Jump to content
Shipfriends

doctorvgs

eMembers
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by doctorvgs

  1. Τελικά έφτασε 00.50 στο Ηράκλειο. Ευχέλαιο γρήγορα γιατί τελευταία έχει πολλά προβλήματα....
  2. Μα το θέμα είναι ότι (σύμφωνα με το AIS) ενώ ανέβαινε με 17-18 μίλια, στα τελευταία 15-20 μίλια μέχρι τη Σαντορίνη έπιασε 35+, και από τότε (13.00) παραμένει Σαντορίνη μέχρι τώρα. Ας μας ενημερώσει όποιος ξέρει κάτι παραπάνω.
  3. Τι συνέβη σήμερα στο γατάκι? Φαίνεται να ανέβηκε μέχρι Σαντορίνη μόνο, κι αυτό με δυσκολία...
  4. Τα έχουμε ξαναπεί για τις μόνιμες καθυστερήσεις του FC4. Χθες το παράκανε όμως, έφθασε Ηράκλειο λίγα λεπτά πριν τις 22.00, με 2,5 ώρες δηλαδή καθυστέρηση.
  5. Και επειδή παντού υπάρχει ένας shipfriend.... http://www.shipfriends.gr/forum/photoplog/index.php?n=7236
  6. doctorvgs

    Samothraki

    Το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στο λιμάνι της Καβάλας, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, λίγο πριν τη μεταφορά του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρέα με τον Ταξιάρχη.
  7. doctorvgs

