Jump to content
Shipfriends

Δελτίο απαγορευτικού απόπλου


Recommended Posts

Δεν ξέρω τι λές εσύ Nick...εγώ πάντως (όσον αφορά τον Πειραιά) κοιμάμαι ήσυχος :D

Αυτο να λεγεται Νηρεα, μονο ας σβησουν προσωρινα τις μηχανες των jeep, δε χρειαζεται να καιμε βενζινη. Τις ξαναναβουν με την πρωτη νιφαδα. Μου θυμησες ομως μια αλλη ιστοριουλα την οποια και πιστευω οτι αν και εκτος θεματος αξιζει να την διηγηθω, ειναι πολυ σχετικη με τα παραπανω.

Οταν λοιπον -οχι πολυ καιρο πισω- εκληθην σαν ολα τα παιδια του κοσμου(το επιθετο μου δεν ειναι Τριανταφυλλοπουλος, Παπακαλιατης, κλπ) να ξεπληρωσω τα γνωστα κερατιατικα προς την πατριδα, και επειδη βυσμα δεν υπηρχε(υπηρχε ομως αυτοσεβασμος ωστε να μην γλυφω και να ξεφτιλιζομαι δεξια κι αριστερα ψαχνοντας για ενα), βρεθηκα απο τη Βορεια Ευρωπη συστημενος στον βορειο Εβρο:confused: σε μια μοναδα-πινεζα στην κυριολεξια, κανενα χιλιομετρο απο τον ποταμο.

Εδω και πολλα χρονια σε οποιαδηποτε εκτακτη κατασταση, θυμομουν τηλεορασεις, ραδιοφωνα κλπ να αναφερουμ με στομφο οτι "ο κυριος Υπουργος διεταξε την εφαρμογη του σχεδιου Ξενοκρατης απο τον κρατικο μηχανισμο" και με τη σχετικη πλυση εγκεφαλου ολα αυτα τα χρονια, μου ειχει καρφωθει στο μυαλο σαν κατι μεγαλο και σημαντικο. Εκεινο το καλοκαιρι λοιπον παλι ειχαμε τις γνωστες φωτιες να κανουν την Ελλαδα καρβουνο, ενα βραδυ λοιπον φτανει στο Διοικητηριο ενα σημα για "Εφαρμογη Σχεδιου Ξενοκρατης". Οταν ελαβα το σημα με εκοψε κρυος ιδρωτας, γυρναω στο λόχο και ενημερωνω τους συναδελφους και ολοι μαζι αναρωτιομασταν τι πακετο μας επιφυλασσεται.

Την αλλη μερα λοιπον κι ενω περιμενω να δω στο στρατοπεδο να γινεται χαμος απο προετοιμασιες, να βγαλουμε εξω τα κρειντερ, μπουλντοζες, υδροφορες, φορτηγα κλπ. ηταν μια μερα σαν ολες τις αλλες. Και πως να μην ειναι βεβαια, αφου το περιφημο Σχεδιο Ξενοκρατης προεβλεπε -τουλαχιστον οσον αφορα τη μοναδα μας- να συγκροτηθει μια ομαδα απο 20 φανταρους σε καθενα εκ των οποιων εκδοθηκε ειτε μια τσαπα, ειτε μια αξινα, ειτε ενα φτυαρι, οι οποιοι αν και εφ' οσον χρειαζοταν θα πηγαιναν στα μετωπα της πυρκαιας.

Θελω να πω δηλαδη πως ειτε φωτιες ειχαμε, ειτε πλημμυρες, ειτε τη συντελεια του κοσμου, αυτα τα παιδια θα εβγαιναν ειτε στο βουνο, ειτε στο ποταμι, ειτε σε φραγμα, ειτε δεν ξερω κι εγω που αλλου, ο καθενας με ενα σκαπανικο εργαλειο και χωρις να εχουν την παραμικρη εκπαιδευση σχετικα με τετοιες καταστασεις και το τι υποτιθεται οτι πρεπει να κανουν. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι αυτο δε συνεβαινε μονο στη μοναδα μου αλλα κι αλλου? Μην ανησυχεις για τιποτα λοιπον Νηρεα, ο κρατικος μηχανισμος ειναι εκει για σενα οταν πραγματικα τον χρειαζεσαι. Ελπιζω μονο να μη μενεις σε κανενα ισογειο:mad:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Γιατί το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ μεθόρμισε στην Παγόδα στις 1830? έχουμε πάλι απαγορευτικούλι?;) και εάν ναι για που το έβαλε το BS NAXOS? B)(μήπως RO-RO) .Εσείς που είστε στο μεγάλο λιμάνι παρακαλώ ενημερώστε μας

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχει δώσει μερικό απαγορευτικό.

