Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

Το Flying Cat 3 αφού επέστρεψε από τη περιπέτεια του στο Καρπάθιο Πέλαγος, έδεσε πάλι στον Άγιο Σπυρίδωνα, διπλά από το Corsica Express Three. Ενώ το Flying Cat 2 είναι δεμένο στην γωνία στα λεμονάδικα. Χθες το Highspeed 5 ήταν δεμένο με τη πλώρη να κοιτάζει το Highspeed 1, σήμερα ξαναγύρισε στη φυσιολογική θέση του (με τη πλώρη στα λεμονάδικα).

Επίσης το Θάσος VIII στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη (σύμφωνα με το P100-ais.com);):D και το Vasilios XIV στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

H AΡΙΑΔΝΗ κοσμεί με την παρουσία της την Παγόδα, ενώ ο ΙΚΑΡΟΣ κοσμεί με την παρουσία του κι αυτός τον προλιμένα. 13:00 πέρασε τα φανάρια το ΚΡΗΤΗ Ι και πήρε θέση μάχης στον Άγιο Διονύση.

Edited by George
Λάθος ντόκος
Link to comment
Share on other sites

Χθες πάντως στο ντοκ 3 είχαμε κοσμοσυρροή πλοίων. Σύνολο 7 πλοία: Ροδάνθη, Δημητρούλα, Παναγία Αγιάσου, Μαρίνα, Blue Star 1, Μιλένα & Blue Star 2

Το Flying Cat 5 ήρθε στο Πειραιά και έχει δέσει μπροστά από το Highspeed 5.

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star 1 μεθόρμισε από το ντοκ 3 στο προλιμένα, αφού δε ξεκίνησε τη Παρασκευή. Και εάν παρέμενε στο ντοκ 3 δε χωρούσαν όλα τα πλοία να δέσουν εκεί. Ενώ το Ocean Countess είναι δεμένο στην Ακτή Ξαβεριου, αφού ξεκίνησε τις χειμερινές διακοπές του

Link to comment
Share on other sites

Από χθες το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου είναι δεμένο και το EASYCRUISE LIFE.

Mήπως για τους ίδιους λόγους με το Ocean Countess ?

....Ενώ το Ocean Countess είναι δεμένο στην Ακτή Ξαβεριου, αφού ξεκίνησε τις χειμερινές διακοπές του
Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star 2 κατά τις 12.30 αναχώρησε από το μεγάλο μας λιμάνι, φαντάζομαι για Σύρο για να κάνει την ετήσια του.

Στην θέση του στο ντοκ 3 το Blue Star 1, που μεθόρμησε από τον προλιμένα αμέσως μετά την αναχώρηση του αδελφού. :)

Link to comment
Share on other sites

Στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη είναι ένα αλβανικό πλοίο που λέγεται FORMO (κανενα πρώην Ρωσσικο "Ποταμόπλοιο") Ενώ το Ocean Countess μεθόρμισε από την Ακτή Ξαβεριου, δίπλα από τη δεξαμενή.

Σήμερα ο Ελ. Βενιζέλος είναι δεμένος στο ντοκ 3, λόγω της κρουαζιέρας του.

Link to comment
Share on other sites

Το AEGEAN PEARL αργά το απόγευμα έδεσε στην ακτή Ξαβέρη, μετά από την επί διήμερο παραμονή του στη ράδα του Πειραιά.

Να πιθανολογήσω ότι το πλοίο περίμενε την ...αποσυμφόρηση του κεντρικού μας λιμανιού, αφού μέχρι και τις 5 το απόγευμα που αναχώρησε πρώτο το Rotterdam, από τον προλιμένα μέχρι και την παγόδα βρίσκονταν δεμένα 9 (εννέα) κρουαζιερόπλοια.

Σημάδι του αδιαχώρητου, το EASYCRUISE LIFE που ήταν δεμένο κάθετα στο κεφάλι της παγόδας με πρύμη και πλώρη να ...εξέχουν, μέχρι την αναχώρηση του Rotterdam οπότε και πήρε την θέση του στη παγόδα.

Link to comment
Share on other sites

...Το Κνωσός Παλλάς στο προλιμένα....

Από τον οποίο αποχώρησε το πρωϊ της 28-10, για να πάει στην συνήθη θέση του (υποθέτω για να ξεκινήσει την σαιζόν του), ενώ την θέση του στον προλιμένα πήρε μετά από ευδόκιμη παραμονή ενός δεκαπενθημέρου στην γραμμή του Ηρακλείου το Ίκαρος Palace.

Link to comment
Share on other sites

Μια μικρή βόλτα σήμερα και από εμένα στο λιμάνι, όπου εκτός από το Ocean Countess και το The Aegean Pearl έχουμε και το Thomson Spirit να μας κάνει παρέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα...Χαρακτηριστηκά το πλοίο έβγαζε ανακοινώσεις για το πλήρωμα που φεύγει και αρκετοί ναύτες να βγάζουν σκουπίδια, μοκέτες, σκούπες, ακόμα και πλαστικές καρέκλες για πέταμα.

Περαστικά τα Maxim Gorkiy και Clipper Pacific.

Link to comment
Share on other sites

Στην γωνία στα λεμονάδικα, δεξιά του JETFERRY 1 ξεχειμωνιάζει ήδη το HS4. Στην πλώρη του το fc6 και ντανιασμένο δίπλα σε αυτό το fc2.

Στου Τζελέπη τα HS3 & 2 συγκλίνουν υπό οξεία γωνία, τις πλώρες τους χωρίζει ένα μπαλόνι και ένας ναύτης που βάφει.

