Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σαν υπερκατασκευή το βρίσκω ολόιδιο με πριν αν εξαιρεσουμε το σαλόνι στο άνω γκαραζ. Τώρα το παραπάνω πρωτόκολλο πως θα βγει τόσο πολύ δεν γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος στη διαφορά του πρωτοκόλλου νομίζω ότι οφείλεται στο σαλόνι στο άνω γκαράζ (που δεν υπήρχε παλιά)!και στο ότι μειώνεται η Business θέση και μεγαλώνει η οικονομική στο ντεκ των σαλονιων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εξωτερικά είναι έτοιμο εδώ και ημέρες!! Πλέον γίνονται οι εργασίες στο εσωτερικό του (αεραγωγοι, καλωδιωσεις και διαμόρφωση του ξενοδοχείακου). Περίπου σε 1,5 μήνα το υπολογίζω ότι μπορεί να είναι έτοιμο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Εγω πειράζει που αυτο το πλοίο το ήθελα να φεύγει απο Πειραιά , και όχι απο Κρήτη ; Πάντως στις φωτο ειναι τούμπανο το πλοίο ! Γενικά ειναι η ιδέα μου ή το νέο logo τα έχει κανει ακόμα πιο όμορφα τα Highspeed ?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι , μεχρι 45 δεν πιάνει μέγιστη ; Στο 85% δε θα έπρεπε να πιάσε γύρω στα 42; Προφανώς παίζει ρόλο που είχε πλήρες φορτίο

Edited by HIGHSPEED 6
Link to comment
Share on other sites

Στις 1000 στροφές (85% της ισχύος του)πιάνει 38-39 kn.Στις 1015 στροφές (90% που είναι και η υπηρεσιακή του) φτάνει από 39-40.Στις 1050 στροφές (που είναι η μέγιστη ισχύς πιάνει 42 .Eiχε πιάσει 45 kn όταν ήταν νεότευκτο στην Αυστραλία στη μέγιστη ισχύ 1050 στροφές με ευνοηκά ρεύματα.


Επειδή εχώ ταξιδέψει άπειρες φορές στην γέφυρα του θέλω να σου πω ότι τα 42+ τα έχει πιάσει όταν ήταν είχε καιρό κατάπρυμα(7-8 ΒF) και ευνοικά ρεύματα.Πάντως η ταχύτητες που έχει το πλοίο είναι αυτές που έχω γράψει στο παραπάνω ποστ μου.


Επειδή το καλοκαίρι του 14 που λες ταξίδεψα πάνω από 10 φορές με το πλοίο,η μέγιστη που έχει πιάσει ήταν 41,3,με ευνοικά ρεύματα με καιρό 7bf πρύμα.Θυμίσου πέρυσι ότι το το 4 που έκανε το δρομολόγιο του 5 έπιανε 39+ μέχρι και 40 γιατί δεν έχει καθόλου αυτοκίνητα το δρομολόγιο αυτό.Επίσης 45 έπιασε σε έκφορτη κατάσταση στην Αυστραλία,όταν ήταν νεότευκτο.


Αυτό εννοώ.Να σου φέρω και ένα παράδειγμα,Το Champion Jet 1 όταν κατέβαινε από Αγγλία πάτησε μέχρι 42,5 kn με φουλ πετρέλαια και με τάνκια στο γκαράζ ενώ έχει μέγιστη 41 στις 1030 στροφές που είναι και οι μέγιστες.Οπότε ο καιρός και τα ρεύματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα του πλοίου.

Edited by proud_ionian
chat
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω οτι ειναι ακριβώς έτσι .. Το 5 άπειρες φορές μεχρι και την τελευταία χρονια που δούλευε έπιανε 42+ - 43 κόμβους με επιβάτες μέσα ! Οποτε δεν παίζει να εχει 42 μέγιστη ..
Εδω το Highspeed 4 εχει στο 90% 40,5 κόμβους , δε γίνεται το 5 να εχει λιγότερους φίλε champion jet 2

Κ εμένα μου κανει εντύπωση γιατί εχω μπει πολλές φορές κ εγω στη γέφυρα απο Κρήτη για Πειραιά , αλλα και σε ένα δρομολόγιο απο Σαντορίνη για Πειραιά που έκανε 3 ώρες ( σε αντικατάσταση του high 3) και είχε πιάσει 43,5 με αρκετό κόσμο μέσα .. Θα το δεις και φέτος οτι 41/42 θα τα πιάνει σε καθημερινή βάση ! Αν θυμηθείς και το 2014 που δούλεψε Κρήτη κάθε μερα βάραγε πάνω απο 41+

Ναι εννοείται το φορτίο παίζει πολυ σημαντικό ρόλο , στο να βγάζει μεγαλύτερη ταχύτητα το πλοίο ! Εγω δε μιλάω για 100% φορτωμένο με Φούλ γκαράζ σε όλες τις περιπτώσεις οποτε ειναι λογικό να έδινε πάνω απο 42 αν ηταν πχ με χαλαρή κίνηση στο γκαράζ! Οποτε αν εννοείς Τία ταχύτητες που ανέφερες με Φούλ φορτίο έχεις δίκιο , εγω παρανόησα οποτε sorry για το μπέρδεμα

Σωστά , πολυ σωστά το θυμάμαι το 42,5 του jet 1 γιατί μου είχε κανει μεγάλη εντύπωση !! Πάντως και τa 2 champion jet ( ειδικά το 2 γιατί το 1 πέρυσι είχε θέμα με τη βλάβη στη μηχανή ) πάνε στο χαλαρό 37-38 κόμβους !! Πολυ ωραία ταχύπλοα

Edited by proud_ionian
chat
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...