Jump to content
Shipfriends

Elysia (IMO 8613580)


Recommended Posts

Δεν ξερω τι θα γινει απο τα παραπανω αλλα οπως φαινεται και απο την φωτο που ειχε την καλοσυνη να τραβηξει φιλος που βρεθηκε στη Ζακυνθο δειχνει ενα βαπορι παρατημενο.

Ελπιζω τα νεα που μας μετεφερε ο φιλος George να βγουν αληθινα και να βρεθει τροπος να χρησιμοποιηθει το πλοιο.

Αληθεια ειναι ιδεα μου οτι καταλαμβανει μια απο τις καλυτερες θεσεις στο λιμανι της Ζακυνθου?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΛΑΓΟ

Ελεεινή ξεφτίλα.

Σε συνέχεια από το ποστ στο "ΛΙΜΑΝΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ", το απόσπασμα από την "Ημέρα τση Ζάκυθος" που αφορά το Οδυσσέας Ελύτης.

Το “Ελύτης”

Η ΑΝΜΕΖ είναι η μόνη, από τις πλοιοκτήτριες των παροπλισμένων πλοίων, που παραμένει ζωντανή και Ζακυνθινών συμφερόντων εταιρία, που δραστηριοποιείται στις ελληνικές θάλασσες. Το πλοίο Ελύτης, βρίσκεται στο λιμάνι μας, αλλά οι προσεκτικές οικονομικές κινήσεις της εταιρίας, ειδικά σε περίοδο κρίσης, έχουν πάει πίσω την ανακατασκευή του. Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της εταιρίας, μάθαμε ότι, η τελευταία δρομολόγηση πλοίου τους, σε γραμμή του Αιγαίου, οριστικοποιήθηκε πλέον και τους επόμενους μήνες, μπαίνει προτεραιότητα για απομάκρυνση του Ελύτης, από τη Ζάκυνθο και την πιθανή μετασκευή του σε φορτηγό.

Είναι η μόνη εταιρία του νησιού, που γνωρίζει το πρόβλημα και συνεχώς παρουσιάζεται, για να ζητήσει παράταση μέχρι το επιθυμητό. Το δε πλοίο, είναι σίγουρο, πως θα μπει σε διαδικασίες ανακατασκευής και δρομολόγησης. Στην περίπτωση τούτη, δεν μιλάμε για «παράτημα».

Όμως και αυτό, κρύβει την ομορφιά του νέου μόλου που πρόσφατα στοίχισε πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ και όλοι θα περιμέναμε να πέσει, μια θαλαμηγός ή ένα κότερο μέσα στο καλοκαίρι. Αντίθετα ο τουριστικός μόλος φιλοξενεί άλλο ένα φέρυ, χωρίς την απαιτούμενη λιμενική παρέμβαση που θα μπορούσε να του βρει προσωρινά έναν άλλο χώρο πρόσδεσης. Τον συγκεκριμένο μόλο ακόμη δεν έχει δει η πλειοψηφία των Ζακυνθινών, αφού κρύβεται από το πλοίο.

Σας ευχαριστούμε κ. Βόσδου για το έργο, αλλά δυστυχώς η Ζάκυνθος ακόμη δεν το έχει δει. Δεν ξέρει τι είναι.

Πηγή : ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ

Link to comment
Share on other sites

καλα μην το δεσουμε και κομπο οτι θα μετασκευαστει ο Ελυτης. αν ημουν στη διοικηση της εταιρειας θα ηθελα να το ξεφορτωθω, αλλα ετσι οπως εχει διαμορφωθει η αφορα, ουτε να πουλησω δε θ με συνεφερε;)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Αφού κάθεται που κάθεται, κάποιοι επέλεξαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσουν τον έρωτά τους...Βέβαια δεν ξέρουμε τι φύλου είναι το άτομο που το έγραψε και σε ποιον αναφέρται, αλλά μικρό το κακό.

post-17-128327002144_thumb.jpg

Στο δια ταύτα, ένα χρόνο μετά το τελευταίο ποστ, το βαπόρι βρίσκεται στη γνωστή του θέση ίδιο και απαράλλαχτο. Μέσα ξυλωμένο τελείως όπως μας είχε πει πιο παλιά ο Earl Granville. Διαμπερές...Από τη μια μεριά βλέπεις την άλλη. Σκουριά και τρεξίματα έχουν την τιμητική τους.

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε θυμάμαι αυτό το βαπόρι προοριζόταν για δρομολόγηση στη Ραφήνα... Πού τέτοια τώρα... :( Πάντως γενικά η ΑΝΜΕΖ βγήκε αρκετά εκτός των αρχικών της προγραμμάτων. Το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ μετατέθηκε Δ. Κυκλάδες από Παροναξία, το ΕΛΥΤΗΣ έμεινε εκεί να σαπίζει... Άραγε τι θα φέρει το μέλλον για το συμπαθητικό αυτό καραβάκι?? Και για πόσο ακόμη θα κάθεται εκεί μόνο του να περιμένει?? Πώς τα' χουμε κάνει έτσι, βρε παιδιά?? :(

Link to comment
Share on other sites

κριμα τετοιο καραβι πηγε χαμενο αμα ερχοταν ραφηνα σιγουρα θα ειχε πιασει κατι θα ειχε κανει ειδικα για παροναξια ε και ο θεολογος π οταν ηρθε πανω κατο ετσι ηταν αμα ειχαν πεσει λεφτα θα ειχε πιασει με τ χιλια κριμα δυστυχως να βλεπουμε τετοια εγκαταλειψη σε πλοια που αξιζουν κατι καλυτερο

Link to comment
Share on other sites

εχει και 3 μιλια παραπανω ο θεολογος και διπλασιο γκαραζ.

