Jump to content
Shipfriends

AQUA JEWEL

eMembers
 • Content Count

  1,044
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4,169 profile views
 1. Off topic: Είναι γνωστό, εάν στις πτήσεις εσωτερικού (π.χ.: Αθήνα - Ρόδος) επιτρέπεται να ταξιδέψουν επιβάτες οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού;;;
 2. Αρκετές οι περικοπές δρομολογίων και απ' το Πορφυρούσα, όπου στην ουσία κρατάει μόνο τα δύο επιδοτούμενα δρομολόγια - προεκτάσεις μέχρι Αντικύθηρα.
 3. Ας δούμε ένα όμορφο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Aqua Jewel. https://www.soudaships.com/aquajewel
 4. Στο λιμάνι του Γυθείου θα διανυκτερεύσει απόψε το Aqua Jewel, ύστερα απ' την έκδοση απαγορευτικού απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων. Το πλοίο θα αναχωρήσει απ' το Γύθειο αύριο το πρωί, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: Πέμπτη 26/3: Γύθειο (08:00) - Κύθηρα (10:30 - 10:45) - Αντικύθηρα (12:15 - 12:30) - Κίσσαμος (14:30 - 15:15) - Κύθηρα (19:00 - 19:15) - Πειραιάς (01:45) Υ.Γ.: Ύστερα, απ' το μουδιασμένο ξεκίνημα, παρατηρούμε πως το πλοίο ταξιδεύει πλέον σταθερά με ταχύτητες 16+ knots και μάλιστα χωρίς να έχει κάνει φέτος δεξαμενισμό.
 5. Το Νήσος Ρόδος ή το Blue Horizon θα ξεκινούσε για φέτος στη γραμμή Πειραιάς - Σαντορίνη ή Βαθύ - Κως - Ρόδος; Πάντως γενικά η έναρξη του τρίτου πλοίου των Δωδεκανήσων από 7/4 μετατέθηκε για 7/6 και βλέπουμε.
 6. Πράγματι, η έναρξη των δρομολογίων του Speedrunner 3 μετατέθηκε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) για την Πέμπτη 30 Απριλίου.
 7. Και η ΚΠΣ μειώνει περαιτέρω τα δρομολόγιά της (σε μόλις 1 την ημέρα) πραγματοποιώντας μια άτυπη συνεργασία - μοίρασμα ημερών με την ΑΝΕΣ, ενώ η BSF τουλάχιστον μέχρι τις 31/3 σταματάει εντελώς όλα τα δρομολόγια με το δελφίνι για Αίγινα και Αγκίστρι!
 8. Τελικά, το Διονύσιος Σολωμός θα βρεθεί το διάστημα 26 - 29 Μαρτίου στη μεσαία δεξαμενή του Περάματος, ύστερα απ' την συγχώνευση των δύο δεξαμενισμών του.
 9. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας το λένε ξανά και ξανά. Τι θέλουν; Να περιφέρουμε δίσκο στην Ακτή Μιαούλη προς ενίσχυση των ταμείων τους; Σαν δεν ντρέπονται λίγο. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στην απρόσμενη αυτή συγκυρία, τους ήρθε ως δώρο η απρόσμενη πτώση στις τιμές των καυσίμων. Ας κάνουν λίγο υπομονή και θα περάσει.
 10. Εγώ ένα δεν μπορώ να καταλάβω. Λέγαμε ότι με την προηγούμενη κυβέρνηση ο Mario είχε τα μέσα και τις άκρες και έτσι επωφελούταν. Τώρα πως τα βρήκε και πάλι με την νέα κυβέρνηση και επηρεάζει αποφάσεις ΣΑΣ, υπουργούς, αλλά συνεχίζει και πάλι να έχει τα δωράκια του;
 11. Από αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 06:00 μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα μπορούν να ταξιδεύουν με τα πλοία. Η επιστροφή απ' τα νησιά όμως θα επιτρέπεται και για τους απλούς επιβάτες. Το πάνε σιγά σιγά μέχρι να φτάσουμε από βδομάδα στην πλήρη διακοπή των δρομολογίων. Προσωπικά πιστεύω πως αποτελεί ένα μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης με αρκετά μικρή αποτελεσματικότητα. Απ' την άλλη μεριά, πόσο μυαλό θέλει να καταλάβουν ότι με αυτό που κάνουν, αποκόπτουν-απομονώνουν τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα (ιδιαίτερα αυτάπου βρίσκονται στο στόμα του λύκου); Δηλαδή, είναι λύση στην Σάμο να μην φεύγει κανείς απ' το νησί, να μην έρχεται κανείς στο νησί και να υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα για νταλίκες με τρόφιμα; Δίνουν την ευκαιρία της ζωής τους στους εξ ανατολών εχθρούς μας για να εφαρμόσουν τα βρώμικα επεκτατικά σχέδιά τους. Δεν το καταλαβαίνουν οι φωστήρες των Αθηνών που στο κάτω κάτω τους ενδιαφέρει να μην κηλιδωθεί η καριέρα τους και όχι και τόσο η υγεία μας;
 12. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πρέπει να επιδοτηθούν οι ακτοπλοϊκές. Δραματοποιούν την κατάσταση λες και θα κλείσουν. Δηλαδή, θέλουν να μας πουν ότι μέσα στις πρώτες 20 ημέρες της χαμηλής κίνησης (και τους δύσκολους 2-3 μήνες που ακολουθούν) πρόλαβε το αδηφάγο στομάχι τους να γουργουρίσει απ' την πείνα;;; Σαν δεν ντρέπονται. Να βγάλουν τα μασούρια απ' τα ταμεία τους, ώστε να περάσουν την δύσκολη συγκυρία. Όμως, τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή. Πέρσι Μεγάλη Εβδομάδα και Εβδομάδα Λαμπρής δεν έβρισκες ούτε σκαμπό σε πλοίο για να κάνεις Πάσχα στο Αιγαίο και φέτος δεν θα πατήσει ούτε μύγα. Περαστικά τους. Η συρρίκνωση των δρομολογίων για εξοικονόμηση καυσίμων λόγω της μικρής κίνησης θα έχει ως αποτέλεσμα να συνωστίζονται ολοένα και πιο κοντά οι επιβάτες στα σαλόνια των πλοίων με μεγαλύτερη την πιθανότητα να μεταδοθεί κάτι.
 13. Μία από τα ίδια και απ' το νησί των Κυθήρων: 1) http://tsirigofm.blogspot.com/2020/03/blog-post_18.html 2) http://tsirigofm.blogspot.com/2020/03/blog-post_74.html
×
×
 • Create New...