Jump to content
Shipfriends

Nereus

eMembers
 • Content Count

  676
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,874 profile views
 1. Ίσως χτύπησε ο δαίμων του τυπογραφείου..ισως επηρεάστηκες από τις παλιές ελληνικές ταινίες.. Το όνομα του καραβοκυρη είναι Καρνεσης όχι Καρνεζης😁
 2. Το πλοίο σύμφωνα με διάφορες πηγές δεν προσάραξε εκούσια. Καθαρό crew negligence φαίνεται ότι είναι.. Είτε ξέφυγαν από τη πορεία και έκατσε είτε πήγαν να γλυτώσουν δρόμο και έκατσε.. Το βαπόρι ηταν άδειο,πήγαινε μπαλασταρισμένο Βραζιλία να φορτώσει Iron ore. Είχε περί τους 4000 τονους vlsfo πάνω και αποτι φαίνεται έχει πάρει σιγά σιγά δρόμο κ αυτό. Να σημειωθεί ότι τις περασμένες μέρες στη περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες που επιδεινωσαν οποιοδήποτε πρόβλημα.
 3. Εγώ πάλι θα αποδώσω ευθύνες στα όργανα του ΛΣ.. Χτες έφευγα με BS1.. Χώρια που και αυτό γεμάτο με κόσμο επαιρνε πετρέλαια από το Syros.. Οι λιμενικοί έκαναν το παν για να τα κάνουν όλα οίκο ανοχής.. Ο ένας σου έλεγε πήγαινε πίσω από εκεί η άλλη 10 μέτρα πιο κάτω σε έβαζε κάπου αλλού.. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χάος που τα αυτοκίνητα που πήγαιναν για Πάρο ήταν μλπεγμενα με αυτά τις Σάμου και αυτοκίνητα για Νάξο μλπεγμενα με αυτά τις Ρόδου.. Σε κάποια φάση ένας από το πλήρωμα άρχισε να βρίζει μια λιμενικό ότι τα έχουν κάνει όλα αφοδευματα και εκεί άρχισε το αστείο.. Αμάξια να κανουν μπρος πίσω.. Αλλά να προσπερνάνε..Άλλοι να μπουκάρουν έτσι κ να περιμένουν στο γκαράζ.. Μερικές φορές να έχεις ταξιδέψει φτάνουν για να γνωρίζεις ότι κάθε προορισμός έχει τη δική του ουρά.. Τώρα αν είσαι λιμενικός με τα καλά σου άσπρα και το γυαλάκι και δεν γνωρίζεις ούτε αυτό νομίζω επάξια κερδίζεις θέση στο λιμενικό σταθμό Καστελόριζου.. Γενικά το πλοίο μετά από φιλότιμες προσπάθειες του πληρώματος έφυγε με 20 λεπτά καθυστέρηση.. Και η ζωή συνεχίζεται..
 4. © Γιώργος Ανωμερίτης

 5. En route to Gemlik

  © Περιστερα

 6. Καλά μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά.. Δεν το έκαναν και επίτηδες.. Το ότι δίνουν ένα δωρεάν εισιτήριο μόνο καλό το λες.
 7. Έτσι όπως έχουν κάνει τα δρομολόγια η Σάμος ειδικά έχει 6 ημέρες αναχωρήσεις για πήγαινε και 3 ημέρες για έλα (καθότι πέφτουν 2 βαπόρια την ίδια μέρα). Από ιδια εμπειρία να σας πω ότι επιστροφή από Σάμο Ικαρία μετά τις 18 έως τις 26-27 δεν βρίσκεις ούτε κατάστρωμα. Για Σάμο δυσκολεύτηκα να βρω πήγαινε και δυσκολεύομαι ακόμα περισσότερο να βρω επιστροφη
 8. Στο Zhoushan Shipyard είναι φτιαγμένο το πλοίο απλά έπαιξε μετονομασία μετά από την εξαγορά. Hint από το Hull number (2181) μπορείς να καταλάβεις ότι προέρχεται από κάποιο πολύ μεγάλο ναυπηγείο.
 9. @Nick the GreekΈχεις απόλυτο δίκιο και η AMSA και γενικά το PSC στην Αυστραλία έχουν μια επιλεκτική σκληρότητα εφαρμογής των κανονισμών.. Μάλιστα έχουν και "αγαπημένες" εταιρείες.. Το ίδιο γίνεται σε μικρότερο βαθμό και στην Αμερική (Αμερικανική σημαία να έχεις και δεν πειράζει να έχεις και μερικές τρύπες στο Hull 😁) Τώρα για τη Marmaras έχω μια σχετικη άποψη για το πως κρατάει τα βαπόρια και είναι πολύ καλή.. αλλά τα τελευταία χρόνια ακούω και κάποια κακά σχόλια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα (πληρωμάτων) .. Με κάθε επιφύλαξη φυσικά μιας και δεν ξέρω η είδα κάτι από πρώτο χέρι..
 10. Γκριμάλντι σε Πλακιωτάκη: «Ενδιαφέρομαι για τα λιμάνια Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας» https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/gkrimalnti-se-plakiotaki-endiaferome-gia-ta-limania-irakliou-ke-igoumenitsas/
 11. Υπάρχουν εισιτήρια για αυτοκίνητα τύπου smart? Γιατί παλαιότερα που είχα ρωτήσει δεν υπήρχε τέτοια προβλεψη
×
×
 • Create New...