Jump to content
Shipfriends

Ανθρωποκτονία με θύμα επιβάτη του Blue Horizon || 05.09.2023


Recommended Posts

Να σημειώσω και εγώ κάποια πράγματα έχοντας παρατηρήσει το βίντεο πολλές φορές.

Η πρόθεση του αξιωματικού δεν ήταν να πετάξει τον επιβάτη στη θάλασσα,ήταν η απώθηση.Την ίδια στιγμή όμως και οι δύο επικεντρωμένοι στα σπρωξίματα δεν αντιλήφθηκαν πως το πλοίο έκανε μπροστά και απομακρύνθηκε από τη προβλήτα.Τη στιγμή αυτή ο επιβάτης έπεσε στη θάλασσα,ενώ ο αξιωματικός ίσα που πρόλαβε να μην πέσει.Αν έπεφτε σίγουρα το βαπόρι θα σταματούσε και ίσως να σωνόντουσαν και οι δύο.

Στη συνέχεια υπάρχει το ενδεχόμενο ο αξιωματικός και οι λοιποί παρόντες να μην ειδοποίησαν τη γέφυρα και κανέναν.Για αυτό το βαπόρι να συνέχισε το ταξίδι του αλλά και δεν έκανε κατευθείαν κράτει.Για αυτό δεν υπήρξε επιχείρηση από το πλοίο να σώσει τον άνθρωπο.Πιστεύω από καταγγελία επιβάτη και τα βίντεο καταλάβανε τι έγινε.

Σίγουρα δε τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα όπως το να κλείσει ο καταπέλτης και μετά να λύσει κάβους(ποιο βαπόρι το κάνει όμως αυτό;).

Όμως εγώ θα τονίσω την ανυπαρξία των λιμενικών αρχών που είναι υποχρεωμένες να είναι παρών. Δε μπορεί στο εξωτερικό να επιβιβάζονται οι επιβάτες με φυσούνες και εδώ να ανακατεύονται με μπουκαπόρτες και οχήματα.Είναι δουλειά και υποχρέωση του κράτους να συμβάλει στη σωστή και ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και οχημάτων.Πόσο δύσκολο είναι πριν πάρει άδεια απόπλου να ερωτάται το λιμενικό όργανο στη προβλήτα ταυτόχρονα αν έχει κλείσει ο καταπέλτης;Απλά πράγματα που δε συμβαίνουν.Η ακτοπλοΐα πάει στον αυτόματο από οποία μεριά και να το δεις.Εδώ ξυρίζουν ακτές με 30+ κόμβους και δε τρέχει τίποτα.

Όσον αφορά την ίδια την εταιρεία,όλοι μας οι νησιώτες γνωρίζουμε πολύ καλά τις απαράδεκτες συμπεριφορές πολλών υπαλλήλων της.Τις έχω βιώσει και έχω δεχθεί ακόμα και χ...τπνγιες,έχω τρέξει να βγω από καταπέλτες κλπ.Δεν είναι κάτι καινούριο...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Συμφωνώ με την ψύχραιμη ανάλυση σου. Αυτό που είναι αδύνατον είναι να μην αντιλήφθηκε ο αξιωματικός οτι ο επιβάτης με τον οποίο διαπληκτίστηκε έπεσε στην θάλασσα... το ένα λεπτό τσακώνεσαι στον καταπέλτη και το επόμενο απλά ο ανθρωπος εξαφανίστηκε? Πως είναι δυνατό να συνέχισαν σαν να μη συνέβη τίποτα? Επίσης πρέπει η εταιρεία να βγεί μπροστά και να αναλάβει την ευθύνη στον βαθμό που της αναλογεί. Η Αττικα είναι γνωστό οτι δεν αρέσκεται στην έκθεση στα ΜΜΕ αλλά εδώ πρέπει βγει γρήγορα από το καβούκι της. Η ζημία θα είναι μικρότερη σε όλα τα επίπεδα.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Λες δεν μπορει, δε γινεται να παει παρακατω και παει ακομα πιο χαμηλα...

