Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Και πέρυσι μπήκε αργότερα η προσέγγιση στη Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο, όποτε μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα δρομολόγια τους!! Μια αλλαγή που παρατηρήσω στα δρομολόγια του Speedrunner III για το 2018 είναι ότι το διάστημα 25/08/18 έως 02/09/18 το απογευματινό δρομολόγιο θα πηγαίνει κατευθείαν στη Μήλο και θα πιάνει τη Σίφνο και Σέριφο στην επιστροφή, που συνήθως στα απογευματινά έκανε το δρομολόγιο Πειραιά Σέριφο Σίφνο Μήλο Πειραιά (εκτός Κυριακής)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πέρυσι τα δρομολόγια για Κίμωλο - Φολεγανδρο - Σίκινο είχαν ανακοινωθεί μαζί με τα υπόλοιπα!!! Πιστεύω ότι η δρομολόγηση του NaxosJet το 2018 απέτρεψε την δρομολόγηση του SRIII

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ήδη προστέθηκε η Κίμωλος στα δρομολόγια του Speedrunner 3 για το 2018, την περίοδο του Πάσχα αλλά και στο peak της σεζόν (Ιούλιος Αύγουστος) κάθε Τετάρτη στο πρωινό δρομολόγιο (όπως φέτος) και επιπλέον δρομολόγια κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στα απογευματινα δρομολόγια. 

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές έχουμε στα δρομολόγια του Σολωμού από 1/11/2017, αναλυτικότερα:

Η αναχωρηση από Πειραιά την Δευτέρα και την Τετάρτη απο 14:00 γίνεται 14:50, ενώ την Παρακευή θα αναχωρεί στις 15:30 και για την άγονη , δηλαδή το Σάββατο θα έχει ρεπό στη Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Παράταση δρομολογίων του Speedrunner 3 για το Νοέμβριο 2017

Quote

Η Aegean Speed Lines ανακοινώνει την παράταση των δρομολογίων του το Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ SPEEDRUNNER 3 για τον μήνα Νοέμβρη του 2017 

Παρασκευή 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου 2017 ως ακολούθως:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (16:00) – ΣΕΡΙΦΟΣ (18:30-18:40) – ΣΙΦΝΟΣ (19:10-19:20) – ΜΗΛΟΣ (20:15-20:25) – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (23:30)

Κυριακή 5, 12, 19, 26 Νοεμβρίου 2017 ως ακολούθως:

Πειραιάς (11:00) – Σέριφος (13:30 - 13:40) – Σίφνος (14:10 - 14:20) – Μήλος (15:20 - 15:30) – Σίφνος (16:30 - 16:40) – Σεριφος (17:10 - 17:20) – Πειραιάς (20:00)

Φαίνεται άλλαξαν άποψη γιατί πριν λίγες ημέρες είχαν απαντήσει αρνητικά στη πρόταση για την παράταση των δρομολογίων!!

Link to comment
Share on other sites

Γκρίνιες για τη μείωση των δρομολογίων της Zante Ferries από 4 σε 3 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες.

Quote

Μετά τη λήξη και της φετινής τουριστικής περιόδου, όπου κατά κοινή ομολογία η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών μας υπήρξε εξαιρετική, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις αφίξεις επισκεπτών, στις οποίες υπήρξε σημαντική αύξηση, με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι η εταιρεία «ΖΑΝΤΕ FERRIES» σχεδιάζει την κατάργηση του μοναδικού εβδομαδιαίου δρομολογίου της γραμμής μας που δεν είναι επιδοτούμενο.

