Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πολλές είναι οι απορίες μου με αυτά που γίνονται στα Χανιά, ειδικά όταν διάβασα σήμερα αυτά εδώ. Και δεν μιλάμε για τίποτε μονίμως διαμαρτυρόμενους, αλλά για "βαρβάτα" ονόματα των Χανίων (Μαρκογιαννάκη, Βιρβιδάκη, Νικηφοράκη, Σκουλάκη, Αρχοντάκη κα) και οι οποίοι μόνο για απληροφόρητους δεν πρόκειται. Ε, όταν βλέπεις να μιλάνε για μονοπώλιο της ΑΝΕΚ στα Χανιά, για πλοία της τοπικής αυτοδιοίκησης, για νέα εταιρεία, για υποστήριξη σε όποιον τρίτο δρομολογήσει καράβι...δεν μπορείς παρά να υποπτευθείς ότι κάτι τρέχει. Ειλικρινά περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση της ΑΝΕΚ (φραστική ή έμπρακτη) σε όλα αυτά...ή τις όποιες εξελίξεις, οι οποίες υπαγορεύουν αυτές τις αντιδράσεις.:confused:

Συγγνώμη κιόλας αλλά εμένα μου έρχεται να βάλω τα γέλια με αυτό...Δηλαδή τι πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια? Πως η ΑΝΕΚ θα αντάμειβε τους..κόπους τους που τη στήριξαν ρίχνοντας κάποιο καλό πλοίο στη γραμμή ακόμα και όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός??? Εδώ μιλάμε για μονοπώλιο όχι αστεία! Και ποιά εταιρεία δεν θα ήθελε να βγάλει "από τη μύγα ξίγκι"??? Δυστυχώς δεν είναι όλες οι εταιρείες σαν τις Μινωικές (του 2000 τουλάχιστον) που στήριξαν τη γραμμή τους με ολοκαίνουρια στολίδια (όχι απλά πλοία)...Δεν έχω κάτι εναντίον της ΑΝΕΚ. Εταιρεία είναι και κρίνει για το συμφέρον της όπως και κάθε εταιρεία.Ούτε βέβαια έχω και καμιά σχέση με τη ΜΙΝΟΑΝ. Απλά χρησιμοποιείται ως το πιο τρανταχτό παράδειγμα.

Και να ρωτήσω και κάτι? Που ήταν όλοι αυτοί που τώρα βγαίνουν και "φωνάζουν" όταν κατέβηκε το ΑΡΙΑΔΝΗ? Αντι να κοιτάξουν να στηρίξουν την ύπαρξη του ανταγωνισμού έριξαν ένα πλοίο σαν το ΑΡΙΑΔΝΗ στα "τάρταρα"...Δεν καταλάβαιναν πως μόνο ο ανταγωνισμός θα τους φέρει πλοία και καλά και θα υπάρξει και ανταγωνισμός στις τιμές? Συγγνώμη που είμαι τόσο καυστικός αλλά τα έχω ζήσει με την Παροναξία...HFD και Blue Star...Με τη διαφορά ότι στη Blue Star βγάζω το καπέλο γιατί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει φερθεί άψογα στους νησιώτες ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. ΓΙα την τότε HFD..κλάφτα Χαράλαμπε....Πήγαν τόσα πλοία της γραμμής...άκλαφτα! Ας έβλεπαν από εκεί να πάρουν παράδειγμα...

Edited by Artevelde
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μάλλον δεν έγινε κατανοητό το οφθαλμοφανές: σημασία δεν έχει τί λένε, αλλά ποιοί τα λένε! Τα λένε άνθρωποι που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν, έστω και υπερβολικά, και ως "κυβέρνηση των Χανίων" (και δεν εννοώ "τυπικώς"). Και νομίζω δεν αντέχει στην κριτική η ερμηνεία ότι όλα αυτά λέγονται γιατί έμεινε "άνεργος" ένας πράκτορας. Το γιατί τα λένε? Θα δείξει. Πάντως, δεν ανακάλυψαν ξαφνικά τον "αντιμονοπωλιακό αγώνα", τόσοι πολλοί, έτσι ξαφνικά άνευ λόγου και αιτίας.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ένδιαφέρον έχει και το παρακάτω απόσπασμα του άρθρου:

[...]Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Τσαγκαράκης χαρακτήρισε "επικοδομητική" τη συνάντηση καθώς δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις.

