Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 655
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Χθες βραδυ ημουν στο πλοιο.Ενα πολυ ωραιο καραβι που αναβαθμισε τη γραμμη και δεν θυμιζει σε τιποτα το''σαπημενο''Λατω,ουτε την''ανεμοτρατα''Κρητη ΙΙ που καπνιζε απο μπροστα μας σαν τον Λουλα.Ως γνησιος Νορβηγος θυμιζει παρα πολυ μεσα(και αρκετα και απ'εξω)τα Ικαρος/Πασιφαη με τη διαρρυθμιση των χωρων και τη διακοσμηση να ειναι παρεμφερης.Ο χωρος που σιγουρα κερδιζει τις εντυπωσεις ειναι το πλωριο σαλονι στο οποιο αρχικα επιτρεποταν η εισοδος μονο σε οσους ειχαν καμπινα,μετα τις 23.00 ομως ανοιξε και για τον λαουτζικο. :D

 

Η υστερηση του πλοιου σε σαλονια δεν ειναι και πολυ δυσκολο να διορθωθει εαν μπουν καναπεδες/πολυθρονες στον χωρο του casino και του παιδοτοπου(ηδη χθες ειχαν βαλει καποιες καρεκλες απο το καταστρωμα για να εξυπηρετηθει ο κοσμος),θα μπορουσε ακομα και να περιοριστει λιγο ο χωρος του self service και να ενωθει με το διπλα σαλονακι δημιουργωντας ενα μεγαλυτερο και λυνοντας οριστικα το οποιο προβλημα μπορει να παρατηρηθει σε μερες αιχμης.

 

Το πληρωμα επισης ηταν πολυ ευγενικο(κατι που δεν ισχυε παντα με αυτο του προηγουμενου πλοιου)και εδω επιβεβαιωνεται το οτι η αποδοση ενος ανθρωπου στην εργασια του εξαρταται(και)απο το εργασιακο του περιβαλλον.

 

Συντομα θα ξαναταξιδεψω μαζι του και μακαρι το πλοιο να μεινει για παντα στη γραμμη και η ελευση του να μην ειναι..πυροτεχνημα οπως συνεβει κατα το παρελθον.Αλλωστε τωρα ο κοσμος δε νομιζω οτι θα δειξει καμια ανοχη αν επιστρεψει στην προηγουμενη κατασταση..

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει και αλλη λυση για σαλονι ;)
 

το πλοιο οπως εχουμε δει υποφερει σε ημερησιο ταξιδι με πολυ κοσμο. πιστευω ομως οτι εχει χωρους που θα μπορουσαν να διαμορφωθουν. ενα μερος του self service θα μπορουσε να γινει σαλονι, οπως επισης και το ανοιχτο deck κατω απο την πισινα θα μπορουσε να κλεισει και να γινει ενα ομορφο σαλονι, χωρις να αλλαξει το πλοιο εξωτερικα.
 

Link to comment
Share on other sites

Ναι,εχεις απολυτο δικιο proud!Θα μπορουσε να γινει και αυτο και θα ηταν το καλυτερο απλα η αλλη λυση θα ηταν λιγοτερο χρονοβορα και με πολυ λιγοτερα εξοδα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω και εγω. Το βαπορι ειναι πολυ ποιοτικο, εκτος ισως απο των χωρο των αεροπορικων που οταν καποιος σερνει καρεκλα στο απο πανω ντεκ γινεται χαλασμος στην αιθουσα, εχει πολλα εξωτερικα καταστρωματα και πολυ άπλα.

 

Ομως τεραστιο μερος του παραμενει ανεκμεταλευτο και για τη γραμμη των Χανιων οι κοινοχρηστοι χωροι του δυστυχως δεν ειναι μονο λιγοι αλλα πολυ λιγοι. Συμφωνω με τον Proud, αν κανουν σαλονι τον τεραστιο χωρο περιμετρικα του πατου της πισινας πρυμα απο τις αεροπορικες και μερος του τεραστιου self service γινει επισης σαλονι τοτε το πλοιο θα ανασανει. Μεχρι τοτε ομως η ποιοτητα των υλικων και η πολυ ομορφη διακοσμιση δεν φτανει για να κανεις ποιοτικο ταξιδι, για μενα δεν μπορει να θεωρηθει τετοιο αν δεν μπορεις να βρεις ευκολα θεση ακομα και οταν το καραβι εχει 500-600 επιβατες που για τα δεδομενα αυτου του μεγεθους πλοιου ειναι λιγοι.

 

Με μερακι και δυο-τρεις σημαντικες αλλαγες θα ειναι παρα πολυ καλο, προς το παρον ομως δεν ταιριαζει στη γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Δημιουργεί όμως τις πρώτες ομάδες δυσαρεστημένων.

