Jump to content
Shipfriends

Nereus

eMembers
 • Content Count

  368
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,304 profile views
 1. Το κακό είναι ότι δεν είναι πάντα άμμος.. Ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί ο καθένας θα δεις από πολύ ψιλή άμμο μέχρι silica (τοξικό..). Αυτά που έχω δει εγώ δεν είδα ποτέ να μαζεύουν το υλικό για ανακύκλωση μόνο καθάρισμα του χώρου. Βέβαια σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις είχα δει παλιά που έβαζαν ένα πανί κάτω από το σημείο που δούλευαν αλλά δεν ξέρω αν ήταν για καθαριότητα η ανακύκλωση του υλικού. Ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχουν δύο είδη άμμοβολης. Το πρώτο χρησιμοποιεί μόνο αέρα και λέγετε ξηρή άμμοβολη και το δεύτερο είναι συνδυασμός νερού και άμμου κλπ. Στη Σύρο όταν κάνουν άμμοβολη και έχει άπνοια η ανατολικό άνεμο οι κάτοικοι κράζουν απότι ξέρω.. Τέλος έχει τύχει να κάνουμε άμμοβολη και βάψιμο κυτους κ υφαλων(ως ένα σημείο φυσικά) στο μολο της ΔΕΗ..Εν πλω!! Όσοι γνωρίζουν σίγουρα καταλαβαίνουν ποιο παιδί με Lamborghini μας το έκανε στη ζουλα😁
 2. Η υδροβολη δεν είναι πιο πρόσφατη όσο θυμάμαι πάντα συνυπηρχαν.. Η υδροβολη είναι πιο "ήπια" από την άμμοβολη καθώς η δεύτερη συνδυάζει νερό με άμμο που στην ουσία ξεγυμνωνει και τρίβει το μέταλλο ενώ η υδροβολη απλά καθαρίζει μπογιές, μαλουπα κλπ. Το κόστος όπως φαντάζεσαι για άμμοβολη ανεβαίνει γιατί είναι μια διαφορετική διαδικασία αλλα πέρα από αυτό έχει κόστος (αν και μικρό) για την άμμο.
 3. Διαγραφή έγινε αλλά δεν είναι γνωστοί οι λόγοι.. Επειδή το έργο το έχω δει πολλές φορές.. Μπορεί για μια διαφωνία σε σχέση με ένα recommendation που κατέληξε σε τσακωμο να τον πέταξαν έξω.. Η μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρό deficiency.. Σε υποψίες θα μπω αν δω κανέναν Πολωνικό νηογνωμόνωνα.. Πάλι θα έχει κάνει το θαύμα του ο χοντρός για όσους γνωριζουν ( και δεν εννοώ τον Ηλιόπουλο..) Όπως και να έχει ξέρουμε τι εστι Rina.. Από τις χειρότερες Κλασεις
 4. Ο Ηλιόπουλος έριξε λεφτά στο aqua οπότε καλό είναι να μη τα ισοπεδώνουμε όλα.. Ένα class recommendation μπορεί να είναι 1000 πράγματα.. Και κανείς δεν ξέρει αν τσακώθηκε η είναι έτοιμο να βουλιάξει..
 5. Yes it's true. Both sisterships have been renamed and adopted Blue star's colors and livery. You can see them in the gallery section
 6. Δυστυχώς σχεδόν κανένας δεν παίρνει Έλληνες κατώτερο πλήρωμα. Όπως σου είχα ξαναπεί και ανέφερε ο @Nick the Greek μόνο σε κάποιο ενδοχωριο μοτορσιπακι αλλά μη περιμένεις τίποτα ιδιαίτερο από άποψη αποδοχών.. Η μόνες λύσεις που μπορώ να σου προτείνω είναι είτε να πας σε κάποια ιδιωτική σχολή πλοιαρχων.. Είτε μάγειρας (που ακόμα παίρνουν Ελληνες και τα λεφτά δεν είναι άσχημα), είτε ακτοπλοΐα σαν πλήρωμα, η τέλος σαν πλήρωμα σε σκάφος αναψυχής (βέβαια ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος μιας και δεν χρειάζεται κάποιο qualification). Στη θέση σου και εφόσον μου το επέτρεπε η οικονομική μου κατάσταση θα πήγαινα σε ιδιωτικη σχολή αξιωματικών εμπορικου ναυτικου.
 7. Για να δεις πως ταιριάζει το έργο θα σου πω και ένα άλλο σενάριο.. Σκέφτηκες ότι η Hellenic πουλήθηκε γιατί πλησίαζε η ξερα?
 8. Πολύ καλό αλλά δυστυχώς είναι αυτο που έχουμε ξαναπεί.. Ασαλιοτο..
 9. Ανήκει σε έναν υπάλληλο της.. 😂
 10. Η ΑΝΕΚ θα πάει στην Αττικα..
 11. Το "Μπαρμπούντα" με έκανε να βγάλω τη Sprite από τη μυτη🤣
 12. Μια επισήμανση μόνο.. Δεν είναι flap αυτό στη πρυμνη, Duck tail λέγεται και σε αντίθεση με το flap που η λειτουργία του είναι να διορθώνει τη διαγωγή, το duck tail μέσω της επιμήκυνσης της ισαλου μειώνει περίπου 5% με 7% την αντίσταση. Τα αποτελέσματα είναι πιο θεαματικά εάν συνδυάζεται με interceptors, βέβαια δεν γνωρίζω αν τα Myconos/Chios έχουν interceptors.
 13. Εγώ ταξίδεψα το καλοκαίρι με το σούπερ και το μόνο που μου άφησε ήταν καλές εντυπώσεις.Ίσως το πιο πολυτελές και καθαρό ταχύπλοο στα νερά μας με ωραίο γκαράζ και άριστο πλήρωμα. Όταν γύρναγα είχε 7αρι γεμάτο στη περιοχή και όταν κροσαραμε το κάβο ντόρο το ειχαμε στη παντα το βαπορακι είχε άριστη συμπεριφορά. Το μόνο αρνητικό που στο κάτω κάτω δεν μου έκανε εκείνη τη μέρα μεγάλη διαφορά ήταν οι 28 κόμβοι. Βέβαια σε άλλες μέρες που δεν είχε θάλασσα πάλι 28 πήγαινε πράγμα που το κάνει να μειονεκτει.. Όπως είπα όμως αν λύσουν το πρόβλημα της ταχύτητας που δεν ξέρω γιατί υπήρχε από τη πρώτη στιγμή θα γίνει ίσως το καλύτερο ταχύπλοο στο Αιγαίο.
×
×
 • Create New...