Nick the Greek Posted October 7, 2020 Author Posted October 7, 2020 Και αυτό από τις 19 Μαρτίου παροπλισμένο στο Αλγέρι.
Nick the Greek Posted December 10, 2020 Author Posted December 10, 2020 Σε κάποιο γαλλόφωνο site είχε πάρει πρό ημερών το μάτι μου ότι η Algerie Ferries ξεκίνησε μια γραμμή ro-ro ανάμεσα στη Μασσαλία και το Αλγέρι. Έψαχνα να βγάλω άκρη σχετικά με το ποιό πλοίο ήταν αλλά δεν μπορούσα γιατί η γραμμή ξεκίνησε μεν, αλλά όχι χρησιμοποιώντας αυθεντικό πλοίο roro. Αντίθετα, το βάρος πέφτει στο Tariq Ibn Ziyad που επανήλθε στην ενεργό δράση, έστω και σαν roro. Η συχνότητα είναι εβδομαδιαία.
Nick the Greek Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Είχε πάρει το μάτι μου πρίν καμιά 10αριά μέρες το πλοίο στο Alicante στα πλαίσια κανονικού δρομολογίου. Είναι όμως ακόμη εκεί, φαίνεται πως ανέβηκαν οι Ισπανικές αρχές και το έκαναν φύλλο και φτερό. Δεν έχω καταφέρει να βρώ τι αναφέρει η συγκεκριμένη επιθεώρηση, χαρακτηριστικό όμως είναι ότι τον Ιούλιο που μας πέρασε πάλι στο Alicante το πλοίο επιθεωρήθηκε και βρέθηκαν 18 παρατηρήσεις, δύο εβδομάδες μετά νέα επιθεώρηση στη Napoli, άλλες 15. Η φημολογία γενικά είναι πως η Algerie Ferries βρίσκεται σε χαώδη κατάσταση, οικονομικά και διοικητικά.
Nick the Greek Posted February 10, 2024 Author Posted February 10, 2024 Αν κρίνω από αυτά που ακούγονται για την εταιρεία, το καλό που τους θέλω να έχουν πάρει τίποτα λεφτά μπροστάντζα. Μου δίνεις ωραία πάσα όμως για να σας προτρέψω να ξαναρίξουμε ένα βλέφαρο στο πλοίο, αυτήν τη φορά το πετυχαίνουμε την Ιταλία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε λοιπόν, σε άφιξη από το Αλγέρι αν δεν με απατά η μνήμη μου. Σταθερή στα σινιάλα της η Algerie Ferries, από το 2012 που πρωτοείδαμε στο Shipfriends το πλοίο, δεν έχει αλλάξει κάτι στην εξωτερική του εμφάνιση. Εκτός από το ότι ο καταπέλτης εξωτερικά είναι πια βαμμένος bleu marin. Γενικά πολύ όμορφο σκαρί.
BS CHIOS Posted February 11, 2024 Posted February 11, 2024 Πέρασε το Ρέθυμνο και συνεχίζει. Τι έγινε, ξέχασε να στρίψει;
Strofalos Posted February 11, 2024 Posted February 11, 2024 (edited) Έχει φρεσκαδούρα..στην περιοχή έχει 8αρι. Μάλλον θέλει να φάει την Κρήτη για να απαγγιάσει το κύμα. Edited February 11, 2024 by Strofalos
Prevelakis Posted February 13, 2024 Posted February 13, 2024 αυτό που ήρθε από το Αλγέρι το πήρε κάποιος η απλά ήρθε;;
Shippihs Posted February 13, 2024 Posted February 13, 2024 On 2/9/2024 at 4:36 PM, Petros P said: Έρχεται Ελευσίνα για beaute το πλοιο ⬆️⬆️
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted February 13, 2024 Posted February 13, 2024 Ωραίο βαπόρι με τις περαντζάδες του Αν κ δεν έχω σε εκτίμηση τα σπανιόλικα...Σκεφθείτε κ τη συντήρηση που θα κάνουν τα χασανάκια!
