Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

"Ψιλοέκτακτο" αύριο πρωινό δρομολόγιο του Θεολόγος Π από Ραφήνα προς τα νησιά.. 

(το αναφέρω ως "ψιλοέκτακτο" διότι από τον προγραμματισμό της εταιρείας το Σαββατιάτικο πρωινό δρομολόγιο του Θεολόγου προς τα νησιά ήταν να κοπεί). 

Παρεπιπτόντως, στο openseas.gr εμφανίζεται ο Θεολόγος να φεύγει αύριο στις 7.20 (και οχι το Αικατερίνη)

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο χαρακτηρισμός "ψιλοέκτακτο", csst, χα-χα!!! Πολύ καλό!!! :) Για το 7:20 το ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ίσως οφείλεται στο ότι η εταιρία από όλο το καλοκαίρι είδε πως έπρεπε να τα είχε αντίθετα τα καράβια της στα πρωινά του Σαββάτου. Το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ είχε περισσότερη ζήτηση που έφευγε στις 8:10, ενώ το ΘΕΟΛΟΓΟΣ στις 7:05 δεν είχε και τόσο φοβερά πράγματα. Άρα έπρεπε μάλλον να έμπαινε το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 7:05 και το ΘΕΟΛΟΓΟΣ 8:10, πράγμα που ίσως γίνει του χρόνου, δλδ το μεγαλύτερο πλοίο αργότερα (γιατί πιθανότατα δε θα είναι ακριβώς οι ίδιες ώρες με φέτος) Μάλλον αυτό προσπαθεί να καλλιεργήσει αύριο. Αλλά ό,τι και να γίνει τώρα, ένα δρομολόγιο είναι, σιγά. ;)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή υπήρχε ζήτηση πήρε παράταση άλλη μια εβδομάδα το πρωινό δρομολόγιο του Σαββάτου από τον Θεολόγο!! Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι και τα τρία πρωινά δρομολόγια σήμερα είναι γεμάτα

Link to comment
Share on other sites

Και για αύριο Κυριακή από Τήνο προς Ραφήνα υπάρχει πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα (πιθανότατα μέχρι το βράδυ να εξαντληθούν τα εισιτήρια για 4ο συνεχόμενο Σ-Κ).
Αυτές τις πληρότητες κρατήστε τες για την επόμενη φορά που θα ακούμε το παραμύθι για εντελώς εποχιακή γραμμή, 2-3 μήνες έχει κόσμο κλπ  ;)

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Πέστα, φίλε μου, csst!!! Γιατί νομίζω ότι μόνο εγώ βλέπω γεμάτα βαπόρια να πηγαινοέρχονται τα σαββατοκύριακα!!! Κι επιπλέον το έχω γράψει, αλλά θα το ξαναπώ: Αν του χρόνου το καλοκαίρι δεν καλυφτεί η θέση της ΠΟΠΗΣ, τον Αύγουστο θα υπάρξει πρόβλημα! Τρία πλοία δε φτάνουν. Το OSADO πάει για το '15, οπότε μας λείπει ένα καλοκαίρι. Το ιδανικό για τη γραμμή της Ανδροτηνομυκονίας είναι 4 πλοία το καλοκαίρι και 2 το χειμώνα. Όποια καλοκαίρια είχαμε τρία υπήρχε πρόβλημα, και όποιους χειμώνες μείναμε με ένα πάλι υπήρχε πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

πρωτο σκ του οκτωβρη ειναι, με καλο καιρο ακομη. ;)

 

για 2-3 μηνες μπορει να μην ειναι η γραμμη, αλλα απο τωρα μεχρι το μαρτη δυο πλοια ειναι υπερ αρκετα.

 

δεν υπαρχει μονο παρασκευη και κυριακη, υπαρχουν και καθημερινες ;)

Link to comment
Share on other sites

Proud, πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη είναι, αλλά καλός καιρός θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω... Από την Τετάρτη που μας πέρασε ο καιρός εδώ θυμίζει Φεβρουάριο! Μας έριξε απότομα στα βαθιά φέτος, η θερμοκρασία σε δύο μέρες έπεσε 12 βαθμούς, είχε παγωμένο βοριά και ψιλόβροχο! Εμείς το ξέρουμε τι τραβήξαμε αυτές τις μέρες... Παρόλα αυτά η κίνηση στα πλοία θύμιζε Σεπτέμβριο :D

Στο δεύτερο που λες, συμφωνώ. Αυτό το διάστημα εννοώ κι εγώ παραπάνω: Μετά την 28η Οκτωβρίου μέχρι την πρωταπριλιά. Το ιδανικό γι' αυτήν την περίοδο είναι ένα πλοίο το πρωί κι ένα το απόγευμα.

