Jump to content
Shipfriends

AQUA JEWEL

eMembers
 • Content Count

  957
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,258 profile views
 1. Τελικά βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση της Triton Ferries η οποία αναφέρει την ματαίωση της ακινησίας του Ιονίς τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Σωστά έβαλε την λέξη τουλάχιστον καθώς, όπως όλοι καταλάβαμε από την αρχή, σκοπός της εταιρείας είναι να εξαντλήσει την παραμονή της στην γραμμή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να μην χάσει τα δύο μηνιάτικα της ακινησίας. Δεν την κατακρίνουμε. Καλά κάνει, αφού σκοπός της είναι το κέρδος, απλά να μην προφασίζεται την φτηνή δικαιολογία της ελαιοσυγκομιδής του Νοέμβρη. Αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει, όπως λέει τους ελαιοπαραγωγούς των Κυθήρων στις μετακινήσεις τους, ας έβαζε και μια μικρή έκπτωση στα συγκεκριμένα Ι.Χ που θα μετακινηθούν, όπως είχε κάνει παλαιότερα μια χρονιά ο Κορνάρος. Βέβαια, η παραπάνω υποψία μας επιβεβαιώνεται πλήρως και απ' το γεγονός, ότι δεν άλλαξε καθόλου ο προγραμματισμός της ακινησίας του Πορφυρούσα. Όπως είναι γνωστό το Πορφυρούσα κάθε χρόνο κάνει την ακινησία του περίπου το διάστημα 10/1 - 10/3. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Δηλαδή, θα ξεκινήσει ακινησία στις 10/1. Άρα, η ακινησία του Ιονίς θα ματαιωθεί και πάλι μέχρι να επιστρέψει το Πορφυρούσα. Δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου. Και το Ιονίς πότε θα την κάνει την ακινησία του; Μάρτη - Απρίλη; Μέσα στην πασχαλινή περίοδο; Όχι φυσικά, καθώς τότε θα έχει έρθει όπως φαίνεται το Aqua Jewel.
 2. Πιστεύω πως ο Κοραής θα πρέπει σιγά σιγά να τα μαζεύει από πάνω, ώστε να κάνει την επισκευή του και μετά να ξεκουράσει σύντομα και τον Σολωμό ο οποίος αγκομαχά και χρειάζεται φροντίδα (2 βλάβες μέσα σε ένα μήνα, μειωμένες ταχύτητες, 1,5 χρόνο δίχως δεξαμενισμό). Δεν λέω, μια χαρά έκατσε μέσα στο καταχείμωνο για την Zante Ferries το δίμηνο της Σαμοθράκης, όμως το κάστρο της πλέον είναι οι Δυτικές Κυκλάδες και εκεί θα πρέπει να ρίξει το βάρος της σημασίας της.
 3. Όπως είναι γνωστό τον Ιούλιο του 2015 οι τιμές σε όλη την ακτοπλοΐα πήραν τον ανήφορο με αποτέλεσμα το ίδιο να συμβεί και στη γραμμή της Αίγινας. Η ΚΠΣ τότε διαμόρφωσε την τιμή από Πειραιά για Αίγινα στα 10,30 ευρώ και η ΑΝΕΣ στα 8,60 ευρώ. Μερικούς μήνες αργότερα (νομίζω άνοιξη 2016) οι τιμές των εισιτηρίων παρουσίασαν μείωση και η ΚΠΣ το πήγε στα 8,90 ευρώ και η ΑΝΕΣ στα 8 ευρώ. Οι τιμές αυτές παραμένουν ως έχουν μέχρι και σήμερα. Όμως θα ήθελα να αναφερθώ στο εξής: Η κανονική τιμή της ΚΠΣ των 8,90 ευρώ δεν θεωρείται κανονική, άλλά (όπως γράφει πάνω το εισιτήριο) είναι τιμή προσφοράς 14% στην κανονική τιμή των 10,30. Με αποτέλεσμα όλες οι εκπτώσεις (φοιτητές, πολύτεκνοι, κτλ) που δικαιούνται 50% έκπτωση, η έκπτωσή τους δεν γίνεται στην κανονική τιμή των 8,90, αλλά στην ψεύτικη τιμή των 10,30 που έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Νομίζω ότι είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιεί η ΚΠΣ για να περιορίζει την απώλεια κέρδους απ' τα μειωμένα εισιτήρια.