Τα τελευταία χρόνια, κατά τη χειμερινή περίοδο, τα νησιά μας εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο από πλοίο της παραπάνω εταιρείας. Συγκεκριμένα εκτελούνται 4 δρομολόγια τη βδομάδα από Πειραιά και αντίστροφα. Τα 3 από αυτά είναι επιδοτούμενα και μόνο 1, αυτό της Παρασκευής προς Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Πειραιά, δεν είναι. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους κατοίκους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, τους δημοσίους υπαλλήλους κ.λπ., διότι τους δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, η εταιρεία αποφάσισε να το καταργήσει για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Θεωρούμε πως ούτως ή άλλως η εξυπηρέτηση της γραμμής μας, κατά τη χειμερινή περίοδο, ήταν οριακή. Τυχόν κατάργηση του παραπάνω δρομολογίου θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, επαναφέροντας τις συγκοινωνιακές συνθήκες που επικρατούσαν πολλές δεκαετίες πριν στα νησιά μας, με 3 δρομολόγια τη βδομάδα, Θεού θέλοντας και καιρού επιτρέποντος

Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειές σας έτσι ώστε να μην εγκριθεί η κατάργηση του συγκεκριμένου δρομολογίου και να παραμείνουν τα 4 δρομολόγια τη βδομάδα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και των νησιών μας γενικότερα, όπως άλλωστε γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.
Το παρόν έγγραφο προσυπογράφουν ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Αντώνης Αντωνάκης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Αλλά και κοινή ευχαριστήρια ανακοίνωση των Δημάρχων Σίφνου, Μήλου & Σερίφου προς την Aegean Speed Lines για τη συνέχιση των δρομολογίων του Speedrunner III το μηνά Νοέμβριο. 

Quote

Ένα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! από όλους μας (Δημάρχους, συλλόγους, φορείς και κυρίως τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας) στην AEGEAN SPEED LINES, στον κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΥΓΕΝΙΔΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και στον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΠΑΣΤΑ, οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.
Μετά από τις αρνητικές εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων από την 1η Νοεμβρίου, με την απροειδοποίητη διακοπή του 4ου δρομολογίου από και προς Πειραιά ,για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο τουλάχιστον, από το μοναδικό συμβατικό πλοίο, η
AEGEAN SPEED LINES εξέτασε προφορικό μας αίτημα και αποφάσισε τελικά τη συνέχιση δρομολόγησης του πλοίου της και το μήνα Νοέμβριο!
Για τα νησιά μας και αυτή η απόφαση αποτελεί "ανάσα" και συνιστά σαφώς πράξη αλληλεγγύης, κοινωνικής υπευθυνότητας και εταιρικής αξιοπιστίας εκ μέρους της
AEGEAN SPEED LINES.

29 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Σίφνου
ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Ο Δήμαρχος Μήλου
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Σερίφου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω, τόσο λίγο κόσμο έχει η γραμμή τις Παρασκευές ώστε να μην βγαίνουν τα έξοδα?  Βέβαια η εταιρεία σίγουρα θα έχει στατιστικά στοιχεία από προηγούμενες χρονιές αυτή την περίοδο , οπότε και θα ξέρουν πάνω κάτω αν τους συμφέρει ή όχι.  Ας μας διαφωτίσει κάποιος που ταξιδεύει χειμώνα προς εκείνα τα μέρη.

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Διονύσιος Σολωμός, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα:

Σάββατα 23/12 & 30/12 : Σαντορίνη (07:00) - Ίος - Σίκινος - Φολέγανδρος - Κίμωλος - Μήλος - Σίφνος - Σέριφος - Κύθνος - Πειραιάς

Κυριακές 24/12 & 31/12 και Δευτέρες 25/12 & 1/1 : ΡΕΠΟ

Τρίτες 26/12 & 2/1 : Πειραιάς (07:00) - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος - Κίμωλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Σαντορίνη και Σαντορίνη (19:00) -  Ίος - Σίκινος - Φολέγανδρος - Κίμωλος - Μήλος - Σίφνος - Σέριφος - Πειραιάς

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Διονύσιος Σολωμός δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο την Παρασκευή 12/1/2018 προς τις Δυτικές Κυκλάδες, αλλά το Σάββατο 13/1/18 στις 07:00 από το Πειραιά, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Διονύσιος Σολωμός, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Αναλυτικά:

