Jump to content
Shipfriends

Το μέλλον της HSW


Ποιό πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλον της HSW?  

1 member has voted

  1. 1. Ποιό πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλον της HSW?

    • Η πλευρά Λασκαρίδη θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας και θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία
      30
    • Λασκαρίδης και Παναγόπουλος θα τα βρούν στα πλαίσια ενός ενοποιημένου Ομίλου Minoan/Attica/HSW
      26
    • Η HSW θα συνεχίσει την ίδια πορεία με τα διοικητικά προβλήματα να αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη
      8

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Πρόταση που αναμένεται να ταράξει τα νερά της ακτοπλοΐας φέρεται να έχει προς υποβολή ο επενδυτικός οίκος της UBS προς την πλευρά των Μινωικών Γραμμών για το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways.

Η UBS, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ενεργεί για λογαριασμό του πελάτη της, Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (ΝΕΛ), που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία θα αφορά σε τιμή – προσφοράς υψηλότερη των προηγούμενων που έχουν γίνει.

Η UBS, προτίθεται να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά του 33,3% της HSW στην τιμή των 2,9 ευρώ ανά μετοχή, ποσού δηλαδή υψηλότερου από αυτού που είχε καταβάλει ο Π. Λασκαρίδης για να αποκτήσει μειοψηφούσα θέση του Π. Παναγόπουλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σημαντικό μέρος μεταβιβάσεων και αλλαγής θέσεων για λογαριασμό εφοπλιστικών και επιχειρηματικών κύκλων έχει πραγματοποιηθεί σε εύρος τιμών 2,5-2,6 ευρώ.

Πρόκειται είτε για εγκλωβισμένους επιχειρηματίες από την εποχή της MFB (από την εποχή που σχεδιάζονταν η αυτόνομη εισαγωγή της θυγατρικής στο ΧΑ) είτε για εφοπλιστές και παράγοντες της ακτής Ποσειδώνος, που βρέθηκαν να κατέχουν θέσεις της μετέπειτα HSW σε αυτές τις τιμές.

Με την προϋπόθεση πως η πρόταση – προσφορά που θα κατατεθεί για λογαριασμό της ΝΕΛ από τη UBS προς τις Μινωικές Γραμμές θα τύχει θετικής αποδοχής, εύλογα σε επόμενη φάση εκτιμάται ότι θα δρομολογηθούν και άλλες… συμμαχίες, ανακατατάξεις στον κλάδο.

Στην περίπτωση που η διοίκηση των Μινωικών και εν συνεχεία η πλευρά Π. Λασκαρίδη κάνουν αποδεκτή την πρόταση – προσφορά της UBS, σε πρώτη φάση θα απεγκλωβιστούν αρκετοί μικρομέτοχοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες, σε συμφέρουσα τιμή, ενώ σε επόμενη φάση θα είναι εφικτή η υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού, από την εποχή της MFB.

Αυτής που θα αφορά στην άμεση είτε έμμεση εισαγωγή στο ΧΑ του ακτοπλοϊκού σχήματος.

Μ. Γελ.

www.euro2day.gr

Link to comment
Share on other sites

Οι συμαχίες, οι κόντρες και τα σενάρια αυτών έχουν καταντήσει πραγματικό θρίλερ.Βόμβες μεγέθους Λιβάνου σκάνε στο πρώτο λιμάνι της χώρας και οι χθεσινοί εχθροί αγκαλιάζονται.Για να δούμετι μας περιμένει αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεχτουμε το δημοσιευμα σαν αληθες, αυτο που μου προξενει προσωπικα εντυπωση δεν ειναι τοσο το γεγονος οτι η ΝΕΛ προσπαθει να αγορασει την HSW. Αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση ειναι η εμπλοκη της UBS σε αυτην την ιστορια. Εχοντας προσωπικη γνωμη για το θεμα, η UBS ειναι μια τραπεζα που δεν ασχολειται με μη αποδεδειγμενα φερεγγυους ανθρωπους και σιγουρα δεν ασχολειται με ψιλικατζηδικες δουλειες. Πραγμα το οποιον για μενα σημαινει πως το θεμα(αν το δημοσιευμα ειναι εγκυρο και δεν προκειται για κανενα παιχνιδακι χρηματιστηριακου τυπου) αφορα μεγαλα ψαρια. Τωρα ο Αποστολος Βεντουρης και η ΝΕΛ, δε νομιζω πως μπορουν να χαρακτηριστουν τοσο μεγαλα ψαρια ωστε να τους χρηματοδοτησει η UBS και μαλιστα για τετοια μεγαλα ανοιγματα. Μου φαινεται λοιπον πως πισω απο το μικρο ψαρι προσπαθει να κρυφτει ενα πολυυυυυ πιο μεγαλο. Ποιο να ειναι αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Μερικοί μαθηματικοί υπολογισμοί..

