Jump to content
Shipfriends

AQUA JEWEL

eMembers
 • Content Count

  976
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,484 profile views
 1. Το Olympus μετά την άρση που απαγορευτικού λόγω των θυελλωδών ανέμων θα αναχωρήσει από Ρέθυμνο αύριο 31/12 στις 10:00 για Σαντορίνη, Μήλο & Πειραιά με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στις 23:35. Άρα, με λίγη μαγειρεμένη καθυστέρηση ή λόγω κανονικής καθυστέρησης που θα μαζέψει απ' την κίνηση που θα έχει συσσωρευτεί στα λιμάνια και απ' τον δύσκολο καιρό που θα συναντήσει εν πλω, θα είναι απ' ότι φαίνεται το πλοίο που θα κάνει ποδαρικό για το 2020 στο λιμάνι του Πειραιά! Ποιος θα το πίστευε ότι το πιο γκαντέμικο πλοίο του 2019 θα έκανε ποδαρικό για το 2020. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλή η χρονιά και όχι ανάποδη.
 2. Το Πορφυρούσα αναμένεται να σταματήσει για την καθιερωμένη ακινησία του στις 10 Ιανουαρίου, όπου θα κρατήσει περίπου δύο μήνες. Ενδεχομένως το διάστημα αυτό να δούμε το Ιονίς να καλύπτει την γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα - Αντικύθηρα, απ' την στιγμή που δεν θα έχει κάπου αλλού να δραστηριοποιηθεί άμεσα. Συμφωνώ με τον Π100, ότι κάπως έτσι θα πάει η δουλειά. Αρχικά θα κατοχυρώσει την γραμμή με το Aqua Jewel και μετά θα έρθει "δωράκι" το Αλεξάνδρα Λ. Ο Δήμαρχος Κυθήρων (ο οποίος απ' όσο έχω δει και καταλάβει είναι φιλόπατρης, κάνει κάθε δυνατό για την πρόοδο των Κυθήρων & των Αντικυθήρων και διαφέρει απ' τους πολιτικάντιδες δημάρχους της διαπλοκής) είχε πει στον λόγο του στα εγκαίνια του Ιονίς (26/10/2017) ότι δεν θα επιτρέψει ο λαός του νησιού να επιστρέψουν στο προσκήνιο φαντάσματα του παρελθόντος (αναφερόμενος στο Μυρτιδιώτισσα και στα τότε δημοσιεύματα για την επιστροφή του στη γραμμή). Όμως το Αλεξάνδρα Λ. σε σχέση με το παρελθόν, τώρα πια έχει πολύ καλύτερους εσωτερικούς χώρους, πολύ καλύτερη ταχύτητα και πιο σώφρων διαχείριση σε σχέση με την τότε ΑΝΕΝ. Τέλος, το Aqua Jewel μπορεί να είναι "πιο" βαπόρι σε σχέση με το Ιονίς σε αρκετούς τομείς, όμως πιστεύω ότι δεν πρόκειται να φτάσει τις αξιόλογες ταχύτητες των 16,5+ knots του συμπαθέστατου Ιονίς που είχαν λήψει για αρκετά χρόνια στη γραμμή των Κυθήρων. Υ.Γ.: Ποιος ο λόγος όμως που η τράμπα θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου και όχι κανονικά με την λήξη της σύμβασης στα τέλη Φεβρουαρίου;
 3. 1) Η νεκρανάσταση του Norman Atlantic. 2) H ανακοίνωση της εταιρίας για την ακινησία του Aqua Jewel μέσα στο καλοκαίρι, ενώ την ίδια ώρα έκανε δρομολόγια στις Αζόρες! 3) Το Olympus πάει Aliaga, ύστερα απ' το σοβαρό ατύχημα στη Σαντορίνη. 4) Το Αζόρες Εξπρές πάει παντού (Αζόρες, ενδοκυκλαδικά, Σποράδες, Δυτικές, κτλ) 5) Η επισκευή και η επαναδρομολόγηση του Flying Dolphin 19 ύστερα από 7 χρόνια παροπλισμού και στιγματισμένου ως "total loss" λόγω του σοβαρού ατυχήματος που είχε ανοιχτά του Αγκιστρίου το 2012. (Ας ελπίσουμε ότι όντως θα παραμείνει φιδο-είδηση)!
 4. 1) Οι παλινωδίες της SAOS, ο απίστευτος μπαρμπα-Φώτης και το καλοκαιρινό αλαλούμ της Σαμοθράκης. 2) Η νοικοκυρεμένη και φερέγγυα νεκρανάσταση του Νεωρίου απ' την ONEX. Ίδωμεν. 3) Η επιστροφή της ANEN στο προσκήνιο μέσω...... "παρασκηνίου"! 4) H συνεργασία των δύο κύριων ανταγωνιστών της Ραφήνας (Παναγιωτάκης - Στεφάνου) και το πρόωρο τέλος της. 5) Η πυρκαγιά και η ολική καταστροφή του Flying Dolphin 18 6) Το σοβαρό ατύχημα του Olympus στο παρθενικό του δρομολόγιο και οι μετέπειτα πανηγυρισμοί στη Σαντορίνη, ενώ είχε μεγάλο ρήγμα στα ύφαλα. 7) Η πυρκαγιά στο γκαράζ του Olympic Champion
