Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πλοίο ειδικά σήμερα έφαγε τρελή καθυστέρηση λόγω καιρού καθώς αν δει κανείς την πορεία του έφτασε μέχρι αρκετά ψηλά στην Τήνο για να γυρίσει προς Μύκονο, ενώ άκουσα από μέλος του πληρώματος, μιας και είμαι μέσα, να λέει ότι έφαγαν τρελή θάλασσα το πρωί. 

Προσωπικά μπήκα από Μύκονο. Μας είχε έρθει μήνυμα από την Πέμπτη για τροποποιημενη ώρα αναχώρησης 12:30 από 12:10. Στην πράξη έφτασε Μύκονο 13:20 και αναχώρησε μετά από κάνα 20λεπτο. 

Από κόσμο το πλοίο πρέπει να ήρθε γεμάτο, ενώ παρέμεινε γεμάτο μέχρι και την Πάρο. Από κει και πέρα πιο χαλαρά τα πράγματα, ενώ στη Σαντορίνη πρέπει να μπήκαν χοντρικά 250-300 άτομα. Όπως επίσης και το γκαράζ ήταν γεμάτο, στη Μύκονο ίσως έμεινε χώρος για μερικά αμάξια ακόμα.

Κατα τα άλλα το πλοίο σε σχέση με ένα ταξίδι μου πριν 2 χρόνια παραμένει σε άψογη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Παρόλα αυτα η τιμή του εξακολουθεί απ’ οτι βλέπω να ειναι ταχύπλοου, γεγονός οτι το θεωρώ τουλάχιστον ασέβεια και ντροπή ως προς το επιβατικό κοινό.. ειναι 3η βδομάδα έτσι αν δεν κάνω λάθος ; 

Link to comment
Share on other sites

Πειραιά Ηρακλειο οι περισσότεροι επιλέγουν τα ημερήσια είτε των palace είτε των Blue Horizon/Kriti II ,ελάχιστοι θα είναι οι επιβάτες που ταξιδεύσουν μαζί του από Πειραιά για Ηρακλειο,επίσης κάνει πάνω-κάτω ίδιο χρόνο με τα παλάτια.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Οι τιμή του για Πάρο είναι 48 ευρώ. 2 ευρώ λιγότερο από blue star. 

Κανει όμως περισσότερες ώρες λόγω της βλάβης. 

Ταλαιπωρεί όπως είπαμε. 

Μία εταιρεία που σέβεται την φημη της φροντίζει να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα. 

Απλά θυμάμαι πέρυσι που ταξίδεψα και είχε ξανά βλάβη ανακοίνωσαν από τα. Μεγάφωνα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω αυξημένης κίνησης στα λιμάνια (πράγμα που δεν ίσχυε) και μας έδωσαν σαν αποζημίωση ένα snack. 

 

H τιμή είναι με 20% έκπτωση η κανονική είναι 58

 

Απλά θυμάμαι πέρυσι που ταξίδεψα και είχε ξανά βλάβη ανακοίνωσαν από τα. Μεγάφωνα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω αυξημένης κίνησης στα λιμάνια (πράγμα που δεν ίσχυε) και μας έδωσαν σαν αποζημίωση ένα snack. 

 

Link to comment
Share on other sites

Έκανα μια αναζήτηση για τα δρομολόγια του. 

Στο site της minoan δίνει τα τρόποποιημενα ωράρια για την Παρασκευή λόγω της βλάβης. 

Στο openseas και στο viva τα κανονικά του. 

Τρομερή οργάνωση....... 

 

Screenshot_20230815-164753.jpg

Screenshot_20230815-164622.jpg

 

Screenshot_20230815-164918.jpg

Το ίδιο και για το δρομολόγιο της Κυριακής 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα , Σάββατο 12/8 για Πάρο, μόλις βγήκαμε μας περνάει το 4 συνεχίζουμε και στο Σούνιο αριστερά μέχρι την άκρη της Μακρονήσου, δεξιά για την άκρη της Τζιάς συνεχίζει λίγο παράλληλα με το νησί, δεξιά προς νότο με τον Κάβο Ντόρο να βράζει , κούνημα γερό, κάποια στιγμή αριστερά με στόχο τη Γύαρο , ηρεμία δίπλα στο νησί, και μόλις το περάσαμε δεξιά προς νότο για Σύρο , δίπλα απο το νησί για περίπου 5 λεπτά και στροφή αριστερά με στόχο την άκρη της Τήνου δυτικά, πλησιάσαμε αρκετα και στροφή δεξιά παράλληλα με το νησί με τελικό στόχο τη Μύκονο!!! Φεύγοντας απο κεί για Πάρο αφήσαμε και  ντουμάνι. Λίγο μετά το φάρο του Κόρακα  περνάει και το Pawer Jet. Χρόνος ταξιδιού 6ώρες και 15'.   

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι σήμερα από Πάρο για Πειραιά.

Έφυγε από Πάρο 14:40 αντί για 13:05.

Έφτασε στις 16:00 στην Μύκονο και αναχώρησε από 16:10.

Το πλοίο γέμισε από αυτοκίνητα στην Πάρο.