Έχοντας υπόψιν ότι το μετοχικό κεφάλαιο της HSW είναι 77.615.000, οι Μινωικές κατέχουν τις 25.845.795 (33.3%). Δηλαδή η UBS προτίθετε να δώσει (περίπου) 75.000.000 ευρώ. Πολλά λεφτά! Έχουμε ακούσει πολλά γ'αυτό ας μην περιμένουμε και πολλά.

Για μένα πλέον, έχω πειστεί πως ο μόνος λόγος που συνεχίζει να υπάρχει η ΝΕΛ είναι ότι είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Οικονομικά κλπ δεν ξέρω αλλά όλα εκεί καταλήγουν.

Link to comment
Share on other sites

Τραγελαφική η κατάσταση. Εισηγμένη εταιρεία με προβληματικά οικονομικά στοιχεία, υποβάλλει -λέμε τώρα- πρόταση εξαγοράς του ποσοστού του πλειοψηφούντος μετόχου της καλύτερης -οικονομικά- ακτοπλοϊκής εταιρείας.

Κάτι βρωμάει στην υπόθεση δεν νομίζετε? Καμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ίσως, με την βοήθεια των αμνών του ναού?

Ας προσέχουν οι επενδυτές.

Ναυτίλος

Από το naftilos blog

Link to comment
Share on other sites

Πραγμα το οποιον για μενα σημαινει πως το θεμα(αν το δημοσιευμα ειναι εγκυρο και δεν προκειται για κανενα παιχνιδακι χρηματιστηριακου τυπου) αφορα μεγαλα ψαρια. Τωρα ο Αποστολος Βεντουρης και η ΝΕΛ, δε νομιζω πως μπορουν να χαρακτηριστουν τοσο μεγαλα ψαρια ωστε να τους χρηματοδοτησει η UBS και μαλιστα για τετοια μεγαλα ανοιγματα. Μου φαινεται λοιπον πως πισω απο το μικρο ψαρι προσπαθει να κρυφτει ενα πολυυυυυ πιο μεγαλο. Ποιο να ειναι αυτο?

75 εκ €=26 Δις από τις δραχμές που είχαμε κάποτε. Πάρα πολλά λεφτά δεν είναι για να πέσουν απότομα και μαζεμένα για 5 HighSpeed, τον Πήγασο και το Αθηνά? Μήπως πάμε να επαναλάβουμε το 1999 με τα μπακάλικα και τα Super Market?

(Όσο για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα των χρηματιστηριακών Συμβούλων και Εταιρειών, άς έχουμε λίγο το νού μας, ε?;))

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν λάθος των Μινωικών γραμμών να πουλήσουν την συμμετοχή τους στην HELLENIC SEAWAY η οποία κακά τα ψέματα τους δίνει το κύρος του κυρίαρχου στον ακτοπλοϊκό χάρτη, ενώ με την πώληση της θα γίνουν μία μικρή "επαρχιακή" ακτοπλοική εταιρεία περιοριζόμενη ουσιαστικά στην γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο.

Ακόμα μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να πουλήσουν το ποσοστό τους στην ΝΕΛ. Ποιός τους εξασφαλίζει μετά ότι το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ δεν θα μπεί στην γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ?

Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεί αυτά τα χρήματα η διοίκηση της ΝΕΛ.

Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο εξαιρετικά μεγάλο πίσω από την ΝΕΛ.

Link to comment
Share on other sites

Σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ημερομηνίας 24/08/2006, σχετικά με την επιβεβαίωση ή διάψευση δημοσιεύματος ως ορίζει η απόφαση 5/204/2000, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι απέστειλε, μέσω της Τράπεζας UBS προσφορά για την εξαγορά του 33,31% της Hellenic Seaways (HSW) στην τιμή των 2,90 ευρώ ανά μετοχή.