Διότι το Νήσος Χίος πρέπει να έχει μείνει στη Μυτιλήνη(??). Το Νήσος Μύκονος ήρθε στο Πειραιά αλλά δε φόρτωσε όποτε δε προβλέπεται να φύγει. Το Ροδάνθη είχε φορτώσει αλλά δεν έφυγε.

Σε αντίθεση με αυτά το Olympic Champion έφυγε κανονικά. Το Blue Star Naxos που αναρωτιέσαι μάλλον έφυγε κανονικά και όχι ως Ro-Ro, γιατί όταν πέρασα απέξω από το πλοίο είδα να μπαίνουν κάποιοι επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

Και το ΧΙΟΣ ήρθε κατά τις 5 παρά και έδεσε με απαγορευτικό όπως και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Το τελευταίο ήρθε στις 16:45 έδεσε στα 200αρια ξεφόρτωσε και στις 18:30 μεθόρμισε στην παγόδα για πιο ασφαλή αγκυροβολία.

Η εταιρία πέρνοντας τα δελτία από χτες είδε ότι και να έφευγε το βαπόρι είτε θα το γύριζαν πίσω από κανα Σούνιο όπως τις προάλλες με το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ,είτε το βαπόρι θα έδενε στην Σύρο μένοντας ο κόσμος μεσα στο βαπόρι για 2-3 ημέρες , είτε δεν θα έφευγε καθόλου. Για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος η εταιρία δεν έκοψε εισιτηρια κι έτσι το βαπόρι έβγαλε ανεκτέλεστο το δρομολόγιο όπως και το ΧΙΟΣ διότι στο κεντρικό και στο Ικάριο ισχύει απαγορευτικό.

Το ΝΑΞΟΣ έφυγε γιατί η ζώνη που θα πλεύσει δεν υπάγεται ακόμα σε απαγορευτικό.

Και το ΡΟΔΑΝΘΗ όπως είπε ο Π100 δεν έφυγε.

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστο και το δρομολόγιο του ΣΑΟΣ ΙΙ από Βόλο μιας και είχε αναχώρηση στις 20:00 για Σκιάθο-Σκόποελο-Αλόννησο-Λήμνο.

EDIT

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΤ1 κλειστό και το Ρίο-Αντίρριο.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ...η ΡΟΜΙΛΝΤΑ ταξιδεύει με 10Β...

Μεγάλη ταλαιπωρία για το πλήρωμα και τους 5 επιβάτες του πλοίου Ρομίλντα. Εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων -που τοπικά φθάνουν και τα 10 μποφόρ - και των υψηλών κυματισμών, που ξεπερνούν τα 5 μέτρα, το πλοίο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τη Σίφνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ο πλοίαρχος κατευθύνεται προς τον Πειραιά όπου αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 3 το απόγευμα της Κυριακής.

Σε ισχύ παραμένει η γενική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της χώρας. Κλειστές και οι πορθμιακές γραμμές Ρίου- Αντιρρίου, Θάσου - Κεραμωτής, Πρίνου- Καβάλας, Ζακύνθου - Κυλλήνης, Ωρωπού - Ερέτριας, και Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης...από το ΑΠΕ...

  • "... κλειστό είναι το πορθμείο Γύθειο - Κύθηρα και Νεάπολη - Κύθηρα, ενώ έκλεισε και το αεροδρόμιο Κυθήρων"

  • "...στο λιμάνι της Σούδας παραμένει δεμένο το πλοίο «Πρέβελης» που για λόγους ασφαλείας κατέπλευσε από το Ρέθυμνο.
    Δεμένο λόγω της απαγόρευσης του απόπλου παραμένει και το πλοίο « Olympic Champion»..."

  • "Τα μόνα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα; Δωδεκάνησα είναι η ματαίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων λόγω κυρίως των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο κεντρικό Αιγαίο, αφού σε τοπικό επίπεδο η ένταση των βορειοδυτικών ανέμων δεν ξεπερνά τα 7 μποφόρ.
    Συγκεκριμένα από τα μεσάνυκτα βρίσκεται σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Λίνδου, το πλοίο «Μιλένα», ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων «Blue Star» και «Ροδάνθη» που παρέμειναν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά."

Link to comment
Share on other sites

...Συγκεκριμένα από τα μεσάνυκτα βρίσκεται σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Λίνδου, το πλοίο «Μιλένα»...

