Jump to content
Shipfriends

AF Mia (ΙΜΟ 9144811)


Recommended Posts

To πλοιο βρισκεται απο σημερα το πρωι στο Λιβορνο για να ξεκινησει τα δρομολογια που εχω αναφερει παραπανω.Δοκιμαστικα παντως δεν εκανε(μετα απο 4μηνες ακινησιας)και στο ταξιδι απο Μεσινα μεχρι πανω,δεν επιασε πανω απο 20μιλια.Μακαρι να το επισκευασαν τελικα... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σιγά που δεν θα το βρίσκαμε, ουδέν κρυπτόν υπό των Shipfriends :D, στο Livorno άλλωστε παίζουμε μπάλα εντός έδρας! Το πλοίο δεν αναχωρεί από το κεντρικό λιμάνι του Λιβόρνο αλλά από το Darsena Toscana για τελωνειακούς λόγους μια και προσεγγίζει μεν στη Βαλένθια που είναι Ευρωπαική Ένωση αλλά μετά πάει στην Ταγγέρη που είναι εκτός. Το βλέπουμε πλαγιοδετημένο, ενώ κανονικά αναχωρεί γύρω στα μεσάνυχτα. Δε γνωρίζω το λόγο που βρίσκεται εις την αυτήν θεσίν, αν παρατηρήσετε υπάρχει κίνηση στις προπέλες. Παράξενο είναι το γεγονός ότι το site της Grimaldi Lines δίνει την επόμενή του αναχώρηση στις 9 Απριλίου κι όχι απόψε. Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

Τις τελευταιες 3 βδομαδες ο ΙΚΑΡΟΣ εχει αλλαξει θεση διανυκτερευσης τις Παρασκευες.Ετσι φτανοντας νωρις το πρωι απο το δρομολογιο του,ξεφορτωνει στην darsena toscana και ακολουθως μεθορμει στο παλιο λιμανι για να περασει την νυχτα,μεχρι και το μεσημερι του Σαββατου,που τον γυρνανε πισω για να ειναι ετοιμος για το επομενο δρομολογιο.

Ετσι λοιπον σημερα το πρωι ηταν στην καινουργια του θεση και πραγματικα ομορφαινε ολο το λιμανι :) Κατα τις 8παρα ακουστηκε απο τον ασυρματο μιας πιλοτινας o ελληνας καπτεν,να ρωτα το λιμεναρχειο τι ωρα θα γινει περιπου η μεθορμηση και του απαντησαν να ειναι ετοιμος γυρω στις 9.Σχεδον αμεσως αρχισαν να βγαινουν καπνοι απο την τσιμινιερα του οποτε μεθορμησα :P προς τα εκει για να του ριξω ενα βλεφαρο απο κοντα.

Το πλοιο ειναι αρκετα ταλαιπωρημενο εξωτερικα ενω απο κατω εχει πιασει καλο χορταρακι.Στους καταπελτες ηταν 5-6 ατομα του πληρωματος(ελληνες αν καταλαβα καλα)και περιμεναν καρτερικα να ερθει ο πιλοτος για να αναλαβει το πλοιο.Αυτο εγινε γυρω στις 8.55 και τελικα ξεκινησε με γρηγορες κινησεις γυρω στις 9.10 για τα ενδοτερα του λιμανιου.

Το μονο που δεν μου αρεσε ειναι οτι εχουν σφραγισειτο clam shell...αλλα τι να κανουμε,για καποιο λογο θα το εχουν κανει B) Παρακατω η μεθορμηση.

Link to comment
Share on other sites

Αμετρητα ταξιδια εχω κανει με αυτο τον βαπορα... Τι πλοια χανουμε αδερφια....

Η γραμμη της Βενετιας ηταν τελεια προσαρμοσμενη πανω του σε ολους τους τομεις... Ομορφο πολυ... Οταν περνουσε τον διαυλο της Ηγουμενιτσας.. Τι εικονα.... B)

Edited by oceanus
Link to comment
Share on other sites

πραγματικα ομορφαινε το λιμανι

α ρε χιε τι μας θυμησες. απο τις πιο ομορφες παρουσιες στην πατρα για 12 χρονια, με την ελπιδα να τον ξαναδουμε συντομα, ανεβασα φωτο απο ολο τον βιο του στα νερα μας (ως ικαρος και ως ικαρος παλας, με τα παλια και τα νεα σινιαλα, στην πατρα, την κερκυρα, το περαμα και τη βενετια)

gallery_1817_117_188884.jpg

gallery_1817_11_565987.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Μετα απο καιρο μαθαινουμε νεα για τον βαπορα και ειναι και ευχαριστα για το μελλον του στην εταιρεια! :)