Με την ύπαρξη οποιασδήποτε οριστικής σχετικής εξέλιξης η εταιρεία θα προβεί στις προκαθορισμένες από το νόμο ανακοινώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Με άνοδο κατά 7% και όγκο μερικών… εκατομμυρίων (3,6 για την ακρίβεια) τεμαχίων, έκλεισε χθες η μετοχή της ΝΕΛ, καθώς οι επενδυτές προφανώς ”ενθουσιάστηκαν” από την υποβολή προσφοράς για το ποσοστό των Μινωικών στην HSW, παρότι οι ίδιες οι Μινωικές, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ουδόλως ενθουσιάστηκαν…

Η μετοχή της ΝΕΛ έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση σχεδόν το 1/4 του όγκου που έκανε κατά τις προηγούμενες… 30 ημέρες, ενώ άλλαξε χέρια περίπου το 3,5% της εταιρίας.

Που σημαίνει βεβαίως ότι κάποιοι αγόραζαν και κάποιοι άλλοι πούλαγαν, οπότε θα είχε ίσως ενδιαφέρον να μαθαίναμε… ποιοι ήταν κυρίως οι δεύτεροι!

Από την άλλη, η άνοδος στη μετοχή των Μινωικών ήταν μόλις 1,66 % παρότι και μόνον η διαφορά τιμήματος μεταξύ των 2,2€ ανά μετοχή που είχε πληρώσει παλαιότερα ο κ. Λασκαρίδης για το 12,3% της HSW, και των 2,9€ που σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει τώρα η ΝΕΛ, ξεπερνά το 30%.

Κι ανεβάζει πλέον την ”αποτίμηση” του ποσοστού της HSW που κατέχει η Minoan σε πάνω από 75 εκατ. ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από τον κ. Λασκαρίδη για το ποσοστό της Minoan στην HSW.

Σημειώστε τώρα ότι η κεφαλαιοποίηση της Minoan ήταν χθες 260 εκατ. ευρώ, αφαιρέστε τα 75 που φέρονται να της προσφέρονται για τις μετοχές της HSW (οπότε πάμε στα 185 εκατ. ευρώ) και θα δείτε το εξής εντυπωσιακό:

Η Μινωικές Γραμμές, ολόκληρη η εταιρία (χωρίς τo μερίδιο που κατέχει στην HSW), αποτιμάται σε περίπου 185 εκατ. ευρώ και η ΝΕΛ με το χθεσινό κλείσιμο στα 141 εκατ. ευρώ!

Εντυπωσιακό δεν είναι;

ΥΓ: Σημειώστε ακόμη ότι η κεφαλαιοποίηση των κοινών μετοχών της ΑΝΕΚ ήταν χθες μόλις 83 εκατ. ευρώ.

Από το site euro2day

Link to comment
Share on other sites

Πολύ κατατοπιστικά τα όσα μας μετέφερε ο zikos από το site της euro2day.Εμένα προσωπικά με προβλημάτισαν πραγματικά για το τι σκοπιμότητς υπάρχουν πίσω απο την κίνηση αυτή.Θα μου είναι ευπρόσδεκτα να ακούσω τα σχόλια των shipfriends γύρω από το θέμα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι παιχνίδια παίζονται.

Link to comment
Share on other sites

Αφού υπάρχουν μεταξύ των μελών του Forum γνώστες των οικονομικών (δεν εννοώ τους ερασιτεχνικώς, αλλά τους επαγγελματικώς ασχολουμένους !), ας βοηθήσουν.

Πέραν του προφανούς παιχνιδιού (άνοδος της μετοχής της ΝΕΛ, με μεγάλο όγκο διακίνησης) το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι ποιούς ευνοεί, μήπως η κίνηση της ΝΕΛ όπως δημόσια καταγράφηκε (επιστολή στο ΧΑΑ), αποσκοπεί να φθάσει ίσως η διαδικασία στο στάδιο του due diligence ώστε να πληροφορηθεί η ΝΕΛ τα στοιχεία εκείνα της HSW στα οποία δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση πριν την τελευταία ΓΣ της HSW ? (Θυμάστε, φασαρίες, εξώδικα, απειλές, κλπ). Μαθαίνει λοιπόν ότι θέλει μέσω των ελεγκτών (UBS είπατε?) και μετά βρίσκει μιά δικαιολογία και δεν συνεχίζει το deal. Γιατί τόσo έντονη επιθυμία απόκτησης του 33% της HSW που κατέχουν οι Μινωϊκές έναντι υψηλοτάτου τιμήματος, δεν γίνεται ευκόλως κατανοητή, ακόμα και στη χώρα της υπερβολής στην οποία ζούμε.

