Jump to content
Shipfriends

coyote

eMembers
  • Posts

    338
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by coyote

  1. πάντως τα συμβόλαια προς τις συνεργαζόμενες εταιρείας μεταφορών που αναφέρεσαι, δε νομίζω να δείχνουν οτι επικρατεί χούντα....μια εμπορική/οικονομική σχέση μεταξύ δύο μερών πρέπει να αποτυπώνεται και με ένα συμβόλαιο και στο συγκεκριμένο συμβόλαιο υποχρεώσεις δεν έχει μόνο ο μεταφορέας, μπορώ να σου πω ότι πολύ περισσότερες έχει η blue star.
  2. Ο Αβραντίνης οχι μονο δεν παραιτήθηκε, εγινε και πρόεδρος...
  3. Οταν το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ φεύγει Τρίτη παίρνει φορτηγα για Χίο Μυτιλήνη γιατί τους δίνει την επιλογή ακόμα μιας ημέρας μέσα στην εβδομάδα, διαφορετική απο τις ήδη υπάρχουσες Δευτερα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Στις αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή δεν παίρνει καθώς προτιμούν το ΑΡΙΑΔΝΗ.
  4. Αλλωστε αφου ο φίλος παρακολουθει καιρο το forum θα ηταν καλύτερο να έκανε παρεμβάσεις και τότε που τα προβλήματα τα οποία είχε δημιουργήσει στην αγονη η ΝΕΛ ηταν πολλά και μεγάλα και να πρότεινε καμια λύση σε όλους αυτούς τους ταλαίπωρούς (επιβάτες, νησιώτες, μεταφορείς, φορείς, ξενοδόχους κ.α.) στους οποιους απλά ανακοίνωνε με χαρακτηριστική ελαφρότητα και άνεση η εταιρεία οτι τα δρομολόγια εβγαιναν ανεκτέλεστα, ή καθυστερούσαν πέραν του φυσιολογικού ή ακυρώνονταν λόγω έλλειψης ρευστότητας....
  5. Προφανώς είναι απο την πλευρά εκείνων που ταλαιπωρούσαν και όχι με την πλευρά εκείνων που έχουν υποστεί την ταλαιπωρία (καθυστερήσεις, πολύωρες αναμονές σε λιμάνια, ακυρώσεις δρομολογίων, ταχύτητες "σχεδίας" κ.α.).
  6. Στο πρόγραμμα φαίνεται οτι προεκείνει το δρομολόγιο του το Σαββατο 11/10 και 18/10 απο Μυτιλήνη προς Λήμνο και Θεσσαλονίκη, επομένως βλεπω οτι καθιερώνει τη Θεσσαλονίκη.
  7. Κατι δε καταλαβαίνω...δηλαδη να φύγουν τα οχηματαγωγα για να μην αποβιβαζονται οι νταλικες και τα φορτηγα οπως λεει το δημοσιευμα στο λιμάνι της Χίου...μεχρι εδω καλα, ωστόσο τα επιβατικά-οχηματαγωγα τι μεταφερουν στα γκαραζ τους και που τα αποβιβάζουν? Ποδήλατα? Νταλίκες και φορτηγα μεταφέρουν και αυτά και τα ξεφορτώνουν στο ιδιο λιμάνι. Με την ιδια λογικη πρεπει και αυτα να πανε στα Μεστα
  8. σε 2 συνεχομενενες προσεγγίσεις το ίδιο πλοίο έφυγε λόγω καιρού, και μετα σου λεει το μελλον ειναι στη κρουαζιερα, οταν δεν εχουμε λιμανια να δεσουν αυτου του ειδους και του μεγεθους τα πλοια. http://www.arxipelagos.com/2014/07/%cf%84%ce%bf-nieuw-amsterdam-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%88%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%b2%ce%bf/
  9. προβληματακι εχει το πλοιο γιατι απο χθες παει με 9,8μιλια δρομο ?
  10. Οι εποχες σημερα δε σηκωνουν τετοιες λογικες παντως, καθημερινα τρεχουν τα εξοδα ( καυσιμα, πληρωματα, τροφοδοσιες, λιμανιατικα, φοροι υπερ δημοσιου, κ.α.) τα οποια τα καταβαλει ο πλοιοκτητης μετρητα. Αν το ξεκινησαν με το σκεπτικο οτι στο μελλον θα στρωσει, τοτε θα κοιταξουν πισω και θα ειναι ηδη πολλα λεφτα μεσα, αλλωστε μη ξεχναμε οτι το βαπορι εφαγε πολλα και σε μετασκευες, επισκευες συν το κοστος της αποκτησης του. Ολα αυτα τα χρηματα δυσκολα μαζευονται μετα και ας ανεβει θεαματικα η κινηση του πλοιου.
