Jump to content
Shipfriends

Nereus

eMembers
 • Content Count

  683
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nereus

 1. Η φρεγάτα των Τούρκων είναι η Kemal Reis της κλάσης Yavuz (MEKO200 TN) και η δικιά μας είναι η Λήμνος κλάση Έλλη ( S Kortnaer). Η ζημιά εντοπίζεται στο οπίσθιο τμήμα των Τούρκων και πάει για drydock λογικά (με κάθε επιφύλαξη)
 2. Πάλι λίγο off topic η Πάρος δέχεται πτήσεις Charter από εξωτερικό με jet δεν έχει regular σύνδεση όμως ακόμα.
 3. Δεν διαφωνώ ότι σε πολλά νησιά έχουν γίνει τερατώδη λάθη σε ότι αφορά τα λιμάνια και σίγουρα θα έπρεπε όλα τα μεγάλα νησιά να έχουν πολύ καλύτερα λιμάνια, αλλά στη παρούσα φάση ούτε προβλέπεται να γίνει κάτι ούτε θα άλλαζε τη τουριστική κίνηση του νησιού. Στη Νάξο προτιμότερο θα ήταν να κυνηγάτε ένα αεροδρόμιο πάρα νέο λιμάνι, με το λιμάνι μπορείτε να βολευτείτε με μια εκβάθυνση και να προωθήσετε αλλά πιο ζωτικά έργα. Τώρα σε off topic επειδή έχω μια σχετική άποψη για το νησί.. στη Νάξο με 3 πενταστερα και άλλα 5-6 τετραστερα ξενοδοχεία εν έτη 2020 προφανώς μην έχεις πολλές προσδοκίες για καλό τουρισμό (μόνο τους στάνταρ Γερμανούς που και αυτοί δεν αφήνουν χρήμα) Τις καλές σας παραλίες τις έχετε απαξιωσει (άγιος προκοπής, Αγία Άννα) είτε τις εχετε ανεκμεταλευτες (καστρακι κλπ). Πάντα βέβαια εκφράζω προσωπικη άποψη από δικές μου εμπειρίες.. Ίσως να διαφωνείς ίσως να συμφωνείς.
 4. Στη Πάρο φίλε @basilis89 το αεροδρόμιο επεκτάθηκε πρόπερσι. Ως τότε μπορούσε να υποδεχθεί μόνο ελικοφόρα, η κίνηση βέβαια ήταν πολύ μεγάλη και τα καθημερινά δρομολόγια αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο μαζί με τη κίνηση. Τώρα στο θέμα μας, δεν διαφωνώ ότι το λιμάνι δεν είναι αυτό που θα έπρεπε αλλά όπως είπα τα φαινόμενα όπως το χθεσινό δεν είναι καθόλου συχνά οπότε δεν δημιουργεί προβλήματα, τουλάχιστον σε σημείο που να κάνει τις εταιρείες να μην έρχονται. Η συγκοινωνία (από άποψη συχνότητας και ποιότητας) είναι αρκετά καλή και ειδικά σε σχέση με άλλα πολύ μεγαλύτερα νησιά. Όπως είπα εάν γινόταν μια εκβάθυνση τότε σίγουρα το πρόβλημα θα λυνόταν ώστε να μπορούν να εξυπηρετήθουν ταυτόχρονα δύο μεγάλα βαπόρια. Κακά λιμάνια υπάρχουν παντού, για παράδειγμα της Μύκονου που τραβάει πολλαπλασιο κόσμο και έχει σεζόν 7 μήνες το χρόνο είναι και αυτό προβληματικό, ναι μεν χωράει 2 βαπόρια ταυτόχρονα και μπορεί να προσεγγίσει ένα κρουαζιεροπλοιο, δεν παύει και αυτό να είναι εκτεθειμένο σε καιρούς και να υπολείπεται κατά πολύ από αυτό που αρμόζει σε τέτοιο νησί. Όπως είπα ένα λιμάνι δεν αυξάνει τη τουριστική κίνηση, ίσως τη διευκολύνει όταν έχει ήδη δημιουργήθει αλλά σίγουρα δεν είναι παράγοντας. Ο κόσμος νομίζω χάνει το δάσος και κοιτάει το δέντρο στα νησιά.. Αντί να κυνηγούν έργα σε πιο σημαντικους τομείς όπως νοσοκομεία, σχολείο, δρόμους κοκ.