με τη γενικοτερη οικονομικη κατασταση, δε νομιζω οτι η εταιρεια σκοπευει να κανει καποιο οικονομικο ανοιγμα αμεσα για να το μετασκευασει. το πιο πιθανο ειναι να πουληθει μολις το επιτρεψουν οι συνθηκες (ανεβουν λιγο οι τιμες).

Link to comment
Share on other sites

καλα μην το δεσουμε και κομπο οτι θα μετασκευαστει ο Ελυτης. αν ημουν στη διοικηση της εταιρειας θα ηθελα να το ξεφορτωθω, αλλα ετσι οπως εχει διαμορφωθει η αφορα, ουτε να πουλησω δε θ με συνεφερε;)

εχουν και αλλοι την ιδια αποψη για το θεμα;)

Δεν αποκλείεται δε, σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είτε να πουληθεί ξανά, είτε να μετασκευαστεί αλλά από το Φθινόπωρο και μετά.
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 11 months later...

Και όχι μόνο για δυτικές, αλλά και Λαύριο-Κέα-Κύθνο..........Ολα θεωρητικά είναι, ούτε για Ραφήνα κάνει, ούτε για Κέα-Κύθνο, για τη ραφήνα είναι πολύ μικρό, για την κέα είναι και εκεί λίγο μικρό.....Για Ιόνιο είναι ιδανικό θα έλεγα, για Κυλλήνη-Ζάκυνθο ή ακόμα καλύτερα Κέρκυρα......

Link to comment
Share on other sites

Ολα θεωρητικά είναι, ούτε για Ραφήνα κάνει, ούτε για Κέα-Κύθνο, για τη ραφήνα είναι πολύ μικρό, για την κέα είναι και εκεί λίγο μικρό.....Για Ιόνιο είναι ιδανικό θα έλεγα, για Κυλλήνη-Ζάκυνθο ή ακόμα καλύτερα Κέρκυρα......

Το Οδυσσέας Ελύτης εάν είναι μικρό για τη γραμμή Λαύριο Κέα, τότε τα ήδη δρομολογημένα πλοία που είναι μικρότερα σε μέγεθος, τι είναι??? Το Οδυσσέας Ελύτης όπως και το Αδαμάντιος Κοραής κάνει για γραμμές όπως του Ιονίου (Κυλλήνη Ζάκυνθος/Κεφαλονιά, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα) ή Σποράδες, Σαρωνικός, Δυτικές Κυκλάδες, Ραφήνα-Μαρμάρι, Λαύριο-Κέα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τι γίνεται ρε παιδιά αλήθεια με αυτό το βαπόρι ??? Έχουμε μήπως κανένα νέο ???

Τώρα θα μου πείτε (και δίκιο θα 'χετε) πως και το θυμήθηκα. Να, χάζευα πριν λίγο στο AIS, και είδα στον Κορινθιακό το ρυμουλκό HECTOR με προορισμό την Ζάκυνθο. Μετά την αναχώρηση από εκεί του ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι, υπάρχει τίποτα άλλο .....διαθέσιμο προς ρυμούλκηση ??? :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Από ότι είπε ο λιμενάρχης Ζακύνθου στο ρεπορτάζ για την αναχώρηση του ΖΑΚΥΝΘΟΣ και από ότι βλέπω στη webcam στο λιμάνι του νησιού, το ΕΛΥΤΗΣ μεταφέρθηκε στη θέση που βρισκόταν το ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Οπότε από ότι καταλαβαίνω το ρ/κ HECTOR πήγε στη Ζάκυνθο γι'αυτόν ακριβώς το λόγο μιας και με κανονική ταχύτητα πήγε και με κανονική έφυγε. ;)

post-1821-0-99877800-1337090529_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Στο Ελυτης γινονται καποιες εργασιες αλλα πολυ πολυ λιγες τουλαχιστον μεχρι πριν εναμιση μηνα τωρα αν εχουν αυξηθει δεν το γνωριζω το πλοιο εχει δηλωθει για την νεα δρομολογιακη περιοδο στις Κυκλαδες ετσι αοριστα... και σκεψεις υπαρχουν για μετασκευη αλλα οχι στο μεγεθος αδαμαντιος κοραης επισης εδω καποιες φωτο του πλοιου απο γεφυρα και καταστρωματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το θέμα είναι πότε θα μπή η μπογιά (και ό,τι άλλο χρειάζεται γιά να ξεκινήση το πλοίο).

Καί στο ΜΑΜΙ είχε πάει το ματσακόνι σύννεφο και είδαμε πού κατέληξε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...