  11. Για να μην βγαινουν συνεχεια εκτεθειμενοι μηπως να βγαζουν τα δελτια τυπου μετα την ωρα αναχωρησης του πλοιου??? Ετσι θα ειναι σιγουροι για την ωρα που θα ανακοινωνουν.. Παντως περα απο την πλακα το βαπορι δε κουβαλαει προβατα, ανθρωπους μεταφέρει και δεν υπαρχει ουτε σεβασμος απο την εταιρεια αλλα ουτε και κυρωσεις απο το υπουργειο για το κακο βιολι που εχει πιασει η ΝΕΛ σε καθε αναχωρηση να καθυστερει απο 4 ωρες και πανω...λιγο ντροπη απο όλους
  12. το προβλημα της γραμμης δεν ειναι ο Πελαγιτης, αν δεν ηταν ο Πελαγιτης θα βλέπαμε και αλλα προβληματα για τα νησια εκτος απο το ηδη σοβαρο της μη καθημερινης εξυπηρετησης απο επιβατικά. Ο Πελαγιτης υπήρχε και τότε που στη γραμμή ηταν 3 επιβατικα (Ν.Χιος, Πάτμος και European) και τελικά αποδειχθηκε ο πιο συνεπης. Απλα πιστεύω οτι οι κινησεις των εταιρειων που εξυπηρετουσαν με επιβατικά τη γραμμη ηταν λανθασμενες και οδηγηθηκαμε εδω που ειμαστε τωρα. Η BS Ferries εφερε ενα πολυέξοδο πλοίο που ακομα και το καλοκαιρι δυσκολα εφθανε τα ημερησια του έξοδα, ποσο μαλλον το χειμωνα, η HSW αποδρομολόγησε το ΧΙΟΣ και στη θεση του βλέπουμε ενα εξισου πολυεξοδο πλοιο που δε προκειται να γεμισει ποτε τετοια εποχη και το οποιο τρεχει σα τρελο με 23 μιλια για να καλυψει τα δρομολογια. Οσο για τη ΝΕΛ την εκανε απο νωρις.
  13. Ποσο large εταιρεια ειναι τελικα που εχει την πολυτελεια να "χαριζει" σε τετοιες εποχες 221.000€ στο κρατος....κατα τ'αλλα λεφτα για καυσιμα δεν εχει, απληρωτα πληρωματα και προμηθευτες...."κωμωδια"
  14. Δινει το "αγώνα" της μη τυχον και μπει κανεις στη Ικαρια-Σαμο...δυστυχως ειναι για λυπηση. Αφησαν τη γραμμη αμαχητι οπως κανουν πάντα, αλλα για Ικαρια και Σαμο καιγεται μη μπει το Νησος Μυκονος. Η κίνηση που είχε το ενα πλοίο της ΝΕΛ στη γραμμη Χιου-Μυτιληνης ανα δρομολόγιο χρειαζεται 2 δρομολογια στην Ικαρια Σαμο για να την πίασει.... Κριμα για τα νησιά και εμας τους κατοικους τους. Προφανως οι αποφασεις λαμβανονται πλεόν με τις υποδειξεις της Τραπεζας Πειραιως και στη λογικη του κοψτε δρομολογια, μειωστε τις ζημειες και τα εξοδα σας γιατι τα δανεια τελος....Κατα τ'αλλα περιμένουμε αναπτυξη απο το 2014...απομονωνοντας τα νησια του Αιγαίου και τον πλούτο τους δεν υπαρχει αναπτυξη...
  15. Λογικά απο τη στιγμή που το ΑΡΙΑΔΝΗ δεν εχει πάρει έγκριση απο το ΣΑΣ δεν μπορει η εταιρεία να κάνει καμια αλλαγή ακόμα και στο σύστημα κρατήσεων. Οσο για το ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ νομιζω οτι δε χρειαζεται να δουλεψει κανενας για αυτόν, το πλοίο με την σταθεροτητα του και την συνεπεια του στα δρομολόγια της γραμμής εδω και ενα χρονο εχει καταφερει να δημιουργήσει μια σταθερη πελατεία, τετοια ωστε να του εξασφαλίζει 75-85 φορτηγα στο χαλαρο του. Απλα τωρα θα πηγαινει απο 90-100 σε κάθε αναχωρηση του. Ωστοσο τα φορτηγα θα εχουν δυο εταιρειες για να επιλέξουν, οι επιβάτες δε θα έχουν τετοια δυνατότητα επιλογής.
