Jump to content
Shipfriends

Aylah (ΙΜΟ 9097331)


Recommended Posts

Καλοτάξιδο να είναι το νεότευκτο. Ελπίζω να αποδειχθεί ασφαλές και εξυπηρετικό για το επιβατικό κοινό και κερδοφόρο για την εταιρία. Τέτοιες προσπάθειες, ειδικά στους καιρούς που ζούμε πρέπει όλοι να ευχόμαστε να καρποφορούν.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πράγματι ωραίες φωτογραφίες. Με τα δρομολόγια του πλοίου όμως τι γίνεται ??? Από ότι είδα στην ιστοσελίδα της εταιρείας (εκτός και αν μου διέφυγε) δεν αναφέρεται πουθενά πότε ξεκινάει το πλοίο και τι δρομολόγια θα κάνει.

Λέτε να έφυγε από την Σαλαμίνα για να συνεχίσει εργασίες στην Θάσο ???

Link to comment
Share on other sites

Βιαζεσαι ΣΕΙΡΙΕ! :D Δεν ξέρεις τι κατόρθωμα είναι να ξεκολήσει απο τη Σαλαμίνα και να ανέβει επιτέλους στη Θάσο. Ελπίζω να μην περάσει την άνοιξη στον Λιμένα της Θάσου.. Τα δρομολόγια τα είχα αναφέρει πάνω κάτω ποια θα είναι. Πότε ξεκινάει δεν το γνωρίζω. Αν ακουστεί κάποια ημερομηνία θα το μεταφέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τι μένει ακόμα να γίνει μέχρι να ξεκινήσει τα δρομολόγια; ΣΑΣ; (και) κάτι άλλο;

Ναι υπάρχει ένα μεγάλο δίλημα. :rolleyes: Να αποφασίσουν απο ποιο λιμάνι της Καβάλας θα αναχωρεί! Η εταιρία ζητάει το πλοίο να φεύγει απο τον εμπορικό λιμένα, Φίλιππος Β' της Νέας Καρβάλης, ενω ο ΟΛ Καβάλας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, απολύτως λογικό για μένα. Τι δουλειά έχει να φεύγει απο εκεί. Άσε που η κατάσταση του εμπορικού δεν είναι και η καλύτερη σε σχέση υποδομών, ίσα που εξυπηρετεί τους λιμενεργάτες.

Άλλωστε αν έχουν αναχώρηση στις 17.00 το απόγευμα, η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι περιορισμένη οπότε δεν θα επιβαρύνετε ιδιαίτερα. Εντύπωση μου κάνει η τελευταία γραμμή στο παρακάτω άρθρο. Θα σταματάει και Θάσο ενδιάμεσα ή θα κάνουν και αυτοτελή δρμολόγια, Καβάλα - Θάσος ;

Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει άρθρο στην εφημερίδα Εβδόμη. .

Link to comment
Share on other sites

.... Η εταιρία ζητάει το πλοίο να φεύγει απο τον εμπορικό λιμένα, Φίλιππος Β' της Νέας Καρβάλης, ενω ο ΟΛ Καβάλας δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, απολύτως λογικό για μένα...Άλλωστε αν έχουν αναχώρηση στις 17.00 το απόγευμα, η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι περιορισμένη οπότε δεν θα επιβαρύνετε ιδιαίτερα...

Μήπως οι πλοιοκτήτες του είναι και ιδιοκτήτες ταξί? Στο "Φίλιππος Β'", ποιός να πάει, πως να πάει, που θα βρεί ένα πάγκο να κάτσει ή ένα σκέπαστρο να μην βρέχεται ή να μην πάθει θερμοπληξία? Το Κεντρικό Λιμάνι έχει ευκολότερη πρόσβαση (ΚΤΕΛ κλπ δίπλα), ικανοποιητικές υποδομές, το Κάστρο και το Ιμαρέτ από πάνω ;). Τι στην ευχή είναι το Θάσος VIII, το SFXII ή το Αριάδνη είναι και θα βγάλει 300 δωδεκάμετρα να μπλοκάρει τον Άγιο Σύλλα;

Link to comment
Share on other sites

Χθεσινες πληροφοριες το ΘασοςVIII βρισκεται στη Θασο αλλα ειναι αγνωστο ακομη ποιο δροομολογιο θα κανει !πιθανον ακουγεται το ΚΑΒΑΛΑ -ΘΑΣΟΣ -ΛΗΜΝΟΣ

η αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο δρομολογιο υπηρχε τη δεκαετια του 80 καραβι που το εκανε ,αν θυμαμαι καλα,παντοφλα ...

καλα θα ηταν να εκανε Καβαλα -θασο να μειωνονταν και οι ωρες 1και ενα τεταρτο (σημερα)και η ταλαιπωρια των επιβατων.

Τωρα απο το "ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β"που λετε ,τι θα φορτωνει λιπασματα ,πετρελαιο οι επιβατες ;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτό είναι γνωστό... είπαν οτι θα πήγαινε Λήμνο, αλλά θα δείξει. Εχω την εντύπωση οτι το συγκεκριμένο πλοίο είναι λιγο μικρο για το Αιγαίο και μεγάλο για τις ανάγκες της Θάσου. Παρ όλα αυτά ας δούμε τι πρόκειται να γίνει. Πάντως ακούγεται ότι είναι πολύ ωραίο πλοίο!!!

Link to comment
Share on other sites

απο την ακινησια ,να μην καταντησει μουσειακο στοιχειο ......

