Jump to content
Shipfriends

Superexpress (IMO 9176046)

(1998, ex- Express, Catalonia L, Portsmouth Express, Catalonia, Express, Golden Express)

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 659
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Θα δεξαμενιστει πριν αρχίσει τα δρομολόγια του τα οποία ξεκινάνε στις 14/4  ή θα παει για δεξαμενισμο μετα το Πάσχα ; 

Edited by cyclades_shipping
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Το πλοίο έφυγε από τη Ραφήνα γύρω στις 11 παρά με προορισμό το Λαύριο. Προφανώς για πιο ασφαλές λιμάνι. 

Posted

Το πάτησαν λίγο παραπάνω από τοι φαίνεται.Φετος μέχρι στιγμής πολλές φορές το έχουμε δει έτσι,μακάρι να συνεχίσει όλη την σεζόν με αυτές τις ταχύτητες.

IMG_20250430_142152_279.thumb.jpg.fc05c92fb88d20b8e4896a19eee52114.jpg

Posted (edited)

Είναι άδειο κι έχει τον καιρό πρύμα.

Φυσιολογικό.

Γενικώς τα τελευταία χρόνια από ταχύτητα είναι αρκετά δυνατό.

Edited by polmyt
Posted

Στο συγκεκριμένο σημείο στη στροφή στη Θηρασιά σχεδόν κάθε φορά το AIS δείχνει όλα τα ταχύπλοα με περίπου 1-3 μίλια παραπάνω για μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Αν δείχνει σωστά δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά μάλλον κάποιο κόλλημα παθαίνει εκεί.

Posted

Σωστά δείχνει όντως όλα τα ταχύπλοα τσιμπάνε λίγο δρόμο παραπάνω σε εκείνο το σημείο . 

Posted (edited)

Τώρα σε εκείνο το σημείο έδειξε το Superexpress με 39 κόμβους

IMG_20250502_132412.thumb.jpg.e283b82d1595b989d58704202f2d52df.jpg

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λένε,ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα,ακόμα και το Champion Jet 1 που πέρασε από εκεί  πήγαινε με 35 κόμβους και σε εκείνο το σημείο έχει 5 μποφόρ αέρα αυτήν την ώρα.Πάντως αν όντως αυτές οι ταχύτητες ισχύουν και δεν είναι κάποιο θέμα τότε το καλοκαίρι και γεμάτο να είναι μαξ μέχρι 35 καλά θα πηγαίνει θέλω να πιστεύω 

Edited by polmyt
  • 2 weeks later...
Posted

Ταξίδευα από Μύκονο πρός Ραφήνα επάνω στο Fast Ferries Andros, με το σπάσιμο του απαγορευτικού την Τετάρτη 30 Απριλίου και με πολλή θάλασσα. Το Superexpress ψήλωσε μέχρι το ύψος του Γαυρίου όπως και εμείς και στη συνέχεια μας πέρασε στο μπουγάζι. Περίμενα κι εγώ να δώ κουπασταρίσματα ή τέλος πάντων μια δύσκολη πλεύση για το ταχύπλοο. Κι όμως, όπως είχα παρατηρήσει και στο παρελθόν στον Τσικνιά, το πλοίο επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, χωρίς βίαιες κινήσεις. Επάνω δεν ήμουν προφανώς αλλά έχω την αίσθηση πως πρόκειται για ταχύπλοο με αξιοσημείωτα καλή διαγωγή στη θάλασσα.

Posted (edited)

Έτσι ακριβώς @Nick the Greek Όπως τα λες είναι και προηγούμενες χρονιές και φέτος με ένα οχτάρι που κατέβηκα στην Πάρο το παπόρο έχει απίστευτη διαγωγή στη θάλασσα και γενικώς όλα τα INCAT σε σχέση με τα. AUSTAL Και μάλιστα έχει πλέον και ένα αναβατόριο για ΑμεΑ στην δεξιά σκάλα επιβατών κατά τ’άλλα έφαγε καθυστέρηση αλλά όχι κάτι το τρομερό λέμε τώρα για οκτώ μποφόρ καλή δύναμη σε όλους

Edited by Nick the Greek
Posted

και γω εκείνη την μέρα ταξίδευα με το κουίν και είχα στηθεί δεξιά για το σουπερ και αριστερα για το ανδρος 

όντως και μένα μου έκανε εντύπωση το ταξίδεμά του βλέποντας το 

• 2 weeks later...
Posted

Το ταχύπλοο παραμένει στη Πάρο απ' το πρωί και σε ένα κυκλαδίτικο σάιτ γράφει για σοβαρή ζημιά και απαγόρευση απόπλου μέχρι αποκατάστασης της βλαβης...πολύ κρίμα να ξεκινάει έτσι η σεζόν