Jump to content
Shipfriends

Superferry II

eMembers
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Superferry II

  1. Φευγοντας απο Συρο αν βρεις αριστερα παιζει να την γλυτωσεις....οπως το bs paros αναλογα με το ποσο κοντα περνας απο δεξια η περνας η βρισκεις μπαντα (βαθενει αποτομα)...στην μεση ανετα καθεσαι πανω. Ειναι παντως "υπουλη" ξερα στο σημειο που ειναι χωρις να αποτελει δικσιολογια για αυτα που εχουν συμβει.
  2. Καλημερα, Το πλοιο ειπαν οτι θα φυγει στις 11:00 ή οτι θα αντικατασταθει απο αλλο της εταιρειας. Στην πλωρη αριστερα πανω απο την ισαλο εχει τρυπα παντος που ταιριαζει σε υψος με την λαμαρινα της δεξαμενης.
  3. Καλημερα, ξερεις κανεις τι επαθε το Παρος? μου κανει εντυπωση καμια αναφορα ( εκτος αν δεν το βρηκα εγω καπου).
  4. Ρεμέτζο σήμερα το πρωί στην Σύρο απίστευτο απο τον captain. Γύρισμα πραγματικά στο μηδέν (οταν γύριζε ο καταπέλτης πέρασε πάνω την προβλήτα) . Το βλέπω κάθε μέρα αλλα σήμερα ήταν εντυπωσιακό.Θα ήθελα πολυ να δω τον καπετάν Διαμαντή στο Bs Naxos να εβλεπά τι θα έκανε!
  5. Πολυ σωστα το Σουπερφαστ ειναι ακομα εδω και μαλιστα ειναι πλαγιοδετημενο στη μεγαλη του Νεωριου, οπως παραδεχεται ο φιλος GA και ζητα συγνωμη για την παραπληροφορηση μιας και το Εν λογω πλοιο δεν φαινοταν εκει που ειναι αραγμενο απο το οπτικο πεδιο μας.
  6. Eρωτηση προς παλιους shipfriends. Στην 10ετια του 90 η GA FERRIES με τι ταχυτητες πηγενε (περιπου)?
  7. Ας δούμε λίγο τις τιμές για μερικούς προορισμους σε διάφορες εταιριες για ενα ατομο και ενα αυτοκινητο. ΓΙΑ ΡΟΔΟ GA FERRIES 49,6€ και ΙΧ 94,5€ Σύνολο 141,10€ Βlue Star 53€ και ΙΧ 104,5€ Σύνολο 157,50€ ΓΙΑ ΣΑΜΟ (ΒΑΘΥ) GA FERRIES 38€ και ΙΧ 89€ Σύνολο 127€ HELLENIC 49€ και ΙΧ 109,5€ Σύνολο 158,5€ KALISTI 36€ και ΙΧ 65€ Σύνολο 101€ ΓΙΑ ΠΑΡΟ GA FERRIES 25€ και ΙΧ 77,9€ Σύνολο 102,90€ Blue Star 29€ και ΙΧ 80€ Σύνολο 109€ Α.Ν.Ε.Κ 25€ και ΙΧ 75€ Σύνολο 100€ ΓΙΑ ΣΥΡΟ GA FERRIES 21€ και ΙΧ 66,9€ Σύνολο 87,90€ Blue Star 26€ και ΙΧ 71€ Σύνολο 97,00€ HELLENIC 28.5€ και ΙΧ 74€ Σύνολο 102,5€ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΙΝΟΑΝ 40€ και ΙΧ 95€ Συνολο 135€ Α.Ν.Ε.Κ 35€ και ΙΧ 95€ Σύνολο 130€ ΓΙΑ ΣΙΦΝΟ GA FERRIES 31€ και ΙΧ 72,90€ Σύνολο 103,90€ VENTOURIS SEA LINES 34€ και ΙΧ 67€ Σύνολο 101€ ΓΙΑ ΛΕΣΒΟ ΝΕΛ 29€ και ΙΧ 98€ Σύνολο 127€ Α.Ν.Ε.Κ 29€ και ΙΧ 98€ Σύνολο 127€ HELLENIC 50€ και ΙΧ 120€ Σύνολο 170€ ΓΙΑ ΜΥΚΟΝΟ (ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ) ΑGOUDIMOS LINES 21€ και ΙΧ 69€ Σύνολο 90€ Βlue Star 21€ και ΙΧ 69,5€ Σύνολο 90,5€ CYCLADES FAST FERRIES 22€ και ΙΧ 68€ Σύνολο 90€ ALPHA FERRIES 22.5€ και ΙΧ 68,5€ Σύνολο 91€ Οι τιμές ειναι ολές για DECK και μονο με συμβατικά πλοία. Επισεις ο χρονος που κανει η καθε εταιρία για τον εκαστοτε προορισμο ειναι νομιζώ πανω κατω γνωστος στους Ship friends.
