Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αντε και του χρονου(να μαστε καλα πρωτα)η ΝΕΛ με κανα οικολογικο νεοτευκτο :P

Ναι, θα ναυλώσει το Cruise Europa :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μπορεί και να είναι κίνηση για να αποδυναμώσει την ΑΝΕΚ στην Αδριατική. Αν η ΜΙΝΟΑΝ βάλει πλοίο στα Χανιά η ΑΝΕΚ θα απαντήσει, πιθανόν να αποσύρει το olymbic απο την Αδριατική και να το βάλει στα Χανιά.

Link to comment
Share on other sites

Κατα την γνωμη μου αν ισχυει κατι τετοιο δεν ειναι απαραιτητα λαθος κινηση..Πιθανοτατα για την περιοδο που το βαζει δεν παει για να χτυπησει φορτηγα αλλα να παρει μεγαλο μεριδιο σε επιβατες και αυτοκινητα και αυτο που πιστευω ειναι οτι δεν θα εχει τις τιμες που ειχε ο οριζοντας.Ας μην ξεχναμε οτι περυσι ο οριζοντας σε αυτοκινητα και επιβατες συνεχεια με πρωτοκολλο πηγαινοερχοταν

Link to comment
Share on other sites

Έχει λογική.

Αποσύρει πλοίο απο την αδριατική που είναι κορεσμένη και έχει σαν δυνατό του χαρτί τη χωρητικότητα των cruise, ψιλιάζεται οτι αποχωρεί ο ορίζοντας και βάζει εκεί το δικό του που όλο και κάτι θα τσιμπήσει (σύμφωνοι, μπορεί να μπαίνει μέσα, αλλά μπορεί και να μπαίνει μέσα λιγότερο από ότι θα έμπαινε μέσα στην αδριατική) και αποτρέπει το μονοπώλειο της ανεκ που θα της έδινε ανάσα.

τι κάνει η ανεκ? Η φέρνει το champion αντι του λατώ και του αδειαζει μια θέση στην αδριατική ή επαφιεται στον πατριωτισμό των χανιωτών και των επισκεπτών τους.

Link to comment
Share on other sites

ομως και ο σχεδιασμος του ορίζοντα κατα τη γνωμη μου που μεταφερθηκε 10/6 ειναι κι αυτος να μπει καλοκαιρινη περιοδο ωστε να τσιμπησει οτι μπορει απο επιβατες και ιχ.αρα μπορει να δουμε : (9,00 μπλου οριζον) 11,00 ελυρος 12,00 ολυμπια παλας 14,45 μπλου οριζον 21,00 λατω

ή (9,00 μπλου οριζον) 12,00 ολυμπια παλας 14,45 μπλου οριζον και 16,00 ολυμπικ τσαμπιον

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, το συγκεκριμένο βαπόρι κάνει χαλαρότατα το δρομολόγιο σε 6 ωρίτσες παρά κάτι. Ο Έλυρος μπορεί να είναι πολυτελέστατος αλλά τέτοια ταχύτητα δεν εχει.

Θεωρώ όμως ότι θα είναι λάθος να φεύγει 12 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν με τίποτα, ενώ και οι μη εργαζόμενοι θα χάνουν ώρα.

Τα ωράρια του σουπερφαστ το καλοκαίρι είναι νομίζω εξαιρετικά και μπορούν να αποτελέσουν μπούσουλα. Μάλιστα, λόγω της μικρότερης απόστασης, μπορεί άνετα να κάνει το εξής:

Δευτέρα - Πέμπτη:

Πειραιάς - Χανιά: 15:30 - 21:30

Χανιά - Πειραιάς: 23:00 - 05:30

Παρασκευή - Κυριακή:

Πειραιάς - Χανιά: 10:00 - 16:00

Χανιά - Πειραιάς: 22:00 - 05:00

Πως σας φαίνεται;

Edited by vastravoud
Link to comment
Share on other sites

Τι να μετρησουν ολα αυτα οταν τα φορτηγα θα πηγαινουν με ΑΝΕΚ? Μηπως το παλατι θα παιρνει 500 ΙΧ η πιστευετε οτι αυτο το καλοκαιρι θα πανε πολλοι διακοπες :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί παρακαλώ να καταφέρει ο Γκριμάλντι ότι δεν κατάφερε 2 φορές που προσπάθησε η ΑΤΤΙΚΑ? Ο τοπικισμός των Χανίων είναι ανίκητος πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Ο Γκριμάλντι, κατά την γνώμη μου,δεν έχει κύριο σκοπό να καθιερωθεί στα Χανιά,αλλά θέλει να πιέσει την ΑΝΕΚ οικονομικά,δηλαδή να μην έχει το μονοπώλειο το καλοκαίρι και ενισχυθεί σημαντικά.Θέλει να τους πιέσει στα οικονομικά για να κατεβάσει ένα fossen από την Ανκώνα,και να εξωστρακίσει την ΑΝΕΚ από εκεί.Τώρα αν καθιερωθεί στα Χανιά,πράγμα δύσκολο,προγραμματίζει στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

