Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 Έγινε κάτι με το πλοίο κατά την άφιξη στην Σύρο? Περίεργη πορεία βλέπω στο myshiptraching.

Edited by Svo
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το βιντεογραφούσα εκείνη την ώρα, αλλα λόγω του tanker που βρισκόταν από μπροστά δεν μπόρεσα να διακρίνω καλά τι είχε γίνει, βέβαια ακούσα ένα μικρό "μπαμ", οπότε ίσως να βρήκε όντως στη δεξαμενή.

Παραθέτω έναν σύνδεσμο από βίντεο της πιθανής πρόσκρουσης του πλοίου στη μεγάλη δεξαμενή του Νεωρίου: 

 Υ.Γ. Συγγνώμη για τη κακή ποιότητα (λογικά σε λίγο θα ανέβει μόλις ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση) και την ανακριβή ορατότητα, αλλα δεν μπορούσα να κανώ κάτι καλύτερο, μιας και η οπτική γωνία του λιμανιού που επέλεξα δεν ήταν βολική. (Αν ακούσετε προσεκτικά στο 0:38 ακούγεται και αυτό το μικρό "μπαμ" που προανέφερα.

Edited by Power_Jet
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

Το πλοιο ειπαν οτι θα φυγει στις 11:00 ή οτι θα αντικατασταθει απο αλλο της εταιρειας. Στην πλωρη αριστερα πανω απο την ισαλο εχει τρυπα παντος που ταιριαζει σε υψος με την λαμαρινα της δεξαμενης.

Link to comment
Share on other sites

Και η ανακοίνωση του λιμενικού: 

 

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 12513 στη λιμάνι της Σύρου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένες Μήλου για Κίμωλο – Σίφνο – Σέριφο – Πάρο.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο κατά την είσοδο του στο λιμένα Σύρου προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα σε πλωτή δεξαμενή , η οποία βρίσκεται εντός εγκαταστάσεων ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Το Ε/Γ – Ο/Γ κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 94 επιβάτες και τα 21 οχήματα (Ι.Χ.,Φ/Γ, Δ/Κ).

Από έλεγχο στελέχους του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Σύρου, διαπιστώθηκε ρήγμα τεσσάρων μέτρων περίπου και ενός μέτρου ύψους στα έξαλα του πρωραίου αριστερού μέρους πάνω από την βολβοειδη πλώρη (βολβό) του ανωτέρω πλοίου, ενώ προκλήθηκε επίσης ρήγμα μήκους ενός (01) μέτρου μήκους και πέντε (05) μέτρων πλάτους στο κατάστρωμα της πλωτής δεξαμενής.

Άμεσα έγινε επιθεώρηση από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου χωρίς να διαπιστωθεί κάποια άλλη ζημιά, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο..

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη, να ρωτήσω ο άσχετος και βασισμένος στην ανακοίνωση του ΛΣ (που κατά πάσα πιθανότητα είναι ελλιπής):

Αφού εκτελούσε δρομολόγιο από "λιμένες Μήλου" για Κίμωλο - Σίφνο - Σέριφο - Πάρο, η Σύρος και ο λιμένας Σύρου που κολλάει;

 

Link to comment
Share on other sites

Μην δίνεις και μεγάλη σημασία στις ανακοινώσεις... Πολλές εξ αυτών έχουν σύνταξη μαθητή Α' Δημοτικού και παρέχουν πληροφόρηση αντίστοιχη με τις δηλώσεις του παράγοντα του Εδεσσαικού.

Link to comment
Share on other sites

Καμία σχέση,απλά υπεθεσα πως θα ήθελε 2-3 μέρες.

Μακάρι να επανέλθει το πλοιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς αλλά απρόοπτα.

Φαίνεται αύριο στις 6:30 να ξεκινά από Συρο για Τηνο Ανδρο και επιστροφή.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...