Jump to content
Shipfriends

Nereus

eMembers
 • Content Count

  394
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nereus

 1. Από την αρχή του χρόνου και αμέσως μετά την εφαρμογή των κανόνων 2020 οι τιμές έχουν πεσει κατα πολύ.. Βέβαια ο Πειραιάς είναι πάνω από το μέσο όρο (όπως συνηθίζε) αλλά τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ότι σε vlsfo και MGO είναι ακριβότερος από Istanbul πράγμα που στο παρελθόν δε συνηθιζοταν.. Αν ξέρει κάποιος φίλος ας μας πει το λογο
 2. Σόρυ δεν έβαλα στην εξίσωση ότι έκαψε εν πλω ως το λιμάνι τουλάχιστον κάνα 20αρι τόνους. Φαντάζομαι θα ήταν μεγάλο βαπόρι.. Η αλλιώς κάνα Saiki με 2 ηλεκτρομηχανες..
 3. Μια απορία.. Στη ραδα σε idle τι έκαιγε? 2-2 κατι τόνους max? 45 μέρες να έκαψε καμία 100αρα?Πόσο ήταν το tank γεμάτο? Δεν είχε καμία 170-200 κυβικά?
 4. Να σου πω δεν νομίζω ότι τους κόφτει τόσο το θέμα να μείνει Ελληνικό το management.. Αν υπάρχει παρέμβαση θα είναι γιατί μπορεί να φοβούνται μη σκάσει και πέρα του ότι θα μείνει όλη η Ελλάδα όπως η Σαμοθράκη πέρυσι μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα στα μπανκς.. Η εμπειρία μου λέει ότι υγιής (ναυτιλιακή) επιχείρηση δεν ανοίγει διάλογο με fund για χρηματοδότηση.. (εκτός αν σε λένε Γεώργιοπουλο και τους φας 😁). Μην εκπλαγούμε πάντως αν γίνουν όλοι οι προβληματικοι (και μη..) ένα πακέτο και τους πάρει κανένα καλόπαιδο ντόπιο (φυσικά εναντι άλλων ανταλλάγματων..) Βλέπετε η τιμη όλου του πακέτου δεν ξεπερνά το κόστος μερικών NB LNG..
 5. Δεν νομίζω ότι ο eastern mediterranean είναι τόσο κουτος.. Εκτός αν έχει ήδη πελάτες και πάει για κάποια υπεραξία..(βλέπε Βγενοπουλος)
 6. Μου θυμίζει όταν χτιζόταν το walkie talkie στο Λονδίνο.. Τα τζάμια καθρέφτες του λείπουν
 7. Όπως είπε ο @Nick the Greek το μεγαλύτερο κλαμα έπεσε με την STX.. Και οι δυτικοί μη νομίζεις.. Άμα κρατήσει λίγο ακόμα Cargill, ED&F, και άλλα καλά παιδιά απλά θα εκβιάσουν με το γάντι, απλά αυτοί έρχονται και σου λένε "μήπως και αν θα ήθελες και εσύ θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα revise το ναυλο?" Οποίος πει όχι απλά θα βρεθεί εκτός όταν λήξει η θα βρουν ένα loophole για να κάνουν termination(π.