"Από ό,τι φάνηκε η εταιρεία είναι διατεθειμένη να βάλει ένα πάρα πολύ καλό καράβι το "Έλυρος" και συγχρόνως ένα ταχύπλοο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες τις τουριστικές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι να εννούν άραγε? Παραδρομή ή θα δούνε και οι Χανιώτες την τετιμημένη τριήρη?
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το online booking της ΑΝΕΚ, από 6 Μαϊου ξεκινάει στη γραμμή το ΑΡΙΑΔΝΗ στα κλασσικα νυχτερινά δρομολόγια 21.00-05.30, παρέα με το ΛΑΤΩ. Για να δούμε μπας και γίνει το θαύμα και έχουμε το καλοκαίρι στα Χανιά ΕΛΥΡΟ και ΑΡΙΑΔΝΗ. (και με μεγαλύτερες ταχύτητες ει δυνατόν, αν και δεν πρέπει να τα θέλουμε κι όλα δικά μας...)

Edited by doctorvgs
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όταν το πλοίο θα αναχωρεί στις 14:00 από Πειραιά και θα φτάνει στις 20:30 στα Χανιά. Πως θα φεύγει το πλοίο στις 21:00 που λέει στις καθημερινές αναχωρήσεις??

Βέβαια στο σύστημα κρατήσεων, λέει ότι τις ημέρες που θα έχει ημερήσια θα φεύγει στις 22:30 και θα φτάνει στις 05:45.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο που θα κάνει το ημερήσιο 14.00-20.30 είναι το ΑΡΙΑΔΝΗ. Αυτές τις μέρες το βραδινό του θα είναι 23.30-06.00.

Τα δρομολόγια του ΕΛΥΡΟΥ (όταν έρθει) θα είναι 12.00-19.15 και 22.30-05.45 αντίστοιχα.

Με βάση τα δρομολόγια αυτά και τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, τα πλοία θα πηγαίνουν full speed, με το ΑΡΙΑΔΝΗ να κάνει το δρομολόγιο σε 6,5 ώρες και τον ΕΛΥΡΟ σε 7 ώρες και 15 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Πριν λιγο ειδα στη forthcrs οτι απο 1/10 ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΑΝΙΑ στη θεση της ΑΡΙΑΔΝΗΣ ειναι το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Ενω δινει στο συστημα το Αριαδνη στο εισιτηριο γραφει Ελ.Βενιζελος. Ειπα κι εγω η ΑΝΕΚ δεν θα εκανε μια εκπληξη και στα Χανια!!!! Δηλαδη τον Οκτωβριο για Χανια ELYROS - EL.VENIZELOS.

Επεξεργασία / Διαγραφή μηνύματος

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι οι Χανιώτες θα επιδιώκουν να ταξιδεύουν με τον Ελυρο αντί του Ελ. Βενιζέλου, για να γνωρίσουν και κυριως για να απολαυσουν το νέο καμάρι της τοπικής εταιρείας τους. Μιας και τόσο καιρό τους είχε ριγμένους,:rolleyes: αλλά μετά από αυτά που είδα στα εγκαίνια του πλοίου στη Σούδα (μηδενικός σεβασμός στο πλοίο), μάλλον πλοία τύπου Λισσος και Λατώ τους αρμόζουν καλύτερα.:(:mad:

Υ.Γ: Ο Ελυρος στο παρθενικό εμπορικό ταξίδι από ότι έμαθα ότι έφυγε με πρωτόκολλο. ;)

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Οσο για τα αεροπορικα της ΑΡΙΑΔΝΗΣ, μην ξεχναμε πως με 25 μιλια υπηρεσιακη και 6 ωρες μεχρι τα Χανια,ηταν λογικο ο αριθμος τους να ειναι αυξημενος,σχεδιαστηκε εσωτερικα με την φιλοσοφια των Χιος-Μυκονος.