    Samothraki

    Το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στο λιμάνι της Καβάλας, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, λίγο πριν τη μεταφορά του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  8. Σύμφωνα με το site της Algerie θα κάνει Οράν-Μασσαλία, Οράν-Αλικάντε και Αλγέρι-Μασσαλία. Όσο για το δεύτερο, κάτσε να δούμε μη ναυλωθεί κι ο ΕΛΥΡΟΣ όπως πάμε....
  9. Έτσι κι αλλιώς, όπως πάει το πράμα, από τη μια τσέπη (θα) βγαίνουν και στην άλλη (θα) μπαίνουν....
  10. Μπορεί για το δικό τους "επιχειρηματικό" μυαλό η ναύλωση του πλοίου να αποφέρει ευρώπουλα, για μένα (και για πολλούς άλλους φαντάζομαι) είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο πλοίο να μην ταξιδέυει στην Ελλάδα. Κι από εκεί που απο πέρυσι είχαμε Έλυρο-Αριάδνη στα Χανιά (και λίγο από Λατώ μέχρι να έρθει ο Έλυρος) φέτος έχουμε στάνταρ Λατώ και τον Έλυρο να χρυσώνει το χάπι. Με αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες και τα χειρότερα που μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα, θέλω SUPERFAST και στα Χανιά ASAP.
  11. Πολύ άσχημα τα μαντάτα ενόψει του καλοκαιριού.... Γνωρίζουμε την αντίδραση της εταιρείας και τι θα γίνει με τα δρομολόγια του πλοίου;
  12. Νηρέα μια χαρά τα θυμάσαι. To CO2 είναι μη δηλητηριώδες αέριο που περιέχεται σε πολύ μικρό ποσοστό και στην ατμόσφαιρα. Η αύξησή του συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και γι'αυτο γίνονται προσπάθειες για τη μείωση εκπομπής του. Από μόνο του όμως και σε φυσιολογικές συγκεντρώσεις δεν προκαλεί βλάβη στον άνθρωπο, σε αντίθεση με το CO το οποίο είναι όπως ειπώθηκε τοξικό και δηλητηριώδες αέριο ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις. Το CO2 χρησιμοποιείται κατά κόρον στην πηγή μιας πυρκαγιάς για την άμεση μείωση της συγκέντρωσης οξυγόνου, το οποίο αποτελεί κύριο στοιχείο της καύσης. Με τη μείωση ή ακόμα και την εξάλειξη του οξυγόνου δεν μπορεί να υπάρχει καύση. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κίνδυνος "δηλητηριασμού" σε ένα μηχανοστάσιο μετά από χρήση CO2 αλλά κίνδυνος ελλειπούς οξυγόνωσης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κάποιος χρόνος για να επανέλθει η συγκέντρωση οξυγόνου στο χώρο σε φυσιολογικά επίπεδα.
  13. Τα νέα αναφέρουν πυρκαγιά που κατασβέστηκε. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό για το πλοίο.
  14. Πλησιάζοντας ο καιρός που θα ταξιδέψω μαζί του (μετά από τόσα χρόνια μόνο με αυτό της HSW δεν έχω ταξιδέψει...) έριξα μια ματιά στα τιμολόγια του πλοίου και από Πειραιά για Πάρο έχει 31 ευρώ κατάστρωμα ή αεροπορικό στην αίθουσα AEGEAN και 35,50 για αεροπορικό στις αίθουσες CENTRAL και RAINBOW. Επειδή δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό εδώ μέσα (ελπίζω να μη μου ξέφυγε) θέλω να ρωτήσω ποια η διαφορά ανάμεσα στα αεροπορικά AEGEAN και CENTRAL-RAINBOW που δικαιολογεί τη διαφορά στην τιμή.
  15. Αυτός είναι ο λόγος. Αντιγράφω από το zougla.gr Έξω από το λιμάνι της Ρόδου βρίσκονται αγκυροβολημένα, τα πλοία Blue Star Paros και Blue Star 1. Οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 8 μποφόρ που πνέουν εντός του λιμανιού δεν επιτρέπουν στους καπετάνιους των δύο πλοίων την ασφαλή πρόσδεση. Έτσι, το Blue Star Paros με 82 επιβάτες και Blue Star 1 με 202 επιβάτες, παραμένουν αγκυροβολημένα έξω από λιμάνι περιμένοντας να κοπάσουν οι άνεμοι. Όλοι οι επιβάτες και τα πληρώματα είναι καλά στην υγεία τους. Πάλι καλα που.... όλοι είναι καλά στην υγεία τους
  16. Σύμφωνα με τη σελίδα της εταιρείας πάντως τα δρομολόγια είναι 15.30 από Πειραιά και 23.45 από Ηράκλειο με διάρκεια ταξιδιού 6 ώρες και 30 λεπτά.