χ ψευδής περιγραφή του πλοίου στη κατανάλωση κλπ) η σε άλλη περίπτωση που μου έχει τύχει με τους Βασιλιαδες της ζάχαρης.. θα σε ταράξουν στα claims.. (underperformance κτλ) Η μόνη περίπτωση που έχω δει είναι η RWE (Γερμανικος ενεργειακός κολοσσός) είχε κλείσει 5-6 βαπορια στο Θεό για ενάμιση χρόνο και μετά από 2 μήνες άρχισε η αγορά να κάνει τα παρατράγουδα και κράτησε σχεδόν για 8-10 μηνες.Το ναυλοσύμφωνο ήταν πολύ περιοριστικο γιαυτους σε σχέση με τα trade areas όσο και για τα φορτία, σε σημείο που οποιοσδήποτε άλλος θα έφευγε τρέχοντας.. Ε λοιπόν οι Γερμαναράδες πλήρωναν κανονικότατα και στο τέλος έκαναν renew παρόλο που το ένα πρότζεκτ τους στις όχθες του Τάμεση ακυρώθηκε (ένα κυριος λόγος που είχαν ναυλωσει τα βαπόρια..) και ουσιαστικα κατέληξαν να το παίζουν disponent owners. @Nick the Greek
 8. Κοίτα αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί αν κλείσω εγώ να πάω Ιράν π.χ με 10000 τη μέρα κάνεις δε μου λέει ότι όταν θα τρέχει το demurrage και εγώ φορτωμενος δεν θα μπορώ να πάω πουθενά για 3 μήνες η αγορά θα φτάσει να πληρώνει 15000 τη μέρα..βέβαια υπαρχει και το σενάριο που έγινε τώρα και μέρα μπει μέρα βγει ο ναύλος πέφτει και οι άλλοι ψοφάνε.. Γενικά είμαι υπέρ των περιόδων γιατί έτσι τουλάχιστον πιάνεις το μέσο όρο..
 9. Αυτό δεν το λέω σωστή επιλογή.. Το λέω κολ@φαρδια..Λες να τα βγάλουν στην αγορά για πούλημα με TC attached? 😂
 10. Αυτό εννοώ ότι σε όση μεγάλη είναι η επιφάνεια που ασκείται το upthrust τόσο πιο ψηλά θα κάτσει. Δεν είπα ότι οποιοδήποτε σχήμα με θετική άνωση αλλά μικρή επιφάνεια θα βουλιάξει είπα οτι απλά θα κάτσει πιο μέσα.
 11. Η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το νερό είναι αυτή που καθορίζει την άνωση. Για να το πω πιο απλά ένα ισοσκελες τρίγωνο με ίδια μάζα και πυκνότητα με ένα παραλληλογραμμο εάν τοποθετηθεί με την επάνω πλευρά του στην επιφάνεια θα βυθιστεί περισσότερο από το παραλληλογραμμο παρόλο που έχουν ίδια m και ρ
 12. Το spot αυτά έχει (και η άτιμη κενονια) άλλες φορες σε ανεβάζει και άλλες φορές σε πατάει κάτω.. Οποίοι είχαν κλειδώσει period τους προηγούμενους μήνες (έστω και χαμηλά) τρίβουν τα χέρια τους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κορωνΑιος (αυτή είναι η σωστή ονομασία) είναι απλά ότι συνέβη η τέλεια καταιγίδα η άλλως perfect storm που λένε και στο χωριό.. Από τη μια η αλλαγή των κανόνων στα καύσιμα, από την άλλη η Κινεζική πρωτοχρονιά.. Έρχεται και ο κορώνα και πάνε όλα.
