Jump to content
Shipfriends

Ταξιάρχης (IMO 7431090)


Recommended Posts

  • Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τελείως πληροφοριακά να πούμε, για τους φίλους που ίσως αναζητούν κάποια στιγμή το πλοίο στους "χάρτες" του AIS, ότι εδώ και τρεις ημέρες περίπου έχει αλλάξει ο προσδιορισμός του από Cargo σε Επιβατηγό, με συνέπεια να απεικονίζεται πλέον με μπλέ "στίγμα".

Το πλοίο επέστρεψε στο Λαύριο από το πρώτο του δρομολόγιο την Κυριακή το πρωί και από ότι βλέπω στο OPENSEAS αναχωρεί πάλι την Τρίτη (αύριο) το βράδυ. Τρεις ημέρες ανάπαυσης δεν είναι κάπως πολλές για πλοίο νεοεισελθέν σε δρομολόγιο, την στιγμή μάλιστα που -όπως σε άλλα threads έχουμε υποθέσει- θέλει να ανταγωνιστεί το (ακούραστο, χωρίς καμμία υπερβολή) Παναγία Σουμελά ???

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς το λόγο της σημερινής καθυστέρησης του Ταξιάρχη; Ξεκίνησε χθές λίγο πριν τις 20:30 (αντί 19:00) από Λήμνο για Αγ. Ευστράτιο - Σίγρι - Λαύριο όπου θα έφτανε το πρωί 08:10 σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ακόμα όμως αυτή τη στιγμή ταξιδεύει (περνάει το Μαντήλι της Εύβοιας).Μιλάμε για πάνω από 7 ώρες καθυστέρηση.:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ με τα παλια του χρωματα το 2006 στην Χιο.Εχω την εντυπωση πως το πλοιο βρηκε τον ρολο του πια στην ΝΕΛ=αγονες...Εσωτερικα για μενα,δεν ειναι οτι καλυτερο ειτε απο πλευρας ποιοτητας υλικων ειτε απο αποψη χωρων.Ειδικα οταν ταξιδευει με πρωτοκολο πεφτει πολυ στριμωγμα στο ενα και μοναδικο σαλονι του.Τα ωραια σημεια του βαποριου ειναι το μπαλκονακι που βλεπει στο ανω γκαραζ(και βλεπεις το ασανσερ να ανεβοκατεβαινει)και το εξωτερικο ντεκ με τα καθισματα,πισω απ την γεφυρα που μπορεις να απολαυσεις την θεα.Παντως δεν ειναι τυχαιο που ολα του τα αδερφακια ταξιδευουν σαν roro;)

Link to comment
Share on other sites

Παντως το 2007 που ειχα ταξιδεψει απο και προς Μυτιληνη, θυμαμαι πως οι καμπινες του ηταν σε πολυ καλη κατασταση, καλυτερες απο του ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Κάποια προβλήματα με τον Ταξιάρχη και συγκεκριμένα λόγω του μικρού πρωτόκολου σε επιβάτες υπάρχουν κατα την αναχώρησή του απο τη Καβάλα. Σε μερικές περιπτώσεις αναγκάζεται να αφήνει οχήματα απέξω αφού δεν υπάρχει χώρος για τους επιβάτες τους.

Πηγή: Πρωινή News

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ δουλεψε πολυ καλα αυτο το καλοκαιρι.Οσοι γνωστοι μου ταξιδεψαν ειπαν οτι ειχε αρκετο κοσμο και δυσκολευτικαν αρκετα να βρουν εισητηρια.Απο οτι βεβαια μου ειπαν γνωστοι μου σε συνθηκες πρωτοκολου δεν ειναι και οτι πιο ανετο μιας και υπαρχει μονο ενα σαλονι και λιγα αεροπορικα καθισματα με αποτελεσμα ο κοσμος να συνωτιζεται στο σαλονι και να μην βρισκει θεσεις να κατσει.

Και δυο φωτο απο το 2005 με την ελπιδα να ξαναγινει το βαπορι οπως τοτε

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Γενικά η ΝΕΛ δούλεψε πολύ καλά φέτος το καλοκαίρι με ΘΕΟΦΙΛΟ και ΤΑΞΙΑΡΧΗ ειδικά στη Λήμνο και στην Καβάλα. Τον Αύγουστο ένα εισιτήριο για αυτούς τους προορισμούς ήταν πολλές φορές ένα μαγικό χαρτάκι. :eek:

Δυστυχώς είναι γνωστό ότι το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ με θερινό πρωτόκολο 591 επιβάτες, λιγοστές καμπίνες και μόλις ένα σαλόνι που δεν χωράει περισσότερα από 150 άτομα δεν παρέχει το πιο ξεκούραστο ταξίδι από πλευράς άνεσης αλλά είναι αρκετά καλοτάξιδος. ;)

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Βασικά καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό,το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ αναμένει την νεα απευθείας ανάθεση του υπουργείου-ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ(ΑΙΓΑΙΟΥ??-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ??-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ??)!!!!Αναμένουμε με αγωνία,πάντως το ΜΥΤΙΛΗΝΗ δεν το αντικαθιστά ΣΙΓΟΥΡΑ;):mad:

Link to comment
Share on other sites

κρίμα...:mad: Ήλπιζα ότι θα ξαναέβλεπα το καράβι στα γνώριμα του δρομολόγια. Τελικά η θεωρία από την πράξη απέχει όντως πολύ...:P

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν μπορει να δεσει ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στη Μυρινα λογω των ανεμων.

