Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η αποφαση του σασ για την δρομολογηση του "πατμος" για χιο - μυτιληνη, ενδεχεται να ανοιξει τους ασκους του αιολου, οταν μολις πριν απο καποιους μηνες το ιδιο ¨αντικειμενικο" οργανο απερριψε αιτημα των Μινωικων για δρομολογηση πλοιων στη γραμμη της σουδας. Πλεον εχει πιστει και ο πλεον δυπιστος πως το συγκεκριμενο οργανο λειτουργει για να εξυπηρετησει συμφεροντα καποιων εφοπλισταδων. Καποιοι δεν εχουν καταλαβει οτι ο ιταλος αμα χρειαστει, μπορει να κανει δικες του ολες τος γραμμες του αιγαιου με την οικονομικη επιφανεια που εχει..

Link to comment
Share on other sites

Παντα το ΣΑΣ εξυπηρετουσε συμφεροντα και φυσικα οχι των κατοικων των νησιων αλλα συγκεκριμενων εφοπλισταδων και πολιτικων...

Οσο για τον Ιταλο που ολοι λενε οτι δεν θα αντεχε στα Χανια, μαλλον ειναι μακρυα νυχτωμενοι!!!

Θα κανει αυτο που θελει ο κοσμος να χαλασει, οπως ακριβως περιμενε την καταλληλη στιγμη για πολλες γραμμες!!!

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Και καπως ετσι παιζει μονη της η ανεκ στα χανια και βαζει το "βενιζελος" στην γραμμη. Ωραιο πλοιο, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης μεσα - εξω, το πιο ευγενικο πληρωμα σε πλοιο που εχω ταξιδεψει, αλλα απο ταχυτητα τιποτα ιδιαιτερο. Γι αυτο αλλωστε και 9 ωρες το ημερησιο. Αμα υπηρχε ανταγωνισμος, θα εμπαινε αραγε στη γραμμη? Και πιστευει κανεις οτι θα μπει τελικα πλοιο στο ρεθυμνο? Εγω - δεν το αποκλειω βεβαια - δεν ειμαι σιγουρος... Αντε και του χρονου "πρεβελης" και "ιεραπετρα" στη γραμμη πειραια - χανια...

Link to comment
Share on other sites

Οχι βρε παιδια μην το λετε αυτο!!Στα Χανια ηταν αλλιως.Η ΑΝΕΚ πριν μερικους μηνες που εγερθη-επισημα-το θεμα της δρομολογησης πλοιων αλλης εταιρειας ηταν ετοιμη να..κλεισει ξαφνικα(λες και ειναι η μονη εταιρεια με προβληματα)και ως εκ θαυματος αναστηθηκε :P Και εκτος αυτων η δευτερη μεγαλυτερη γραμμη της Ελλαδας υπερκαλυπτετο-οχι απλως καλυπτετο :P -απο το ΛΑΤΩ και το ΕΛΥΡΟΣ!!

Στη Χιο-Μυτιληνη με την μιση κινηση και με τα διπλασια σχεδον πλοια σαφως και χωρουσε κατα το ΣΑΣ και τριτη η' τεταρτη (αν βαλουμε και τον ΠΕΛΑΓΙΤΗ)εταιρεια φετος το καλοκαιρι.. ^_^ Αφηστε που η ΝΕΛ ειναι μια απολυτως ευρωστη επιχειρηση που δεν μασαει οποιος και να μπει στη γραμμη της,ουτε υπαρχει κατα το ΣΑΣ παντα ο κινδυνος να μεινει ανεργος κοσμος οπως ακουγαμε για την ΑΝΕΚ και τα Χανια πριν καποιους μηνες,ουτε τους ενοιαξε στην προκειμενη οτι τοσα πλοια δεν θα βγαινουν :lol:

Ειναι πραγματικα αστεια πραγματα ολα αυτα που εγιναν του τελευταιους μηνες και καποιος(υπουργος η' εστω θεσμικος)καποια στιγμη καλο θα ηταν να ασχοληθει με τους κυριους δημαρχους του ΣΑΣ που γνωμοδοτουν κατα το δοκουν..

Για τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ παντως να πω οτι σαφεστατα ειναι θετικη η δρομολογηση του εναντι του..ΛΑΤΩ και απο ταχυτητα φετος παει αριστα.Που ειδες φιλε Μανο να βγαζει το ημερησιο σε 9 ωρες απορω.Πιστευω οτι φετος θα ειναι on time στα ημερησια αν συνεχισει ετσι.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Παιδια εγω μαζι σας σε οσα λετε,μαλιστα το ειχαμε κανει θεμα τοτε με το ΣΑΣ που ειπε οκ για το BRIDGE στις Δυτικες αλλα τα παλατια απαγορευονταν να μπουν στα Χανια :rolleyes:

Για την ιστορια και ο τοτε αρμοδιος Υπουργος(η εστω γενικα το τοτε υπουργειο κυβερνησης παπαδημου),που εχει τον τελευταιο λογο για την δρομολογηση,ειχε δωσει αρνητικη απαντηση στην Μινοαν(το εχουμε αναφερει παραπισω νομιζω).

Πιστευω παντως πως αν ο Grimaldi ηθελε να μπει πραγματικα στα Χανια θα ειχε γινει μεγα θεμα πανευρωπαικα για την συμπεριφορα της Ελλαδας απεναντι του.Μην σας πω οτι θα ειχε φτασει μεχρι την Μερκελ :P και θα μας απειλουσαν οτι αν δεν του αφησουμε να βαλει τα πλοια του δεν θα μας δωσουν την επομενη δοση :ph34r:

Εχω την εντυπωση,οτι καπου στην πορεια τα βρηκε παλι με την ΑΝΕΚ(για ολα αυτα που την κυνηγαει)και αφησε την δρομολογηση στο 'συρταρι'.