Για το τρίτο, φυσικά και σ'αυτό το διάστημα υπάρχουν και καθημερινές, αλλά και πάλι εκεί υπάρχουν κι οι μεταφορικές, οι οποίες είναι σχεδόν μισές - μισές. Δλδ άλλα φορτηγά προτιμούν το απογευματινό δρομολόγιο κι άλλες το πρωινό. Όταν λείπει κάποιο από τα δύο γκρινιάζουν αυτοί που έχουν μείνει χωρίς δρομολόγιο. Όταν υπάρχουν και τα δύο δρομολόγια είναι όλοι ευχαριστημένοι. :) :)

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια θα όριζα τη low season μετά τις 28/10 μέχρι πριν τις 25/3.. (σαν τη χειμερινή ώρα ένα πράγμα  ;) ).

Δηλαδής ένα σκάρτο πεντάμηνο 

Edited by csst9728
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λετε "κοσμο" ,ειναι κατα 70 με 80 % γκρουπ απο επαρχια για την Τηνο....αν δεν υπηρχαν τα γκρουπ,μισοαδεια θα πηγαιναν...χτες Σαββατο, εβλεπες στις επιστροφες να βγαινουν επιβατες επι ενα τεταρτο, και τα γκαραζ να αδειαζουν σε 5 λεπτα...αντε αυριο, να εχουν παραπανω ιχ στις επιστροφες....κινησουλα,ειχε μεχρι που κραταγε ο καιρος-για σκ μιλαμε-, και αυτη πεσμενη...

Link to comment
Share on other sites

αν δεν υπηρχαν τα γκρουπ,μισοαδεια θα πηγαιναν...

Και φυσικά, ο υπερβάπωρ δεν θα ήταν ποτέ  "η κότα με τα χρυσά αυγά", τα 3 πλοία θα ήταν υπερβολή ακόμα και το καλοκαίρι, η Ποπάρα θα μας είχε εγκαταλείψει πολλά χρόνια πριν κλπ. What's your point? (ειδικά σε σύγκριση με την κίνηση αντίστοιχων γραμμών;)

Edited by csst9728
Link to comment
Share on other sites

η κοτα δεν εγινε απο τα γκρουπ...εγινε λογω πολλων παραγοντων με πρωτο παραγοντα το service , και φυσικα χαρη στην τελεια-το καλυτερο ημεροπλοιο- μετασκευη του.....ειναι  απλησιαστη "κορυφη" 20 χρονια, με ο,τι και αν εφεραν διπλα του......αλιμονο αν στηριζοταν καθε πλοιο σε γκρουπ...τα γκρουπ πανε στις καλυτερες προσφορες...αλλα μην ξεφευγουμε απο το θεμα...

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και φέτος το καλοκαίρι τις καθημερινές οι πληρότητες στα δύο πρωινά πλοία πλην του Σούπερφέρρυ ΙΙ άγγιζε το 40-50% στους επιβάτες και στο άλλο γύρω στο 80-90%! Ενώ τα ΣΚ γέμιζαν σχεδόν πάντα και τα τέσσερα πλοία! Η γραμμή για μένα χωράει 3 πλοία που θα είναι όλο το χρόνο! Έτσι ώστε το χειμώνα να μένουν 2 πλοία στη γραμμή, για να υπάρχει πλήρη κάλυψη της γραμμής! Το καλοκαίρι σηκώνει και τέταρτο πλοίο, που καλό θα είναι να κάνει προέκταση και σε αλλά λιμάνια πλην των τριών δεδομένων νησιών

Link to comment
Share on other sites

η κοτα δεν εγινε απο τα γκρουπ...

Με συγχωρείς, αλλά έχω εντελώς διαφορετική εικόνα (και βιώματα), τα groups είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κίνησης (χωρίς βεβαίως να είναι όλη η κίνηση της γραμμής). ;)

Ίσως δεν έζησες από κοντά τις "μάχες" (από τα παλιά χρόνια) για το ποιός θα πάρει ένα group (πόλεμος τιμών, επιπλέον free εισιτήρια, δυσφημίσεις κλπ). 

Link to comment
Share on other sites

τα νουμερα μιλανε φιλε μου, 20 χρονια τωρα.....τα γκρουπ ειναι σημαντικα οταν ειναι  η εποχη τους...Μαιος-φοιτητες, Σεπτεμβριος-θειες για Τηνο.....την κινηση την ζω απο το 1991....και  θυμαμαι και κατι χαρακτηριστικες κοντρες, του ποιος θα παρει καποια γκρουπ απο χαλκιδα για τηνο πριν πολλα χρονια, αλλος τα ειχε κλεισει, αλλου κατεληξαν, και εγινε χαμος......

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Δεν συνηθιζω να σαχλαμαριζω, αλλοι ισως....αν εισαι γνωστης της γραμμης θα ξερεις πως ο μεγαλος ογκος των γκρουπ ειναι τον Μαιο και τον Σεπτεμβριο. Υπαρχουν και το καλοκαιρι, αλλα οχι στον βαθμο αυτο. Τα βαπορια μετα το καλοκαιρι στηριζονται κατα πολυ στα γκρουπ για Τηνο-θα το ξερεις φανταζομαι... το ιδιο και τον Μαιο που μεχρι να μπει καλα το καλοκαιρι πηγαινουν φοιτητες με σχολες για Μυκονο.Ριξε μια ματια στον κοσμο του Σεπτεμβριου και θα δεις τι κατεβαζουν τα πλοια, στην Τηνο, οπου το 70 % τα σκ ειναι γκρουπ....παρακολουθω την γραμμη 20 + χρονια, μην βγουμε και τρελοι....