Nick the Greek Posted February 13, 2024 Author Posted February 13, 2024 Εγώ αναρωτιέμαι πόσο κόσμο έχει για πλήρωμα να σου πω την αλήθεια, υποθέτω πάρα πολλούς. Έχοντας επισκεφθεί τη χώρα αυτή, είναι μνημείο ανεπάρκειας σε επιχειρησιακό επίπεδο. Το κράτος απασχολεί ένα τρομακτικό αριθμό ανθρώπων για να κάνουν ένα δυσανάλογα μικρό φόρτο εργασίας. Και με το πλοίο αυτό να είναι κρατικό, είμαι περίεργος. Πρίν καμιά 30αριά χρόνια στους Αγίους Θεοδώρους είχε τύχει να επισκεφθώ ένα μικρό LPG με σημαία Αλγερίας, κάτι σε 5 χιλιάδες τόνους. Άνηκε στην κρατική εταιρεία και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως είχε καμιά 30αριά άτομα πλήρωμα, όλοι Αλγερινοί εκτός από τον γραμματικό που ήταν Κροάτης.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 On 2/14/2024 at 11:21 AM, bluestar2000 said: Ξέρουμε μέχρι πότε θα κάτσει Το Tariq Ibn Ziyad μάλλον θα ξεκαλοκαιριασει στην Ελευσίνα. Από ότι μαθαίνω γίνεται μετασκευή στο ξενοδοχειακό του.
Panagia Ekatontapiliani Posted July 17, 2024 Posted July 17, 2024 Το Tariq Ibn Ziyad έχει ανεβεί δεύτερη φορά στη δεξαμενή του ναυπηγείου της Ελευσίνας και χθες είχαμε μικρής έκτασης πυρκαγιά στο πλοίο. Quote Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για περιστατικό εκδήλωσης καπνισμού και μικρής έκτασης πυρκαγιάς στο εσωτερικό επιβατηγού πλοίου (Ε/Γ) σημαίας Αλγερίας, το οποίο ελλιμενίζεται σε πλωτή δεξαμενή των ναυπηγείων της Ελευσίνας. Το άγημα πυρασφάλειας των ναυπηγείων προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ελευσίνας. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.
Diagoras Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 Κι ενώ στην Algerie Ferries γίνεται το σώσε, το Tariq Ibn Ziyad παραμένει στην Ελευσίνα. Δεν ξέρω αν το καθυστέρησε η μετασκευή, η πυρκαγιά, το ναυπηγείο ή ο κακός προγραμματισμός πάντως η καλοκαιρινή σεζόν έχει πάει περίπατο...
Nick the Greek Posted August 8, 2024 Author Posted August 8, 2024 On 2/10/2024 at 10:32 AM, Nick the Greek said: Αν κρίνω από αυτά που ακούγονται για την εταιρεία, το καλό που τους θέλω να έχουν πάρει τίποτα λεφτά μπροστάντζα. Μην το καθυστέρησε η έλλειψη κάποιου άλλου πράγματος ..
Diagoras Posted October 31, 2024 Posted October 31, 2024 Κοντεύει να κλείσει 9 μήνες στην Ελευσίνα...
Nick the Greek Posted October 31, 2024 Author Posted October 31, 2024 Υποπτεύομαι αυτό που φοβόμουν εξ΄ αρχής: Κάποιος δεν έχει πληρωθεί.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 10 Posted February 10 Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα το Tariq Ibn Ziyad αναμένεται να επιστρέψει στην Αλγερία στα τέλη του 2025!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted April 4 Posted April 4 Σύμφωνα με το shippax eίχε πάθει πολλά breakdowns Aυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να το επισκευάσει αφού το κόστος αντικάστασης με νεότευκτο είναι απαγορευτικό Στο βαπόρι τώρα στην Ελευσίνα γίνεται πλήρης επισκευή στο μηχανοστάσιο γιά να επεκταθεί η ζωή του βαποριού κ να συμμορφωθεί με τη SECA Επίσης αναβαθμίζεται το ξενοδοχειακό Αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου Επειδή τους έχω ζήσει ως ναυτικός,τα χασανάκια είναι εντελώς άχρηστοι Βαπόρι αστέρι να τους δώσεις θα το καταστρέψουν...
Recommended Posts