 5. EDIT 2 Απ' ότι φαίνεται το πλοίο δεν μπορεί ούτε καν να επιστρέψει στον Πειραιά, καθώς θε είναι δύσκολο με τόσο μεγάλο κυματισμό να πλεύσει με μία μηχανή. Η ανακοίνωση της ΚΠΣ που βγήκε πριν από λίγο, αναφέρει γενικόλογα: "Λογω δυσμενών καιρικών, με πρωταρχικό γνώνονα την ασφάλεια των επιβατών, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα εκτελεστούν άλλα δρομολόγια σήμερα, Κυριακή."
 6. Κάποια αναποδιά πρέπει να αντιμετωπίζει το πλοίο, καθώς στο σκέλος του δρομολογίου του Μέθανα - Αίγινα έπλεε με αρκετά μειωμένη ταχύτητα και εδώ και ώρα παραμένει στα ανοιχτά της Αίγινας, χωρίς κάποια προσπάθεια προσέγγισης στο λιμάνι. Ίσως να παρουσιάστηκε κάποια μηχανική βλάβη, όπου σε συνδυασμό με τον άσχημο καιρό που είναι στο όριο του απαγορευτικού, καθιστά αδύνατη την προσπάθεια προσέγγισης στην Αίγινα με μία μηχανή. EDIT Απ' ότι φαίνεται το πλοίο έχει βρει απάγκιο στα βόρεια του νησιού μέχρι να περάσει η ώρα και να προσεγγίσει το λιμάνι για να πάρει τους επιβάτες και τα Ι.Χ του τελευταίου του δρομολογίου.
 7. Ψαχουλεύοντας το σύστημα κρατήσεων για τα καλοκαιρινά δρομολόγια των συμβατικών πλοίων της γραμμής για το 2020, παρατηρούμε τις εξής αλλαγές σε ώρες αναχωρήσεων και προορισμούς: 07:30 Αικατερίνη Π. (Ραφήνα - Τήνος - Μύκονος - Πάρος - Νάξος) 08:05 Fast Ferries Andros (Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος) 16:00 Superferry II (Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος - Πάρος)
 8. 1) World Champion Jet 2) Κεφαλονιά 3) Νήσος Χίος 4) Πρέβελης 5) Ιονίς
 9. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν την Παρασκευή και του απαγορευτικού που εκδόθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθούν οι αναχωρήσεις για το Σάββατο. Έτσι, το Olympus είχε προγραμματισμένη αναχώρηση στις 17:30 και το Πρέβελης στις 18:00. Γι' αυτό υπήρξε το φαινόμενο της σχεδόν ταυτόχρονης αναχώρησης.
 10. Για όποιον θυμάται στο ατυχές δρομολόγιο της 31ης Ιουλίου στο σκέλος Μήλος - Σαντορίνη το πλοίο είχε περάσει βόρεια της Κιμώλου και της Πολυαίγου και επίσης σήμερα στο σκέλος Σαντορίνη - Μήλος πήγε δυτικά της Μήλου! Για ποιον λόγο αποφεύγεται το πέρασμα απ' το στενό Μήλου - Κιμώλου? Έχει μεγαλύτερο βύθισμα σε σχέση με το βάθος του στενού?
 11. Δυστυχώς, η Zante Ferries αποδεικνύει στυγνά ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κυνήγι επιδοτήσεων από δρομολόγια άγονων γραμμών. Μόνο που η ιστορία δείχνει, ότι όσες εταιρείες κατάντησαν να κυνηγούν αποκλειστικά και μόνο επιδοτήσεις, ανήκουν ήδη στο παρελθόν (G.A. Ferries, ΝΕΛ, ΛΑΝΕ). Εδώ και 10 χρόνια έδωσε μάχη για να καθιερώσει και να διπλώσει την παρουσία της στις Δυτικές Κυκλάδες και αντί να πει δόξα σοι ο Θεός που εδώ και τόσα χρόνια δεν της έχει κολλήσει από κοντά άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία, τώρα αφήνει από μόνη της χώρο για την έλευση ανταγωνιστή στη γραμμή. Ο Κοραής των 1.080 ατόμων πρωτόκολλο κυριολεκτικά χαραμίζεται στη γραμμή της Σαμοθράκης σε σχέση με τις Δυτικές Κυκλάδες που τον έχουν ανάγκη ως δεύτερο πλοίο το καλοκαίρι. Εκτός κι αν ο Κοραής επιστρέψει και πάλι στα παλιά του λημέρια και η Zante Ferries ναυλώσει άλλο πλοίο για την Σαμοθράκη..... και άσε την σύμβαση να γράφει ότι θέλει.....
 12. Η παραμονή του πλοίου στη μεσαία δεξαμενή του Περάματος παρατείνεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου!!! Απ' ότι φαίνεται η αυστηρή μυστικοπάθεια της BSF που ξεπερνά ακόμη και μασονική στοά, δεν θα φανερώσει ποτέ για το ποια είναι η ακριβής ζημιά που έχει υποστεί το πλοίο με αποτέλεσμα να μείνει ένα τόσο μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Τέλος πάντων. Με το καλό να επιστρέψει και πάλι στα δρομολόγιά του.
 13. Τελικά, το Άγιος Νεκτάριος θα παραμείνει στη γραμμή της Αίγινας για όλη την περίοδο των εορτών και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Υ.Γ: Την ημέρα των Θεοφανίων (6/1) δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο.
×
×
 • Create New...