Γιατί στη Λίνδο? Από το λιμάνι της Ρόδου, είναι ασφαλέστερος ο κόλπος της Λίνδου (διότι δεν νομίζω ότι υπαρχει λιμάνι κατάλληλο για το Μιλένα στη Λίνδο) ή απο κεί ήταν η ρότα του (και να ναί, από πού ερχόταν και πού πήγαινε?)

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν έχει λιμάνι η Λίνδος για καράβι...ούτε και πουθενά αλλού στο νησί πλην της Ρόδου. Ακόμα και η Κάμειρος Σκάλα δεν έχει λιμάνι, ένας προβλήτας είναι πάνω στο Βοριά. Το δε λιμάνι της Ρόδου δεν είνια και τόσο ασφαλές και γι΄αυτό πολλά πλοία προτιμούν να μείνουν αγκυροβολημένα στον κόλπο της Ιξιάς...εάν έχει Νοτιά. Με Βοριά πηγαίνουν από κάτω. Τώρα για την Μιλένα μου κάνει εντύπωση που πήγε τόσο κάτω για να αγκυροβολήσει...γιατί δεν ήταν η Λίνδος στον δρόμο της...ερχόταν χθες από ...Κω, Σύμη. Αλλά για να πάει ο καπετάνιος το πλοίο εκεί κάτω, μάλλον κάτι περισσότερο από εμάς ξέρει αυτός.:(

Και σίγουρα δεν χρέωσε τόσα πετρέλαια τον Καπτά Μάκη για πλάκα.:D

Link to comment
Share on other sites

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ εφυγε 12.30 απο Πειραια για Χιο-Μυτιληνη κ την ιδια ωρα το ΜΥΤΙΛΗΝΗ απο Μυτιληνη. Η απορια μου ειναι γιατι δε φευγει κ το ΧΙΟΣ.Παντως μεχρι το απογευμα αναμενεται αρση τουλαχιστον για Κρητη κ Κυκλαδες.

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστο το πρωινό δρομολόγιο του δελφινιού από Βόλο. θα υπάρξουν κάποιες ανακατατάξεις στα δρομομλόγια της ΑΝΕΚ κυρίως στα πλοία, αφού το ΚΡΗΤΗ ΙΙ θα φύγει στις 21:00 για Χανιά και την ίδια ώρα ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ για Ηράκλειο. Αντίστοιχα από Χανιά και Ηράκλειο ΤΣΑΜΠΙΟΝ και ΛΑΤΩ.

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να μην ειμαι εντελως εκτος θέματος αλλα οι καιρικες συνθηκες ηταν πραγματικα απιστευτες και το απαγορευτικο εντελως δικαιολογημενο. Αν η χιονοπτωση στα Βορεια Προαστεια ειναι κατι σχετικα συνηθες και σε πολλες περιοχες της Ελλαδας ρουτινα, στον Πειραια ειναι κατι απιθανο. Απο τις 7 το βραδι χθες και μεσρι τα ξημερωματα ειχαμε εντονη χιονοθυελλα με πολυ αερα και κρυο. Τα αποτελεσματα φανηκαν το πρωι, οποτε και μονομελες παγοπορο και Αλπινιστικο κλιμακιο των Shipfriends(τοσα χρονια στους Λυκους της Τοσκανης τι καναμε?) επισκεφθηκε το λιμανι για να παρει μια γευση.

Εδω εχουμε τη Ρομιλντα αποκλεισμενη απο τα χιονια στον Αγιο Σπυριδωνα, παραδιπλα το Speedrunner 1 εφαγε το χιονι της χρονιας του, τα ιπταμενα δελφινια κι αυτα εγιναν ασπρα, ενω χιονι επιασε μεχρι και η λεντια του Blue Star Ithaki.

Link to comment
Share on other sites

...Απο τις 7 το βραδι χθες και μεσρι τα ξημερωματα ειχαμε εντονη χιονοθυελλα με πολυ αερα και κρυο...

Δεν άρχισε ακριβώς στις 19.00 η χιονοθύελλα Νικόλαε, είχε ήδη ξεκινήσει από τις 15.00. Μάχιμο μέλος του παρόντος forum που την τελευταία εβδομάδα απέδειξε ότι προς χάριν της ενημέρωσης δεν φοβάται τον (κακό) καιρό, ενώ συνάμα έχει και αυτό καλλιτεχνικές ανησυχίες βρέθηκε στον Άη-Διονύση και φωτογράφισε το "Ελ. Βενιζέλος", αλλά και τα παρεπιδημούντα γλαροπούλια που φαίνεται κάτι είχαν οσμισθεί για το τι θα επακολουθούσε, αφού είχαν βγεί σμηνηδόν στον ντόκο.