 5. Θα συμφωνήσω με τον @proud_ionian για να δημιουργηθεί κίνηση πρέπει να έχεις τις προϋποθέσεις. Η Νάξος μπορεί να έχει μικρό αεροδρόμιο αλλά αν τραβούσε τόσο πολύ κόσμο θα γινόταν το ίδιο που έγινε στη Πάρο (1α θα αυξάνονταν οι πτήσεις με ελαφρά αεροσκάφη και σιγά σιγά θα έμπαιναν οι βάσεις για να μεγαλώσει το ίδιο το αεροδρόμιο.). Το λιμάνι δεν είναι κακό (υπάρχουν πολύ χειρότερα σε πιο τουριστικά νησιά) και νομίζω ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για κατασκευή νέου,ισως η αμεση λύση ( και πιο εύκολη) είναι αυτη της εκβάθυνσης, μη ξεχνάμε δεν δημιουργούνται κάθε μέρα τα προβλήματα που είδαμε προχτές.
 6. Φίλε @ΝΟΜΙΚΟΣ δεν έχει σχέση η τουριστική ανάπτυξη (που όντως είναι μεγάλη) με το αν θα γίνει νέο λιμάνι. Οι επενδύσεις στο εκάστοτε νησί (εγκαταστάσεις, υπηρεσίες, κλπ) και η προβολή του προς τα έξω καθορίζουν το μέλλον της τουριστικής κίνησης. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα νησιών που με πολύ υποδεέστερα λιμάνια από τις ανάγκες τους δεν έχουν που να βάλουν τους τουρίστες (βλέπε Σαντορίνη).
 7. Με τα 29 χιλιάρικα μήπως φαληρισει η εταιρεία? Εξοντωτικό το πρόστιμο!
 8. Ίσως χτύπησε ο δαίμων του τυπογραφείου..ισως επηρεάστηκες από τις παλιές ελληνικές ταινίες.. Το όνομα του καραβοκυρη είναι Καρνεσης όχι Καρνεζης😁
 9. Το πλοίο σύμφωνα με διάφορες πηγές δεν προσάραξε εκούσια. Καθαρό crew negligence φαίνεται ότι είναι.. Είτε ξέφυγαν από τη πορεία και έκατσε είτε πήγαν να γλυτώσουν δρόμο και έκατσε.. Το βαπόρι ηταν άδειο,πήγαινε μπαλασταρισμένο Βραζιλία να φορτώσει Iron ore. Είχε περί τους 4000 τονους vlsfo πάνω και αποτι φαίνεται έχει πάρει σιγά σιγά δρόμο κ αυτό. Να σημειωθεί ότι τις περασμένες μέρες στη περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες που επιδεινωσαν οποιοδήποτε πρόβλημα.
 10. Εγώ πάλι θα αποδώσω ευθύνες στα όργανα του ΛΣ.. Χτες έφευγα με BS1.. Χώρια που και αυτό γεμάτο με κόσμο επαιρνε πετρέλαια από το Syros.. Οι λιμενικοί έκαναν το παν για να τα κάνουν όλα οίκο ανοχής.. Ο ένας σου έλεγε πήγαινε πίσω από εκεί η άλλη 10 μέτρα πιο κάτω σε έβαζε κάπου αλλού.. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χάος που τα αυτοκίνητα που πήγαιναν για Πάρο ήταν μλπεγμενα με αυτά τις Σάμου και αυτοκίνητα για Νάξο μλπεγμενα με αυτά τις Ρόδου.. Σε κάποια φάση ένας από το πλήρωμα άρχισε να βρίζει μια λιμενικό ότι τα έχουν κάνει όλα αφοδευματα και εκεί άρχισε το αστείο.. Αμάξια να κανουν μπρος πίσω.. Αλλά να προσπερνάνε..Άλλοι να μπουκάρουν έτσι κ να περιμένουν στο γκαράζ.. Μερικές φορές να έχεις ταξιδέψει φτάνουν για να γνωρίζεις ότι κάθε προορισμός έχει τη δική του ουρά.. Τώρα αν είσαι λιμενικός με τα καλά σου άσπρα και το γυαλάκι και δεν γνωρίζεις ούτε αυτό νομίζω επάξια κερδίζεις θέση στο λιμενικό σταθμό Καστελόριζου.. Γενικά το πλοίο μετά από φιλότιμες προσπάθειες του πληρώματος έφυγε με 20 λεπτά καθυστέρηση.. Και η ζωή συνεχίζεται..
 11. © Γιώργος Ανωμερίτης