Τον σπρωχνει επανειλημμενα, συνεχεια, χωρις καμια ευαισθησια, χωρις καμια διαθεση να υποχωρησει απο αυτο που κουμπωσε στο κεφαλι του,
ακομα και τις στιγμες που ειναι σαφες οτι ο ανθρωπος ειναι εντελως στην ακρη...
Εκει νταης, δε θα μπεις, τελος.
Λες και αν αφηναν εναν ταλαιπωρο να μπει, ακομα και αν πιστευαν οτι δεν εχει εισιτηριο, θα επεφτε εξω το πιο σκανδαλωδες μονοπωλιο συμβατικων της ακτοπλοϊας μας.

ΟΚ στο Ηρακλειο εχει αντιπαλο, αλλα η νοοτροπια ειναι συνολικη.
Μαμαμε και δερνουμε σε ολα τα επιπεδα, σε ολες τις γραμμες, δεν μας κουναει κανεις...

Ντροπη και παλι ντροπη.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, basilis89 said:

Ερώτηση προς τους κατέχοντες.

Η ενέργεια του καπετάνιου να φυγει για την πραγματοποίηση του δρομολογίου είναι δική του Ή σε συνεννόηση με την εταιρεια;

Συνεννοήθηκε πριν 😡 πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της strix holding 😡😡😡😡

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, μετά τη χθεσινή αδιάφορη ανακοίνωση, αλλά και τα δεκάδες βιντεάκια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Προσωπικά βλέπω και ξαναβλέπω όσα έγιναν και αδυνατώ να πιστέψω τα μάτια μου.

Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, σε κάνουν να σκέφτεσαι αν προσλαμβάνουν και ποινικούς για πληρώματα.

Link to comment
Share on other sites

Η ΠΕΝΕΝ αποφεύγει να μιλήσει για εγκληματική ενέργεια. Ωραίοι είναι.

Εν τω μεταξύ σε πολλά ειδησεογραφικά sites αναφέρεται ότι το θύμα ήταν ΑΜΕΑ με νοητικά ζητήματα ταξίδευε συχνά στη γραμμή και δεν ήξερε κολύμπι.

Είμαι περίεργος αν υπήρχαν και άλλα κίνητρα στην επίθεση που δέχθηκε.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Ανθρωποκτονία με θύμα επιβάτη του Blue Horizon || 05.09.2023

Συνήθως μέχρι να λύσει το καράβι υπάρχει αξιωματικός πάνω από τον καταπέλτη πάντα  πως λέγεται αυτός υπαρχος δεύτερος δεν ξέρω αυτός δεν είδε τι έγινε να φωνάξει κρατεί …Απ’ ό,τι κατάλαβα αντί να γίνει αυτό το καράβι συνέχισε με την ευλογία του καπετάνιου του βέβαια  προφανώς πιστεύοντας ότι δεν τους είδε κανένας εδώ μιλάμε για Ανθρωποκτονία- εγκαταλείψη και μάλιστα σύσταση …

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός άνθρωπος αλλά κάνουμε κρατεί και ψάχνουμε να βρούμε μπας και το σώσουμε κάτι…

Επίσης δε νομίζω να τον εσπρωχναν τον άνθρωπο εάν υπήρχε λιμενικός απέξω αλλά το κάνανε έτσι απλά επειδή δεν υπήρχε έτσι λοιπόν ευθύνη έχει και ο λιμενικός μου δεν ήταν εκεί…

Το αν η εταιρία λέγεται  ΑΝΕΚ Sea jets Blue-star  fast ferries Δυστυχώς Βουδια υπάρχουν παντού Αυτή τη φορά δεν κατέστρεψαν μία μηχανή ένα αυτοκίνητο κάτι μία αποσκευή αλλά μία οικογένεια μια ανθρώπινη ζωή γι’ αυτό από δω και πέρα πρέπει να περνάνε όλοι από έλεγχο….