Όποιος έχει τεκμήρια ότι η ανωτέρω υπόθεση δεν ευσταθεί, θα χαιρόμουν να την ακυρώσει, διότι την κάνω μη έχοντας γνώση του νομικού πλαισίου που διέπει τέτοια transactιons, οπότε μπορεί να σκέφτομαι δράκους ;).

Link to comment
Share on other sites

Πάντως μετά την προσφορά της ΝΕΛ, ένας επίδοξος αγοραστής αναγκαστικά πρέπει να τοποθετηθεί πλέον πάνω από τα 2,90 ανά μετοχή..

Έτσι και να μην πραγματοποιηθεί ή πώληση στην (λίγη κατ΄εμέ)ΝΕΛ δυσκολεύεται η πώληση του ποσοστού σε "ευνοική τιμή" σε άλλους αφού πλέον υπάρχει το προηγούμενο των 2,90Ε..

Υ.Γ.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ τον Κληρονόμο να παραδίδει αμαχητί τα ποσοστά τους στην μέχρι πρότινος(και γιατί όχι ακόμα)ψυχοραγούσα ΝΕΛ του Βεντούρη..!

Link to comment
Share on other sites

Αληθεύει ότι αμέσως την επομένη υπήρξε προσφορά του κυρίου Πάνου Λασκαρίδη για 3 ευρώ την μετοχή?Αυτό πήρε το αυτί μου αν και η απόσταση που με χωρίζει από το μεγάλο λιμάνι είναι μεγάλη και φοβάμαι το σπασμένο τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Εξελίξεις στην ακτοπλοΐα φέρνει η πρόταση της ΝΕΛ για την HSW

Από τα σημαντικότερα σημεία του άρθρου είναι ότι κάνει λόγω για ενδιαφέρον (και πρόταση ;) ) του κ. Λασκαρίδη. Πόσο δεν λέει αλλά τα 3 ευρώ που είπε ο Λευτέρης είναι λογικό πόσο. Αν όντως ενδιαφέρετε σοβαρά η ΝΕΛ τότε έχει πολύ ψωμί η υπόθεση.

Μπορεί κάποιος που ξέρει να μου εξηγήσει πως η αγορά του ποσοστού της Minoan θα απεγκλωβίσει του μικρομετόχους?

Υ.Γ. Έχει η HSW 141,3 εκατ. ευρώ έσοδα? Και είναι αυτά καθαρά??!!!

(εκτός topic)Έλεος με αυτούς τους δημοσιογράφους!! Για να κάνουν μια αντιπολίτευση λένε ότι να'ναι διαστρεβλώνοντας στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Έσοδα της τάξης των 90,5 εκατ. ευρώ προσδοκούν να βάλουν στα ταμεία τους από την πώληση του 33,3% της Hellenic SeaWays οι Μινωικές Γραμμές καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν από ΝΕΛ και επιχειρηματία Π. Λασκαρίδη τίμημα ανά μετοχή που κινείται στην περιοχή των 3,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η ΝΕΛ έχει υποβάλει προσφορά στις Μινωικές Γραμμές για την εξαγορά του 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic SeaWays έναντι τιμήματος που κινείται στην περιοχή των 2,90 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στην περιοχή των 2,90 με 2,95 ευρώ ανά μετοχή κινείται και η προσφορά του επιχειρηματία κ. Π. Λασκαρίδη, ο οποίος κατέχει ήδη περίπου 20% μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic SeaWays.

Οι Μινωικές Γραμμές δείχνουν να συζητούν την πώληση του ποσοστού τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό τους συμβούλιο αποφάσισε μεσοβδόμαδα ως τιμή πώλησης τα 3,5 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε τίμημα της τάξης των 90,5 εκατ. ευρώ για το 33,3% των μετοχών της HSW.

Κάποιοι μάλιστα μέτοχοι των Μινωικών ζητούν να γίνει η πώληση μόνο υπό προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν στην κρητική εταιρεία αναπλήρωση της δραστηριότητας που θα πουλήσει.

Η πώληση της Hellenic SeaWays θεωρείται σίγουρο ότι θα αποτελέσει προπομπό δραστικών εξελίξεων στον κλάδο της ακτοπλοΐας, μια και οι Μινωικές Γραμμές θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους αλλού, αναπληρώνοντας την απώλεια εσόδων από την πώληση της συμμετοχής τους.