 13. Το κακό είναι ότι δεν είναι πάντα άμμος.. Ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί ο καθένας θα δεις από πολύ ψιλή άμμο μέχρι silica (τοξικό..). Αυτά που έχω δει εγώ δεν είδα ποτέ να μαζεύουν το υλικό για ανακύκλωση μόνο καθάρισμα του χώρου. Βέβαια σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις είχα δει παλιά που έβαζαν ένα πανί κάτω από το σημείο που δούλευαν αλλά δεν ξέρω αν ήταν για καθαριότητα η ανακύκλωση του υλικού. Ξέχασα να αναφέρω ότι υπάρχουν δύο είδη άμμοβολης. Το πρώτο χρησιμοποιεί μόνο αέρα και λέγετε ξηρή άμμοβολη και το δεύτερο είναι συνδυασμός νερού και άμμου κλπ. Στη Σύρο όταν κάνουν άμμοβολη και έχει άπνοια η ανατολικό άνεμο οι κάτοικοι κράζουν απότι ξέρω.. Τέλος έχει τύχει να κάνουμε άμμοβολη και βάψιμο κυτους κ υφαλων(ως ένα σημείο φυσικά) στο μολο της ΔΕΗ..Εν πλω!! Όσοι γνωρίζουν σίγουρα καταλαβαίνουν ποιο παιδί με Lamborghini μας το έκανε στη ζουλα😁
 14. Η υδροβολη δεν είναι πιο πρόσφατη όσο θυμάμαι πάντα συνυπηρχαν.. Η υδροβολη είναι πιο "ήπια" από την άμμοβολη καθώς η δεύτερη συνδυάζει νερό με άμμο που στην ουσία ξεγυμνωνει και τρίβει το μέταλλο ενώ η υδροβολη απλά καθαρίζει μπογιές, μαλουπα κλπ. Το κόστος όπως φαντάζεσαι για άμμοβολη ανεβαίνει γιατί είναι μια διαφορετική διαδικασία αλλα πέρα από αυτό έχει κόστος (αν και μικρό) για την άμμο.
 15. Διαγραφή έγινε αλλά δεν είναι γνωστοί οι λόγοι.. Επειδή το έργο το έχω δει πολλές φορές.. Μπορεί για μια διαφωνία σε σχέση με ένα recommendation που κατέληξε σε τσακωμο να τον πέταξαν έξω.. Η μπορεί να υπάρχει κάποιο σοβαρό deficiency.. Σε υποψίες θα μπω αν δω κανέναν Πολωνικό νηογνωμόνωνα.. Πάλι θα έχει κάνει το θαύμα του ο χοντρός για όσους γνωριζουν ( και δεν εννοώ τον Ηλιόπουλο..) Όπως και να έχει ξέρουμε τι εστι Rina.. Από τις χειρότερες Κλασεις
 16. Ο Ηλιόπουλος έριξε λεφτά στο aqua οπότε καλό είναι να μη τα ισοπεδώνουμε όλα.. Ένα class recommendation μπορεί να είναι 1000 πράγματα.. Και κανείς δεν ξέρει αν τσακώθηκε η είναι έτοιμο να βουλιάξει..
 17. Yes it's true. Both sisterships have been renamed and adopted Blue star's colors and livery. You can see them in the gallery section
 18. Δυστυχώς σχεδόν κανένας δεν παίρνει Έλληνες κατώτερο πλήρωμα. Όπως σου είχα ξαναπεί και ανέφερε ο @Nick the Greek μόνο σε κάποιο ενδοχωριο μοτορσιπακι αλλά μη περιμένεις τίποτα ιδιαίτερο από άποψη αποδοχών.. Η μόνες λύσεις που μπορώ να σου προτείνω είναι είτε να πας σε κάποια ιδιωτική σχολή πλοιαρχων.. Είτε μάγειρας (που ακόμα παίρνουν Ελληνες και τα λεφτά δεν είναι άσχημα), είτε ακτοπλοΐα σαν πλήρωμα, η τέλος σαν πλήρωμα σε σκάφος αναψυχής (βέβαια ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος μιας και δεν χρειάζεται κάποιο qualification). Στη θέση σου και εφόσον μου το επέτρεπε η οικονομική μου κατάσταση θα πήγαινα σε ιδιωτικη σχολή αξιωματικών εμπορικου ναυτικου.
 19. Για να δεις πως ταιριάζει το έργο θα σου πω και ένα άλλο σενάριο.. Σκέφτηκες ότι η Hellenic πουλήθηκε γιατί πλησίαζε η ξερα?
 20. Πολύ καλό αλλά δυστυχώς είναι αυτο που έχουμε ξαναπεί.. Ασαλιοτο..
 21. Ανήκει σε έναν υπάλληλο της.. 😂
×
×
 • Create New...