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Συνεννοήθηκε πριν 😡 πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της strix holding 😡😡😡😡

Η απορία μου είναι στο αν απαγγελθούν κατηγορίες και προς την εταιρεία..

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, express adonis said:

Τι θα γινοταν αν δεν υπηρχαν και καμερες.....λες και ηταν ντοκος αγονης....

Μην τον είδατε τον Παναή και αμπέρ αλερτ για τον κακομοίρη τον άνθρωπο θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια ευθύνη ,το πλοίο έπρεπε να ακινητοποιηθεί αμέσως αυτό δεν είναι θέμα της εταιρείας είναι θέμα του Αρχηγού του πλοιου και αυτός είναι ο Πρώτος Αυτός είναι υπεύθυνος και γι’ αυτό το λόγο παιρνει προφανώς το μιστό που παίρνει για να είναι Υπεύθυνος ….

30 minutes ago, lostromos said:

Αυτός είναι που έσπρωξε τον άνθρωπο.

Εάν είναι αυτός όπως τα λες τότε προφανώς είπε στους άλλους δυο να κάνουν την πάπια δεν ενημέρωσε τη γέφυρα  και ούτω καθεξής “πολυ μαγκας”  

Link to comment
Share on other sites

ακουγετε οτι ο καπετανιος του οριζοντα ηταν καινουριος κανα 2 μηνο και ο παλιος του καπετανιος ειχε φυγει.εχουμε και το ονομα αλλα ας μη το πουμε ακομα.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Ssiap21 said:

Ο ανεκδιήγητος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διέταξε ΕΔΕ για το συμβάν. 

Ο Bαρβι εδωσε τα ρεστα του παλι με τη δηλωση του, για μια ακομα φορα μας αποδεικνυει πως ειναι ο χειροτερος υπουργος που περασε απο το Υπουργειο

Link to comment
Share on other sites

Τραγική έλλειψη κουλτούρας ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα (λιμενικό-εταιρείας-πληρωμάτων)

Το @#$%^&*¨ το safety first, που το γκαρίζουμε με το που πατάμε πόδι σε ντόκο δεν το είχαν ούτε κατά νου ;

Τραγική η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής

Τραγική έλλειψη ναυτοσύνης. Από Έλληνες ναυτικούς πραγματικά ασυγχώρητο, είναι ντροπιαστικό και είναι ο ουσιαστικός λόγος που οι ποντοπόροι πάντοτε έβλεπαν τους ακτοπλόους με καχυποψια.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, basilis89 said:

Η απορία μου είναι στο αν απαγγελθούν κατηγορίες και προς την εταιρεία..

Πιθανότατα ναι αλλά είναι πολύ δύσκολο να σταθεί κατηγορία, θα πρέπει να αποδειχθεί οτι ήξεραν οτι δεν τηρείται ο κανονισμός για κλείσιμο του καταπέλτη και δεν έκαναν κάτι... επίσης εάν ο πλοίαρχος ειδοποίησε για το συμβάν το κέντρο ελέγχου και του είπαν να συνεχίσει την πλεύση, που το θεωρώ αδιανόητο αλλά εδώ που φτάσαμε ποτέ δεν ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω το τραγικό δεν είναι η έλλειψη κουλτούρας ασφαλείας... δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό είναι λίγο πολύ ο κανόνας...

 

Το τραγικό είναι ότι κάνεις μα κανείς δεν έκανε κάτι μετά... το πλοίο έφυγε, το λιμενικό δεν είδε τίποτα και ένα σωρό κόσμος εκεί γύρω στο λιμάνι απλά κάνεις δεν βούτηξε να βοηθήσει... Αν κάποιος είχε βουτήξει όταν το πλοίο απομακρυνθηκε πιθανότατα ο άνθρωπος να ζουσε

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, marioskef said:

Το τραγικό είναι ότι κάνεις μα κανείς δεν έκανε κάτι μετά..

Πράγματι ένα σωσίβιο δεν υπήρχε εκεί τριγύρω; η στα κιόσκια των εισιτηρίων να Τ πετάξουν;

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...