) έχουν σχέση μεταξύ τους και ποία ???????????
  17. Πράγματι η διοίκηση της Εταιρείας είχε περάσει στην πλευρά Βαρδινογιάννη σε μία, νομίζω, έκτακτη γενική συνέλευση και αφού παρ' όλες τις προσπάθειες δεν υπήρξε σημείο συνεννόησης ανάμεσα στην πλευρά Βαρδινογιάννη και σ' αυτή των Μινωικών. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι οι Μινωικές δεν είχαν κανέναν εκπρόσωπο στο ΔΣ της HSW παρ' όλο που ακόμη διατηρούσαν το πακέτο των μετοχών. Έκτοτε και μέχρι τη συμφωνία πώλησης του πακέτου το 2009 από την ΜΙΝΟΑΝ στην ΑΝΕΚ, είχαν αλλάξει οι συσχετισμοί και μέσα στις Μινωικές, με τον Grimaldi να τοποθετεί δικούς του ανθρώπους στο ΔΣ. Τώρα, δεν ξέρω αν στη σύμβαση υπάρχει τέτοιος όρος περί μεταβίβασης του management σε περίπτωση "σπασίματος" της συμφωνίας όπως λέει το δημοσίευμα, το θεωρώ λίγο αδόκιμο, αφού η εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση η Διοίκηση είναι αντικείμενο του ανώτατου οργάνου της Ανώνυμης Εταιρείας, που είναι η Γενική Συνέλευση.
  18. Αν αυτά που γράφει το άρθρο ισχύουν, αυτό αποτελεί κατάφωρη υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας και κυρίως αυτών που εξαρτώνται απ' αυτό το πλοίο και ταξιδεύουν μαζί του αναγκαστικά. Opelmanos μ' αρέσει η μαχητικότητά σου. Εύχομαι να βρεθούν μιμητές.
  19. Αν αυτά που γράφει το άρθρο ισχύουν, αυτό αποτελεί κατάφωρη υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας και κυρίως αυτών που εξαρτώνται απ' αυτό το πλοίο και ταξιδεύουν μαζί του αναγκαστικά. Τι να πει κανείς;
  20. Κάθε φορά πιστεύουμε ότι τα έχουμε δει όλα, και στην επόμενη κωλοτούμπα διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Υπό αυτή την έννοια, τα πάντα είναι πιθανά.
  21. Κοιτάξτε, μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αφενός μεν να υπάρχουν ζωντανά 95 εκατ. και αφετέρου, εφόσον υπάρχουν να τοποθετούνται με συνοπτικές διαδικασίες, από εταιρείες των ανθρώπων διοικούσαν τη ΝΕΛ στην μετά Βεντούρη εποχή. Όλα αυτά συμμετέχοντας σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την υπό διαπραγμάτευση τιμή της μετοχής να υπολείπεται κατά πάρα πολύ της ορισθείσας κατά την αύξηση. Και ως δια μαγείας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με ελάχιστο καθημερινό τζίρο, η μετοχή ανέβηκε στην ορισθείσα τιμή. Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα τραπεζικό παιχνίδι από την μοναδική πιστώτρια τράπεζα.
×
×
  • Create New...