δεν πειραζει θα ρχονται οι ξενοι ,θα το βλεπουν και θα σκεφτονται οτι εχουμε ωραια και καινουρια καραβια ,αλλα οταν θα ειναι να ταξιδεψουν ,απλα εκεινη την ωρα το συγκεκριμενο δεν θα εχει δρομολογιο ,αν το σκεφτεις καλη πλακα ειναι.....χα!χα!ειναι καλη διαφημιση για το νησι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Αφού φούντωσαν οι φήμες για τη πώληση του Θάσος 8, ας σας ενημερώσω ότι το πλοίο πουλήθηκε. Από τη Παρασκευή έπεσαν οι υπόγραφες μεταξύ των δυο εταιρειών. Το πλοίο αγοράστηκε από τη Nova Ferries

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κοιτάξτε η λογική λέει για Σαρωνικό, έτσι και αλλιώς πάντα στη γραμμή αυτή δραστηριοποιούταν ο Λεφάκης. Ξέρει τη γραμμή του Σαρωνικού καλύτερα από οποιοδήποτε.

Η εναλλακτική λύση που ακούγεται είναι μια άγονη, υπομονή ομως μέχρι τη Παρασκευή που είναι ο διαγωνισμός νομίζω για αυτή την άγονη.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το συμπέρασμα είναι οτι οι Θασιώτες παράγγειλαν και τους φτιάξανε ένα καινούργιο βαπόρι,τό πήραν στην Θάσο,δέν δούλεψε καθόλου και τό πουλήσανε;

Πάντως καλό θα είναι να έρθη στον Σαρωνικό,νά αναπληρώση το "ξενιτεμένο" ΑΡΤΕΜΙΣ,ειδικά τώρα όσο προλαβαίνει την σαιζόν.

Link to comment
Share on other sites

Επειδής ενίοτε μ' αρέσει να είμαι πνεύμα αντιλογίας :D, να κάνω μία αφελή ίσως ερώτηση ???

Είναι τετελεσμένη και επίσημη η πώληση του πλοίου στην NOVA Ferries ??? Θέλω να πω ότι εκτός από τα διάφορα που διαβάσαμε ως φήμες στο φόρουμ, και την ενημέρωση από τον φίλο Π100 ότι έχουν μπει ήδη οι υπογραφές, προσωπικά εγώ δεν έχω δει καμμία επίσημη ανακοίνωση είτε από την μία πλευρά (ΑΝΕΘ) είτε από την άλλη (NOVA).

Να υπάρχει άραγε κάποιος λόγος που η κλεισμένη ήδη συμφωνία κρατείται μυστική ?

Θα ήταν ίσως δικαιολογημένη κάποια επιφυλακτικότητα εκ μέρους μας ?

(Τελικά ήταν δύο οι ερωτήσεις.....:))

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω, ΣΕΙΡΙΕ, ότι εδώ θα βρεις κάποιες απαντήσεις στις απορίες σου. Δεν ξέρω για την Nova, αλλά φαίνεται καθαρά ότι η πώληση του πλοίου είναι σχεδόν τελειωμένη και μάλλον καθυστερεί η ανακοίνωση της μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις οικονομικές απαιτήσεις του ναυπηγείου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε ΝΗΡΕΑ για την απάντηση. :)

Πάντως από ότι συμπέρανα από την ανάγνωση του άρθρου στο link που μας παρέθεσες, δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η πώληση είναι τετελεσμένη και επίσημη, όπως έλεγα και στο προηγούμενο μου ποστ.

Θέμα χρόνου είναι και η πώληση του νέου πλοίου ΘΑΣΟΣ 8...

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις με τον αγοραστή...

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποια εμπόδια......

Δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά φαίνεται πως όποια και να είναι δεν θα εμποδίσει τη πώληση του πλοίου.

Και για να μην χαρακτηριστώ ώς "άπιστος Θωμάς" :D, να πω απλά (αν και εξυπακούεται) ότι μιλάω με τα όποια στοιχεία έχουμε υπ' όψιν μας μέχρι αυτή την στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

...προσωπικά εγώ δεν έχω δει καμμία επίσημη ανακοίνωση είτε από την μία πλευρά (ΑΝΕΘ) είτε από την άλλη (NOVA).

Να υπάρχει άραγε κάποιος λόγος που η κλεισμένη ήδη συμφωνία κρατείται μυστική ?

Όπως σωστά αναφέρεις αγαπητέ ΣΕΙΡΙΕ λόγω των ασφαλιστικών μέτρων δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Απο ότι φαίνεται οι 2 πλευρές, ΑΝΕΘ και NOVA, έχουν έρθει σε συμφωνία και θα το ανακοινώσουν επίσημα μόλις ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο.

Η ΑΝΕΘ θέλει να διώξει το πλοίο επειδή είναι "ασύμφορο" :mad: και η NOVA το χρειάζεται, οπότε προσωπικά είναι θέμα ημερών και καθαρά γραφειοκρατικό.

Link to comment
Share on other sites

Σε παλαιότερο άρθρο είχαν αναφέρει γιατι το πλοίο είναι ασύμφορο.

Στη πράξη τελικά αποδείχθηκε πολύ  ασύμφορο και από την άποψη της στελέχωσής του με προσωπικό και από την άποψη του υψηλού κόστους σε καύσιμα και ναυτολόγιο. Επιπλέον φαίνεται πως δεν ταίριαζε για τα λιμάνια του Λιμένα και του Πρίνου.

Τα οποία είναι φθηνές δικαιολογίες, επειδή όπως τα λένε είναι σαν να παρήγγειλαν φουσκωτό και τους φέραν κανένα κρουαζιερόπλοιο.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...