Jump to content
Shipfriends

AQUA JEWEL

eMembers
 • Content Count

  860
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,784 profile views
 1. Από 2 Μαΐου η ΚΠΣ ξεκινά τα καθημερινά δρομολόγια προς Μέθανα και Πόρο.
 2. Απ' ότι κατάλαβα από την Δευτέρα 13 Μαΐου το Aqua Blue (επειδή έχει μεγαλύτερο γκαράζ για τα φορτηγά) θα πάει στην απογευματινή ζώνη στη θέση του Θεολόγος Π. (17:30 Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος) και στην πρωινή ζώνη θα πάνε το Fast Ferries Andros (07:30 Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος) και το Θεολόγος Π. (08:05 Ραφήνα - Τήνος - Μύκονος - Νάξος).
 3. Έκτακτη προσέγγιση στην Ανάφη με άμεση επιστροφή θα πραγματοποιήσει το Blue Star Naxos αύριο Σάββατο του Λαζάρου 20/4 στο απογευματινό δρομολόγιο της ΠαροΝαξίας με σκοπό να καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες που έχουν προκύψει απ' την απουσία του Πρέβελης.
 4. Οι τιμές στο συγκεκριμένο δρομολόγιο του Διαγόρα θα είναι όπως στα υπόλοιπα πλοία του ομίλου που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα νησιά. Δηλαδή, ο επιβάτης θα ταξιδέψει με πλοίο των 19 κόμβων και θα πληρώσει εισιτήριο σαν να ταξίδευε με πλοίο 25+ κόμβων. Για όποιον θυμάται τα προηγούμενα χρόνια οι καλοκαιρινές προσεγγίσεις του Διαγόρα στην ΠαροΝαξία είχαν πιο φθηνό εισιτήριο, ακριβώς για τον λόγο ότι είναι πιο αργό πλοίο. Όμως τώρα γίναμε ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!
 5. Το Blue Star Patmos το Σάββατο του Λαζάρου 20/4 στο καθιερωμένο του δρομολόγιο από Πειραιά προς Δωδεκάνησα θα προεκτείνει μετά την Ρόδο το δρομολόγιό του ως εξής: Κυριακή Βαΐων 21/4: Ρόδος (12:30) - Κάρπαθος - Ηράκλειο - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος (06:15)
 6. Από φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το πλοίο έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά στην πρύμνη. Είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειαστεί δεξαμενισμός; Το κακό είναι ότι προσωρινά κατέβηκαν απ' το σύστημα κρατήσεων τα δρομολόγια της Μεγάλης Εβδομάδος (ενδεχομένως μέχρι να υπολογίσουν το μέγεθος της ζημιάς και τις ημέρες που θα χρειαστούν για την επισκευή). Ας ελπίσουμε πάντως ότι θα επιστρέψει σύντομα στην ενεργό δράση και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους εκδρομείς, ενόψει της εορτής του Πάσχα.
 7. Πάντως το συγκεκριμένο έκτακτο δρομολόγιο πρέπει να έχει να κάνει με την κίνηση των φορτηγών με σκοπό την μεταφορά των φημισμένων ναξιώτικων κρεάτων στις αγορές του λεκανοπεδίου για την εορτή του Πάσχα.
 8. Μια ερώτηση κάπως ιστορική και λίγο off topic.... Από πότε έχει ξεκινήσει και από ποια εταιρεία το "έθιμο" της παραμονής κάποιου πλοίου (κυρίως του SF II) για την ημέρα του Πάσχα στην Άνδρο? Πως πηγαίνει από κίνηση κάθε χρόνο το πρωινό δρομολόγιο της Δευτέρας του Πάσχα από Άνδρο (05:00 το πρωί) προς Ραφήνα;;;
 9. Να το περιμένουμε και για επίσημα εγκαίνια στο λιμάνι του Πειραιά, όπως έγινε με το Fior Di Levante ή όχι ;;;
 10. Επίσης, έκτακτο δρομολόγιο και την Τρίτη του Πάσχα απ' το Blue Star 2 για να μαζέψει την κίνηση των εκδρομέων. Πειραιάς (09:30) - Πάρος - Σύρος - Πειραιάς
 11. Μακάρι να δρομολογηθεί για να σώσει την όλη κατάσταση, καθώς ήδη τα εισιτήρια της ΠαροΝαξίας για τις ημέρες αιχμής του Πάσχα έχουν εξαντληθεί!!!
 12. Δηλαδή, και οι δύο εταιρείες (Seajets & Golden Star Ferries) έχουν προγραμματίσει τις ίδιες ημέρες (Τρίτη & Σάββατο) για την σύνδεση Ρεθύμνου - Κυκλάδες?
 13. Τελικά ο Άγιος Ευστράτιος για όσο καιρό θα βρίσκεται ο Διαγόρας στην γραμμή του Λαυρίου θα εξυπηρετείται απ' τη γραμμή του Πειραιά μία φορά την εβδομάδα. Κάθε Παρασκευή από Πειραιά στο ανέβασμα της άγονης και κάθε Κυριακή προς Πειραιά στο κατέβασμα της άγονης. Όμως θα πρέπει η εταιρεία να μεριμνήσει ώστε, ο κάτοικος του Αγίου Ευστρατίου να πληρώνει την ίδια τιμή εισιτηρίου που πλήρωνε στην γραμμή του Λαυρίου (26,50 ευρώ) και όχι ξαφνικά να αναγκαστεί να πληρώνει το ποσό των 60 ευρώ. Απ' την στιγμή που η αλλαγή είναι υπαιτιότητα της Blue Star θα πρέπει και να επιληφθεί του θέματος, όπως είχε κάνει και πέρσι για το ίδιο ζήτημα ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα του Δήμου Λήμνου για τους κατοίκους της Λήμνου.
 14. Έκτακτη προσέγγιση στην Ανάφη θα πραγματοποιήσει το πλοίο με σκοπό να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί απ' την ταυτόχρονη απουσία των Πρέβελης και Aqua Jewel. Έτσι, θα αναχωρήσει αύριο από Πειραιά στις 14:30 και προσεγγίζοντας σε όλα τα νησιά της άγονης γραμμής θα φτάσει στην Ανάφη στις 05:30 με άμεση επιστροφή από Ανάφη στις 05:45 όπου και πάλι μέσω όλων των νησιών της άγονης γραμμής θα τερματίσει στον Πειραιά στις 20:20. Υ.Γ: Οι ναύλοι θα έχουν ίδιες τιμές, όπως ισχύουν για τον προορισμό της Σαντορίνης.
 15. Όπως βλέπουμε απ' το κάτωθι έγγραφο σήμερα το Blue Star Patmos είχε σκοπό να προεκτείνει εκτάκτως το δρομολόγιό του προς Κάρπαθο & Κάσο με σκοπό την κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών που έχουν προκύψει απ' την απουσία του Πρέβελης. Όμως απ' ότι φαίνεται λόγω του απαγορευτικού απ' τους θυελλώδεις ανέμους το πλοίο δεν θα προλάβει να κάνει το δρομολόγιο. Επίσης, η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα δύο αυτά νησιά, πράγμα που κάνει άμεση την ανάγκη προσέγγισης του πλοίου για την μεταφορά μηχανημάτων που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους, απομάκρυνση βράχων από κατολισθήσεις, κτλ.
×
×
 • Create New...