οι Χανιώτες πιστεύω, οτι είναι δύσκολη και παράξενη ράτσα. Όποια εταιρεία και να πάει στα Χανιά,την ANEK θ ακολουθούνε.Βέβαια σαν εταιρεία τα τελευταία χρόνια το είχε δει μονοπώλειο με οτι συνεπάγεται αυτό.Με την άφιξη της BLUE STAR FERRIES στη Σούδα πολλοί δυσαρεστημένοι άφησαν την ANEK LINES πιστεύοντας οτι θα δουν κάτι καλύτερο και θα ησύχαζαν από το βάσανο που λεγόταν ANEK.Για κακή τους τύχη όμως η BLUE STAR FERRIES έφυγε και αναγκαστικά επέστρεψαν εκεί που απ οπου ξεκίνησαν από την ANEK LINES,εκεί που έιχαν κλείσει την πόρτα και λέγανε διάφορα πίσω τους.Ο ερχομός της MINOAN LINES τώρα στα Χανιά τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να ξεφύγουν από την ANEK LINES και να γευτούν κάτι καλύτερο,γιατί κακά τα ψέματα άλλο το Palace κι άλλο το ελυρος εκτός και αν κατέβει κανα fossen....Αλλά ένα έχω να πω προς τους φίλους Χανιώτες..Κρατάτε μία πισινή γιατί η MINOAN δεν έρχεται για μόνιμα..... B)

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ/ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ ΙΔΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΝΩΣΣΟΣ-ΦΑΙΣΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (1/6 - 30/9) ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΑ (ΟΡΑΙΖΟΝ) ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΗ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ,έχει άνετα τις 6-6.30 ώρες,με μικρότερη κατανάλωση και είναι εξίσου πολυτελες με τα άλλα παλάτια.Το θέμα είναι αν θα επιστρέψει από την ξενιτιά.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, τα Χανιώτικα Νέα μιλάνε για σενάρια και για 2ο πλοίο των Μινωικών. Όπως το πάει ο Ιταλός θα βάλει και κανένα Cruise στη Γαύδο. :rolleyes:

{...}Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με σενάρια, που ουδείς, προφανώς, είναι σε θέση τούτη την ώρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, υπάρχει και το ενδεχόμενο της δρομολόγησης, από τις Μινωικές Γραμμές και δεύτερου πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά προκειμένου η πίεση προς την ΑΝΕΚ να είναι ασφυκτική.

http://www.haniotika-nea.gr/65608-ΝΕΑ%20ΔΕΔΟΜΕΝΑ%20ΣΤΗΝ%20ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ%20.html

Link to comment
Share on other sites

ΑΜΑ ΒΑΛΕΙ 2 ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΗ-ΟΛΥΜΠΙΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ) ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΝΕΚ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΚΑΙ ΣΠΙΡΙΤ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΝΕΚ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΟΥΡΟ ΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ...

Link to comment
Share on other sites

αν φύγει ο ορίζοντας οκ να πάνε οι μινωικές στα χανιά, αλλά αν υπάρχουν τρεις εταιρείες πιστεύω οτι η minoan θα μπαίνει μέσα και δεν δέχομαι οτι τι βενετία τι χανιά και στα δύο μέσα θα μπαίνει γιατί στη βενετία κάθεται όλο το χρόνο για να πάρει κανα λεφτό απο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εγώ πέρυσι το καλοκαίρι που ταξίδεψα και στο γυρισμό είχε προτόκολο και σε γκαραζ και σε επιβατες και γενικώς πολύ καλές πληρότητες και εν πάσει περιπτώσει τόσα χρόνια στη γραμμή ο κόσμος την έχει μάθει την εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά όμως οι Μινωϊκές θα γνωρίζουν για το αν έχει αποχωρίσει ο Ορίζοντας ή όχι,που έμεις δεν ειμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε ακόμη.Δεν θα πήγαιναν στα Χανιά για να κουτουλήσουν.

Link to comment
Share on other sites

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΙΖΟΝ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟ (ΕΙΤΕ ΠΡΩΙ ΕΙΤΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ) ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΒΡΑΔΥΝΟ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ, ΟΙ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΡΑΔΥΝΟ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ..

Link to comment
Share on other sites

Η προεγκριση εχει ηδη δωθει και η διαφημιση εχει αρχισει..10 ιουνιου ξεκιναει!!Η επισημη εγκριση απο το υπουργειο ειναι θεμα ημερων πιστευω μεχρι την αλλη βδομαδα να εχει βγει και η σχετικη ανακοινωση απο το ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ: Πλέον έχουν αφαιρέσει από το site της εταιρείας στα δρομολόγια για τα Χανια οτι δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το Blue Horizon μέχρι 09/06/11 "λόγω δεξαμενισμού", ενώ το πλοίο ταξίδευε κανονικά τόσο καιρό στην Αδριατική.

Εκτός αυτού κάτω απο το "- Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται την περίοδο 07/02/11-09/06/11." υπάρχει το "- ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 23/04/11 (από ΧΑΝΙΑ) & 24/04/11 (από ΠΕΙΡΑΙΑ)."

Αφου το πλοίο δεν θα εκτελεί δρομολόγια έως 09/06 φυσικο είναι να μην έχει δρομολόγια 23 και 24 Απριλίου :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Κομπάρε βασίζομαι πάνω σου για την ενημέρωση μας... :P Εγώ πάντως διαφήμιση δεν έχω δει, αλλά ούτε και κινητικότητα στην πρακτόρευση εδώ στα Χανιά... :unsure:

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...