Παρασκευή 16/2:  Πειραιάς (14:50) - Κύθνος - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος - Κίμωλος - Πειραιάς

Σάββατο 17/2:  Πειραιάς (07:15) - Κύθνος - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος - Κίμωλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Σαντορίνη

Καθαρά Δευτέρα 19/2:  Σαντορίνη (07:00) - Ίος - Σίκινος - Φολέγανδρος - Κίμωλος - Μήλος - Σίφνος - Σέριφος - Κύθνος - Πειραιάς

Τρίτη 20/2:  Πειραιάς (07:15) - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος - Κίμωλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Σαντορίνη

Τρίτη 20/2:  Σαντορίνη (19:40) - Ίος - Σίκινος - Φολέγανδρος - Μήλος - Σίφνος - Σέριφος - Πειραιάς

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, speedrunner said:

Για να κανείς δρομολόγια τύπου blue star πρέπει να έχεις και την ταχύτητα των blue star. :P όποτε δεν παίζει κάτι τέτοιο!!! Αν αφήσει με ένα καράβι τις δυτικές σίγουρα θα αφήσει και χώρο για να μπει κάποιος καινούριος παίχτης και δεν την συμφέρει κάτι τέτοιο!!!!

Με το παιχνίδι που γινεται και φέτος με τα ταχύπλοα προβλέπω παλι πόλεμο τιμών. Μην ξεχνάμε οτι φέτος πόδι στις Δυτικες θελει να βάλει και η Golden Star περα απο τον Ηλιοπουλο, την Aegean και τη Hellenic. Οποτε θεωρώ οτι ούτως η άλλως η κινηση θα απορροφηθεί.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Και τα πλοία της Minoan κατευθείαν για Μήλο!!!

Ειδικά η μεσημεριανή επιστροφή της Κυριακής από Μήλο προς Πειραιά θα μαζεύει όλο το νησί!

Link to comment
Share on other sites

 
Η ανακοινηση των Μινωικων για τα δρομολογια στη γραμμη Πειραιας-Μηλος-Ηρακλειο

“Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της νέας καλοκαιρινής γραμμής προς Μήλο, απευθείας σε 3 ώρες και 15 λεπτά, με τα πολυτελέστερα cruise ferries της Ελλάδας, τα H/S/F KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE των Μινωικών Γραμμών.

Η νέα γραμμή θα ισχύει από 5 Ιουλίου έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018, με αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη και Κυριακή στα ημερήσια καλοκαιρινά δρομολόγια μας από Πειραιά και από Ηράκλειο αντίστοιχα.”

afisa_minoan.jpg

Το πρόγραμμα των δρομολογίων είναι ως ακολούθως:

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
Πειραιάς – Μήλος 11:00 14:15
Μήλος – Ηράκλειο 14:30 18:30

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
Ηράκλειο – Μήλος 11:00 15:00
Μήλος – Πειραιάς 15:15 18:30

 

Η εμπορική πολιτική (τιμοκατάλογος, ελκυστικά πακέτα προσφορών και ειδικές εκπτώσεις) για τη νέα γραμμή είναι ίδια με αυτή των ημερήσιων δρομολογίων της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς.

 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την εταιρική σελίδα www.minoan.gr ή να απευθύνονται στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα πρακτορεία και λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910) ή στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Επίσης, στη Μήλο μπορούν να απευθύνονται στο MILOS TRAVEL  τηλ. 22870 22000.

 

 

 

afisa_minoan.jpg

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ακόμη ότι με την κάρτα μέλους της Minoan Lines γίνεται για τον προορισμό της Μήλου έκπτωση 10% και η τιμή του deck πηγαίνει από τα 41 ευρώ στα 37 ευρώ, άρα πιο φθηνά απ' το Πρέβελης (38 ευρώ) και τα Κοραής - Σολωμός (39,5 ευρώ). Αν δεν κάνουν και οι ανταγωνιστές κάποια γενναία έκπτωση, θα τα σαρώσει όλα!!!