  17. Τόσο πήγαινε τουλάχιστον προχθές στο κατέβασμα. Αν στο ανέβασμα πάει πιο γρήγορα ή μας διαβάζουνε ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει μεγάλη σημασία, σημασία έχουν οι καθυστερήσεις. Αντε να το ξαναφέρουν στα Χανιά να βρει την υγειά του το βαπόρι
  18. Σύμφωνα με το ρουφιάνο το βαπόρι πάει από 22,2 έως 23,2 μίλια, με την περισσότερη ώρα να είναι κάτω από τα 22,8.
  19. Δεν περισσεύει τελικά κανένα SUPERFAST και για τα Χανιά? :D:D Ή μήπως τα Χανιά είναι εκτός "συμφωνίας"?
  20. Φίλε Λευτέρη δεν έχω προλάβει΄εκείνες τις εποχές οπότε καλά κάνεις και τα αναφέρεις να μαθαίνουμε και οι νεώτεροι. Προφανώς και η HSW δεν ήταν η παρθένα της ιστορίας, γι'αυτό άλλωστε και γράφω για τη μη αλλάγή εκ νέου του ωραρίου. Το FC4 ερχόταν στο Πίσω Λιβάδι για ένα-ενάμισι μήνα τον πρώτο χρόνο του δρομολογίου του. Δεν θυμάμαι ακριβείς ημερομηνίες, αν τις βρω θα τις αναφέρω. Προφανώς και η περικοπή της Νάξου είναι αναγκαστική, όπως είπα υπάρχει κίνηση. Σε κάθε περίπτωση ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Όπως φαίνεται μας διαβάζουν και ιδέες έχουμε δώσει πολλές
  21. Η Νάξος έχει ζήτηση όπως και τα υπόλοιπα νησιά. Η μείωση του χρόνου είναι ο λόγος που κόπηκε... Το δρομολόγιο του FC4 το γνωρίζω καλά καθώς ταξιδεύω συχνά μαζί του. Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές από τότε που πρωτοξεκίνησε. Αρχικά το πρώτο δρομολόγιο ήταν Ηράκλειο-Σαντορίνη-Ίος-Νάξος-Πάρος-Μύκονος στις 09.15. Στην Πάρο έπιανε στο Πίσω Λιβάδι και όχι στην Παροικιά, άρα κέρδιζε πολύτιμο χρόνο και έβγαζε άνετα τα ωράρια. Φυσικά αυτό δεν ήταν αρεστό στους Παροικιώτες πράκτορες οι οποίοι πολύ γρήγορα έφεραν το πλοίο στην Παροικιά. Οι χρόνοι δεν άλλαξαν πολύ, έφτανες όμως στην Πάρο πιο αργά αφού είχες περάσει Νάξο. Σε κάθε περίπτωση το δρομολόγιο έβγαινε και από τις 09.15 γύριζε στο Ηράκλειο λίγο πρίν τις 21.00 (για να προλαβαίνει ΚΤΕΛ κλπ). Τότε ήταν που ήρθε το SuperJet στη γραμμή. Στις δηλώσεις δρομολογίων πρόλαβε και έκλεισε την "καλή" ώρα 09.15 οπότε το FC4 αναγκάστηκε να ξεκινάει μισή ώρα μετά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τρώει μεγάλη κίνηση στα λιμάνια και κυρίως στη Σαντορίνη, οπότε αποφασίστηκε να κοπεί η Νάξος ώστε να μην γυρίζει πίσω μετά τις 21.00. Βέβαια φέτος το καλοκαίρι ήταν πολύ άτυχο καθώς είχε ταυτόχρονη πρωινή άφιξη στη Σαντορίνη με το HS5 οπότε πολλές φορές γύρναγε στο Ηράκλειο 21.30-22.00. Δύο παρατηρήσεις: 1. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η HSW δεν το επανέφερε στις 09.15 από τη στιγμή που το SuperJet το γύρισε 08.45 και μάλιστα με αναχώρηση από Ηράκλειο μερικές μόνο μέρες της εβδομάδας. Το είχα αναφέρει πολλές φορές στο πλήρωμα γιατί πάντα γύρναγα με την ψυχή στο στόμα στο Ηράκλειο και η απάντηση είναι ότι το έχουν πει στην εταιρεία και είναι θέμα δικό της. 2. Σίγουρα τα 32 μίλια του HS3 με τα 37,5 του FC4 είναι μεγάλη διαφορά για ένα τόσο μεγάλο δρομολόγιο. Άρα δεν τίθεται θέμα κίνησης για Νάξο αλλά ποια νησιά έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση ώστε να επιλεγούν και να μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού. Επίσης δεν μας έχει πει κανένας αν θα έχει και την ίδια ώρα αναχώρησης με το FC4. Αν την έχει... καλό ξημέρωμα θα γυρνάει Ηράκλειο...
  22. Οι ζημιές στα Χανιά έγιναν στο κεντρικό πρακτορείο της εταιρείας στην πλατεία της αγοράς. Σάββατο βράδυ, στην πρώτη πορεία έσπασαν τη τζαμαρία. Η ΑΝΕΚ όμως μάλλον βιάστηκε και αντικατέστησε τη τζαμαρία την Κυριακή το πρωί. Ακολουθώς, στην πορεία του βραδιού της Κυριακής η τζαμαρία ξανασπάστηκε..... Δεν υπήρξαν περαιτέρω ζημιές ή φωτιά στα γραφεία.
×
×
  • Create New...