Jump to content
Shipfriends

Saturnus (IMO 7368944)


Recommended Posts

  • Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

τι εννοεις του επεσε η αγκυρα;

δεν ηταν κομπλαρισμενη, τα φρενα εχουν τα χρονια τους και φουνταρε απο μονο του ή οτι λογω φθορας "εφυγε" η αγκυρα μονη της;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έμαθα οτι περνούσε επιθεώρηση χθές και ήταν να κάνει δρομολόγιο Χίο-Μυτιλήνη αλλά μάλλον του ''έριξαν'': ΑΚΥΡΟ;):rolleyes::Είναι στο Κερατσίνι ακόμη

Link to comment
Share on other sites

Έμαθα οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα RO/RO στη Καρβουνόσκαλα και ότι δεν χωράνε πάνω από 3 να είναι δεμένα εκεί.Άκουσα επίσης οτι άμα έχουν ταυτόχρονη φόρτωση 2 πλοία γίνετε πραγματικός ΧΑΜΟΣ από τις νταλίκες.:eek::eek:Ίσως γι'αυτο να βγήκε στη ράδα και το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που λες ισχύουν 100% και προπάντων όταν έχει αέρα όπως χτες και σήμερα τα πλοία στεκονται με τα βίας στην άαγκρυα και αναγκάζονται να βαζουν λεντίες και να τα φυλάνε.

Οπότε πιθανόν χτες να υπήρχε πρόβλημα στην Καρβουνόσκαλα και γι αυτό να βγήκε ράδα το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ μιας και δεν είχε δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σήμερα το Αλεξάνδρα Τ συμπληρώνει μια εβδομάδα πάνω στη δεξαμενή (αρκετός χρόνος). Από ότι είδα έχουν βγάλει τον αριστερό ελικοφόρο άξονα, ενώ ήταν έτοιμοι να ταπώσουν το πλοίο. Όπως φαίνεται το πλοίο θα πέσει από τη δεξαμενή, χωρίς τον αριστερό άξονα, οπότε για αρκετό καιρό ακόμα το πλοίο θα παραμείνει δεμένο. Και θα ξανανεβεί για να το βάλει κάποια στιγμή μελλοντικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απο την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά τα δρομολόγιά του για Χιο-Μυτιληνη αφού εντόσ των ημερών τελειώνουν όλες τις εργασίες, ανεξάρτητα απο την SAOS.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει δρομολόγια για Χίο - Μυτιλήνη; Ήδη υπάρχουν δύο RO-RO, το Παναγία Αγιάσου και το Ταξιάρχης. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να έρθει και τρίτο RO-RO στη γραμμή. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε όμως ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα το ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ σύντομα θα περάσει στην διαχείριση της Μπλου σταρ η οποία το έχει ναυλώσει ενώ με τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχίσει ως ro/ro και το καλοκαίρι ή αν θα σκαντζάρει σε EΓ/ΟΓ.

Στην περίπτωση που σκαντζάρει σε ΕΓ/ΟΓ δεν θα πέρνει βυτία και με τα ΙΧ θα μειώνεται ο χώρος των λοιπων φορτηγών οπότε θα υπάρχει χώρος και για το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ αλλιώς κι εγώ τα βλέπω δύσκολα

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σήμερα για να δέσει στον ΝΜΔ έκανε τουλάχιστον τέσσερις (04) ώρες. Είχε και λίγο αέρα, τα ρυμουλκά δεν την πάλευαν και πολύ, το ίδιο το πλοίο δεν βοηθούσε ιδιαίτερα με τους κάβους του, συγκρουόμενο είχε γίνει. Το πλοίο πάντως είχε το μικρότερο φταίξιμο. Αντί να βάλουν μια βάρκα να φέρει τους 2 κάβους της πρύμης στον ντόκο και να τους βάλουν χιαστί, είχαν ένα ρυμουλκό στην πρύμη να παλεύει σε ελάχιστο χώρο.

post-24-128326974705_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ξερω αν εχει αρχισει δρομολογια εδω και καιρο,χτες παντως το ειδα να ανηφοριζει προς Β.Αιγαιο και τωρα βρισκεται στο λιμανι τη Μυτιληνης.Ισως επειδη εμεινε η γραμμη χωρις roro ειπαν να κανουν μια αρπαχτη...:o

