Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Blue Horizon αφού παρέμεινε για αρκετές ώρες ακινητοποιημένο στο Σαρωνικό, γιατί περίμενε να ελευθερωθεί η θέση στο ντοκ 3. Δηλαδή περίμενε να φύγει το Superfast XII, να μεθορμίσει το Νήσος Μύκονος και να μεθορμίσει λίγες θέσεις πιο δεξιά το Blue Star 2, έτσι ώστε να δέσει στο ντοκ 3 δίπλα από το Υπουργείο. Όντως από το ντοκ 3 θα φεύγει για αυτό έχει τοποθετηθεί η σχετική πινακίδα στο πρακτορείο της Blue Star Ferries στον επιβατικό σταθμό της Ακτή Βασιλειάδη

post-54-128326997388_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ετσι και αλλιως θα ομορφαινει το μεγαλο λιμανι τα πρωινα. ειμαι λιγο περιεργος να δω πως θα δενει, με τοσο συνωστισμο (ζωντανων και νεκρω που υπαρχει στο dock 3. αληθεια, δεν περασε σαν σκεψη να αναχωρει απο τον προλιμενα, απο τη θεση που ηταν δεμενο; ή υπαρχουν περιορισμοι security για τις αναχωρησεις ferries απο εκει.

υπαρχει περιπτωση να ανοιγει το εστιατοριο του στο κοινο οπως εκαναν τα blue star οταν ηταν χανια;

συστηνω σε οσους το ταξιδεψουν βραδυ, το "αγγλικο" mariners club πρυμα δεξια.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο χθες ξεκίνησε τα δρομολόγια του σε μια νέα γραμμή, όποτε θα περίμενες να άστραφτε εξωτερικά. Κάθε άλλο μπορώ να πω!! Όλη δεξιά του πλευρά είχε τρεξίματα, γδαρσίματα από την επαφή με το Ionian Spirit, είναι κάποια πράγματα που σίγουρα δε θα τα έβλεπες εάν ήταν ακόμα αφεντικό ο κ Παναγοπουλος.

Link to comment
Share on other sites

Αύριο Δευτέρα καθώς και το Σάββατο (Πρωτομαγιά) δεν θα γίνουν τα δρομολόγια του ΟΡΙΖΟΝΤΑ λόγω απεργιών ενώ θα είναι στη Σούδα από την Τρίτη το βράδυ και για ένα εικοσιτετράωρο για να το γνωρίσει από κοντά ο κόσμος και να γίνει και η επίσημη τελετή με το αφεντικό Βγενό (απόγευμα Τετάρτης). Άρα ούτε το δρομολόγιο της Τετάρτης από Πειραιά θα εκτελεστεί.

Link to comment
Share on other sites

Στις 10.30 το πρωί η συνέντευξη τύπου Βγενόπουλου στο HORIZON στο λιμάνι της Σούδας. Θα ακολουθήσει δεξίωση και το βαπόρι μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι στη διάθεση του Κρητικού κοινού για περιήγηση στους χώρους του. Μετά θα ξεκινήσει να φορτώνει για τον βραδυνό απόπλου ώρα 23.00 προς Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Στο πλοιο γινονται καποιες επεμβασεις στις καμπινες πληρωματος και αξιωματικων. Δε ξερω αν εχει να κανει με τιποτα ακαυστα που ειχαν μεινει απο την Ιαπωνια μια και οι χωροι εκει δεν εχουν αλλαξει πολυ αλλα σιγουρα δε μου δειχνει κινηση για πλοιο που ειναι προς πωληση ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Μηχανική βλάβη στη αριστερή μηχανή υπέστη στη 00:30 τα ξημερώματα το Blue Horizon, ενώ έπλεε 27 ν.μ., βόρεια του λιμένα της Σούδας, με 489 επιβάτες και 99 άτομα πλήρωμα. Ο καπετάνιος του πλοίου, κ Σώκος διαβεβαίωσε πως μπορεί να ταξιδέψει χωρίς κανένα κίνδυνο με τη δεξιά μηχανή, όπως και έγινε. Το πλοίο κατέπλευσε στις 11:45 στον Πειραιά με την μία μόνο μηχανή σε λειτουργία. Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν σήμερα από Πειραιά για Χανιά και αντίστροφα θα προωθηθούν στους προορισμούς τους είτε με το SUPERFAST XII και με λεωφορεία από και προς Ηράκλειο, είτε θα τους επιστραφεί ο ναύλος.

Λιμένας Σούδας

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Οι σημερινοί επιβάτες θα βολευτούν με το κόκκινο, το θέμα είναι να μην είναι σοβαρή η βλάβη και αύριο να επανέλθει. Αλήθεια, η εταιρία στα πλαίσια των περικοπών μήπως σκέφτεται να σταματήσει τα δρομολόγια του Σαββάτου όπως έκανε την άνοιξη?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι ως αδαής;

Από τι εξαρτάται αν ένα πλοίο θα πάρει ρυμουλκό ή όχι, με ΔΕΔΟΜΕΝΟ καιρο;

Μήπως ένα πιο σύγχρονο πλοίο με καλύτερες ελικτικές δυνατότητες (π.χ Palace, SF XII, κλπ) μπορεί να ξεκολλήσει σωστότερα από το ντόκο με τα ισχυρότερα thrusters αλλά και να κρατηθεί σωστά με τις χαμηλές ταχύτητες εντός λιμανιού;

Link to comment
Share on other sites

τα παντα ειναι στην επιλογη κ ευθυνη του πλοιαρχου!εκεινος γνωριζοντας τα μειονεκτηματα του πλοιου του αποφασιζει...παντως τα πιο καινουργια πλοια με πλωρια κ πρυμνια thruster στεκοντε καλυτερα στην μανουβρα επανω..στο σημειο ομως οπου ειναι δεμενα στο ντοκ 3 τα πλοια με καιρο νοτια που εχει τωρα 2μερες ολος ο αερας κ κυματισμος πανε πανε σε αυτα γιατι ειναι πιο κοντα στην εισοδο του λιμανιου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οι τελευταιες ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες μιλανε για 20 μυρια περιπου...

Παντως αν ηθελαν τοσα χρονια να το ξεφορτωθουν θα μας ειχε φυγει... Μηπως φταιει οτι ειναι το μοναδικο βαπορι που φερνει λεφτα στην εταιρια μαζι με το αλλο που καθε χρονο φευγει το Σουπερφερρυ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Οπως φαινεται απο το προγραμμα στην σελιδα της Blue star απο αρχες φλεβαρη το πλοιο θα σταματησει τα χανια περιπου μεχρι τον Απριλιο.Το αν θα ξαναγυρισει ειναι αγνωστο..Θα κανει την δικια του ετησια ακηνισια καθως μαλλον και των superfast I,II.

Η αληθεια ειναι οτι απο μια τοσο αξιολογη και μεγαλη εταιρεια οπως την Blue star δεν περιμενα τετοια κινηση.Δλδ να αφησει μια γραμμη για την οποια παλευει να κερδισει μεριδιο αγορας ετσι απλα χωρις πλοιο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...