Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ως καραβολατρης και εκτος του χωρου...θελω να ρωτησω τα κριτηρια επιλογης πλοιαρχου ειναι η αριστη γνωση του σε σχεση με τους υπολοιπους??η υπαρχουν και αλλα κριτηρια "γνωστων και λοιπα" οπως συμβαινει στην ελλαδα...εχω δει μικρους ηλικιακα πλοιαρχους και υποπλοιαρχο-υπαρχο πολυ μεγαλυτερους...

Posted

Το βασικό κριτήριο όπως και σε κάθε δραστηριότητα είναι η προσφορά και η ζήτηση. Άλλα ήταν τα κριτήρια πρίν 30 χρόνια που υπήρχαν πολύ περισσότεροι ναυτικοί και άλλοι αριθμοί στον ελληνόκτητο ή/καί με ελληνική σημαία στόλο, και άλλα σήμερα. Επίσης άλλες ήταν οι ανάγκες και τα «θέλω» των τότε ναυτικών σε σύγκριση με τα πιο νέα παιδιά του σήμερα. Από και και πέρα, πέραν των ικανοτήτων και της εμπειρίας του καθενός, φυσικά παίζει ρόλο και η γνωριμία. Και το λέω με την καλή έννοια. Στη δουλειά σου αν ψάχνετε κάποιον υπάλληλο και σε ρωτήσει ο εργοδότης σου αν ξέρεις κάποιον που να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα, φυσικά και θα τον συστήσεις.

Από κεί και πέρα η συνταγή χαλάει αν ο εργοδότης τον πάρει με κλειστά μάτια και χωρίς αξιολόγηση, ή αν εσύ έχεις συστήσει κάποιον που αποδειχθεί ακατάλληλος για την θέση. Αλλά το να συστήσεις κάποιον δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό, παντού γίνεται αυτό εντός κι εκτός Ελλάδος. Τέλος όσον αφορά την παρατήρησή σου για τις ηλικίες, δεν έχει απαραίτητα να κάνει με την ικανότητα. Μπορεί πολύ απλά κάποιος ναυτικός -και υπάρχουν πάντα τέτοιοι- να μην θέλει να προαχθεί σε Πλοίαρχο ή Α’ Μηχανικό και να μείνει σε χαμηλότερο βαθμό. Κι αν δείς πόσο εύκολα βρίσκονται σιδηροδέσμιοι και τι ευθύνες κουβαλούν, ποιός να τους ψέξει για μια τέτοια επιλογή?

• 1 month later...
Posted (edited)

Πολύ σωστά. Το ίδιο συμβαίνει σε οτιδήποτε οδηγείται. Αν το έχεις δεν σε εμποδίζει ούτε το μήκος ούτε το πλάτος. Οι ιδιαιτερότητες υπάρχουν αλλά αυτή είναι η δουλειά σου.

Edited by proud_ionian
quote/
  • 5 months later...
Posted

Εύχομαι να είναι ένα ατυχές γεγονός και τελοσπάντων να πάνε όλα καλά θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει το πλοίο έχει τον ίδιο καπετάνιο με πέρυσι;

Posted

Χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο οι μανούβρες του είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, τουλάχιστον για κάτι άσχετους σαν εμένα. Καλλιτέχνης! 

Posted

Ταξιδεύω συχνά με το πλοίο αλλά δεν ήμουν σίγουρος και γι’ αυτό σας ευχαριστώ για την πληροφορία και ναι η μανούβρες του είναι χάρμα οφθαλμών όπως και το πως ταξιδεύει με καιρό . Κακιά στιγμή για τον πύραυλο …..Εύχομαι να επισκευαστεί σύντομα γιατί έχουμε και δρομολόγια…

Posted
15 hours ago, Diagoras said:

Χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο οι μανούβρες του είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, τουλάχιστον για κάτι άσχετους σαν εμένα. Καλλιτέχνης! 

Μεγάλος μανουβραδόρος ο καπταιν Γιάννης Βουτσελάκος με αυτό και το Τέρα έχουμε δει φοβερά πράγματα.

Βέβαια στο εν λόγω πλοίο δεν είναι μόνος του, είναι και ο καπταιν Κώστας Δρίβας.

Posted

Να σημειωσω πως οι δύο τελευταίοι ήταν αξιωματικοί του Πρεβελης επί καπτα Διαμαντή Παπαγεωργίου στη Κασοκαρπαθία!!!

Με ότι αυτό σημαίνει!!!

Posted

Ο cpt Γιάννης σίγουρα είχε κάνει με τον cpt Διαμαντή στο Πρέβελης. Ο cpt Κώστας δε νομίζω πως είχε κάνει μαζί με τον cpt Διαμαντή Κασοκαρπαθία σαν αξιωματικός. Είχε κάνει όμως Κασοκαρπαθία σαν αξιωματικός στον Κορνάρο μαζί με τον εξαιρετικό cpt Δημήτρη Λαδά. Στο Πρέβελης είχε διατελέσει εξ όσον γνωρίζω μόνο ως Πλοίαρχος και για αρκετό καιρό. Λίγη σημασία έχει πάντως μιας και οι δύο είναι εξαιρετικοί, πρώτα σαν άνθρωποι και μετά σαν αξιωματικοί και μανουβραδόροι.

Posted

Ο καπτα Γιάννης ήταν και στο Λισσός μαζί με το καπτα Διαμαντή όσο έκανε τη γραμμή Χίου Μυτιλήνης. Έχει κάνει άτυπη σχολή πλοιάρχων ο καπτα Διαμαντής και δημιούργησε πολύ άψογους συναδέλφους.

Posted (edited)

Ο κ. Δρίβας πάντως δεν ήταν υφιστάμενος αξιωματικός του κ. Παπαγεωργίου στο Πρέβελη.

Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα καταμαράν, ίσως ο εμπειρότερος εν ενεργεία.

Edited by Villandry
Posted
On 5/20/2025 at 6:07 PM, pkos said:

Ο καπτα Γιάννης ήταν και στο Λισσός μαζί με το καπτα Διαμαντή όσο έκανε τη γραμμή Χίου Μυτιλήνης. Έχει κάνει άτυπη σχολή πλοιάρχων ο καπτα Διαμαντής και δημιούργησε πολύ άψογους συναδέλφους.

Συμφωνώ, και ο καταξιωμένος πλοίαρχος και φίλος  καπετάν Απόστολος Κακνής ήταν υποπλοίαρχος την περίοδο εκείνη στο ΛΙΣΣΟΣ.

Posted (edited)

Τώρα γνωρίζετε που βρίσκεται ο Απόστολος Κακνής;;

Edited by Nick the Greek
Posted

Εντάξει, και η κουτσή Μαρία μπορεί να έχει κάνει με τον κ. Παπαγεωργίου δε νομίζω πως χρειάζεται να τους μνημονεύσουμε όλους.

Posted
On 5/20/2025 at 5:14 PM, nomikos said:

Να σημειωσω πως οι δύο τελευταίοι ήταν αξιωματικοί του Πρεβελης επί καπτα Διαμαντή Παπαγεωργίου στη Κασοκαρπαθία!!!

Με ότι αυτό σημαίνει!!!

Δε σημαινει τιποτα...Ο καθενας ειναι διαφορετικος...Ποσοι περασαν απο ιερα τερατα μαζι αλλα δεν ακουμπησαν...