Ναι μεν δεν θα μας ερθει στην Ελλαδα,ωστοσο θα συνεχισει για καιρο ακομα να φερει τα σινιαλα των Μινωικων και την Ελληνικη σημαια απο το Λιβορνο μεχρι το μακρινο Μαροκο καθως αποφασιστηκε υπογραφη νεας μακροχρονιας ναυλωσης μεταξυ Μινοαν-Grimaldi Lines επισημες ανακοινωσεις θα εχουμε τελη Ιουνη μετα τη γενικη συνελευση η οποια θα οριστικοποιησει την αποφαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Ναι μεν δεν θα μας ερθει στην Ελλαδα ... Αποφασιστηκε υπογραφη νεας μακροχρονιας ναυλωσης μεταξυ Μινοαν-Grimaldi Lines

Τελικά δηλαδή να μην το περιμένουμε για καμιά σκάτζα όπως είχαμε πει στο topic με τις φήμες;

Ας το θυμηθούμε ξανά στην Πάτρα :(

8079747902_7fc0351ea2_b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το ειχα γραψει πριν 5 μηνες οταν και επισημως εληγε η απο διετιας ναυλωση του(ειδαμε ολοι ποσα αλλαξαν απο τοτε)..Απ οσο ξερω θα ειναι στο Μαροκο σιγουρα μεχρι το τελος του ετους.Η υπογραφη μιας ναυλωσης απο εταιρεια του ομιλου σε αλλη εταιρεια του ομιλου φυσικα και δεν αποκλειει βεβαια το ενδεχομενο να μας ερθει το χειμωνα για να κανει τις σκαντζες και να ξαναφυγει αν κριθει απαραιτητο.

Υπενθυμιζω παντως οτι γι αυτο το πλοιο εχουν ακουστει παρα πολλα τις τελευταιες εβδομαδες.Απο το οτι μπαινει στα Χανια μεχρι το οτι εχει ηδη καταβληθει στις Μινωικες προκαταβολη για την πωληση του.Οποτε καλυτερα να περιμενουμε και να μην παιρνουμε τιποτα απο αυτα ως απολυτα δεδομενο.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετα και τις προσφατες εξελιξεις σε Aδριατικη και Χανια νομιζω οτι θα πρεπει να ξεχασουμε καθε πιθανοτητα μονιμης δρομολογησης του Ικαρου σε γραμμη του Ελλαδικου χωρου στο αμεσο μελλον.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, αν και οι κινήσεις του Γκριμάλντι μέχρι στιγμής δεν χαρακτηρίζονται από σταθερότητα. Ας είναι καλά εκεί που είναι, να έχει καλές θάλασσες και να συνεχίσει να έχει τα ιστορικά πλέον σινιάλα και την γαλανόλευκη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ερχεται ο ψηλος!!! :D :D

9/12 Πρωτο δρομολογιο απο Πειραια για Ηρακλειο.Θα μεινει μεχρι του Αη-Γιαννιου οποτε οσοι πιστοι κανονιστε ειναι οnce in a lifetime η εμπειρια ;)

Link to comment
Share on other sites

Αχχχχχ..... Που ήσουν πριν κανα δυο χρόνια που ανεβοκατέβαινα συνέχεια, ειδικά Χριστούγεννα.... :(. Τώρα μόνο από μακριά. Δεν πειράζει καλά είναι και έτσι να το ξαναδούμε στην (πρώην πλέον) πατρίδα. Ότι απέμεινε από τις "κρητικές" Μινωικές κάτι που ούτως ή άλλως το έκανε εξ αρχής φαβορί για τη σκάντσα των παλατιών. Από το μακρύ διάστημα που θα μείνει να υποθέσω ότι θα καλύψει σερί τις ακινησίες και των δύο πλοίων στο ίδιο διάστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στον Ταγγερη αυτη την ωρα το πλοιο.Σημερα ολοκληρωσε τα δρομολογια για τη φετινη χρονια στη γραμμη και μολις παρει πετρελαια θα βαλει απευθειας πλωρη για Ελλαδα χωρις να πιασει ουτε Βαρκελωνη,ουτε Λιβορνο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...