Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μπορεί να εννοούν περικοπές σε ημερήσια δρομολόγια του καλοκαιριού. Τροποποίηση μπορεί να εννοούν σε ώρα αναχώρησης ή την αλλαγή στα πλοία (πχ τώρα είναι το Blue Star 1 στη θέση του Olympic Champion και πιο πριν που ήταν το Λευκά Όρη).

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 880
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...

Ανακοινώθηκαν τα ημερήσια δρομολόγια της κοινοπραξίας ANEK-SUPERFAST για το Ηράκλειο. Από 01/07/2012 έως 02/09/2012 κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αναχώρηση 12:00 με άφιξη στις 18:30 και απο τα δύο λιμάνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επειδη εχει γινει μεγαλος ντορος με τις κομμενες ταχυτητες των πλοιων και κατεβαινουν στα λιμανια και διαμαρτυρονται, θελω να θυμηθω κατι και αν κανω λαθος να με διορθωσει καποιος.

Την γραμμη Πειραιας Ηρακλειο την εχω ταξιδεψει ουκ ολιγες φορες, θυμαμαι οτι οι ωρες αναχωρησης της ΑΝΕΚ τοτε ηταν 20.30 και της ΜΙΝΟΑΝ 21.00. Αν θυμαμαι καλα η μια εδινε αφιξη 05.30 το πρωι και η αλλη 06.00. Φυσικα ποτε δεν εφταναν την συγκεκρυμενη ωρα,κυριως στο δρομολογιο προς Ηρακλειο.

Αυτο δεν σημαινει πρακτικα οτι οι ταχυτητες τους ηταν κοντα στους 18-19 κομβους? Δλδ λιγοτερη και απο τωρα?

Edited by NIKOSNAXOS
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο σημείο που ίσως δεν ισχύει είναι ότι το δρομολόγιο των 21:00 των μινωικων πρεπει να ειχε και αυτο αφιξη 5:30. Δεν είμαι σίγουρος αλλά σαν έτσι να ήτανε. Αν κάνω λάθος διορθώστε με και πάλι. Το πιο παλια που θυμαμαι είναι με αναχωρήσεις 20:45 τον χειμωνα για την ανεκ μεαφιξη 5:15 και το καλοκαιρι 21:00 με αφιξη 5:30. Εκτος αν μιλας ακομα πιο παλια απο 2006-2007 που δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο στοιχείο.

Ναι, σίγουρα τότε ήταν λιγότερη η ταχύτητα από τώρα, διότι τώρα βλέπουμε τα πλοία να κινούνται με 20,5-21+ ενώ τότε μερικές φορές τα έβλεπες να πιάνουν 20...

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Επι εποχης εφοπλιστη Λασκαριδη, 2006-2007 οι Μινωικες ειχαν αναχωρησεις στις 9μμ. Μαλιστα εκεινη την εποχη, για πρωτη φορα τα ημερησια δρομολογια του καλοκαιριου γινονταν σε 6,5 ωρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

Και τα 2 πλοία που έφυγαν σήμερα από Ηράκλειο για Πειραιά (Festos Palace & Olympic Champion) φαίνονται να έχουν ενδιάμεσο σταθμό τη Μήλο σύμφωνα με το ais, με ταχύτητες αυτή την ώρα ~27Kn

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λιγοτερα απο καθε αλλη χρονια θα ειναι φετος τα ημερησια δρομολογια απο/προς Ηρακλειο,οπως φυσικα αναμενοταν.

Συγκεκριμενα η κοινοπραξια εχει προγραμματισει για τον Ιουλιο μολις για 5 ημερες ημερησια δρομολογια,για τον Αυγουστο 15 και για τον Σεπτεμβριο 1.

Στις Μινωικες τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα με προγραμματισμενα 9 ημερησια για τον Ιουλιο,19 για τον Αυγουστο και 3 για τον Σεπτεμβριο.

Ειναι ισως η πρωτη χρονια επισης που για ολοκληρο τον Ιουνιο δεν υπαρχει κανενα ημερησιο απο/προς Ηρακλειο απο καμια εταιρεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ειναι βεβαια.. ;)

Ωρες-ωρες απορω,αφου οι συγκεκριμενες εταιρειες ειναι οπως φαινεται σε ανοικτη γραμμη μεταξυ τους το τελευταιο διαστημα για ποιο λογο δεν τροποποιουν τα δρομολογια ωστε να μην πηγαινουν 2-2 παρεα τα πλοια μεχρι το Ηρακλειο και αντιστροφα?