 

Έχει αρκετά κακά η ΑΝΕΚ από μόνη της, αλλά για τον συγκεκριμένο λόγο γιατί οι επιβάτες αυτοί είναι "δυσαρεστημένοι"; Απαρχές λογικής κινήματος "Δεν πληρώνω" μου θυμίζει. Ο καθένας, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες αγοράζει δεδομένες υπηρεσίες αντίστοιχου κόστους. Εφόσον το σαλόνι (καθώς και οι διάδρομοι μπροστά από τις καμπίνες Α ή ΑΒ, ή τα κεφαλόσκαλα ;)) προορίζονται για τους επιβάτες που έχουν πληρώσει το ανώτατο κόμιστρο, λογικό είναι η παροχή αυτή (σαλόνι) να περιορίζεται σε εκείνους. Με την λογική αυτή δυσαρεστημένοι μπορεί να είναι και επειδή πλήρωσαν αεροπορικές και δεν τους έδωσαν καμπίνα, κοκ. Άραγε υπάρχει επιβάτης economy σε αεροπλάνο που δυσαρεστείται επειδή δεν του πρόσφεραν γεύμα ή κάθισμα first ή business; Δεν νομίζω...  

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα έγκειται στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου πλοίου και στις γνωστές διαφορές στις προδιαγραφές μεταξύ one-class πλοίων σχεδιασμένων για την Αδριατική, όπου η διάρκεια ταξιδιού σχεδόν επιβάλλει καμπίνα, και το σαλόνι είναι ο κοινόχρηστος χώρος όσων διανυκτερεύουν σε καμπίνες, και των πλοίων για Κρήτη, όπου η διάρκεια ταξιδιού επιτρέπει σε πολλούς επιβάτες να διανυκτερεύσουν χωρίς να κοιμηθούν (θεωρητικά) στα σαλόνια του πλοίου. Επιπροσθέτως, υπάρχει και γενικότερα μια έλλειψη κοινόχρηστων κλειστών χώρων σε αυτά τα αδέρφια, όπως τα έχουν αναφέρει και άλλοι σε αυτό το φόρουμ, οπότε έχουμε ως αποτέλεσμα να αποκλείεται ο μισός σχεδόν κοινόχρηστος χώρος του πλοίου και να αναγκάζονται οι πληβείοι :P να πίνουν τον καφέ τους στο εστιατόριο. Προσωπικά, δεδομένου του συγκεκριμένου πλοίου και της κίνησης των ημερών, θα προτιμούσα να γίνονταν κάποιες παραχωρήσεις και να επιτρέπονταν η πρόσβαση και στο πλώριο σαλόνι. Σε άλλο χρονικό πλαίσιο όμως, πιστεύω ότι ο χειρισμός του χώρου με το άνοιγμα μετά τις 11 είναι η βέλτιστη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν λυσεις ;)
 

το πλοιο οπως εχουμε δει υποφερει σε ημερησιο ταξιδι με πολυ κοσμο. πιστευω ομως οτι εχει χωρους που θα μπορουσαν να διαμορφωθουν. ενα μερος του self service θα μπορουσε να γινει σαλονι, οπως επισης και το ανοιχτο deck κατω απο την πισινα θα μπορουσε να κλεισει και να γινει ενα ομορφο σαλονι, χωρις να αλλαξει το πλοιο εξωτερικα.

Link to comment
Share on other sites

Για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει να αποφασισει η εταιρια που θα ταξιδευει το πλοιο μονιμα. Κρητη ; Ιταλια; Γιατι εχει παρει σβαρνα ολες τις γραμμες αναλογα με το που" χτυπαει καμπανακι...."

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε διαφορετική άποψη για τον λόγο που χρησιμοποιούμε το πλοίο. Το πλοίο το χρησιμοποιούμε για να προσεγγίσουμε ένα μέρος π.χ. τα Χανιά για διάφορους λόγους που μεταξύ αυτών είναι και οι επαγγελματικοί. Τα συγκεκριμένα πλοία δεν είναι κρουαζιερόπλοια για να αγοράζουμε υπηρεσίες. Είναι ένα μέσο για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και αν δεν μας προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες, πολύ απλά αλλάζουμε πλοίο.

Αν υπήρχε σαλόνι αξιοπρεπές και για τους "φτωχούς" του ταξιδιού ή τους "κακομοίρηδες" που δεν βρήκαν καμπίνα γιατι το πλοίο είναι γεμάτο και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο πλοίο, τότε δεν θα είχα αντίρηση οι "πλούσιοι" με καμπίνα να είχαν περισσότερα προνόμια.

Ευτυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει στο Έλυρος.

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

Κυριοι,μιλαμε ομως και για 15αυγουστο οπου σε οποιο πλοιο και να μπεις δεν θα εισαι εκ των πραγματων και πολυ ανετα. Επειδη εχω ταξιδεψει με το πλοιο 3 φορες οσο καιρο ειναι στα Χανια και το εχω δει και με φουλ κοσμο και με μετρια κινηση και ψιλοαδειο νομιζω οτι απο τα διαθεσιμα πλοια που εχει η Ανεκ ειναι το πλεον καταλληλο ακομα και ετσι οπως ειναι τωρα!Μην ξεχναμε οτι ουτε τα Κρητη,ουτε τα Σοφ/Ορη ειναι μεγαλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλώς αναφέρω την όχι και τόσο σωστή συμπεριφορά, να μην αφήνουν τον κόσμο να απολαύσει ένα καφέ στο σαλόνι του πλοίου. Δεν επιτρέπεται να πίνει ένας καφέ στο εστιατόριο του πλοίου και ο διπλανός του να τρώει κρέας με τις ανάλογες οσμές.

Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με το συγκεκριμένο καράβι. Η ίδια πολιτική ισχύει είτε το καράβι έχει κόσμο είτε όχι.

Και για να μην παρεξηγηθώ. Το πλοίο είναι πάρα πολύ καλό. Η αλήθεια είναι ότι έχει αναβαθμίσει την γραμμή των Χανίων. Εκεί που έχω κάποιες ενστάσεις είναι στην μεσαιωνική (ταξική του παρελθόντος) πολιτική που ασκείται στο θέμα της διαχείρησης των σαλονιών στο συγκεκριμένο πλοίο. Και λέω συγκεκριμένο πλοίο γιατι στο ΕΛΥΡΟΣ δεν εφαρμόζεται η ίδια πολιτική.

Υ.Γ. Η άποψή μου είναι ίδια και όταν ταξίδευα με καμπίνα και όταν ταξίδευα χωρίς καμπίνα.

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

Ειπαμε και παραπανω,το πλωριο σαλονι σαλονι ανοιγει για ολους 2 ωρες μετα την αναχωρηση του πλοιου.Τοσο μεγαλο προβλημα ειναι να παει να κατσει καποιος στη disco,στο μικρο σαλονι η' στο καταστρωμα αυτη την ωρα και να πιει εκει τον καφε του?

 

Καποιος που εχει πληρωσει αρκετα παραπανω χρηματα για να κοιμηθει σε μια καμπινα δεν ειναι υποχρεωμενος να παει να παλουκωθει στην καμπινα του με το που θα μπει στο καραβι επειδη θα εχει παει ολο το μπουγιο με τα ζυμπραγαλα του και θα εχουν ξαπλωσει φαρδιοι-πλατιοι στους καναπεδες του καραβιου και μιας και το συγκεκριμενο πλοιο εχει λιγοτερες θεσεις στους κοινοχρηστους απο το Ελυρος γινεται αυτη η εξαιρεση.

 

Και για να κλεισουμε επιτελους το ολο θεμα μιας και δεν νομιζω οτι εχει να προσφερει τιποτα περισσοτερο,τα πλοια δεν ειναι ουτε τρενα ουτε λεωφορεια για να ειναι ολοι''ισα κ ομοια''δυστυχως.Προσφερουν υπηρεσιες τιμολογιακα διαβαθμισμενες για ολα τα γουστα και τα βαλαντια.

Link to comment
Share on other sites

Και για να είμαι δίκαιος. Πρόκειται για ένα άριστο πλοίο που αναβσθμίζει σίγουρα την γραμμή. Το να χωρίζει όμως κάποιος (ο πλοίαρχος; δεν γνωρίζω ποιός) τους επιβάτες ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτουν ή με το αν κατάφεραν να βρουν εισητήριο με καμπίνα ή όχι, αυτό με ενοχλεί.

Φίλε Μιλτιάδη σε ευχαριστώ που έγραψες την άποψή σου, έστω και αν είναι διαφορετική από την δική μου.

Link to comment
Share on other sites

φιλε πανθηρα το ειπαμε και παραπισω.

 

ειναι υποχρεωμενα ολα τα πλοια που εκτελουν νυχτερινους πλοες, να εχουν χωριστο σαλονι για τους επιβατες που εχουν καμπινα. στο συγκεκριμενο πλοιο που εχει ενα μονο σαλονι, οι επιβατες της οικονομικης θεσης πανε στο self service.

 

o διαχωρισμος επιβατων (πελατων γενικοτερα) με βαση το τι πληρωνουν και η τιμολογιακη διαβαθμιση των προσφερομενων υπηρεσιων, ισχυει για ολα τα μεταφορικα μεσα και οχι μονο.

 

για το champion μια ειναι η λυση. να φτιαχτει χωριστο σαλονι οικονομικης και οχι να βαζουν τους επιβατες της διακεκριμενης να ψαχνουν που θα κατσουν

Link to comment
Share on other sites

Στα Χανιά δεν εφαρμοζόταν ποτέ. Ούτε στο ΕΛΥΡΟΣ σήμερα, ούτε στο ΛΑΤΩ, ούτε στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ούτε στο ΛΙΣΣΟΣ, ούτε στο ΚΡΗΤΗ, ούτε στο ΑΠΤΕΡΑ, ούτε στο ΠΡΕΒΕΛΗΣ, ούτε.....

μόνο στο ΚΥΔΩΝ αν θυμάμαι κσλά εφαρμοζόταν.

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...