Με δεδομένο το ότι η Attica Group δείχνει να μην ενδιαφέρεται να κινηθεί επιθετικά, η κρητική εταιρεία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναλάβει, σύμφωνα με στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου, αυτό το ρόλο, βοηθώντας το ”κουβάρι” της ακτοπλοΐας να ξεμπερδέψει κατά μερικές τουλάχιστον ”στροφές”.

www.euro2day.gr

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε και πως είδε ο τύπος των δυο νησιών την πρόταση της ΝΕΛ...

Στη Λέσβο η εφημερίδα Αιολικά Νέα είδε με συγκρατημένη αισιοδοξία την πρόταση χαρακτηριζοντάς της "εντυπωσιακή" αν και δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν ξέρει αν είναι αυτές οι επιθυμίες του επιβατικού κοινού και την μονοπωλιακή εκμετάλευση που θα προκύψει.

Αιολικά Νέα: "Κυκλωτική" κίνηση της ΝΕΛ στη HSW

Αντίθετα η εφημερίδα Αλήθεια της Χίου δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την πρόταση και τα τα ψιλοχώνει:eek: στη ΝΕΛ ότι θέλει πάλι μονοπώλειο!

Αλήθεια: Mονοπώλιο απ’ την πίσω πόρτα

Υ.Γ. Αυτές οι δυο μόνο κάλυψαν το θέμα. Όταν βγάλει άρθρο και κάποια άλλη θα κάνω edit και θα το βάλω. stay tuned :eek:

Link to comment
Share on other sites

μια περιληψη της ιστοριας της προτασης της ΝΕΛ και της αντιπροτασης Λασκαριδη, αλλα και μια συντομη περιγραφη της καταστασης των 3 εταιρειων (HSW, NΕΛ, Μινωικων) δινει η "Ν" σε σημερινο αρθρο.

Link to comment
Share on other sites

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.: Σχολιασμός Δημοσιευμάτων

Αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα του τύπου, σχετικά με την πώληση από την Εταιρεία των μετοχών που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ποσοστό 33,3%), επιθυμούμε να ενημερώσουμε την επενδυτική κοινότητα, ότι έχουν περιέλθει στην Εταιρεία προτάσεις για την εξαγορά της εν λόγω συμμετοχής, οι οποίες εξετάζονται στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής της στον κλάδο. Η Εταιρεία, σεβόμενη τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, θα ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα το επενδυτικό κοινό, για τις αποφάσεις της επί του προαναφερόμενου θέματος.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.: Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α.

Σε απάντηση επιστολής του Χρηματιστηρίου, ημερομηνίας 28/08/2006, σχετικά με την υποβληθείσα προσφορά εξαγοράς του 33,31% της Hellenic Seaways (HWS), η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησης της εν λόγω εξαγοράς. Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η προσφορά αυτή θα χρηματοδοτηθεί με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της εταιρείας και των μετόχων της. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα και προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα σημαντικά οικονομικά οφέλη από μερίσματα και λοιπά συναφή με την επένδυση έσοδα.

www.ase.gr

Link to comment
Share on other sites

Μετά την δημοσιοποίηση των μάλλον κακών αποτελεσμάτων των Μινωϊκών (δεν κάνω link ή παράθεση, είμαι βέβαιος ότι θα πέσετε επάνω τους σε πολλά sites στο Διαδίκτυο) και δεδομένου ότι ότι καράβια, ακίνητα, συμμετοχές σε forthnet έχουν ήδη πουληθεί αλλά τα δάνεια τρέχουν (Orestis μήπως μας κάνεις μιά καλή ανάλυση; ξέρεις εσύ :D), νομίζω ότι η τύχη του 33% της HFD είναι οριστικά προδιαγεγραμμένη. Ποιός θα δώσει τα πιό πολλά είναι πλέον το ζήτημα. Επιπλέον, μήπως η ΝΕΛ χρησιμοποιήθηκε όπως οι "λαγοί" στους δρόμους ημιαντοχής-αντοχής στον Στίβο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει- τουλάχιστον έως στιγμής- νέα προσφορά για την απόκτηση του 33,3% της HSW που κατέχουν οι Μινωϊκές, από την πλευρά Λασκαρίδη, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην τελευταία, διευκρινίζοντας όμως, ότι ”υπάρχει κινητικότητα” προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της προσφοράς που έχει ήδη καταθέσει (και κινείται στη περιοχή των 3 ευρώ) ο γνωστός εφοπλιστής και μέτοχος της HSW αλλά και των Μινωικών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου των Μινωικών, να σηκώσει τον ”πήχη” του τιμήματος στη περιοχή των 3,5 ευρώ δεν έχει εξαλείψει το ενδιαφέρον, οπότε είναι φυσιολογικό να προκύψει στο προσεχές διάστημα, νέα βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση από τρίτο αυτού του ποσοστού, η οποία θα κινείται σε επίπεδα τα οποία να προσεγγίζουν τις προθέσεις του πωλητή.

