Jump to content
Shipfriends

Δελτίο απαγορευτικού απόπλου


Recommended Posts

Το ΤΣΑΜΠΙΟΝ σήμερα δεν ήταν στη θέση του; Αν κρίνουμε απο το γεγονός ότι χτες βράδυ έφυγε από Πειραιά κατά τις 20:30 ίσως το κρατήσανε στα Χανιά. Αντ΄ αυτού στο λιμάνι ήταν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ το οποίο δε συνηθίζει Κυριακές να είναι εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το ΤΣΑΜΠΙΟΝ σήμερα δεν ήταν στη θέση του; Αν κρίνουμε απο το γεγονός ότι χτες βράδυ έφυγε από Πειραιά κατά τις 20:30 ίσως το κρατήσανε στα Χανιά. Αντ΄ αυτού στο λιμάνι ήταν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ το οποίο δε συνηθίζει Κυριακές να είναι εδώ.

Το ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ παραμένει στα Χανιά από σήμερα τα ξημερώματα που έφτασε στη Σούδα. Θα εκτελέσει κανονικά απόψε στις 12 το δρομολόγιο για Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

....Επειδη ειναι πολυ ευκολο να βγαλεις λαθος συμπερασματα απο εκει ψηλα ...ας ταλαιπωριομαστε ολοι, για το καλο μας ειναι.:D

Χωρίς να το κάνω προσωπικό το ζήτημα, κανένα συμπέρασμα δεν έβγαλα από εκεί ψηλά. Έκανα μιά διαπίστωση και πέραν τούτου ουδέν. Και δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου. Λυπήθηκα μόνο που δεν ταξίδεψα με καράβι εν πλήρει επιγνώσει του τι θα βρίσκαμε μεσοπέλαγα-ας σημειωθεί ότι έχω ταξιδέψει και με το Κυκλάδες στο Καρπάθιο και με τον Μιαούλη στα 30 φεύγα του στον Τσικνιά και δεν μπορώ να πώ ότι είχα χαρεί και ιδιαίτερα :mad:.

....Να ναι καλα το Καλαντο, τα Παντιερονησια και λοιπα δοκιμασμενα αγκυροβολια...
Για να μαθαίνουμε και οι λιγότερο γνώστες, που είναι αυτά?
....Ελα ομως που και εδω και στην υπολοιπη ευρωπη πολυ λιγοι επισημοι σταθμοι δινουν σημαντικο υψος κυματος για θαλασσιες περιοχες...
Αντιλαμβάνομαι πλήρως τι εννοείς και καταθέτω την μαρτυρία του (πιτσιρίκου) υιού μου που είχε προπόνηση στην ιστιοπλοϊα σήμερα, ότι ναι μεν δεν είχε αέρα, αλλά είχε "μεγάλα κύματα"-και μιλάμε για την περιοχή από Παλιό Φάληρο μέχρι Καλαμάκι :confused:.
Link to comment
Share on other sites

Μερικά στανταρ αγκυροβόλια για πολύ Βοριά είναι ο κόλπος Καλαντο (Νοτιο ακρο Ναξου,) το Στενο Αντιπάρου Πάρου με τα νησακια του, κάτω απο την Παραλία Πέτρος εξω απο το Γαυριο, η Καρυστος και παει λεγοντας.

Για το Νοτια παλι έχει άλλα. Υπαρχουν περιπτωσεις οπου διαλέγεις στο να σε κοπανησει ο καιρος για τα καλα μεχρι να πας σε ενα πιο ασφαλες λιμανι (Συρος Μηλος Λερος κλπ) ή του να πας να φουντάρεις γιατι εκει που εισαι δεν σε βαστάει να κρατηθείς.

Δυστηχως ειναι τοσο ασκημα,υποτυπωδη και ανασφαλη τα περισοτερα λιμανια που αντι να πας εκει και να ησυχασεις πας και φευγεις για να μην παθεις χειροτερα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα και εδώ με τον φίλο aiolosii.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ιεράπετρα που από το βρ'αδυ της Πέμπτης μέχρι την άρση του απαγορευτικού (Σάββατο 21.00) δεν επιχείρησε καν να μείνει στον Αθηνιό αλλά προτίμησε να τη βγάλει στο Ακρωτήρι φοθνταρισμένος.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με καποιο τηλεοπτικό κανάλι, 75 (!!!) κυνηγοί έχουν αποκλειστεί σε νησίδα στον κόλπο της Αταλάντης. Έφτασαν το πρωί με πλοίο ανοικτού τύπου και το μεσημέρι που ήταν να πάει το πλοίο να τους πάρει πίσω, ο πλοίαρχος δήλωσε αδυναμία προσέγγισης. Λύση αναμένεται να δώσει λάτζα της περιοχής. Όλα καλά, αλλά 75 κυνηγοί, τί κυνηγούσαν σε μια βραχονησίδα, ο ένας τον άλλον;