Βεβαια υπαρχει ακομα η 'ευκαιρια' να μπει η ΜΙΝΟΑΝ στα Χανια απο Νοεμβρη σε ετησια βαση,χωρις να μπορει να κανει τιποτα το ΣΑΣ και το υπουργειο.(βαση νομοθεσιας).

Link to comment
Share on other sites

Που ειδες φιλε Μανο να βγαζει το ημερησιο σε 9 ωρες απορω.Πιστευω οτι φετος θα ειναι on time στα ημερησια αν συνεχισει ετσι.

Στο επισημο site της εταιρειας, φιλε Μιλτιαδη... http://web.anek.gr/a.../20120615gr.pdf

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τα είπαμε και τα λέμε συνεχώς και για τα υπουργεία και για τα ΣΑΣ και για όλες τις παθογένειες της ακτοπλοϊας. Κατανοώ επίσης ακόμα και το μένος ορισμένων (κυρίως σύντεκνων) κατά της ΑΝΕΚ. Αυτό όμως που δεν κατανοώ είναι που ορισμένοι αποδίδουν στον "ιταλό" ιδιότητες σωτήρα που θα έρθει με τα ατελείωτα λεφτά του και θα επιβάλλει την κάθαρση και την αναβάθμιση και στην ακτοπλοϊα..αφού τελειώσει πρώτα με την Αδριατική. Δεν είναι σωτήρας ο άνθρωπος ούτε έχει λεφτά για πέταμα..ένας επιχειρηματίας είναι που απλώς είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από τους έλληνες ανταγωνιστές του. Και αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι έχει λεφτά για πέταμα, παριστάνοντας τον σωτήρα.

Link to comment
Share on other sites

@MANOS 79

Ομολογω πως δεν την ειχα δει την ανακοινωση.Νομιζα οτι μιλουσες με βαση ταχυτητες που χρησιμοποιουσε ο Βενζινελ στο παρελθον ;)

Γιατι τωρα ολο με 19αρια+ τον βλεπω να πηγαινει που ειναι μια χαρα..Αλλα προφανως θα πεσει πελεκυς στα ημερησια τοσο σε αυτο οσο και στο ΕΛΥΡΟΣ για λογους προφανεις.

Link to comment
Share on other sites

Το "Βενιζελος", εχει χασει πολλη απο τη δυναμη του... Οταν πρωτοηρθε το 1994 επιανε μεγιστη ταχυτητα 24 κομβους, ενω πια εχει πεσει στους 21 (απο το site της ανεκ). Οποτε τα 157 ν.μ θα τα καλυπτει με περιπου 18 κομβους...

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΝΕΚ θα εκμεταλευόταν καλά τον ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ αν χαμήλωνε τις τιμές των εισητηρίων του. Ο μεγάλος αριθμός ατόμων που χωρά θα είχε σαν αποτέλεσμα να έβγαζε τα ίδια κέρδη, να αποθάρρυνε τους ανταγωνιστές που θα σκεφτόντουσαν τα Χανιά και παράλληλα να ενίσχυε τον τουρισμό των Χανίων.

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κάτι λιγότερο από ώρα είναι η διαφορά μεταξύ ΕΛΥΡΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη διάρκεια του ταξιδιού.. Χοντρικά, ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ πάει με μέσο όρο 18.9-19.0 και το ΕΛΥΡΟΣ στα 21.5-21.7 στα ημερήσια.. Αλήθεια, γνωρίζουμε αν θα επιστρέψει το ΛΑΤΩ από φθινόπωρο ή θα μείνει μόνιμος ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ?

Πάντως αν επιστρέψει το ΛΑΤΩ, θα αποκτήσει τον τίτλο του παλιότερου πλοίου που ταξίδεψε στη γραμμή τις τελευταίες δεκαετίες, αφού ακόμη και το ΛΙΣΣΟΣ στα 36 του έφυγε από τα Χανιά.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Θα επιστρεψει γυρω στις 10 του Σεπτεμβρη και θα λαβει και το στεμμα που του αποδιδεiς στην τελευταια σου προταση φιλε gpap2006..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η MINOAN έχω την εντύπωση πως την γραμμή Χανίων την έχει ως "αρπαχτή". Εκμεταλεύεται την κίνηση το καλοκαίρι και τον χειμώνα την εγκαταλείπει. Με αυτές τις προϋποθέσεις δεν νομίζω να έχει δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Ζήτησε να μπεί πλοίο μόνο το Καλοκαίρι, με προοπτική να βάλει δεύτερο όλο το χρόνο (αν θυμάμαι καλά).

Πάντως αν θυμάμαι και πάλι καλά, είχε ξαναζητήσει να βάλει πλοίο (πέρυσι ;) και την τελευταία στιγμή απέσυρε το αίτημα.

Edited by panthiras1
Link to comment
Share on other sites

Οτι θυμομαστε χαιρομαστε!!!

2 παλατια ζητησε να δρομολογισει στα Χανια, 2 φορες το αιτηθηκε κ απορριφθηκε το αιτημα κ τις 2 φορες γιατι δεν υφισταται λογος συμφωνα με τους ειδημονες του ΣΑΣ!!!

Περισυ απεσυρε το αιτημα γιατι ηταν εκπροθεσμη η αιτηση

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...