Υπό αυτό το πρίσμα μια προσφορά πλησίον των 3,2-3,3 ευρώ θα ήταν απολύτως αναμενόμενη.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του euro2day, o ”αγώνας” για τη διεκδίκηση της HSW δεν θα είναι αγώνας για έναν, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία διαθέτει κομβική αν όχι κυρίαρχη θέση, σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς δίνουν προβάδισμα στον Π. Λασκαρίδη, τονίζοντας ότι καθώς ο ίδιος κατέχει ήδη περίπου 20% της εταιρίας, η απόκτηση του 33,3% θα του δώσει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί στη περίπτωση οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου. Έτσι ο κ. Λασκαρίδης έχει τον πρώτο λόγο να πλειοδοτήσει για να αποκτήσει το συγκεκριμένο ποσοστό.

www.euro2day.gr

Link to comment
Share on other sites

Hellenic Sea Ways: Ενδιαφέρον και από ΑΝΕΚ;

Τις προυποθέσεις διεκδίκησης του 33,3% της Hellenic Sea Ways διερευνά και η ΑΝΕΚ ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα το θερμόμετρο όσον αφορά στις εξελίξεις του κλάδου της ακτοπλοίας.

Η κρητική ακτοπλοική εταιρεία έχει έρθει ,σύμφωνα με πληροφορίες, σε επαφή με τράπεζες προκειμένου να βρει τον κατάλληλο τρόπο χρηματοδότησης του εγχειρήματος και από τις μέχρι τώρα επαφές προκύπτει πρόθεση να παίξει δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της Hellenic Sea Ways.

Κλειδί πάντως για το αν θα εκπεφρασθεί η πρόθεση σε κίνηση αποτελεί η χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η ΑΝΕΚ θα πρέπει να προσφύγει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα συνοδεύσει κατ ουσίαν την κατάθεση προσφοράς για το 33,3% της HSW ή σε σύνθετο τρόπο χρηματοδότησης της κίνησής της.

Προς το παρόν πάντως το Δ. Σ των Μινωικών Γραμμών έχει στο τραπέζι δύο προτάσεις αυτές των ΝΕΛ και Π. Λασκαρίδη στην περιοχή των 2,90 με 2,95 ευρώ ανά μετοχή καθώς κανείς από τους δύο δεν έχει προχωρήσει προς το παρόν σε νέα βελτιωμένη προσφορά. Ενδεχόμενη σφήνα της ΑΝΕΚ μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση ψηλώνοντας το τίμημα και επομένως τα έσοδα που θα εισπράξουν οι Μινωικές Γραμμές.

Η διοίκηση των Μινωικών φαίνεται να στηρίζει τις προσδοκίες της για βελτιωμένο τίμημα στην εκτίμηση που δημιουργείται στην αγορά ότι οι ανακατατάξεις στον κλάδο θα είναι ραγδαίες και επομένως όσοι θέλουν να ενισχύσουν το μερίδιο τους εξασφαλίζοντας καλύτερη θέση στο σκηνικό του αύριο θα πρέπει να κινηθούν άμεσα.

www.euro2day.gr

Link to comment
Share on other sites

to pososto tou laskaridi tha parei o apostolos me 2,95 diladi to 20% pou exei stin HSW kai 9% pou exoun pane sta 29% kai 5% peripou mia trapeza poly gnosth kai thn elenxei o panagopoulos pane sta 34% kai meta panagopoulos kai laskaridis pane foul gia minoan mazi pou apo 3.70 h metoxh tha exei paei 2.70 kai mhn kxexnate ton salonikh pou pezei me to 5% sthn minoan megalh gata o panagopoulos tsimpisan oloi kai tha thn pathoun san ton stritzi

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...