Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

Δρομολόγια δεν θα γίνουν στις 28 και 29 Ιουνίου από Πειραιά, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.

Άρα την Τετάρτη θα έχει γεμίσει ο Πειραιάς και με αυτά που θα έρθουν το πρωί από τα νησιά...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προς το παρόν αναφέρουν πως θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγια τους. Η ΠΝΟ δεν συμμετέχει στην απεργία και τα πληρώματα τους δεν απεργούν, το θέμα είναι αν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στο λιμάνι ή θα ζήσουμε στιγμές όπως αυτές του περσινού καλοκαιριού.

Link to comment
Share on other sites

ΣΕΕΝ: Τα δρομολόγια πρέπει να γίνουν

Τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, έτσι ώστε να παραμείνει το λιμάνι ανοικτό και να πραγματοποιηθούν δρομολόγια από πλοία τα πληρώματα των οποίων δεν απεργούν, ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με αφορμή τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Το θέμα των κινητοποιήσεων από ορισμένες ενώσεις των ναυτεργατών και η λειτουργία του λιμανιού ήταν και το αντικείμενο μεγάλης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ακτή Βασιλειάδη.

Το αν θα παραμείνει σήμερα το Λιμάνι ανοικτό είναι το ζητούμενο από τον κλάδο της ακτοπλοΐας, οι εκπρόσωποι του οποίου θεωρούν ότι η πλειοψηφία των ναυτεργατών δεν απεργεί και τα δρομολόγια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

«Η απεργία είναι παράνομη»

Ειδικότερα ο ΣΕΕΝ με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για το Λιμενικό Σώμα και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, επισημαίνει ότι η απεργία είναι παράνομη, καθώς οι ναυτικοί είναι σε πολιτική επιστράτευση και τονίζει παράλληλα ότι η ακινητοποίηση των πλοίων στη διάρκεια της θερινής περίοδο είναι καταστροφική όχι μόνο για τον τουρισμό και τα νησιά αλλά και την ακτοπλοΐα.

Επισημαίνεται ότι 48ωρη απεργία έχουν αποφασίσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ-Στέφενσων) ενώ 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 29 Ιουνίου έχει αποφασίσει η συνδικαλιστική οργάνωση των ναυτών (ΠΕΝΕΝ). Αντιθέτως, η ΠΝΟ δεν έλαβε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ

Ο ΣΕΕΝ επικαλείται το γεγονός αυτό, σημειώνοντας στην επιστολή του ότι η απεργία που αποφάσισαν σωματεία που ανήκουν στην ΠΝΟ «είναι παράνομη διότι, αφ' ενός οι ναυτικοί είναι ήδη επιστρατευμένοι και αφ' ετέρου το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δεν έχει προκηρύξει καμία απεργία». Επίσης, προστίθεται στην επιστολή ότι η απεργία δεν δικαιολογείται σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των ναυτικών μας, αφού ήδη έχει συμφωνηθεί, υπογραφεί και εγκριθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μάλιστα με αυξήσεις που ισχύουν αναδρομικά από 1/1/2010. Στο σημείο αυτό, πρέπει να διευκρινισθεί ότι η σύμβαση αυτή έχει γίνει δεκτή μόνον από τα μέλη του ΣΕΕΝ.

Σε κάθε, πάντως, περίπτωση ο ΣΕΕΝ θεωρεί ότι «η ακινητοποίηση των πλοίων εν μέσω θερινής περιόδου μάς εκθέτει ανεπανόρθωτα στους ξένους τουρίστες, είναι καταστροφική για τα νησιά μας, αλλά και για τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες» και ζητεί να ληφθούν «τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του λιμανιού, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα από τους οικείους κανονισμούς -Διεθνή Κώδικα ISPS- ούτως ώστε να μην εμποδιστεί ο απόπλους των πλοίων, κατά τη συνήθη πρακτική, από άτομα άσχετα με τα πληρώματα των πλοίων αλλά και γενικότερα με το ναυτικό επάγγελμα».