Απο τη zougla

Περιπέτεια εν πλω για τους επιβάτες του «Ταξιάρχη». Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, το πλοίο που ξεκίνησε το πρωί από το Λαύριο δεν μπόρεσε να δέσει στον Άγιο Ευστράτιο ούτε στη Λήμνο, και παραμένει στο αγκυροβόλιο του Αγίου Ιωάννη, έξω από τη Μύρινα.

Ο «Ταξιάρχης» είχε προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λήμνο και την Καβάλα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στον Άγιο Ευστράτιο επρόκειτο να αποβιβαστούν τρία άτομα και στην πρωτεύουσα της Λήμνου θα αποβιβάζονταν 21 άτομα και θα επιβιβάζονταν 15.

Στο μεταξύ, λόγω των θυελλωδών ανέμων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Καβάλα - Θάσος και Βόλος - Σποράδες.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ήδη βρίσκεται κάτω από τη Θάσο και ταξιδεύει προς Καβάλα. Δεδομένου ότι δεν έπιασε σε κανένα λιμάνι του δρομολογίου του, τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις να λάβει από επιδότηση; Για την κίνηση του πλοίου σχόλιο ουδέν.:(

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν γίνει ο καταπλους δεν μπαίνει σφραγίδα στο ημερολόγιο οπότε δεν πέρνει και το ποσό που αντιστοιχεί στην επιδότηση για κάθε λιμάνι που αδυνατεί να πιάσει.

Η κίνιση όντως για κλάματα κι αν βάλεις ότι δεν θα πάρει λεφτά απο επιδότηση τότε το δρομολόγιο ΄βγήκε εντελώς κούφιο.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι δε θα πάρει την επιδότηση. Γιατί αυτό που αναφέρεις Earl Granville είναι όταν είναι μέρος του δρομολογίου επιδοτούμενο (πχ στη γραμμή Πάρο Νάξο Ιό Σίκινο Φολέγανδρο Θήρα, επιδοτούμενο είναι το μέρος από την Ιό μέχρι τη Σαντορίνη και τότε χρειάζεται σφραγίδα στο λιμάνι της Ίου και της Θήρας, και εάν υπάρχει λιμενικός σταθμός στο ενδιάμεσο λιμάνι). Ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι επιδοτούμενο από το ξεκίνημα του δρομολόγιο του στο Λαύριο, όποτε καλύπτετε με τη σφραγίδα από το Λαύριο και τη Καβάλα.

Link to comment
Share on other sites

Κάθε λιμάνι επιδοτούμενης γραμμής που προσεγγίζει το πλοίο βαζει σφραγιδα στο ημερολόγιο σαν βεβαίωση προσέγγισης απο το λιμεναρχείο.είτε είναι τμήμα είτε ολόκληρη γραμμή αν δεν βάλει σφραγίδα σε κάποιο λιμάνι δεν πέρνει το τμήμα της επιδότησης που αντιστοιχει στην προσεγγιση του λιμανιού στο οποίο δεν έπιασε.

Κι ο ΠΡΩΤΕΑΣ καλύπτεται απο την σφραγίδα της Κω αλλά σε κάθε λιμάνι βάζει σφραγίδα για τον κατάπλου.

Επειδή τα λεφτά είναι κρατικά έτσι κατά κάποιο τρόπο προστατεύονται από εικονικές προσεγγίσεις κι υπάρχει άμεση βεβαίωση προσεγγισης καταθέτοντας αντίγραφα του ημερολογιου γεφυρας.

Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτό και όταν ένα πλοίο φτάνει σε λιμάνι για το οποίο επιδοτείται, μαζί με την άφιξη που δίνουν στo vhf, τονίζουν ιδιαίτερα ο λιμενικός που θα κατέβει στην προβλήτα να μην ξεχάσει και τη σφραγίδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καιρικών προβλημάτων χθεσινών, συνέχεια σημερινή και για το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ το πρωί στο "λιμάνι" :rolleyes: του Αγίου Ευστρατίου.

(Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία πρόταση στο δελτίο τύπου του ΥΕΝ... :()

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Μ.36, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Λαυρίου προς λιμένα Αγίου Ευστρατίου, ότι η προσέγγιση στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνεχίζει το δρομολόγιό του για Λήμνο-Καβάλα.

Στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου δεν υπήρχαν επιβάτες προς αποβίβαση – επιβίβαση.

Πηγή : (τέως) ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

'Καροτσάκι' τον πάει τον ΤΑΞΙΑΡΧΟ τις τελευταιες μέρες η ΝΕΛ. Ταξιδεύει ανελλιπώς μέρα νύχτα και δεν κάθεται Λαύριο παρά για 1,5-2 ώρες. Κάτι τα απαγορευτικά , κάτι τα έκτακτα δρομολόγια στη θέση του ΘΕΟΦΙΛΟΥ, τον ξεπάτωσαν τον βάπορα. Πάντως Παρασκευη- Σάββατο αναμένονται εννιάρια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο οπότε θα ανατραπούν πάλι τα δρομολόγια. Ενδεικτικά να αναφέρω πως ο αποψινός απόπλους από Λαυριο στις 20.00 για Σίγρι, Αη Στράτη, Λήμνο, Καβάλα μετατέθηκε για αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί. Καθυστέρηση 14,5 ώρες!!!

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Μετά από πολύ καιρό φάνηκε ο Ταξιάρχης στο λιμάνι μας, μέρα και όχι νύχτα. Οποιος βρει τι έκαμε η άγκυρα και είναι σε αυτή τη θέση κερδίζει βόλτα, τώρα που έχει κρύο, με την Νο 1 λέμβο.;)

Αγαπάμε Ταξιάρχη!

post-24-128326987121_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...