Link to comment
Share on other sites

Να και ένας ιδιότυπος αποκλεισμός λόγω καιρού...από τον ΣΚΑΪ

Εντύπωση μου κάνει που αποκλειστήκανε, γιατί (εάν θυμάμαι καλά) αυτές οι νησίδες δεν ούτε 1 μίλι από την Αταλάντη...και είναι και κλειστή θάλασσα...:D

Αποκλεισμένοι σε βραχονησίδα28/01/2008

Αποκλεισμένοι στη βραχονησίδα Αταλαντονήσι, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Αταλάντης βρίσκονται 55 κυνηγοί καθώς κανένα σκάφος δεν μπορεί να τους παραλάβει λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γιατρός Νικόλαος Κουντούρης, μέλος της ομάδας των κυνηγών, στο μοναδικό καταφύγιο της βραχονησίδας δεν υπάρχει ούτε νερό ούτε φαγητό.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στο λιμεναρχείο καθώς δεν τους απέτρεψε να μεταβούν στη βραχονησίδα.

Ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιος Μπούσιος, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι εξετάζεται με το ΕΚΑΒ και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και ινσουλίνης καθώς δύο από τους κυνηγούς είναι διαβητικοί.

EDIT

Αδελφέ Χιώτη, μόλις σε είδα...αλλά ευτυχώς αλληλοσυμπληρωνόμαστε!

Link to comment
Share on other sites

To Λιμεναρχείο Αταλάντης (δηλαδή Σκάλας Αταλάντης, αλλιώς θα αποκτήσει Λιμεναρχείο και η Κοζάνη :D) καλά θα κάνει να τους αφήσει εκεί που είναι, για να κάνουν τους Ροβινσώνες στη μέση του Μαλλιακού-προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Τον δε γιατρό που τους ζητά ευθύνες που δεν τον απέτρεψαν να πάει για κυνήγι μαζί με τους δύο διαβητικούς κυνηγούς (:D), άμα τη επανόδω τους στην γή της Λοκρίδας να τους παραπέμψει στον πλησιέστερο ψυχίατρο. Ε, αν ο καθένας θέλει και μία γκουβερνάντα πιά, βράστα....

Link to comment
Share on other sites

Απαγορευτικό για όλα τα πλοία από Βόλο προς Σποράδες.

Από Πειραιά μεριά τώρα, δεν έφυγαν το πρωί ΙΘΑΚΗ και ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ,ενώ δίπλα τους είναι από το μεσημέρι και το ΠΑΡΟΣ. Παραδίπλα, ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ δεν έφυγε για Κύθηρα, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ σε ανάπαυση,ενω και το ΤΣΑΜΠΙΟΝ ξεκουράζεται. Για τα ηρακλειώτικα δεν παίρνω όρκο να πω ότι θα έμεναν στο λιμάνι. Δεν ξέρω, ήταν και πριν τις 8 που ήμουν κάτω, και αφήνω σε όποιον άλλο ξέρει να μας πει αν έφυγαν ή όχι. Το ΧΙΟΣ μόνο Χίο δεν πήγε και το ζήλεψε και ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και έμεινε κι αυτός εδώ. Η ΡΟΜΙΛΝΤΑΡΑ η ατέλειωτη παρέα με τον ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ στα 200άρια, ενώ το ΜΑΡΙΝΑ ήταν στην παγόδα και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στον προλιμένα. Απέναντι το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 και η ΜΙΛΕΝΑ.

Link to comment
Share on other sites

το επτανησος αποψε δεν ηταν στο λιμανι και δεν υπηρχαν και οχηματα/επιβατες να το περιμενουν. δεν ξερω αν εμεινε στα νησια ή θα ερθει εδω καποια στιγμη το βραδυ.

στην πατρα μεσα δεν εχει τοσο αερα, αλλα προς ριο πιανει η γραιγοτραμουντανα για τα καλα.