Μια σημείωση το Αριάδνη έκανε τα Χανιά σε 6:45 και όχι σε 6:00. Στο ημερήσιο ταξίδι ίσως να έκανε για τη γραμμή του, αλλά για το βραδινό ήταν πολύ λίγο για τη γραμμή του.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο για το 6.45 αλλα και παλι εχει διαφορα με το 8-9 ωρες(τουλαχιστον για αυτους π θελουν να περασουν λιγοτερο χρονο πανω στο πλοιο).Νομιζω και τα ΜΥΚΟΝΟΣ/ΧΙΟΣ δεν εκαναν η δεν επαρκουσαν για το Χιος-Μυτιληνη(λογω των λιγων κρεβατιων)αλλα τελικα πετυχαν και τα 2 απολυτα.Στο Πειραιας-Χανια,εχω την εντυπωση,πως την διαφορα την εκανε η ΑΝΕΚολατρεια και τα συμβολαια των μεταφορικων με την εταιρια(γιαυτο εφαγαν πορτα και τα blue star).Ειναι ακριβως το ιδιο με το να βαζεις απευθειας Μυτιληνη-Πειραια το Ν.ΧΙΟΣ απεναντι σε ενα της ΝΕΛ που κανει το ιδιο δρομολογιο...Το αποτελεσμα προβλεψιμο!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
ότι η Attika προτείθεται να φέρει 2 από τα κόκκινα στο Αιγαίο, το ένα για Ηράκλειο και το άλλο για Χανιά. Νομίζω ότι από τις κινήσεις αυτές αν δεν υπάρχει συννενοήση μεταξύ Minoan - MIG, χαμένη θα βγει η ΑΝΕΚ η οποία θα στριμωχθεί αφάνταστα μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η ΑΝΕΚ μέσα στην έδρα της έχει αποδείξει ότι όσο ισάξιος ή ανώτερος αντίπαλος είναι, έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει μια χαρά να τους αναχαιτίσει. Υπάρχουν τα πρόσφατα παραδείγματα με το Blue Star 2 και το Αριάδνη, που στο τέλος εγκατέλειψαν τη προσπάθεια για να μείνουν στη γραμμή των Χανιών, ειδικά το Αριάδνη που εγκατέλειψε τη γραμμή παρόλο τις μισές τιμές στους ναύλους.

Τότε ήταν ευκαιρία να εδραιωθεί κάποιος στο σπίτι της ΑΝΕΚ, που είχε σχετικά παραμελημένη τη γραμμή με το Λατώ-Λισσος, ενώ τώρα θα είναι πολύ πιο δύσκολα όταν υπάρχει το Ελυρος-Αριάδνη ή Ελ. Βενιζέλος ή Λατώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Aegean Star όσο καιρό ήταν στις εγχώριες γραμμές μου έκανε εντύπωση ότι τα Σάββατα δεν έμενε στα Χάνια για να φύγει τη Κυριακή (όπως έκανε το Αρχάγγελος) αλλά έφευγε για το Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ΑΝΕΚ LINES θα κάνει κάποια ημερήσια δρομολόγια στη γραμμή των Χανίων για τις 5ημερες αλλά και για το Πάσχα τον Απρίλιο. Στις 03/04/09, 07/04/09, 11/04/09, 16/04/09 & 21/04/09. Τέλος το Μ. Σάββατο η αναχώρηση θα γίνει στις 12:30 αντί για τις 21:00, ενώ ανήμερα του Πάσχα δε θα γίνει το δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μου μυρίζει πάτημα για να εισέρθει εκ νέου η ΑΤΤΙΚΑ στη γραμμή των Χανίων, όχι ότι περίμεναν αυτό. Όταν θα παραδοθεί το Superfast II από τα ναυπηγείο, τότε το Superfast XI θα μπορέσει να έρθει στη γραμμή των Χανίων (μπορεί να καθυστερήσει λίγο για να κάνει τις ακινησίες των άλλων πλοίων της εταιρείας)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...