 12. En route to Gemlik

  © Περιστερα

 13. © Ερνέστος Τσιπρας

 14. Καλά μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά.. Δεν το έκαναν και επίτηδες.. Το ότι δίνουν ένα δωρεάν εισιτήριο μόνο καλό το λες.
 15. Έτσι όπως έχουν κάνει τα δρομολόγια η Σάμος ειδικά έχει 6 ημέρες αναχωρήσεις για πήγαινε και 3 ημέρες για έλα (καθότι πέφτουν 2 βαπόρια την ίδια μέρα). Από ιδια εμπειρία να σας πω ότι επιστροφή από Σάμο Ικαρία μετά τις 18 έως τις 26-27 δεν βρίσκεις ούτε κατάστρωμα. Για Σάμο δυσκολεύτηκα να βρω πήγαινε και δυσκολεύομαι ακόμα περισσότερο να βρω επιστροφη
 16. Στο Zhoushan Shipyard είναι φτιαγμένο το πλοίο απλά έπαιξε μετονομασία μετά από την εξαγορά. Hint από το Hull number (2181) μπορείς να καταλάβεις ότι προέρχεται από κάποιο πολύ μεγάλο ναυπηγείο.
 17. @Nick the GreekΈχεις απόλυτο δίκιο και η AMSA και γενικά το PSC στην Αυστραλία έχουν μια επιλεκτική σκληρότητα εφαρμογής των κανονισμών.. Μάλιστα έχουν και "αγαπημένες" εταιρείες.. Το ίδιο γίνεται σε μικρότερο βαθμό και στην Αμερική (Αμερικανική σημαία να έχεις και δεν πειράζει να έχεις και μερικές τρύπες στο Hull 😁) Τώρα για τη Marmaras έχω μια σχετικη άποψη για το πως κρατάει τα βαπόρια και είναι πολύ καλή.. αλλά τα τελευταία χρόνια ακούω και κάποια κακά σχόλια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα (πληρωμάτων) .. Με κάθε επιφύλαξη φυσικά μιας και δεν ξέρω η είδα κάτι από πρώτο χέρι..
 18. Γκριμάλντι σε Πλακιωτάκη: «Ενδιαφέρομαι για τα λιμάνια Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας» https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/gkrimalnti-se-plakiotaki-endiaferome-gia-ta-limania-irakliou-ke-igoumenitsas/
 19. Υπάρχουν εισιτήρια για αυτοκίνητα τύπου smart? Γιατί παλαιότερα που είχα ρωτήσει δεν υπήρχε τέτοια προβλεψη
 20. Αν δεν απατώμαι δεν είναι λευκό αλλά ένα γαλάζιο πολύ ανοιχτό.
 21. Θεωρώ ότι βάζοντας το δρομολόγιο απόγευμα φέτος σε σχέση με τα γαλαταδικα των προηγούμενων ετών το ταξίδι γίνεται πιο ξεκούραστο για τη πλειοψηφία του κόσμου. Στη Σάμο και Ικαρία βέβαια τώρα φωνάζουν οι μαγαζάτορες και οι ξενοδόχοι γιατί τους χάλασε τη φάμπρικα (στο πήγαινε έφτανε μεσημέρι και βόλευε ξενοδόχους με checkin και εστιατόρια για το μεσημεριανό, στο έλα έφευγε απόγευμα και από τις 11-12 ως τις 6 όλα τα καφέ και εστιατόρια ήταν γεμάτα). Χώρια που μας θυμίζουν τις σταθερές αξίες εποχης Γκολντεν Βεργίνα κλπ (αναχωρήσεις απόγευμα βράδυ, άφιξη ξημερώματα) 😁
 22. Ένα σύντομο άρθρο για την εμπορική ναυτιλία το 40 δίνει μια γρήγορη άποψη. https://www.greekshippingmiracle.org/el/history/1940.html
×
×
 • Create New...