  8. Καλα ταξιδια να εχει , εστω και με τοση καθυστερηση ειδαμε ενα νεο καραβι στην ακτοπλοια μας (σε αυτους τους δυσκολους καιρους)....να ειχαμε και ενα κομματι:D
  9. Συμφωνα με το δελτιο ειδησεων της ΝΕΤ , ο υποπλοιαρχος φαινεται να δηλωνει μεταξυ αλλων οτι διορθωνε συνεχως την πορεια αλλα το πλοιο εστριβε συνεχως αριστερα , λεει οτι εκανε λαθος γιατι δεν επερνε πιο συχνα στιγμα και λεει οτι ριπη ανεμου παρεσυρε το καραβι στην ξερα. Επεισης ακουσα και δηλωσεις του Πλοιαρχου που ελεγέ οτι την στιγμη εκεινη ηταν στην αιθουσα χαρτων και υπεγραφε καποια εγγραφα , Επισης αντικρουσε καθετα τις κατηγοριες για καθυστερηση στην ενημερωση των αρχων , και λεει οτι σε 5 λεπτα ειχαν ειδοποιηθει ολοι. Δεν ειμαι εγω ο αρμοδιος να πω με τι συμφωνω απο αυτα που ακουσα και με τι οχι , απλα τα αναφερω. Το πλοιο μεχρι την Παρασκευη θα εχει ''μπαλωθει'' θα παει μεχρι την Χιο και μετα Πειραια και επειτα......ο θεος μαζι του.
  10. O ΤΑΧΙΑΡΧΗΣ κατεβαινει Πειραια αντε να φτασει και αυτός να παρει ο κοσμος τις αποσκευες του και αν εχει παρει και οχηματα να τα παρουν και αυτα , και να μην ξεχναμε μακαρι ολά τα ατυχηματα να εχουν αυτο το φιναλε. Και οι λαμαρινες ξαναφτιαχνονται , να εχουν δουλεια και τα ναυπηγεια Υ.Γ Εστω και κατω απο τις συνθηκες αυτές θα χαρουμε πολύ να τον δουμε στο ΝΕΩΡΙΟ , δεν γνωριζω κατι περι αυτου απλά επιδη εχει ξανα ερθει το λεω.
  11. Αυτην την στιγμη ειναι το ΤΑΧΙΑΡΧΗΣ στην περιοχη εχει πλησιασει το ΘΕΟΦΙΛΟΣ (πρυμη-πρυμη) και εχουν φτιαξει μια γεφυρα ωστε να παρουν απο μεσα τις αποσκευες και μαλλον οσα οχηματα μπορουν να περασουν. Το Mega εδειξε και μερικα μακρινα πλανα.
  12. Συμφωνα με δημοσιογραφο το ρηγμα ειναι απο την μεση μεχρι την πρυμη:eek: το ρηγμα απο οτι ξερουμε ειναι 15 μετρα , αρα συμφωνα με τα λεγομενα αυτά ποσα μετρα ειναι ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ 30??? Τι ακουσαμε παλι???? ενα θετικο δεν ακουσα......οπως ειχε πει και proud ionian (σε αλλο θεμα) μονό ο τεμπελης και ο νεκρος δεν κανουν λαθη , ενταξει ειναι απαραδεκτο να συμβαινει , οταν εχεις τοσες ζωες στα χερια σου αλλα , αφου δεν ανοιξε ουτε μυτη , γιατι πεφτουν σαν κορακια να φανε αυτους που εκαναν το λαθος και σχεδον τιποτα καλο δεν ακουγετε?