Link to comment
Share on other sites

Ας ανακεφαλαιωσουμε λιγο τι εγινε με το απαγορευτικο: Στα 200αρια ειχαμε απο αριστερα προς τα δεξια τα Μαρινα, Ρομιλντα, Νησος Μυκονος και Αγιος Γεωργιος. Λογω του ισχυρου ανεμου και για να μην εχουμε στενες επαφες το Μαρινα μεθορμισε στην Παγοδα και το Νησος Μυκονος στον προλιμενα. Απ' οτι μπορεσα να δω, κανενα απο τα πλοια αυτα δεν φορτωσε. Στα Λεμοναδικα απο αριστερα προς τα δεξια τα Σουπερφερρυ ΙΙ, Μπλου Σταρ Ιθακη και Μπλου Σταρ Παρος. Στον Αγιο Διονυση εχουμε τα Μυρτιδιωτισσα που φορτωσε 7-8 φορτηγα και μερικα ΙΧ αλλα παραμενει δεμενο. Διπλα του το Ιεραπετρα Λ που εχει φορτωσει κανονικα αφηνοντας μονο κενο στη ραμπα ωστε να μπουν εκει οποια ΙΧ ειναι να ταξιδεψουν ενω εξω απο το πλοιο παραμενουν 3 φορτηγα προς φορτωση οταν σηκωθει η ραμπα. Μισοφορτωμενο διπλα και το Λατω(φορτωνε μεχρι τις 2000 αποψε), τα ιδια και τα Ολυμπικ Τσαμπιον και Κνωσσος Παλλας, εχουν βαλει αρκετα φορτηγα και θα κομπλεταρουν πριν την αναχωρηση. Στον Ηετιωνα το εντελως αδειο Νησος Χιος και ο Ταξιαρχης στον οποιο εχουν φορτωθει καμια 10αρια νταλικες. Στο ντοκ 3 εχουμε το αδειο Μπλου Σταρ 2 και το μισογεματο Μιλενα.

Ενδιαφερον ειχε η Καρβουνοσκαλα οπου και ειχαμε την μοναδικη αναχωρηση χθες απο Πειραια. Το Ετζιαν Σταρ που βρισκοταν εκει απο το περασμενο Σαββατο, ανεχωρησε στις 2210 για Χανια ασφυκτικα γεματο απο φορτηγα μεχρι τον καταπελτη. Ενδεικτικο οτι το πλοιο ειχε καθισει τοσο που τα τελευταια 10-15 φορτηγα ειχαν να αντιμετωπισουν και την κατηφορικοτητα του καταπελτη προς τα μεσα. Η φορτωση εγινε κατω απο καταιγιστικο drizzle(= λεπτες σταλες βροχης που πεφτουν σε μεγαλη πυκνοτητα και ενταση ενω στροβιλιζονται απο τον αερα σε ολες τις κατευθυνσιες) που εκανε τον ντοκο λιμνη σε σημειο που παραλιγο να υπερχειλισουν τα νερα μεσα στο πλοιο. Ενδεικτικο του ποσο ασχημος ειναι ο καιρος, το οτι το Παναγια Κρημνιωτισσα παραμενει δεμενο ενω εχει φορτωσει κανονικα(χωρανε 3 φορτηγα ακομα στο κατω γκαραζ) ενω το Μυκονος ακριβως διπλα δεν μπηκε στον κοπο καν να φορτωσει.

Link to comment
Share on other sites

Τη Παρασκευή δε παρατήρησε κανείς ότι έφυγε σαν Ro-Ro το Μαρίνα κατά τις 18:00 για Ρόδο.

Το ίδιο σήμερα κάνει και το Ροδάνθη. Έφυγε για το πρώτο του δρομολόγιο μετά την ετήσια ακινησία, του ως Ro-Ro. Όπως και το Ταξιάρχης έφυγε μετά από το Ροδάνθη.

Φαντάζομαι ότι κάποιο από τα Κρητικά θα ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων δυο πλοίων. Με επικρατέστερα το Κνωσός Παλλάς και Λατώ.

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστο το πρωινό δρομόλογιο από Βόλο για το ιπτάμενο δελφίνι, ενώ τα υπόλοιπα έγιναν κανονικά.

Στον Πειραιά δεμένα το ΜΥΚΟΝΟΣ από χτές στον προλιμένα, η ΡΟΜΙΛΝΤΑ και το ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ στα 200άρια. ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ, ΙΘΑΚΗ και ΠΑΡΟΣ στα λεμονάδικα. Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ θα έφευγε κατά τις 10 όπως ενημέρωσαν από το πρακτορείο, ΛΑΤΩ και ΚΝΩΣΟΣ έφυγαν με μικρή διαφορά. Το ΙΕΡΑΠΕΤΑ όσο ήμουν κάτω ήταν εις την αυτήν θέσιν και δεν ξέρω αν θα έφευγε αργότερα. Το ΤΣΑΜΠΙΟΝ έφυγε κατά τις 17:00. Το ΧΙΟΣ στη θέση του, όπως και το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 με την ΜΙΛΕΝΑ.