Link to comment
Share on other sites

Όχι, χτες ήταν το πρώτο του δρομολόγιο για Χίο - Μυτιλήνη. Πάντως η ταχύτητα του είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Επίσης από τις 23:30 περίπου είναι αγκυροβολημένο σύμφωνα με το AIS έξω από το λιμάνι της Χίου. Ξέρει κανείς το λόγο;

Link to comment
Share on other sites

...και ήρθε σήμερα κατά τις 13.20 με πρωτόκολλο,στον εμπορικό λιμένα της Σάμου και ξεφόρτωσε 10 Φ/Γ ΙΝΟΧ, οινοπνεύματα και 1 Φ/Γ.΄Μία ώρα έκανε να κατεβάσει τον καταπέλτη του ανοιχτού γκαράζ,ψιλοβρήκαν τα Φ/Γ στην κάθοδο και έφυγε με μικρή αριστερή κλίση για Δωδεκάννησα.

Για την επιστροφή των άδειων Φ/Γ φρόντισε για αύριο ο καπτάν γάτος.

Τώρα ποιός θα υπογράψει το gaz/free μάλλον για κινέζικα το πήρανε.any way...

post-878-128326975333_thumb.jpg

post-878-128326975335_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχουμε την δυνατότητα να το παρακολουθούμε απο πιο κοντά τώρα που έρχεται στα νερά μας, διεπίστωσα ότι λείπουν τα νύχια του καταπέλτη του άνω γκαράζ.

Όταν το πλοίο δένει, τοποθετούνται με ... κλαρκ.:D

post-24-128326975357_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εδω και μια ωρα το πλοιο κανει σβουρες στο λιμανι(Χιος) χωρις να μπορει να δεσει...:confused: Φυσαει αρκετα βεβαια αλλα μαλλον και το παπορι δεν τα καταφερνει και τοσο καλα στις μανουβρες.Σας βαζω καποιες φωτο προχειρες και αργοτερα θα επανελθω.

post-709-128326975443_thumb.jpg

post-709-128326975445_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έδεσε.Έχασα το μέτρημα πόσες προσπάθειες έκανε να γυρίσει και πόσα φουνταρίσματα.Τι δεξιές στροφές έκανε, τι αριστερές, αλλά το πλοίο ενώ γύριζε, δεν κατάφερνε να ευθυγραμμιστεί με τον ντόκο και το παράσερνε ο αέρας νότια και προς τον δυτικό (μακρύ) ντόκο.

Έχουμε λοιπόν ένα δεδομένο: Το πλοίο δεν μπορεί να δέσει.

Ερωτήματα:

α) Γιατί το λιμεναρχείο δεν μερίμνησε ώστε το ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ να μην είναι δεμένο 40-50 μέτρα από την θέση πλαγιοπρυμνοδέτησης του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,πριν αυτό εισέλθει στο λιμάνι, κάτι που έγινε (η απομάκρυνση)μετά την δεύτερη προσπάθεια να γυρίσει; Ξέρεις ότι περιμένεις το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και όχι το ΧΙΟΣ που γυρίζει μόνο του, και έχει και 7 μποφώρ βοριά.

β) Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το ρυμουλκό που πήγε στο σημείο, μόνο το πλοίο συνέχισε να προσπαθεί να γυρίσει και να δέσει άλλα 45 λεπτά;

Θα μπορούσε το λιμεναρχείο να επιβάλλει στον πλοίαρχο να πάρει ρυμουλκό αφού το πλοίο του αποτελούσε κίνδυνο στο λιμάνι;

edit

Και παρακάτω φαίνεται πως είδε το συμβάν ο ρουφ.

post-24-128326975447_thumb.jpg

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Εδεσε,οπως ειπε και ο Χιωτης,λιγο μετα που εγραψα για τις σβουρες,στην δευτερη θεση.Μαλιστα αναγκαστηκαν να γυρισουν ολες οι νταλικες σε εκεινη την πλευρα αφου το περιμεναν στην κλασικη...Γενικα για οσους επιναν καφε το πρωινο στο λιμανι ηταν ωραιο θεαμα:oΕιχαν σταματησει και ουρα τα μηχανακια(στον κεντρικο δρομο)για να παρακολουθησουν το ολο φαινομενο:DΠαντως πριν λιγο που περασα ηταν ενας δυτης πλωρα δεξια και το περιεργαζοταν...:confused:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...