Jump to content
Shipfriends

AQUA JEWEL

eMembers
 • Content Count

  823
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,503 profile views
 1. AQUA JEWEL

  Πειραιάς

  Τα Μπλου Σταρ Πάρος και Ποσειδών Ελλάς περιμένουν έξωθεν του λιμένος μέχρι να κοπάσει το μπουρίνι (περιορισμένη ορατότητα και δυνατοί άνεμοι) !
 2. Ένα ακόμη μικροπρόβλημα με τον καταπέλτη του αντιμετώπισε το πλοίο σήμερα στη Μύκονο.
 3. Η εταιρεία του πλοίου διεξάγει λαχειοφόρο αγορά με κλήρωση ένα Nissan Micra πορτοκαλί χρώματος αξίας 16.000 ευρώ. Η τιμή του λαχνού είναι 3 ευρώ. Με την αγορά δέκα λαχνών έχεις δώρο ένα ατομικό εισιτήριο για τον προορισμό της επιλογής σου (Σουβάλα ή Αγία Μαρίνα), ενώ με την συμπλήρωση πέντε ταξιδίων εξασφαλίζεις μία συμμετοχή για την κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου εντός του πλοίου παρουσία συμβολαιογράφου.
 4. Για όποιον θυμάται το βαποράκι επί Alex Cruises είχε τρελές τιμές! Συγκεκριμένα για Σουβάλα 9,5 ευρώ (όταν το ίδιο καλοκαίρι το Φαίδρα το είχε 8,5) και για Αγία Μαρίνα 14 ευρώ. Τα τρία τελευταία χρόνια όμως που δουλεύει ως Evoikos Lines/Anes Ferries οι τιμές έχουν έρθει κάπως σε πιο λογικά επίπεδα. Για Σουβάλα είναι 8 ευρώ και για Αγία Μαρίνα 12 ευρώ. Μπορεί το 12 ευρώ να ακούγεται κάπως πολύ, όμως η εξυπηρέτηση όπως και να το κάνουμε πληρώνεται. Και εξηγούμαι. Κάποιος που θέλει να πάει Αγία Μαρίνα θα πάρει το πλοίο για το κεντρικό λιμάνι του νησιού, όπου τα περισσότερα δρομολόγια στοιχίζουν 8,90 και έπειτα στην καλύτερη περίπτωση το ΚΤΕΛ Αίγινας που έχει 2 ευρώ και μέχρι να φτάσεις έχεις βράσει απ' τη ζέστη, εκτός κι αν είσαι τυχερός και δουλεύει ο κλιματισμός! (για ταξί άστο γύρω στα 15). Άρα δίνεις κάτι παραπάνω (η διαφορά δηλαδή 1,10 ευρώ) και φτάνεις ακριβώς στον προορισμό σου με μεγαλύτερη άνεση. Τις τελευταίες ημέρες πάντως φαίνεται να επανέρχεται κάπως στα παλιά επίπεδα ταχυτήτων (+ - 13 knots).
 5. AQUA JEWEL

  Seajets

  Τα τελευταία χρόνια πάντα οι πίνακες δρομολογίων στην ιστοσελίδα της Seajets παραμένουν καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, όπως πρωτοανεβαίνουν αρχικά τον χειμώνα. Δεν κάνουν ποτέ κανένα update!
 6. AQUA JEWEL

  Πορφυρούσα (ΙΜΟ 9145401)

  Υπό κατασκευή η νέα ιστοσελίδα στο ίντερνετ για τα Πορφυρούσα και Ιονίς: porfyrousa-kythira.gr και ionis-kythira.gr
 7. Ακούγεται λιγάκι υπερβολικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις δύο ώρες πριν (11:00) υπάρχει δρομολόγιο - κρουαζιέρα με το Νήσος Σάμος. Πάντως έτσι εξηγείται, γιατί τα κυριακάτικα δρομολόγια προς άγονη Δωδεκανήσου μετατίθενται απ' τις 08:00 στη 13:00.
 8. Οι εξελιγμένες και εντυπωσιακές ιστοσελίδες τους μάραναν, όταν ο απλός επιβάτης δεν μπορεί να δει έναν πίνακα δρομολογίων της προκοπής! Το ίδιο γίνεται εδώ και μήνες και με τον πίνακα δρομολογίων του Άρτεμις!
 9. Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της HSW ο πίνακας δρομολογίων του Διαγόρας. Φαίνεται να δίνεται γενικότερα μεγάλη βάση στο σκέλος Καβάλα - Λήμνος - Καβάλα, καθώς ήδη θυμόμαστε απ' τα τελευταία χρόνια τα ασύλληπτα νούμερα σε επιβάτες και Ι.Χ. που σηκώνει η γραμμή.
 10. Ανακοίνωση της Αβλέμον Ν.Ε. στον πίνακα γενικών ανακοινώσεων της Forthcrs: Τα δρομολόγια του Ε/Γ - Ο/Γ ΙΟΝΙΣ έως τις 10/6/18 δεν θα πραγματοποιηθούν και θα παραμείνουν κλειστά λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου. Γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης το συντομότερο δυνατό. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από την εταιρεία.
 11. Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του Ιονίς μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιουνίου.
 12. Το διάστημα 11/6 - 28/6 το Διονύσιος Σολωμός θα βρεθεί εκτός δρομολογίων για δεξαμενισμό και τελευταίες πινελιές ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Στη θέση του θα μπει το Αδαμάντιος Κοραής. Επιπλέον, τις Πέμπτες 14/6 και 21/6 το Αδαμάντιος Κοραής θα εκτελέσει έκτακτο βραδινό δρομολόγιο ως εξής: Πειραιάς (22:30) - Σέριφος - Σίφνος - Μήλος - Πειραιάς Τέλος, απ' την Παρασκευή 29/6 ξεκινούν τα καθημερινά καλοκαιρινά δρομολόγια και των δύο πλοίων.
 13. H Hellenic Seaways επιθυμώντας να συμβάλλει στην τόνωση του τουρισμού ο οποίος επλήγη τα τελευταία χρόνια λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά Χίο και Λέσβο, προσφέρει από 15/06/2018 έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τους παραπάνω προορισμούς. Η έκπτωση ισχύει στα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής από/προς Πειραιά για Χίο και Μυτιλήνη σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών, στα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες και δεν ισχύει στις ενδιάμεσες διαδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση, για την παροχή της έκπτωσης, είναι η προσκόμιση αποδεικτικού στα συνεργαζόμενα πρακτορεία που επιβεβαιώνει τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα στη Χίο ή στη Μυτιλήνη. Το αποδεικτικό θα επιδεικνύεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του πλοίου, κατά την επιβίβαση για έλεγχο και θα πρέπει να είναι εμφανές το όνομα και το σύνολο των διανυκτερεύσεων.
 14. AQUA JEWEL

  Ποσειδών Ελλάς (IMO 8966963)

  Όλα τα πλοία της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού πηγαίνουν κατά καιρούς στην Καρβουνόσκαλα, ώστε να φορτώσουν βυτία για τον ανεφοδιασμό της Αίγινας και του Αγκιστρίου με καύσιμα.
×