Στην επιστολή του ο Σύνδεσμος προειδοποιεί και για τυχόν επεισόδια στο λιμάνι, καθώς, όπως σημειώνει, λόγω της θερινής περιόδου, οι περισσότεροι επιβάτες και ιδίως οι αλλοδαποί έχουν ήδη εκδώσει τα εισιτήρια τους χωρίς να είναι δυνατόν να ειδοποιηθούν.

Ναυτεμπορική

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

Το ΠΑΜΕ κάνει κουμάντο στο λιμάνι εδώ και χρόνια, είναι γνωστό αυτό. Οι εταιρίες δεν θα κινηθούν νομικά άραγε?

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

24ώρη απεργία της ΠΝΟ την Πέμπτη

Νέα 24ώρη απεργία για την Πέμπτη στην ακτοπλοία αποφάσισε πριν απο λίγο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητώντας την απόσυρση των ρυθμίσεων που προβλέπουν την μείωση των συντάξεων των ναυτικών κατά 6% και άνω.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Καλα κρασια δλδ..νομιζω ειναι καιρος η ανυπαρκτη πολιτεια να παρεμβει δραστικα και οχι με χαιδεματα και καλοπιασματα να μην σπασουμε το νυχακι μας.

Ειμαι υπερ της οποιας κινητοποιησης αλλα ποτε εις βαρος των αλλων πολιτων.Εκτος του οτι προκαλουν μεγαλη ζημια στα νησια μας και οχι μονο, οι κινησεις αυτες ειναι δυσφημιση για την χωρα μας.

ΥΓ.

Παντως του σουπερφερυ του βγηκαν σε καλο οι σημερινες απεργιες..απο τη Ναξο μαζεψε πολυ κοσμο για Ραφηνα.

Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλα αυτά η ΠΝΟ από την μια δεν ήθελε την απεργία Τρίτη και Τετάρτη και κάνει την Πέμπτη; :blink: Δεν πάμε καθόλου καλά εδώ στο Ελάντα...

Το Σάββατο έχω εισιτήρια για Πειραιά... Το καλό που τους θέλω να μην συνεχίσουν, γιατί ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε... :angry: :angry:

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που καταφερνουν ειναι να στρέφουν όλη την κοινωνία εναντίων τους. Με μια ολιγοωρη σταση εργασιας θα μπορούσαν να στείλουν τα μηνυματα τους. Τώρα με τον πολυήμερο αποκλεισμό των νησιών κατακαλόκαιρο χανουν και το όποιο δίκιο έχουν οι απεργοί. Νησιώτες, ταξιδιώτες, τουρίστες, μεταφορείς, επαγγελματίες του τουρισμού στα νησιά, ΟΛΟΙ θα στραφούν ενάντια στους απεργούς και θα πιέσουν για άμεση επιστράτευσή τους. Εντός της ημέρας αύριο πιστεύω πως θα έχουμε εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Ποια επιστράτευση? Βρίσκονται ήδη σε επιστράτευση από την προηγούμενη απεργία…

Αυτό που συμβαίνει στα νησιά είναι απίστευτο. 3 συνεχόμενες ημέρες στα τέλη Ιουνίου έχουν δημιουργήσει απίστευτο μπάχαλο, έχουν χαθεί πτήσεις, ξενοδοχεία, δουλειές κλπ. Για να μη μιλήσω για τους νευρικούς κλονισμούς των νυφών…

Link to comment
Share on other sites

Αφου δεν υπαρχει κρατος σε αυτη την χωρα ο καθενας κανει οτι θελει(δυστυχως).Μηπως οι εταιριες πρεπει να παρουν την κατασταση στα χερια τους και να κανονισουν για αυριο να φυγουν καποια πλοια τους απο Ραφηνα η Λαυριο? Ετσι κι αλλιως ολα τα λιμανια στην χωρα ειναι ανοιχτα,μονο ο Πειραιας ΠΑΜΕκρατειται :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Μηπως οι εταιριες πρεπει να παρουν την κατασταση στα χερια τους και να κανονισουν για αυριο να φυγουν καποια πλοια τους απο Ραφηνα η Λαυριο? Ετσι κι αλλιως ολα τα λιμανια στην χωρα ειναι ανοιχτα,μονο ο Πειραιας ΠΑΜΕκρατειται :rolleyes:

Αύριο λογικά δε θα γίνουν δρομολόγια ούτε από Ραφήνα, Λαύριο και Πάτρα!!

