Jump to content
Shipfriends

Nereus

eMembers
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,212 profile views
 1. Δεν υπάρχει καμια λογική ανταλλαγής.. Μια εταιρεία ειναι.. Απλά η χελενικ θα μείνει με οποία ταχύπλοα και καθόλου συμβατικά.. (πρόβλεψη). Όσο για τα 27 μίλια που λες αυτά είναι το μαξ που πιάνει.. 25 με 25.5 παει και δεν πρόκειται ποτέ να πάει έτσι..ποσο μάλλον για να προλάβει τα δρομολόγια.. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει τώρα πια η μπλου κάνει ότι θέλει γιατί απλά στο Αιγαίο και ειδικά από Πειραιά δεν έχει ανταγωνιστή.
 2. Δυστυχώς το PSC στην Ελλάδα είναι για κλάματα.. εφαρμόζεται μόνο σε τίποτα Τούρκους (όπως το Neco K.. όχι Neco C όπως γράφουν τα ξεφτέρια..) η τίποτα Ρωσοουκρανους.. Τα ελληνικά μοτορσιπακια και λοιπά είναι όλα αστέρια.. Φυσικά με το που πατήσουν πόδι σε καμία Ιταλία Ισπανία τα πιάνουν για κάνα μήνα.. Έτσι για την ιστορία.. 10 PSC να έχεις περάσει εδώ δε βγαίνεις από το watch list και το PMoU στη φυλάει να σε ελέγξει στην πρώτη ευκαιρία..
 3. Οι τσιτες που ουρλιάζουν ποιες είναι? 😁
 4. Κάνα 150αρι μόνο κουφάρι λαμαρίνα.. Μετά ότι επιλέξεις από machinery θα πληρώσεις. Ενδεικτικά ένα ζεύγος MAN 500 ίππων heavy duty (κάτι τέτοιο ενδείκνυται για ένα τέτοιο σκαφακι) χωρίς ρεβερσες θες 90 χιλιαρικα τη μία συν ΦΠΑ. Έτσι όπως το υπολογίζω συντηρητικά κάνα 450-550 για μια βασική κατασκευή (με πιο φτηνές μηχανές π.χ IVECO) all in
 5. Ασχολουμαι με πιο μεγάλα αλλά ετσι πρόχειρα που θυμάμαι η ACA στο Πειραιά και άλλο ένα μαγαζί που είναι δυνατό πάλι στο Πειραιά (έχει και δικά του φορτία από μαύρη θάλασσα) και μου διαφεύγει το ονομα.
 6. General cargo είναι συνήθως μικρές εταιρείες με 1 η 2 βαπόρια. Μια εταιρεία που γνωρίζω ότι έχει δύναμη στο χώρο 6k με 8k είναι η Wilson. Επίσης αρκετοί Ολλανδοι Νορβηγοί και κάποιοι Γερμανοι ασχολούνται με το κλάδο καθώς φυσικά και αρκετοί Τούρκοι και ΣυριοΛιβανεζοι. Γενικά το GC έχει χάσει μερίδιο αγοράς από τα MPP μικρού μεγέθους που κατά κύριο λόγο τα είχαν/έχουν Γερμανοί. Επίσης οι leader σε ναυλωσεις είναι με διαφορά οι Τούρκοι Που να δεις εκσκαφέα να τραβάει κουπί σε μπαρτζα.. Εκεί να δεις διαφορα😁
 7. Ότι η Golden δεν είναι σοβαρή εταιρεία? Έχεις ταξιδέψει ποτέ με κάποιο από τα πλοία της?Έχεις δει τι δουλειά έχει πέσει εκεί μέσα και σε τι επίπεδο τα έχουν φέρει? Βάζουν κάτω σε πολυτέλεια πολλά νεότευκτα..
 8. Το ότι στο πλοίο τα καλοκαίρια οποίος κλείσει κατάστρωμα δεν βρίσκει να κάτσει ούτε σε κάβο ενώ κάποιοι είναι αραχτοι στις καναπεδαρες (συνήθως 2-4 άτομα σε καναπέ για 8+) δεν μας νοιάζει? Το ότι έχεις ταξίδι 8 ωρών, θες να φας κάτι στο σελφ σέρβις και είναι όλες οι θέσεις πιασμένες από επιβάτες που δεν τρώνε και παίζουν χαρτάκι αμεριμνοι δεν μας νοιάζει? Είπα ότι καλύτερα να έχει κάποιος μια αεροπορική θέση με 2-3 ευρώ παραπάνω πάρα να κόβει βόλτες όρθιος και να κάθεται στις σκάλες.. Αν έβγαζαν τους καναπέδες και έβαζαν αεροπορικά αμέσως αμέσως θα έφτιαχναν το χάος που δημιουργούν οι καφρίλες που αναφέρω.. Αν πάλι εσύ δεν τα έχεις δει αυτά στο συγκεκριμένο πλοίο μάλλον δεν ταξιδεύεις με αυτό..
 9. Μόνο που τότε η πίτα ήταν χωρισμένη σε πολλά κομμάτια.. Σήμερα δεν είναι καθόλου έτσι..
 10. Όταν ζεις σε μπανάνια και άλλοι εκβιάζουν εσένα και την επένδυση που έκανες πολύ καλά κάνεις να εκβιάζεις με τη σειρά σου.. Και πίστεψε με δεν θες να μείνουν οι "λίγοι και καλοί" που λες γιατί θα κλαις με μαύρο δάκρυ μετά..
 11. Καλύτερα να μην έχουν καν σαλόνια μιας και η καφρίλα στην Ελλάδα κυριαρχεί.. Να βάλω καναπέδες για να απλωθούν 3 άτομα μαζί με τα συμπραγκαλα τους σε καναπέ για 10? Το σωστότερο ειναι αυτο που γινόταν παλιά.. Θες κατάστρωμα πλήρωσε π. χ 25 ευρώ και κάτσε κατάστρωμα, οι οικονομικες να χρεώνε λόγου χάρη 28 ευρώ και να έχεις κάπου να κάτσεις.. Τα πολιτισμενα (τύπου βόρειας Ευρώπης) δεν λειτουργούν στο μπανάνα ρεπαμπλικ.
 12. Το τι κάνει κάθε πλοιοκτήτης αφήστε να το κρίνει ο χρόνος.. Αν εισασταν εσείς πιο έξυπνοι και μαγκες ας ανοιγατε την Golden Sea Star Jets και να σαρωνατε τη Μεσόγειο..
 13. Αν κηρύξει πτώχευση η καινούργια εταιρεία δεν θα έχει πλοία... Θα τα σκουπισουν όλα οι πιστωτές..
×
×
 • Create New...