Από Ραφήνα έφυγε στις 18:00 ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star Paros ήταν φορτωμένο χθες το βράδυ, από ότι έμαθα σήμερα έφυγε κάποια στιγμή μετά τις 24:00 για Πάρο Νάξο. Το Ιεράπετρα έφυγε και αυτό

Από σήμερα πρέπει να ερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, μιας και αρθηκε το απαγορευτικό

Link to comment
Share on other sites

Οντως υπηρξε σφοδρη κακοκαιρια και απο σημερα σε ολη την Ελλαδα μετρουν τις 'απωλειες'.Στην Χιο μεσα σε ολες τις καταστροφες ειχαμε και το ξεβρασμα,στην παραλια,του γερανου στα Μεστα που 'δουλευει' για το καινουργιο λιμανι.Τα Χριστουγεννα που ειχα περασει τον ειχα βγαλει φωτο ακριβως απ το σημειο που βρεθηκε τωρα:)Μαλιστα ο ιδιοκτητης του,μου ειχε πει τοτε,πως βρισκονταν 3 μηνες εκει και η μονη δουλεια που ειχε κανει,ηταν να βαλει 3 μπλοκια πανω ωστε να μην τον παιρνει ο καιρος!Απ οτι φαινεται ομως δεν την γλιτωσε;) Η δευτερη φωτο ειναι απ το σχετικο περι καταστροφων αρθρο.

post-709-128326972039_thumb.jpg

post-709-128326972042_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια και στον Εύδηλο.Η θεομηνία που έπληξε το τελευταίο διήμερο το Αιγαίο ήταν η αφορμή και στον Εύδηλο να βουλιάξουν 4 βάρκες και να σπάσει ένα μικρό καικάκι παρόλο που δεν ήταν και καθαρός γραίγος.

Σκεφτείται να περιφερόταν κανα βαπόρι και να ήθελε να βρει καταφύγιο στο συγκεκριμένο λιμάνι;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από σήμερα μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει μια παρατεταμένη κακοκαιρία με πολύ δυνατούς βοριάδες.

Ήδη από τις 6 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να βγει απαγορευτικό βελτιώνεται λίγο από αύριο το απόγευμα κι από δευτέρα πάλι έρχονται 9αρια.

Εν τω μεταξύ στις ειδήσεις λέγανε ότι στο Σαρωνικό γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.Κάποιος να τους πει ότι δώσαμε δώσαμε από ανοιχτά κι έχουμε κλειστά μόνο.:D

Ανοιχτά έχουμε μόνο στην Σαλαμίνα που προφανώς δεν εννοούν ποτέ αυτά.:eek:

Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ δεμένο στην Παγόδα από νωρίς μιας και στο λιμάνι του Πειραιά φυσάει πολύ και δεν αναμένεται να φυγει

Το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ πρόλαβε κι έφυγε από την Σύρο κι έρχεται κανονικά Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστα όλα τα δρομολόγια από Βόλο και Άγιο προς Σποράδες. Ειδικά στο λιμάνι της Σκιάθου σήμερα γινόταν χαμός από τον αέρα όπως μου είπανε,ενω η θάλασσα καβάλαγε τον μώλο που δένουν τα δελφίνια.

Στον Πειραιά, όπως προείπε ο φίλος Earl το ΜΥΚΟΝΟΣ δεμένο στην παγόδα, ενώ δεν έφυγαν επίσης ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, το ΝΑΞΟΣ για το απογευματινό δρομολόγιο, ΚΟΡΝΑΡΟΣ, δεν θα φύγει το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ στις 22:00, ΤΣΑΜΠΙΟΝ στην αυτήν θέση του, ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ για Β.Α. Αιγαίο, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 κ ΜΙΛΕΝΑ για 12νησα. Για τα Ηρακλειώτικα δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι.

Link to comment
Share on other sites

Στη Συρο δεμενα το Παναγια Τηνου και το Παναγια Χοζοβιωτισσα με οσους καβους εχουν και πιασμενα στα μουστακια (κι αν ειχαν κι αλλους καβους θα τους εριχναν κι αυτους).

Link to comment
Share on other sites

ΛΑΤΟ-ΠΡΕΒΕΛΗΣ-ΤΣΑΜΠΙΟN-ΠΑΛΑΤΙ-ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ-ΜΙΛΕΝΑ και ΚΟΡΝΑΡΟΣ(ασφυκτικά γεμάτος) έχουν φορτώσει νταλίκες κάτι που σημαίνει ότι άμα τη λήξη του απαγορευτικού θα φύγουν κατευθείαν.

ΠΑΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΙΘΑΚΗ και ΜΥΚΟΝΟΣ-ΧΙΟΣ δεν έχουν φορτώσει οπότε πιθανότατα ανάλογα με το πότε θα λήξει το απαγορευτικό και το πότε έχουν δρομολόγιο θα ρυθμιστεί αναλόγως το πότε θα φύγουν

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...