Link to comment
Share on other sites

Ποια επιστράτευση? Βρίσκονται ήδη σε επιστράτευση από την προηγούμενη απεργία…

Σε μια χώρα μπάχαλο που δεν εφαρμόζεται καν ο νόμος γιατί απορούμε για τα όσα συμβαίνουν? Ναυτιλία και τουρισμός είναι τα μόνα συγκριτικά μας όπλα και τα διαλύουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Καλό παράδεισο πατρίδα...

Link to comment
Share on other sites

Η ΠΝΟ μιλάει για Παναττική απεργία άρα Πειραιάς-Ραφήνα-Λαύριο.

Ο κόσμος έχει κλείσει εισιτήρια για διακοπές, οι οποίες είναι κουτσουρεμένες αρκετά λόγω κρίσης. Εμ ο άλλος πάει μόνο 5 μέρες διακοπές, εμ τις 4 τον κρατάς στο λιμάνι, τότε βράστα Χαράλαμπε... και πληρώνει ο άλλος και πάνε και στράφι. Οι εταιρείες λοιπόν εδώ έχουν κάνει ένα μεγάλο σφάλμα. Τα πλοία τους εχθές και σήμερα μπορούσαν να φύγουν εφόσον δεν απεργούσαν τα πληρώματα. Αντ' αυτού η ΠΑΜΕοκρατία που είπε και ο φιλος ΝΗΣΟΣ απο πάνω, κρατάει τα πλοία δεμένα. Φωνάξτε εισαγγελέα, τρεις διμοιρίες και το καράβι θα φύγει και τελειώνει εκεί η υπόθεση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, χωρίς να επιβαρύνει τον συνάνθρωπο. Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση την κίνηση αυτή των ναυτεργατικών σωματείων και σε περίπτωση που μέσα στο καλοκαίρι συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα βρεθούν όλοι οι "ΠΑΜΕ" απέναντι σε εμάς... Τον ελληνικό λαό που ταλαιπωρείται για 20 μαλ@@@@μένα (ζητω συγνωμη) που νομίζουν ότι έχουν ιδεολογία και δύναμη.

Ένας απηυδισμένος ταξιδιώτης...

Link to comment
Share on other sites

Απορώ πώς η ΑΤΤΙΚΑ δεν πήρε τα βαπόρια της από τη Δευτέρα το βράδυ από τον Πειραιά ώστε να είναι αποδεσμευμένα και να ταξιδεύουν από λαύριο και Ραφήνα. Πάντως πρέπει άμεσα να φύγουν τα βαπόρια θα γίνεται το σώσε στα νησιά από ακυρώσεις κρατήσεων, κλπ. Η κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας προ ημερών είναι το κερασάκι στην τούρτα του μπάχαλου.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Η κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική ακτοπλοΐα μετά και τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που συμβαίνει στα νησιά είναι απίστευτο.

Και θα συμπληρώσω orestis, ότι και αυτό που συμβαίνει σε όλη τη χώρα είναι εξ ίσου απίστευτο. Και δεν ξέρεις πλέον ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Όλοι έχουν δίκιο και όλοι έχουν άδικο. Δίκιο έχουν και οι επιβάτες που ταλαιπωρούνται, δίκιο έχουν και οι ναυτικοί που τους κόβουν τις συντάξεις, δίκιο έχουν και οι ακτοπλοϊκές που περιμένουν τη σαιζόν να καλύψουν τις ζημιές του χειμώνα, δίκιο έχουν και οι επιχειρηματίες του τουρισμού που βλέπουν να καταρρέουν οι προσδοκίες τους. Αλλά όταν για πολλούς έχει αρχίσει ο αγώνας επιβίωσης, τότε κανένας δεν νοιάζεται για την επιβίωση του διπλανού του. Δυστυχώς, η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά εξελίσσεται κυρίως σε κοινωνική.