post-186-128326972579_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

[...]Εδω και πολλα χρονια σε οποιαδηποτε εκτακτη κατασταση, θυμομουν τηλεορασεις, ραδιοφωνα κλπ να αναφερουμ με στομφο οτι "ο κυριος Υπουργος διεταξε την εφαρμογη του σχεδιου Ξενοκρατης απο τον κρατικο μηχανισμο" και με τη σχετικη πλυση εγκεφαλου ολα αυτα τα χρονια, μου ειχει καρφωθει στο μυαλο σαν κατι μεγαλο και σημαντικο.
Nick, νομίζω ότι είσαι άδικος με τον κρατικό μηχανισμό και ιδιαίτερα με τον "Ξενοκράτη".

Διάβασε εδώ και θα αλλάξεις αμέσως γνώμη...και σίγουρα πλέον θα κοιμάσαι ήσυχος...σαν πουλάκι...:P

Link to comment
Share on other sites

Και όπως λέει και το ΑΠΕ...

"...λόγω των ανέμων κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Πάτρας - Κεφαλονιάς, Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κυλλήνης - Κεφαλονιάς".

αφου θυμισω οτι η γραμμη δεν ειναι πατρα κεφαλονια, αλλα πατρα - σαμη - ιθακη:P, να πω οτι δεν εγινε μονο το πρωινο δρομολογιο της κυριακης, λογω των ισχυροτατων ανεμων στον πατραικο το πρωι. το απαγορευτικο ισχυε μεχρι της 12 και το πρωινο δρομολογιο βγηκε ανεκτελεστο. το βαπορι εμεινε στο βαθυ, απο οπου απεπλευσε στις 15.00. στη σαμη λογω κυματος και λιμανιουχρειαστηκε πανω απο 15 λεπτα για να δεσει. εφυγε κανονικα στις 17.00 και το βραδυνο δρομολογιο εγινε κανονικα.

μεγαλυτερα ηταν τα προβληματα στην κυλληνη. παρολο που εγινε αρση του απαγορευτικου το μεσημερι, υπηρχε δυσκολια στο λιμανι της κυλληνης λογω τον ΒΑ ανεμων και καποια δρομολογια απο πορο δεν εκτελεστηκαν και οι επιβατες προοωθηθηκαν απο σαμη. με την αρση του απαγορευτικου εφυγε απο σαμη και το ιονιο πελαγος που εφαγε ολο το ζορικο σαββατοβραδο στη σαμη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο στις 13:15 από Βόλο και στις 14:15 από Άγιο Κωνσταντίνο λόγω του καιρού. Έφυγε από Σκιάθο για Άγιο κανονικά, αλλά στην μέση της διαδρομής γύρισε πίσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χθες δεν έφυγε το Λισσος, το Λατώ και το Μυρτιδιωτισα λόγω του απαγορευτικού

Ενώ σήμερα το Νήσος Μύκονος και τα Highspeed 1, 2, 3, 4 & 5 δεν εκτέλεσαν σήμερα τα δρομολόγια τους. Ενώ στο Σαρωνικό το μόνο ταχύπλοο που ταξίδεψε είναι το Flying Dolphin Hermes. Σε αντίθεση με το ταχύπλοα της HSW που ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία του λιμανιού.

Είχαμε αλλαγές στις ώρες αναχωρήσεων από το Πειραιά του Blue Star Paros από τις 17:30 στις 23:59 και του Ανθή Μαρίνα που έφυγε στις 18:00 αντί για τις 17:00 μαζί με το Διαγόρα, εκείνη την πρέπει να άρθηκε το απαγορευτικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

5 ημέρες παρέμεινε δεμένο το ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ στην Χίο λόγω του απαγορευτικού. Από το βράδυ της 29ης/07 μέχρι τα μεσάνυχτα 3-4/08.

Περιττό να αναφέρω ότι το μισό γκαράζ ήταν χύμα φορτίο - προμήθειες για το νησί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ποιός κύριος (ή και κυρία, δεν κάνω discrimination), μπορεί να μου πεί αν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου "Ολύμπιος Ζεύς" η "Ολύμπιος Απόλλων" έκαναν ή δεν έκαναν δρομολόγια Κάλυμνος-Μαστιχάρι λόγω καιρού?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον ρουφ, το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ βρίσκεται κάπου στο Πέραμα και το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ έκανε ένα κυκλικό δρομολόγιο στις 05/10 νωρίς το πρωί (07:00 από Κάλυμνο και 09:00 από Μαστιχάρι).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...