Να φευγει για παραδειγμα ο ενας στις 21.00 και να φτανει στις 05.00 και ο αλλος στις 23.00 και να φτανει στις 06.30..Δεν νομιζω οτι ειναι τραγικες οι διαφορες..

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικα οι Μινωικες μειωσαν αισθητα τα ημερησια. Περσι και προπερσι θυμαμαι απο 25 ιουλιου μεχρι 5 σεπτεμβριου - με εξαιρεση τον 15αυγουστο - ειχαν διπλα δρομολογια. Αλλα οπως εμαθα για περισυ, στα περισσοτερα ημερησια ταξιδευαν 500 επιβατες. Οποτε σαν κινηση την βρισκω λογικη. Απλα κοιτανε να χτυπησουν την κοινοπραξια στα ημερησια, δεδομενου οτι ο πιο πολυς κοσμος θα προτιμησει τα παλατια. Οσο για τις ωρες αναχωρησεων που ειναι λιγο - πολυ ιδιες, το μονο διαφορετικο που θα μπορουσε να κανει η μια εταιρεια, θα ηταν να βαλει αναχωρηση στα ημερησια στις 3 το μεσημερι και στα βραδυνα 11:30 το βραδυ... Παντως νομιζω, πως οι Μινωικες με αναχωρηση στα ημερησια 11 το πρωι εχουν τον πρωτο λογο σε σχεση με την κοινοπραξια

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
το κενο μπορει καλλιστα να καλυφθει ειτε απο το ενα απο τα δυο κοκκινα της ancona (ετσι και αλλιως το τριτο πλοιο στην ουσια περισσευει εκει), ειτε απο το ενα μεγαλο bs (τουλαχιστον για το χειμωνα οπως ειδαμε σε προηγουμενο ποστ).

Η κοινοπραξία δεν πρέπει να πηγαίνει κι άσχημα πάντως! Φορτηγά μπόλικα παίρνουν, τα καύσιμα τους τα έχουν μειώσει(και σίγουρα καίνε λιγότερο από τα παλάτια), τώρα το καλοκαίρι έχει και μπόλικη κίνηση. Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

vastravoud το οτι γεμιζει το SFXII και οχι ο Ολυμπιονικης παντως θα επρεπε να τους προβληματισει λιγο εως πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Η κοινοπραξία δεν πρέπει να πηγαίνει κι άσχημα πάντως! Φορτηγά μπόλικα παίρνουν, τα καύσιμα τους τα έχουν μειώσει(και σίγουρα καίνε λιγότερο από τα παλάτια), τώρα το καλοκαίρι έχει και μπόλικη κίνηση.

Για να παρει η κοινοπραξια εναν αριθμο 100+ φορτηγων, θα παρει maximum 150 αντε 200 ΙΧ. Αντιθετα τα Παλατια με 50 φορτηγα και 15 λεωφορεια, θα βαλουν και 350 ΙΧ

Link to comment
Share on other sites

Σωστο κι αυτο, το SF έχει "διπλου υψους" άνω γκαράζ. Όπως και να 'χει πάντως, το πράγμα δείχνει να δουλευει.

Ως προς τα ωράρια, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με καμια εταιρία, ας το κάνουν και 30 ώρες. Αρκεί αυτο που διαφημίζει κανείς να γίνεται ΠΡΑΞΗ.

Από τη στιγμή που στο σάιτ των Μινωϊκών φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ημερησια εκτελούνται σε 7 ώρες, δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.

Edited by vastravoud
Link to comment
Share on other sites

Το VI στο Ηρακλειο μου φανταζει υπερβολικο παντως...

Για να καταλαβουμε την κατασταση λιγο καλυτερα απο το χειμωνα παιζει να παει παλι το bs1 στο ηρακλειο επειδη καιει 3-4 τονους λιγοτερους ανα ταξιδι απο το sf12

Μηπως απο το παραπανω εχουμε την απαντηση?

Link to comment
Share on other sites

VI: επιβατες 1595, 842 κρεβατια και 120 κουκετες, 1926 μετρα γκαραζ

XI: επιβατες 1527, 718 κρεβατια, 1915 μετρα γκαραζ

vastravoud οντως ετσι ειναι...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...