Jump to content
Shipfriends

Gsoult

eMembers
 • Content Count

  273
 • Joined

 • Last visited

About Gsoult

 • Birthday 10/11/1995

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Νέα Φιλαδέλφεια

Uncategorized

 • Location
  Νεα Φιλαδελφεια/Χωρα Σαμου
 • Interests
  Πλοία,Ταξίδια,Φωτογραφίες
 • Occupation
  Μαθητης

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γιατί μας κάνει εντύπωση το ενδιαφέρον του Grimaldi για τον Ο.Λ.Η. και τον Ο.Λ.ΗΓ; Η Ηγουμενίτσα με την επέκταση του λιμένα της και σε συνδυασμό με την Εγνατία οδό, μπορεί να αποτελέσει ένα διαμετακομιστικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών. Επίσης, στα χαρτιά υπάρχει και η δημιουργία ενός Τερματικού Σταθμού για LNG. Για το Ηράκλειο αναφέρθηκε παραπάνω ο @MILTIADISκαι ο @Nikos_Chaniaστο topic για το λιμάνι. Για τον Grimaldi και την κάθε εταιρεία ή όμιλο ή κοινοπραξίες (π.χ. Attica και Ανεκ για τον Ο.Λ.ΗΓ.) τα προαναφερθέντα και σίγουρα άλλοι παράγοντες που εμείς δεν γνωρίζουμε, αποτελούν λόγ
 2. Η ψήφος μου κατέληξε στο Ίκαρος. Πολύ πιο αρμονικές οι γραμμές του, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, σε σύγκριση με το Κνωσός Παλάς, συν την επιβλητική του τσιμινιέρα.
 3. 1) Αριάδνη 2) Ερωτόκριτος 3) Ίκαρος Παλάς 4) Ωκεανός 5) Φαιστός Παλάς (ex. Ευρώπη Παλάς)
 4. 1) Blue Star Myconos, συνεχίζει να εξυπηρετεί ακατάπαυστα την άγονη του ΒΑ Αιγαίου. 2) Superferry II, γιατί η χάρη του έφτασε μέχρι τα Δωδεκάνησα. 3) Αδαμάντιος Κοραής, εξυπηρετεί με συνέπεια τη Σαμοθράκη και σίγουρα αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση στις συγκοινωνίες του νησιού. 4) Golden Bridge, ένας όμορφος Ιάπωνας που κατάφερε να βρει γραμμή. 5) Rigel VII, νέα επένδυση παρά τις δυσκολίες της εποχής.
 5. Έχει κατασκευαστεί νέα προβλήτα, εάν δεν κάνω κάποιο λάθος από το 2018, για να δένουν τα μεγάλα συμβατικά.
 6. Τα σινιάλα της ΑΝΕΚ δεν ήταν ποτέ σε ανάγλυφη μορφή στο ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Κρίνοντας και από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στην gallery.
 7. Ταξίδεψα με το πλοίο, μέχρι τη Ρόδο, στην τελευταία του αναχώρηση από τον Πειραιά πριν την ακινησία του. Αν και λόγω της μειωμένης ταχύτητας που ταξίδευε το τελευταίο διάστημα η άφιξη μας στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε με παραπάνω από 4 ώρες καθυστέρηση, το ταξίδι στην άγονη ήταν απολαυστικό. Οι επιβάτες λίγοι καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού με την κίνηση των φορτηγών να είναι αυξημένη, όπως άλλωστε είναι συνηθισμένο στην συγκεκριμένη γραμμή με μεγάλες παραμονές στην Σαντορίνη, το Ηράκλειο και την Κάρπαθο. Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρούνται οι εσωτερικοί χώροι
 8. Κατά την άποψη μου και κρίνοντας από την κίνηση του Πρέβελης στο τελευταίο του ταξίδι από Πειραιά, πριν την αντικατάσταση του από το Superferry II, δεν ξέρω κάτα πόσο είναι εφικτή η αναπροσαρμογή. Λαμβάνοντας υπόψιν τον όγκο των φορτηγών που διακινούνται και τις ιδιατερότητες που μπορεί να έχει το γκαράζ των δύο πλοίων. Συγκεκριμένα στο δρομολόγιο της περασμένης Παρασκευής η παραμονή μας στην Σαντορίνη ήταν πάνω από 1 ώρα και στην Κάρπαθο 50 λεπτά. Βέβαια, η εταιρεία γνωρίζει καλύτερα συνιστώσες που δεν είναι γνωστές σε εμάς άρα θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογές, εάν
 9. Έφτασε στον Πειραιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έδεσε στην προβλήτα όπου ήταν δεμένο μέχρι πρότινος το Hellenic Highspeed.
 10. Gsoult

  SUPERFERRY II

  At Piraeus port 14/09/2020.

  © Giannis Soultanis

 11. Εν αναμονή των εξελίξεων για το πλοίο, ας το δούμε σε μία Αυγουστιάτικη άφιξη του στο λιμάνι του Ρεθύμνου.
 12. Και το Majesty Of The Seas αγκυροβόλησε στον όρμο Καλυβών παρέα με το Empress Of The Seas, έπειτα από τη σύντομη παρουσία τους στο λιμάνι της Σούδας για ανεφοδιασμό.
 13. Καθελκύστηκε χθες και επίσημα πλέον το πρώτο από τα δύο πλοία της DFDS.
 14. Δεν νομίζω πως προκύπτει μαζική μετακίνηση φοιτητών από τις ανακοινώσεις του υπουργείου. Τα ιδρύματα που θα ανοίξουν από τις 25 Μαΐου είναι για κλινικά και εργαστηριακά μαθήματα. Από την πλευρά τους οι φοιτητές περιμένουν επίσημες ανακοινώσεις από τα ιδρύματα για να μεταβούν προς τα νησιά. Σίγουρα όσα ιδρύματα επιλέξουν να κάνουν εξετάσεις δια ζώσης (καθώς τα μαθήματα είναι πιθανότερο να ολοκληρωθούν με την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση) περιμένουν πιο σαφείς ανακοινώσεις για την άρση των περιορισμών για τις μετακινήσεις στην ακτοπλοΐα.
×
×
 • Create New...