Όσον αφορά τις συντάξεις του ΝΑΤ, κανένας δεν είχε προβλέψει ότι η κατάργηση του ΚΑΕΟ θα δημιουργούσε αυτά τα προβλήματα? Τα πράγματα ήταν φως φανάρι και μάλιστα σε αυτή την εποχή. Αλλά τότε ήταν όλοι χαρούμενοι που θα καταργηθούν οι επάρατες υπέρ τρίτων κρατήσεις…που θα φθηνύνει το εισιτήριο 5-6%...και ο κόσμος θα πλημμυρίζει όλο το χρόνο τα νησιά. Ο ΣΕΕΝ προσπάθησε μεν με την υπογραφή της ΣΣΕ, έστω και με αυξήσεις, να εξασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη. Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί στις εποχές που ζούμε. Όταν του άλλου του κόβεται ξαφνικά και αναδρομικά η σύνταξη, λίγο τον νοιάζει η ΣΣΕ. Και πράγματι το πλήγμα για τα νησιά είναι μεγάλο, κυρίως λόγω του αντίκτυπου στους ξένους τουρίστες. Όσον αφορά τις νύφες , orestis, μην ανησυχείς, η νευρική κρίση θα τους περάσει στον μήνα του μέλιτος. :rolleyes:

Πέρα από την γραφειοκρατία, νομίζω ότι υπάρχουν και αντικειμενικά προβλήματα για την κατάργηση/μείωση των άλλων κρατήσεων...εκτός των αχθοφορικών και λεμβουχικών.

Για τις υπέρ ΝΑΤ κρατήσεις, ναι μεν θα μπορούσαν να καταργηθούν ως μη ανταποδοτικές, έλα όμως που είναι περί τα 50 εκ ετησίως και με τα οποία μπαλώνει συνταξιοδοτικές τρύπες το ΝΑΤ...και δεν έχει περιθώρια να του λείψουν

Τα είπαμε και παραπάνω...δεν βλέπω κανένα ουσιαστικό κέρδος και κίνητρο για τον επιβάτη, αρκετό για να αυξήσει την ζήτηση.

Όσον αφορά τις κρατήσεις του ΚΑΕΟ, η ΠΝΟ θυμήθηκε μόλις λίγες μέρες πριν την ψήφιση της τροπολογίας ότι θα λείψουν τα λεφτά από το ΝΑΤ. Πάλι καλά που το θυμήθηκε κιόλας πριν την ψήφιση, γιατί για το ΠΔ με τις αλλαγές στην ενδιαίτηση θυμήθηκε να διαμαρτυρηθεί μετά την δημοσίευση του ΠΔ στο ΦΕΚ. Ίσως να μην το πήραν και χαμπάρι μιάς και ήταν στους καταπέλτες του Όλυμπος και μαλλιοτραβιόσανται με τη ΝΕΛ. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Τελικα δεν εφυγε κανενα απο τα λιμανια της Αττικης.Μονο το ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π γυρναει απο τα νησια προς τα πισω.

Φιλε olympia palace,αν δεν αποφασισουν ξανα απεργια για την Παρασκευη,τοτε θα τα πλοια θα φυγουν σημερα στις 12 το βραδυ οποτε τα πρωινα δρομολογια θα γινουν,αν ομως συνεχιστει η απεργια μαλλον θα πρεπει να βρεις αλλο τροπο να ερθεις

Το μεσημέρι της Πέμπτης η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα πρέπει όμως πρώτα να συνεννοηθούν με τους ταξιτζήδες για να μην υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων...κατά τους αποκλεισμούς των λιμανιών.

Με απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα και αποκλεισμό λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας απειλούν οι ιδιοκτήτες ταξί δίνοντας διορία μέχρι σήμερα το απόγευμα στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να ξεκινήσει διάλογο για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων της απελευθέρωσης της αγοράς των ταξί.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=111613276

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...