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξαν στο σύστημα κρατήσεων τα δρομολόγια του Αδαμάντιος Κοραής για την περίοδο του Πάσχα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ενώ τα δρομολόγια είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι τα ωράρια του είναι ελαφρώς αυξημένα, δηλαδή θα ταξιδεύει με ακόμα μικρότερη ταχύτητα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τις τρεις τελευταίες χρονιές (2015, 2016 & 2017), τα πασχαλινά δρομολόγια του Κοραή, ήταν πάντοτε πολύ πιεσμένα, αφού ως το μοναδικό συμβατικό πλοίο της γραμμής σήκωνε μεγάλο μέρος της κίνησης για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τόσα νησιά. Άραγε φέτος που υπάρχει ο Σολωμός, δεν θα μοιραστούν μαζί την κίνηση, όπως γινόταν παλιότερα με το Άγιος Γεώργιος;

Link to comment
Share on other sites

Στις 12/3/2018 επιστρέφει στα δρομολόγια των δυτικών Κυκλάδων το Αδαμάντιος Κοραής.

Με την επιστροφή του πλοίου προστίθεται και το 4 δρομολόγιο που είχε σταματήσει με τον Διονύσιο Σολωμό.

έτσι οι αναχωρήσεις απο Πειραιά θα είναι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 14:50 μέχρι Σαντορίνη, κάθε Παρασκευή στις 14:50 μέχρι Μήλο και επιστροφή απευθείας Πειραιά και κάθε Σάββατο στις 7:15 μέχρι Σαντορίνη

 

Link to comment
Share on other sites

On 21/2/2018 at 6:57 PM, speedrunner said:

Άνοιξαν στο σύστημα κρατήσεων τα δρομολόγια του Αδαμάντιος Κοραής για την περίοδο του Πάσχα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ενώ τα δρομολόγια είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι τα ωράρια του είναι ελαφρώς αυξημένα, δηλαδή θα ταξιδεύει με ακόμα μικρότερη ταχύτητα!!!!

 

On 1/3/2018 at 7:14 PM, speedrunner said:

Στις 12/3/2018 επιστρέφει στα δρομολόγια των δυτικών Κυκλάδων το Αδαμάντιος Κοραής.

Με την επιστροφή του πλοίου προστίθεται και το 4 δρομολόγιο που είχε σταματήσει με τον Διονύσιο Σολωμό.

έτσι οι αναχωρήσεις απο Πειραιά θα είναι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 14:50 μέχρι Σαντορίνη, κάθε Παρασκευή στις 14:50 μέχρι Μήλο και επιστροφή απευθείας Πειραιά και κάθε Σάββατο στις 7:15 μέχρι Σαντορίνη

 

Αν εξαιρέσουμε μόνο την εβδομάδα 12 - 18 Μαρτίου που θα κάνει δρομολόγια ο Κοραής στη γραμμή, ο Σολωμός φαίνεται στο σύστημα να συνεχίζει κανονικά μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, ενώ επίσης κατέβηκαν τα δρομολόγια της πασχαλινής περιόδου, ίσως για να διαμορφωθούν απ' την αρχή συνδυάζοντας φέτος και τα δύο πλοία.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, AQUA JEWEL said:

 ίσως για να διαμορφωθούν απ' την αρχή συνδυάζοντας φέτος και τα δύο πλοία.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τα δούμε και τα δυο το Πάσχα, αυτό που βλέπω ειναι ότι αντικαθιστούν όλα τα δρομολόγια του Κοραης με το Σολωμος, εκτός απο αυτή την μια εβδομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που θα έρθει το Αδαμαντίας Κοραης μόνο για μια εβδομάδα και μετά θα ξανά σταματήσει. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι ότι ίσως προχώρησε τελικά η πώληση του Καλβου και πρέπει να πάει το Καραής για Πάσχα στο Ιόνιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...