 4. Η προγραμματισμένη ακινησία του Ιονίς για το διάστημα 11/11/2019 - 2/1/2020 κατόπιν αιτήματος του Δήμου Κυθήρων αναβάλλεται!! http://tsirigofm.blogspot.com/2019/11/blog-post.html Απ' ότι φαίνεται η Triton Ferries μυρίστηκε την υποψηφιότητα του Aqua Jewel για την άγονη των Κυθήρων και την αναμενόμενη ήττα στον προσεχή διαγωνισμό και γι' αυτό προβαίνει εκτάκτως στην ακύρωση της ακινησίας, ώστε να μην χάσει τις επιδοτήσεις δύο μηνών.
 5. Αγαπητέ Π100 έχεις κάνει ένα μικρό λαθάκι. Η ακινησία του πλοίου θα είναι έως 15 Φεβρουαρίου
 6. Τα δρομολόγια του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας αναμένονται να είναι 3 καθημερινώς και για τον μήνα Νοέμβριο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια που μετά τα μέσα Νοέμβρη υπήρχε μείωση δρομολογίων και άτυπη συνεννόηση με την Κοινοπραξία. Επίσης, η δήλωση του Σύμη στο προσεχές ΣΑΣ εκτός από Σποράδες και για την γραμμή της Αίγινας, μήπως θέλει να μας δείξει ότι η ΑΝΕΣ σκέπτεται να δημιουργήσει ετήσια παρουσία στην γραμμή πράγμα που μπορεί να το πετύχει με το θρυλικό Ευτυχία και ταυτόχρονα δεν θα χάλαγε καθόλου και την Sea Dreams να δώσει το πλοίο της για μια δίμηνη ναύλωση μέσα στο καταχείμωνο.
 7. Το Πρωτεύς αναμένεται το διάστημα 14 - 20 Νοεμβρίου να δεξαμενιστεί στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη.
 8. Το ταχύπλοο θα παρατείνει τα δρομολόγιά του στη γραμμή έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου!
 9. Απ' την νέα δρομολογιακή περίοδο (1/11) θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στα δρομολόγια της άγονης γραμμής Δωδεκανήσων με το Blue Star Patmos. Συγκεκριμένα: Το καθιερωμένο δρομολόγιο κάθε Σάββατο από Πειραιά (17:00) προς Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Ρόδο, Καστελλόριζο θα γίνεται πλέον Κυριακή στις 12:00 με προσθήκη και της Σαντορίνης. Το καθιερωμένο δρομολόγιο κάθε Δευτέρα από Καστελλόριζο (11:00) προς Ρόδο, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο, Αστυπάλαια θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο, αλλά με προσθήκη και της Σαντορίνης. Φαντάζομαι ο λόγος θα είναι η κοινή επιθυμία όλων να μην καταργηθεί ακόμη και τον χειμώνα η σύνδεση των Δωδεκανήσων με την Σαντορίνη, ενώ με αυτή την αλλαγή δημιουργείται και δεύτερη απευθείας σύνδεση του Πειραιά με το Καστελλόριζο, καθώς καταργείται το τοπικό της Δευτέρας από Ρόδο.
 10. Το Παναγιά Σκιαδενή είχε πάει και πέρσι τον Οκτώβρη στη Χάλκη μεταφέροντας ηλικιωμένους ανθρώπους στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας.
 11. Περάστηκαν στο σύστημα κρατήσεων τα δρομολόγια του Speedrunner 3 για το 2020.
 12. Στο δρομολόγιο της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου θα υπάρξουν μεγάλες προσφορές απ' το Santorini Palace σε επιλεγμένους προορισμούς προς Πειραιά, καθώς επίσης και σε αρκετές ενδονησιωτικές συνδέσεις. Από Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο & Μύκονο προς Πειραιά: 29 ευρώ Από Ηράκλειο, Ίο & Σύρο προς Πειραιά: 49 ευρώ
 13. Δεν μπορούσε να την κάνει λίγο αργότερα, ώστε να μην χάσει την κίνηση απ' το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και την εορτή του Αγίου Νεκταρίου (9/11);;;
 14. Τελικά οι προσεγγίσεις του Νήσος Μύκονος στον Άγιο Ευστράτιο δεν θα ξεκινήσουν από 1 Νοεμβρίου, αλλά από απόψε!!! Αναχώρηση κάθε Τρίτη από Πειραιά στις 16:00 με άφιξη στον Άγιο Ευστράτιο στις 14:30 Αναχώρηση κάθε Πέμπτη από Άγιο Ευστράτιο στις 02:25 με άφιξη στον Πειραιά στις 23:25
×
×
 • Create New...