Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αρα συνολικα μετραμε εξι μερες συνεχομενες και βλεπουμε.Προβλεπω επιταξεις και κατεβασμα των αγροτων στα λιμανια αμα συνεχιστει η απεργια,χωρια τα προβληματα που θα δημιουργηθουν στα νησια απο την ελλειψη σε εφοδια

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με το πρωτοθεμα, αλλα και συμφωνα με πολλα δελτια ειδησεων, ο μουσουρουλης ζητησε απο τους ακτοπλοους να υπογραφει συλλογικη συμβαση στον κλαδο και να... "αρχισει η σταδιακη καταβολη των δεδουλευμενων". οχι αμεση καταβολη των δεδουλευμενων, αλλα να αρχισει η σταδιακη καταβολη.

δουλευομαστε

Link to comment
Share on other sites

Οτι βολευει βολευει(τις ναυτιλιακες συγκεκριμενα :P ).Το θεμα ειναι οτι καποια νησια σιγα σιγα,ειδικα της αγονης, θα ξεμεινουν απο προμηθειες

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι στοιχειωδως εξυπνοι ας κανουν τουλαχιστον ενα δρομολογιο ανα προορισμο για να εφοδιασουν τα νησια με τα απαραιτητα. Διαφορετικα, στρεφουν τις νησιωτες εναντιων τους και χανουν το -οποιο- δικιο τους..

Link to comment
Share on other sites

Χθες σε συζήτηση ακουσα οτι ολες οι εταιρειες πλην Blue Star και Minoan χρωστανε απο 5 εως 10 μηνιατικα.Σε περπτωση στρατολογισης πρεπει να ταξιδεψουν αμισθοι;Μηπως προχωρισουν σε επιταξη των πλοιων των εταιριων που χρωστανε;

Και αν αυτο παιζει σαν σεναριο δεν ειναι κατα των εταιριων που χρωστανε(μιας και στην απεργια δεν πληρωνουν μεροκάματα ενω σε αλλη περιπτωση προσμετρώνται κανονικα);Και σε αυτη την περιπτωση πως θα εξυπηρετηθούν τα νησια που δεν πηγαινουν οι εταιριες που δεν χρωστανε;

Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνω από τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας ο οποίος καπηλεύεται την αγανάκτηση νησιωτών, παραγωγών και εμπόρων, επιδιώκεται ξεκάθαρα πλέον το να στραφούν οι πρώτοι κατά των ναυτικών που συνεχίζουν την απεργία...

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Απο αργα το βραδυ αποψε μεχρι αυριο θα εχουν ξεκινησει ολα τα πλοια απο τα λιμανια της χωρας,πλην του Πειραια,οπου ακουγεται οτι οι ναυτεργατες δεν θα επιτρεψουν τον αποπλου τους.

 

Το μονο σιγουρο ειναι οτι σταδιακα ομαλοποιουνται οι θαλασσιες συγκοινωνιες στις γραμμες της Αδριατικης.Για τις υπολοιπες βλεπουμε..

Link to comment
Share on other sites

Η σημερινη ψηφοφορια της ΠΝΟ εβγαλε οριακα αποφαση για συνεχιση με 8 εναντι 7 κατα. Εφοσων σπαει σε ολα τα λιμανια πλην Πειραια, πιστευω πως και μετα την επιστρατευση θα σπασει κ στο μεγαλο λιμανι. Οι σκληροπυρηνικοι ριχνουν τις τελευταιες μπαλοθιες για την τιμη των οπλων οταν λενε πως δεν παιρνουν τα φυλλα κλπ. Σιγουρα το δικαιωμα στην απεργια ειναι ιερο. Σιγουρα βεβαια υπαρχουν και πολιτικες σκοπιμοτητες (ανταγωνισμος συριζα-κκε για το ποιος ειναι πιο ακτιβιστης κλπ) αλλα αυτα δεν ενδιαφερουν αυτο το φορουμ. Εμεις ως καραβολατρες προτιμουμε να βλεπουμε τα βαπορια να αρμενιζουν και οχι δεμενα. Προσωπικη μου αποψη ειναι πως απο την απεργια (οταν μαλιστα αυτη κρατα πολλες μερες) οι ναυτικοι ζημιωνονται. Δεν νομιζω πως τα τεραστια προβληματα της ναυτιλιας λυνονται με ακραιες καταστασεις.  Η χωρα ετσι κι αλλιως ειναι στα ορια της οπως και ολη η κοινωνια. Τα περιθωρια διαλογου πρεπει να εξανλουνται και βεβαια στον εθνικο διαλογο για το πως θα βγουμε απο τον βουρκο, η ναυτιλια πρεπει να εχει πρωταρχικο ρολο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

H ANEK εβγαλε ηδη ανακοινωση οτι τα δρομολογια για τα Χανια στις 16 Απριλιου δεν θα γινουν λογω της απεργιας

 

Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της απεργίας της ΠΝΟ την Τρίτη 16/04/2013, τα δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ» και Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», της γραμμής ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ θα παραμείνουν ανεκτέλεστα

Link to comment
Share on other sites

Μια απορία. ΟΙ εργαζόμενοι στα πλοία, ναυτικοί, ναυτεργάτες, διαλέξτε ονομασία, δεν είναι σε επιστράτευση? Αν ναι, πως απεργούν?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της (22/04/13), αποφάσισε την συμμετοχή της στην εργατική Πρωτομαγιά 2013 με 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2013, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα.

Η παραπάνω απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης των Ελλήνων ναυτεργατών, της ΠΝΟ, στον αγώνα της κατά του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Περί ανασυγκρότησης του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις», που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. (από Δελτίο Τύπου ΠΝΟ)

 

Ένταση και αντιδράσεις έχουμε αυτή την ώρα απο τους ακτοπλόους για την απόφαση της ΠΝΟ εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδος, οπότε αναμένουμε εξελίξεις!

Link to comment
Share on other sites

Και η blue star εχει βγαλει απο το συστημα τα πρωινα της δρομολογια για τη Μ.Τεταρτη λογω απεργιας.. Υποθετω το απογευματινο του paros(17.30) kαι του bs2 (19.00) θα φυγουν τα μεσανυχτα με τη ληξη της απεργιας.. Οι επιβατες Παροναξιας εχουν εναλλακτικη το εκτακτο του ΙΘΑΚΗ (Μ.Τριτη 21.15)..Για Συροτηνομυκονια εφοσων υπαρχει μεγαλη ζητηση, υποθετω μπορουν να κανουν το πρωινο δρομολογιο της Μ.Τεταρτης, το βραδυ της Μ.τριτης με το bs naxos..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

η ΠΝΟ απειλει με κινητοποιησεις, αν δεν εξοφληθουν τα δεδουλευμενα ως την 5/6.

 

 

προκληση εν μεσω τουριστικης περιοδου. κινδυνευει η αναπτυξη

 

δεν τους φτανει που δουλευουν, θελουν και να πληρωθουν κιολας. :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...