Το Τhomson Spirit πλέον στον κυματοθραύστη του προλιμένα, με πλώρη στην Πειραική.

Link to comment
Share on other sites

Το Flying Cat 1 τρύπωσε δεξιά από το Hihgspeed 2 στην Ακτή Τζελέπη. Το Flying Cat 4 τα λέει με το αδελφάκι του Flying Cat 3, δεμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Το Βιτσέντζος Κορνάρος είναι αραχτός στην Ακτή Κονδύλη. Το Νταλιανα έδεσε μια θέση πιο δεξιά στο ντοκ 3 (πλαγιοδέτηση) και έδεσε διπλά του Ροδανθή, μιας και δεν έκανε χθες δρομολόγιο. Είχε ξεφορτώσει στην αριστερή προβλήτα του ντοκ 3 και μετά μεθόρμισε λίγα μέτρα πιο δεξιά.

Το Blue Monarch είναι δεμένο μπροστά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο στον Άγιο Νικόλαο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλά κρουαζιερόπλοια διανυκτέρευσαν χθες στον Πειραιά.Στον προλιμένα είχαμε το Thomson Spirit,στην παγόδα είχαμε το Mona Lisa και το Emerald το οποίο τελείωσε τισ φετινέσ κρουαζιέρες και τον πολύχρον ναύλο που είχε με την Thomson και του χρόνου μάλλον θα κάνει κρουαζιέρες με τον Λούη.Στο λιμεναρχείο είχαμε το Blue Monarch.Ακόμη είχαμε το Clipper Pacific που έχει κάτσει εδώ αρκετές μέρες, το Aegean Pearl,το Easy Cruise Life και το Ocean Countess.

Link to comment
Share on other sites

Χθες το μεσημέρι το Βιτσέντζος Κορνάρος είχε δέσει δεξιά από το Εξπρές Πήγασος. Το απόγευμα που ξανά πέρασα από το λιμάνι το είδα αριστερά του. Μάλλον για να αδειάσει μια θέση στον Ελ. Βενιζέλο που θα επιστρέψει από τη κρουαζιέρα στις Δαλματικές Ακτές.

Το Ελ. Βενιζέλος είναι δεμένο στην Ακτή Κονδύλη, ανάμεσα στα δυο πλοία της εταιρείας (Ελυρος-Κρήτη Ι).

To Highspeed 5 είναι δεμένο στη γνώριμη θέση του για να ξεχειμωνιάσει, ενώ το Μιλενα είναι δεμένο στα 200αρια δίπλα από το Άνθη Μαρίνα.

Link to comment
Share on other sites

Στο λιμεναρχείο είχαμε το Blue Monarch.

Είναι απίστευτο το θέαμα της πλωράκλας του BLUE MONARCH να κοντεύει να βγει στο δρόμο. Έχω να το ζήσω από μικρός που έτυχε να δω δεμένο στην ίδια θέση το IONIAN ISLAND. Θα ήθελα πραγματικά να είμαι σε εκείνο το σημείο την ώρα που μανουβράριζε (μάλλον με ρυμουλκά).

Link to comment
Share on other sites

Στην γωνία του Αγίου Διονυσίου είναι δεμένος ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με συνέπεια το ΚΡΗΤΗ ΙΙ σήμερα να είχε δέσει δίπλα του στις άγκυρες.Αριστερά του παραμένει σβηστός ο Κορνάρος περιμένοντας να ελευθερωθεί θέση σε ΝΜΔ κι αριστερά του ήταν δεμένος ο ΠΗΓΑΣΟΣ.Με άλλα λόγια τα βαπόρια ήταν ντανιασμένα το ένα δίπλα στο άλλο στον Αγιο Διονύσιο και δεν χώραγε ούτε υδροπτέρυγο μέχρι το βραδάκι.

Στο ντοκ 3 το ΜΑΡΙΝΑ έλυσε κάβους ύστερα από 50 περίπου ημέρες ακινησίας με 40 λεπτη (αντί για 17:00 αναχώρησε λόγω κίνησης στις 17:40)καθυστέρηση για Πάτμο Λειψούς Λέρο Κάλυμνο Κω Σύμη και Ρόδο, το δρομολόγιο δηλαδή που έκανε το ΜΙΛΕΝΑ το οποίο είναι δεμένο στα 200αρια.

Στο ντοκ 3 διανυκτέρευση είχε το ΡΟΔΑΝΘΗ το οποίο αύριο με το καλό ξεκινάει τα νέα του δρομολόγια.

Το ΙΘΑΚΗ μπήκε στις 17:30 στο λιμάνι κι έφυγε κανονικά στις 20:00 που ήταν η προγραμματισμένη του αναχώρηση.

Το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1 έσκασε μύτη από το έκτακτο στις 19:15 κι έδεσε στο τρίο ντοκ όπου το περίμεναν πλήθος φορτηγών.

Αργά την νύχτα αναμενόταν και το SUPERFERRY 2 το οποίο από αύριο σκαντζάρει το ΙΘΑΚΗ στην Σύρο Τήνο Μύκονο.

Τέλος το Splendour of the seas ήταν πλαγιοδετημένο στην ξυλεία κι αναχώρησε το βραδάκι.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

Πλέον το Ocean Majesty και το The Emerald είναι δεμενα στο προλιμενα. Ενώ στην Ακτή Ξαβεριου δημιουργήθηκε μια ντάνα από το Clipper Pacific, The Aegean Pearl & Blue Monarch, που έχουν δέσει κάθετα (πρυμνοδετηση)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...