  16. μεχρι τωρα μοιραζουν "χαρτια" (επιταγες) σε πληρωματα και στελεχη που φευγουν απο την εταιρεια και τα οποία δεν έχουν ποτε υπόλοιπο. Ηθελα να ηξερα ομως ποιος υπογραφεί απο τις τράπεζες και τους εκδιδουν μπλόκ οταν εχουν σφραγιστεί τοσες επιταγες της εταιρειας. Ο Τειραισιας εδω δε λειτουργει???? Εδψ υπάρχει κόσμος που χρωσταει 500 και του παίρουν το σπιτι...Και τι κανουν οι αρχες για αυτό το φαινομενο? Απορω που ακομα εξεταζουν ενα σχεδιο εξυγιανσης το οποίο δεν θα βγάλει πουθενα ακομα και θετικο να ειναι, καθως οι υποχρεωσεις ειναι τεραστιες, λεφτα δυσκολα θα μπουν στην εταιρεία, τα πλοία ειναι σε αθλια κατασταση και ταξιδευουν με το φιλοτιμο των πληρωματων, ενω οι πελατες (επιβατες/μεταφορεις) έχει πλέον κουραστει με τα καμωματα της εταιρειας και των φωστηρων που την διοικουν και παρολα αυτα προκαλουν και με την σταση τους.
  17. Παντως Χίο-Μυτιλήνη για χειμώνα δεν ειναι και ευκολο να σταθει ενα πλοιο σαν το Αριαδνη. Ουτε το τρομερο κόσμο εχει η γραμμή τους χειμερινους μήνες, αλλα ούτε μπορείς να τα βάλεις ευκολα με ενα ρο/ρο διπλα σου στο θεμα τον φορτηγών. Η μόνη μέρα που θα έχει να αξιοποιεί το μεγαλύτερο γκαραζ θα είναι η Δευτερα που δεν έχει διπλα του το Πελαγίτης, αλλα και πάλι αξίζει για μια μέρα την εβδομάδα που θα παίρνει 10-15 φορτηγά παραπάνω, να βάλει η εταιρεία ένα βαρύτερο και δαπανηροτερο πλοιο απο το Νησος Χιος. Μου μοιαζει αστοχη αυτη η κίνηση.
  18. Σημαντικότατη τελικά η παρουσία του ΠΕΛΑΓΙΤΗ στη γραμμή. Σκέψου τι πρόβλημα θα υπήρχε στα νησία αν δεν υπήρχε(εστω και δυο φορές τη βδομάδα) να σκουπίζει οτι μένει απ'εξω απο τα επιβατικά και λόγω της χωρητικότητας του να μεταφέρει και μεγάλο όγκο φορτηγών.
  19. Το σημερινό φύλλο του εμπρός πάντως ανέφερε ότι το πλοίο ναυλώθηκε από τη ΝΕΛ! Δεν είναι, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, γνωστό το που θα δρομολογηθεί, το πιθανότερο στην Αδριατική σε μια νέα γραμμή, αλλά δεν αποκλείεται και να διπλώσει το European για Χίο-Μυτιλήνη!
  20. Αφού οι καμπίνες του είχαν ξηλωθεί κατά τη μετασκευή που του έκανε η seafrance, πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο?
  21. Όσον αφορά το superfast 1, προφανώς φίλε cpt theologos p δεν γνωρίζει κανείς στο forum ποίος είναι ο πλοίαρχός του πλοίου. Αν μάθει κάποιος την πληροφορία που ζητάς σίγουρα θα την αναφέρει, οπότε δεν είναι ανάγκη να ρωτάς συνέχώς
  22. ισως το ζαχαρώνουν για τη γραμμη Λαυριο-Ψαρα-Μεστα στη θεση του ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ, επιδοτουμενη γραμμή με λίγο κόσμο και λίγα φορτηγα. Δυσκολα θα σταθει κάπου αλλου.
×
×
  • Create New...