Jump to content
Shipfriends

Μακελειό στα γραφεία της European Navigation|| 12.2.2024


Recommended Posts

Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: 4 οι νεκροί, ανάμεσά τους ο δράστης

Quote

 

Τέσσερις είναι οι νεκροί στο επεισόδιο με πυροβολισμους στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφαδα.

Ο ένοπλος που ανοιξε πυρ στα γραγεια ναυτιλιακης εταιρειας βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ νεκρός στο υπόγειο του κτηρίου, έχοντας δίπλα του μία καραμπίνα.

Πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ο ένοπλος -πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, ηλικίας 70 ετών, αιγυπτιακής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες- πυροβόλησε μέσα στον χώρο της εταιρείας τρεις ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ζωή τους έχασαν από τις σφαίρες του δράστη η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ηλικίας 67 ετών, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ένας πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας.

Ο δράστης φέρεται να εισέβαλε στα γραφεία από το πάρκινγκ του κτηρίου.

Στο κτήριο, στη συμβολή των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, έχουν πλέον μπει διασώστες του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα, εισήλθαν και στελέχη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της αστυνομίας.

 

Τα γραφεία είναι της European Navigation της οικογένειας Καρνέση. Οι νεκροί είναι η Μαρία Καρνέση, αδελφή του Σπύρου Καρνέση και τον γαμπρό του, τον Αντώνη Βλασάκη.

Edited by proud_ionian
Tag
Link to comment
Share on other sites

Η υπόθεση έχει βάθος και παρασκήνιο.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη εταιρεία με ισχυρότατο οικονομικό background και περιουσία, η οποία έχει γίνει πεδίο κληρονομικής διαμάχης μεταξύ των παιδιών του καπτα Σπύρου Καρνέση από την μια και από την άλλη των δύο αδερφών του Μαρίας & Δέσποινας (συζύγου του Αντώνη Βλασάκη ο οποίος δολοφονήθηκε).

Μια κληρονομική διαμάχη η οποία έχει φτάσει στα δικαστήρια ,  με συνεχείς εναλλαγές management και διαχειριστών. Σε αυτό το πλαίσιο διαχειριστής για τους Πεταλιούς ανέλαβε εσχάτως ο Αντώνης Βλασάκης  , ο οποίος άμα την ανάληψη των καθηκόντων του εκδίωξε τον αυτόχειρα - Αιγύπτιο επιστάτη , τον οποίο είχε ορίσει επιστάτη του νησιού και των σπιτιών ο καπτα Σπύρος Καρνέσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια.  Ήταν ο άνθρωπος του τον οποίο ήταν σαν να τον είχε στην οικογένειά του και προφανώς αυτός ήταν κι ο λόγος που εκδιώχθηκε από το νέο management .

 

Παρεμπιπτιτόντως όταν μιλάμε για τον Όμιλο Καρνέση εκτός από έναν μεγάλο στόλο δεξαμενοπλοίων , έχει τα γνωστά σε εμάς ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ & ΠΑΝΟΡΑΜΑ καθώς επίσης και τα ΖΕΦΥΡΟΣ & ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

 Εάν αυτά είναι αληθή, και δεν κρύβεται κάτι άλλο, πρόκειται για τραγωδία . Μείνανε οι περιουσίες και χάθηκαν οι άνθρωποι . 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Μακελειό στα γραφεία της European Navigation|| 12.2.2024
16 hours ago, proud_ionian said:

Και δίκιο έχει. Επειδή είναι μικρός ο κόσμος (και δη ο Πειραιάς). Ο ψυχισμός του Αιγύπτιου (μακελάρη) ήταν πάντοτε έτσι...(στα 80's είχε πλακώσει ερωμένη του). Ένιωσε πεταμένος απο την "οικογένεια" του . 50 χρόνια στην Ελλάδα ήταν (τα 35 στους Καρνέσηδες)και παλαιότερα οπως και άλλες οικογένειες τον ειχαν στη δουλεψη τους,αλλα κάθε φορά πήγαινε συστημένος.

Link to comment
Share on other sites

Μέτοχος μπορεί να μην ήταν,αλλα εκπρόσωπο να τον είχε η μια απο τις 2 πλευρές παιζει. ειδικά σε κάποιες εταιρειες offshore.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, ο Ευαγγελάτος σε δυο μέρες θα τον βγαλει και πλανητάρχη. Εντωμεταξύ, που στα κομμάτια τα βρίσκει όλα αυτά τα στοιχεία, απορώ... 

Link to comment
Share on other sites

Γενικά έχει πολύ μεγάλη ουρά η υπόθεση και σίγουρα δεν προσθέτουν κάτι οι αποσπασματικές πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε μία άγρια τριπλή δολοφονία, με αυτοκτονία του δράστη στη συνέχεια.

Το κίνητρο θα το βρει, αν το βρει, η Αστυνομία. 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και παρά τις μεγάλες διάφορες και το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των μελών της οικογένειας , επικράτησε η λογική η οποία επιτάσσει να μην ξεκατινιαστούν δημοσίως και να μην βγουν σκελετοί στον αέρα .

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...