  13. Μιλουσε ενας επιβατης στον ΑΝΤ1 και εκεινη την στιγμη ακουστηκε απο τα μεγαφωνα του πλοιου, να παραμεινουν οι επιβατες στους σταθμους συγκεντρωσης και το πλοιο θα παει μεχρι την Χιο. Θα δουμε......
  14. Xθες το βράδυ γυρω στις 23:45 εφθασε στο λιμάνι του Πειραια , έκανε μια αριστερή στροφή στα 200αρια εμοιαζε οτι θα έδενε ανάμεσα σε ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και ξαφνικά προσω και βγηκέ εξω απο το λιμανι παντα υπο την επιτηρηση του ρυμουλκου ΗΦΕΣΤΟΣ 2 , περίμενε εξω απο το λιμάνι να αναχωρήσει το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και μετά ξανά μπηκέ για να δέσει στην γνώριμη θέση του.Το ρεμέτζο ξεκινησε στις 00:15 και καταφερέ να δέσει 00:45 με την βοήθεια του ρυμουλκου (το εσπρωξε απο την αριστερή του πλευρά). Δεν ειμαι φυσικά αυτος που μπορεί να κρίνει αλλα μου εκανε εντυπωση όλη αυτή η διαδικασία για να δέσει , και μαλιστα όταν λένε οτι απο μερα σε μερα ξεκινάει δρομολόγια.
  15. Καλοταξιδο να ειναι και τυχερο (αν και προσωπικα δεν μπορώ ουτε να την βλεπω πισω την Ιταλικη σημαια) , αλλα δεν το κατάλαβα αυτό που λες ''Που να ερθει και ο Σεπτέμβριος. Τοτέ θα εχουν αποδημήσει εις κυρίον... πολλοι'' . Αυτο ειναι μια τραγική κατασταση για την ακτοπλοϊα και το προβάλεις σαν κατι θετικό επειδή θα ειναί λιγότεροι στο παιχνίδι?
  16. Σημερα φευγει απο την ακτοπλοϊα ενας πολύ καλός ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ που εχει την δική του πολύ μεγαλή ιστορία μα πανω απο όλα ενας παλύ καλός ανθρωπός οπου και αν ρωτησεις αυτό θα σου πούν....απο την Ραφηνα και την Ανδρο μεχρι........ το Νεωριο, εχεί πολλούς φιλούς και αυτό δεν ειναι τυχαίο και λέει πολλά. Να εισαι καλά καπτα Κωστα και να χαρείς την συνταξή σου! Πολλες ευχές και πολλά ευχαριστώ απο την ΣΥΡΟ! Υ.Γ Αν μπορούσε , σήμερα θα εκλεγέ το βαπόρι και ειμαι σιγουρός γι΄αυτό!
  17. Και τα δυο αδερφακια παιδια δεν εχουν ανταγωνιστή! αυτο ειναι όλο , μπορουν ετσι να κοβουν και να ραβουν στα μετρα τους , την ταχυτητα την εχουν και ετσι προσθετουν οτι μπορουν τωρα που ειναι καλοκαίρι να βγει κανενα σπασμένο . Η διαφορά εναντι των ανταγωνιστών ειναι τεραστια σε ολους τους τομεις (και στην Σαμο και στη Χιο-Μυτιληνη) , λοιπον με λιγη ωρα παραπάνω δεν χανουν τιποτα πιστέυω. Τωρα αν θα βρισκει ο κοσμος εισητηρια με τοσα λιμανια αυτο ειναι άλλη ιστορία.