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

Ρε valencay τι λες τώρα; Πως τα group προσκυνητών είναι μόνο Σεπτέμβρη;

Μιλάμε σοβαρά, ή σαχλαμαρίζουμε να περάσει η ώρα; 

 

Κι ομως φιλε Σεπτέβρη και αρχές Οκτώβρη είναι τα γκρουπ ! Το συζητούσα με ξενοδόχους στην Τήνο, όταν το προηγούμενο Σάββατο που πήγα δεν έβρισκα δωμάτιο να μείνω (φανταστείτε κίνηση....) . Και βέβαια ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ και το τζετ γεμάτα, και ο θεολόγος ελαφρώς λιγότερα πράγματα !

 

Και απόψε επίσης , Κυριακή, έβγαλε το σουπερφερρυ καμιά 15αριά γκρουπ τουλάχιστον, που περίμεναν λεωφορεία στο λιμάνι της Ραφήνας, το καθένα με δικό του λεωφορείο.... Αυτό το πράγμα δε γίνεται μες το καλοκαίρι.....

Link to comment
Share on other sites

Ρε σεις, το ότι η κίνηση αυτόν τον καιρό αποτελείται κατ'εξοχήν από γκρουπ δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι δεν υπάρχει αντίστοιχο πλήθος κίνησης (αυξημένο αν λάβουμε υπόψιν και το μοίρασμα στις καθημερινές) που απλά είναι κομμάτι μέσα στο αυξημένο πλήθος των ανεξάρτητων εκδρομέων!

 

Ήμαρτον, Τήνο μένω, φίλους και συγγενείς στον τουριστικό τομέα έχω, όπως επίσης και μάτια.  :o

 

υγ: giorgos_249 αν οι ξενοδόχοι σου είπαν πως τα γκρουπ είναι μόνο σεπτέμβρη-αρχές οκτώβρη, προφανώς σου έλεγαν παραμύθια (στα πλαίσια της πατροπαράδοτης γκρίνιας). Το δε τζετ, δεν παίρνει γκρουπ για ευνόητους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ άλλων γραμμών (Πειραιά - Δυτικές, Λαύριο - Κέα - Κύθνος), υπάρχει θέμα στο ερχόμενο ΣΑΣ για καθορισμό δρομολογίων της γραμμής. Είναι κάτι σύνηθες ή καλούμαστε να καθορίσουμε τα δρομολόγια μην μας πέσει κανένας αλεξιπτωτιστής τον Ιούνη; 

 

ΘΕΜΑ 25:  ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΡΑΜΜΗΣ : ΡΑΦΗΝΑ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι σύνηθες φαινόμενο!! Εάν τα δρομολόγια που έχουν κατατεθεί συμπίπτουν ή δεν υπάρχει κάποια κατάλληλη χρονική απόσταση από τις αναχωρήσεις πχ από τη Ραφήνα, καλούνται εμπλεκόμενοι για να τα ρυθμίσουν!!

Link to comment
Share on other sites

Για δείτε κι αυτό:          

               "Σας ενημερώνουμε  ότι από 15/10/2013-18/10/2013 & από 21/10/2013-24/10/2013 το πλοίο μας  Ε/Γ-Ο/Γ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. θα εκτελεί ετήσια ακινησία και συνεπώς τα δρομολόγιά του δεν θα εκτελεστούν, ενώ η επιβατική κίνηση της γραμμής θα εξυπηρετηθεί με τα υπόλοιπα δρομολογημένα πλοία.

Τα δρομολόγια στις 19/10 & 20/10/2013 όπως και τα δρομολόγια από 25/10-28/10/2013 θα εκτελεστούν κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα περικοπέντα δρομολόγια του πλοίου μας, μπορείτε  να απευθυνθείτε στα γραφεία μας στο τηλέφωνο 2104182005 ή στα κατά τόπους κεντρικά λιμενικά πρακτορεία."

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ανεκτελεστο το αυριανο δρομολογιο του Αικατερινη Π λογω της απεργιας της ΠΝΟ 

 

Η Fast Ferries σας ενημερώνει ότι το πλοίο μας Ε/Γ - Ο/Γ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. την Τετάρτη 06/11/2013 θα παραμείνει στο λιμάνι της Μυκόνου λόγω της συμμετοχής της Π.Ν.Ο.στην Πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. Ως εκ τούτου τα δρομολόγια της Τετάρτης 06/11/2013 από Μύκονο (07:35) προς Τήνο - ΄Ανδρο - Ραφήνα και από Ραφήνα (17:30) για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

 

 

Πηγη: FAST FERRIES

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...