Το συνηθισμένο πρόβλημα με τις θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν μετακινήσεις από θέση σε θέση 

Ενώ δεν έχει τρομερό καιρό έχει πολύ κούνημα.

Φυσικά  κινείται με μειωμένη ταχύτητα γύρω στα 25 μίλια προφανώς συνεχίζει να υφίσταται η βλάβη.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς ο καθένας κάθεται όπου θέλει....

Πάντως υπάρχει γκρίνια από τους επιβάτες για την καθυστέρηση. Όλοι λένε ότι πάει αργά και μας περνάνε όλα τα ταχύπλοα σαν να είμαστε σταματημένοι.

Έχει βγάλει άσχημη φήμη το καράβι 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Αξιοσημείωτο πάντως πως το πλοίο δουλεύει καλά μεταξύ Πειραιά και Πάρου. Φαίνεται πως με τις χαμηλές τιμές τραβάει κόσμο παρά τη μεγάλη παράκαμψη που κάνει μέσω Μυκόνου.

Link to comment
Share on other sites

On 8/21/2023 at 8:47 AM, Diagoras said:

Φαίνεται πως με τις χαμηλές τιμές τραβάει κόσμο

 Το τι λεφτά αφήνει στα ταμεία της εταιρείας είναι το ζητούμενο με τόσο χαμηλές τιμές. Τζιράρουν τόσο τα μπαρ για να αντισταθμίζουν την τιμολογιακή πολιτική..? Εκτός και εάν το πρωταρχικό μέλημα και των Μινωικών είναι να κόψουν κίνηση από τους άλλους και όχι η κερδοφορία της γραμμής... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

στο παραπάνω μηνυμα ξεχασα να προσθέσω και τις λογικές τιμές που προσφέρει. πολύ κριμα το καράβι να καταλήξει ετσι. Ελπίζω του χρόνου να είναι όπως παλιά. 

2 minutes ago, cyclades_shipping said:

πέρυσι Συρο έπιανε κάθε Δευτέρα από Περιραια και κάθε Τριτη προς Πειραιά οπως και Νάξο αντίστοιχα.

αυτο ηταν το φετινό πλάνο. πέρυσι και προσπερσι έπιανε και Πέμπτη/Σαββατο προς Ηράκλειο και Παρασκευή/Κυριακή προς πειραια 

Link to comment
Share on other sites

Τα δύο τελευταία χρόνια έχει καθυστερήσεις λόγω βλαβών. Στα 3 από τα 4 ταξίδια που έκανα είχε θέμα και καθυστέρηση. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναταξιδεψω όσο φθηνό και να είναι. Με τα ίδια χρήματα πας πιο γρήγορα με συμβατικό στον προορισμό σου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αποβίβαση ασθενούς από το Ε/Γ-Ο/Γ Τ/Χ Σαντορίνη Πάλας στο Ηράκλειο Κρήτης στις 08/09/23

Quote

Ενηεμερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ -Τ/Χ «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ» Ν.Η. 43, για ύπαρξη 23χρονης ασθενούς επιβάτιδας, κατά τον απόπλου του πλοίου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Ηρακλείου για λιμένες ν. Θήρας, ν. Πάρου, ν. Μυκόνου και Πειραιά με 681 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Ηρακλείου όπου αποβιβάστηκε η ανωτέρω 23χρονη και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο την Δευτέρα ήταν να προσεγγίσει Συρο και Τηνο πριν τη Μύκονο,αλλά εν τελεί θα προσεγγίσει μόνο στην Τηνο,ξανά αφαιρεί την Συρο.

Παρατηρώ ότι ακομα και η κινηση του στο κομμάτι Πειραιάς Τηνος είναι διπλάσια από την περυσινή.

στις λίγες εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Ζήτησα αποζημίωση λόγω καθυστέρησης και φυσικά έλαβα αρνητική απάντηση από την εταιρεία.

Με προγραμματισμένη άφιξη  17:30 έφτασε 20:10.

Η απάντηση της εταιρίας:

 

Σε συνέχεια του email σας, θα θέλαμε κατ’ αρχάς να εκφράσουμε πραγματικά τη λύπη μας για την καθυστέρηση κατά την άφιξη σας στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ με το καταμαράν SANTORINI PALACE στις 20/8/2023 προερχόμενο από την ΠΑΡΟ.

 

Δυστυχώς απρόβλεπτοι παράγοντες, παρά τις προσπάθειες των μελών του πληρώματος ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συνέπεια στην τήρηση του ωραρίου των δρομολογίων μας, μπορούν να την επηρεάσουν.

 

Σε κάθε περίπτωση το πλήρωμα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας σας.

 

Σχετικά με το αίτημα σας και με δεδομένο ότι η καθυστέρηση κατά την άφιξη ήταν μικρότερη των 2 ωρών (20:10 περίπου αντί 18¨40), για ταξίδι διάρκειας άνω των 4 ωρών, δεν προβλέπεται η καταβολή αποζημίωσης.  Ομοίως δεν προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης για απώλεια ανταπόκρισης με άλλο μεταφορικό μέσο (πλήν πλοίου) Παραμένουμε στη διάθεση σας

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...