  18. Αυτό που δεν μπόρω να βλέπω παιδία καθόλου είναι που πάντα οι δημοσιογράφοι τα χωνούν στον καπτα Μακή , λες και φταιει αυτός για όλα , δεν λέω ότι ο Αγουδημος ειναι αγγελός αλλα ποτε δεν ειδα εγω κανεναν να λεεί κατι καλό για αυτόν ''τις αγωνες'' (εστω και αν περνει επιδοτηση το αποτελεσμα μετραει) , τις εκπτώσεις που κανει σε φοιτητες κτλ... και τον καιρό που η GA και η ΔΑΝΕ εκαναν δωραν προσεγγισείς σε μικρά νησια και εφαρμόζαν αυτά που ζητούσε το κράτος (στην γραμμή για δωδεκανησα) "εν μια νυκτι" αλλή εταιρία πηρέ δρομολόγιο με τρια λιμανια είπε ποτέ κανείς για αυτα? αν είπε πειτε το και σε μενα ? μπορεί να κάνω λαθός . Εχουμε βρεί τον Αγούδημο επειδή έχει μεγαλής ηλικίας πλοία.....για τον Αγουδήμο μπόρει βεβαία καθε δημοσιαγραφουκός να λέει ότι θέλει , για κάποιος άλλους ομώς δεν μπόρει..... Υ.Γ Ποιοι να ειναι αυτοι οι άλλοι......:D:D
  19. Ασχημα τα πραγματα για την ακτοπλοϊα , και κατα την γνωμη μου θα κρατηθουν λίγο τωρά γιατι είναι καλοκαίρι μπρόστα , εγίναν όλοι "Αγουδημοι" ή μαλλόν ηρθαν στα λόγια του καπτα Μακή και λένε ότι απο το Σεπτεμβρη δεν θα εχουμε πλόια στα νησία . Ο Αγουδημός δηλωνε το 2005 στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ οτι πουλάει ολα τα πλόια διότι ειναι αναγκασμένος να το κανει πριν καταστραφεί και φανταστείτε ότι τοτε ειχέ το ντιζελ το ναυτιλιακό 540 ευρω ο τονος , το Οκτωβρη που μας περασέ είχε 775 ευρώ ο τονός και σημερα πρέπει να είναι κοντά στα 900 (δεν ξερω ακριβώς) ! Αν λοίπον υπηρχέ προβλήμα οταν το πετρελαίο ειχει 540 ευρώ ο τόνος , σημερα και μετα απο 5-6 μηνες τι θα γινεί? Αν συνεχίσουν ετσί τα πραγματα μας περιμένουν πετρινα ακτοπλοϊκα χρόνια.....
  20. Πριν απο λιγο ο καπτα Μακής ητάν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 , δεν πρόλαβα να ακούσω πολλά ομως , το μονο που ακουσα ειναι που ελεγε ο Αγουδημος οτι τα βαπορια δεν βγενουν , και οτι σε λιγο δεν θα εχουμε καραβια στα νησια , επισης του ελεγε ο Ευαγγελατος οτι δεν ειναι δυνατον να εχουμε καραβία 38 χρονων και να πληρονουμε και τον καφε 'βαπορισιο' . Επισης ο αρχοντας ελεγέ ότι τα καινουρια καραβία ακομή γεματά βγένουν ισα ισα , αν ακουσε κανείς κατι παραπανω ας μας ενημερώσει.
  21. ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ μερικές σημαντικές διαφορές τις δεκαετίας του 80 και σήμερα. Σίγουρα όποιος και ελάχιστα ασχολείτε με το θέμα μπορεί να διακρίνει μια καλύτερη πορεία που έχει το Νεώριο τώρα σε σχέση με δυο τρία χρόνια πριν. Το Νεώριο έχει αποκτήσει μια καλή φήμη σαν ναυπηγείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια , ένας λόγος είναι γιατί είχε πολύ καλούς μάστορες ,γιατί υπήρχαν στο νησί τεχνικές σχολές και εκατοντάδες μαθητές εργαζόντουσαν στο Νεώριο ως μαθητευόμενοι με αποτέλεσμα το Νεώριο να κράτα στην δουλεία αρκετούς από αυτούς , (μερικούς τους κρατά ακόμη και σήμερα ακόμη και αν έχουν βγει σε σύνταξη) είχαμε λοιπόν «μάστορες» , που σήμερα λιγοστοί υπάρχουν , το Νεώριο κατά κάποιον τρόπο λοιπόν τότε ετοίμαζε εργαζομένους για το μέλλον , σήμερα μονό πτυχιούχοι υπάρχουν μάστορες όχι . Αν υπάρχουν μαθητευόμενοι αυτοί είναι ελάχιστοι . Την δεκαετία του 80 όλοι ήθελαν να μπουν στο Νεώριο το θεωρούσαν κάτι σίγουρο το μέλλον ήταν ευοίωνο , υπήρχε δουλεία κανείς δεν το έβαζε στο μυαλό του ότι μπορεί να κλείσει (σκεφτείτε ότι υπήρχαν περίοδοι που είχε μέσα 14 πλοία!!) . Τώρα μπορεί να πηγαίνει καλύτερα αλλά το κλίμα είναι εντελώς ανεστραμμένο , ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται . Το Νεώριο ζητά πίσω εργάτες που είχε απολύσει (και με μεροκάματο ψιλότερο από αυτό που παίρνουν στην δουλεία που είναι τώρα) και δεν πηγαίνουν γιατί όλοι φοβούνται τι θα γίνει μετά και ότι θα μείνουν στον δρόμο. Απέναντι από το Νεώριο φτιάχτηκε μια μαρίνα η οποία εδώ και χρόνια παραμένει ατελείωτη το Νεώριο έχει το 10% από ότι ξερώ , ακούγονται λοιπόν σενάρια ότι αφού αμμοβολή και μαρίνα δεν μπορούν να συνυπάρχουν ότι το Νεώριο μπορεί να γίνει μονάδα επισκευής θαλαμηγών . Με τέτοιες φήμες λοιπόν πως μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για το μέλλον ? και θα μου πείτε λοιπόν με φήμες θα ασχολούμαστε? Η απάντηση μου είναι ναι γιατί οπού υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και οι εργαζόμενοι για να ξανά εμπιστευτούν το Νεώριο σαν μια καλή λύση πρέπει να μην υπάρχει το σύννεφο της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους . Υπήρχαν άνθρωποι πριν δυο χρόνια που δεν ήξεραν καν αν θα καταφέρουν να βγουν σε σύνταξη . Μακάρι να ξεπεραστούν όλα αυτά και να συνεχίσει να λειτουργεί το Νεώριο γιατί είναι καλό για όλους , και εκείνοι που λένε ότι χαλάει την εικόνα του νησιού ας πάνε στην Μύκονο απέναντι είναι…
  22. Φιλε NHSOS XIOS πολυ καλο το blog μακαρι οι προσπαθειες που κανετε να πιασουν τοπο και να μινει το καραβι στην γραμμη . Ωραια καραβια και της NEL και πολυαγαπημενα αλλα......νομιζω οτι ειναι απαραδεκτο και αδικο να υπαρχουν στην γραμμη μονο αυτα τα καραβια στο ετος 2008 , και ειδικα μια τετοια γραμμη εχει αναγκη ενα τετοιο πλοιο οπως το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ . Και λεω αδικο γιατι σε ολες τις αλλες γραμμες απο Πειραια υπαρχουν καινουρια καραβια (κυκλαδες BLUE STAR) , Kρητη τα Palace , Δωδεκανησα (BLUE STAR) , Σαμο (HELLENIC) σε ολλες λοιπον τις αλλες γραμμες εχεις επιλογες (φυσικα δεν συζηταμε για γραμμες οπως δυτικες κυκλαδες ολοι καταλαβενουν οτι δεν γινεται να εχεις εκει ενα νεοτευκτο). Και φυσικα ειναι και μεγαλο πληγμα για τον τουρισμο, περισσοτερες πιθανοτητες εχει κανεις να επιλεξει τα νησια αν υπαρχει το ΧΙΟΣ και πολυ λιγοτερες με τα παλια καραβια.
  23. Κριμα....αν τελικα γινει ετσι, γιατι τα τελευταια χρονια η ενδοκυκλαδικες συνδεσεις ηταν πολυ καλες με αυτα τα δυο καραβακια. Καλοι οι οποιδηποτε κανονισμοι και φυσικα και πρεπει να εναρμονιζονται τα καραβια αλλα αν φυγει να ερθει αλλο . Και μπορει να πει καποιος (αρκετοι το λενε αλλα τελος παντων).Συνεχεια αργουν τα "παλιοκαραβα" αλλα ας μην ξεχναμε τετοιες γραμμες ειναι λειτουργημα (ας ειναι επιδοτουμενες το αποτελεσμα για τον κοσμο μετραει) , και φυσικα δεν γινεται να βαλουμε το Νησος Χιος στην γραμμη
×
×
  • Create New...