Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

Αν υπάρχει κυβέρνηση και κράτος, αύριο πρεπει να τηρηθει ο νόμος και να γίνουν κανονικά όλα τα δρομολόγια. Με παρουσία ΜΑΤ στο λιμάνι ή μη, δεν ξέρω, πάντως θα είναι καταστροφικό το να μένουν τα βαπόρια δεμένα 29 Ιουνίου επειδή το αποφάσισαν στον Περισσό:mad:. Αύριο να πέσουν κεφάλια αν παρεμποδιστεί η όμαλή διακίνηση επιβατών και προιόντων από το λιμάνι του πειραιά.

Είπαμε, να μην κάνουν κουμάντο οι μειοψηφίες...αλλά όχι και να κατέβουν τα τανκς και να στηθούν έκτακτα στρατοδικεία. Λίγο κράτει, αδελφέ. Εντάξει, μπορεί το ΠΑΜΕ να προκαλεί με την στάση του, μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στον τουρισμό, αλλά δεν ευθύνεται και για τα πάντα που οδήγησαν την χώρα εδώ που είναι σήμερα, ώστε να ζητάμε την κεφαλήν τους επί πίνακι.

Το ζήτημα δεν είναι να γίνει σύγκρουση και να μπουν τα ΜΑΤ να "καθαρίσουν", αλλά να εξασφαλισθεί έξυπνα και ήρεμα η λειτουργία του λιμανιού. Μια σύγκρουση με ξύλο και δακρυγόνα μπροστά στα μάτια των τουριστών, θα κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό στον τουρισμό απ' ό,τι μιας ημέρας απεργία.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

αλλά να εξασφαλισθεί έξυπνα και ήρεμα η λειτουργία του λιμανιού.

ΝΗΡΕΑ το εχω διαβασει αρκετη ωρα το μνμα σου και το πρωτο πραγμα που μου ηρθε ηταν,οτι τετοια ωρα ηδη το λιμανι επρεπε να ειναι οχυρωμενο απο αστυνομικους ωστε να ειναι προετοιμασμενοι για το μπουλουκι του πρωινου και να μην αφησουν ουτε μυγα να περασει στο εσωτερικο του.Ευτυχως μολις τωρα διαβασα πως οδευουμε προς αυτη την κατευθυνση.(αμην)

Και φυσικα αυριο θα εχουμε λιποθυμιες μπροστα στα ΜΑΤ και θα γινεται λογος για καταχρηση εξουσιας και υπερβολικη βια(προς τα γνωστα αθωα:rolleyes:ατομα)B)

Link to comment
Share on other sites

Τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων από το Πειραιά για Κυκλάδες έγιναν κανονικά, αλλά όχι για το Σαρωνικό. Αφού είχαν κλείσει οι πύλες της εισόδου στο λιμάνι και επιτρεπόταν η είσοδος μόνο από συγκεκριμένες πύλες, όπου έμπαιναν μέσα μόνο όσοι είχαν εισιτήριο. Όπως και το πρωί έβλεπες επιβάτες στις πύλες Ε1 & Ε2 να σέρνουν τις βαλίτσες τους μέχρι εκεί για να βρουν ταξί.

Σε αρκετά πλοία είχαν κλείσει τους καταπέλτες τους πχ στο Αδαμάντιος Κοραής, Κρήτη ΙΙ, Superfast XII

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε "κανονικά" εννοούμε χωρίς επιβάτες και ελάχιστα λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα για να αποφευχθούν τα επεισόδια. Το λιμάνι είναι περικυκλωμένο από ΠΑΜΙΤΕΣ που δεν επιτρέπουν την είσοδο, συνεπώς μπορεί να αποκλειστήκαν οι διαδηλωτές από το λιμάνι, αλλά μαζί με αυτούς αποκλείστηκαν και οι επιβάτες. Ελάχιστοι μόνο που είχαν φτάσει πολύ νωρίς, πρόλαβαν και επιβιβάστηκαν στα πλοία για τις Κυκλάδες. Οι τουρίστες έχουν μείνει άναυδοι, αφού για να βγουν από το λιμάνι, περιμένουν να τους ξεκλειδώσουν τις πόρτες οι λιμενικοί….

Η μέρα θα είναι δύσκολη αφού υπάρχουν προγραμματισμένα πολλά ακόμα δρομολόγια και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Η αστυνομια δεν εκανε τιποτα απολυτως. Αυτη την ωρα ενα σκαφος του λιμενικου δενει στα λεμοναδικα αγνωστο βεβαια το γιατι. Για αλλη μια φορα το μεγαλυτερο λιμανι εγινε μπαχαλο με τους ΠΑΜιτες να κανουν ανεμποδιστοι οτι θελουν.

Edit Το φαιστος εχει κλεισει εντελως την μια πορτα και εχει σηκωσει την αλλη γιατι πρεπει να εγινε αποπειρα εισοδου.

Link to comment
Share on other sites

Παλι τα ιδια δηλαδη:mad: Τι πρεπει να γινει ωστε αυτο το λιμανι να λειτουργησει κανονικα,να κατεβασουν τον στρατο?Υπαρχει κυβερνηση σε αυτον τον τοπο η μονο το ΠΑΜΕB)

Link to comment
Share on other sites

Επειδη οι πληροφοριες που μετεφερα παραπανω (οχι οτι ειναι τιποτα το σπουδαιο) ηταν live μιας και ειχα δουλεια κοντα στο λιμανι και περασα 2-3 φορες μου εκανε εντυπωση αυτα που φωναζαν τα μελη του ΠΑΜΕ με τις ντουντουκες. Πραγματικα ασυναρτησιες (χωρις να θελω να θιξω κανεναν και σεβομενος τα πιστευω του καθενα) χωρις ουσια λογια τα ιδια επαναλαμβανομενα. Σημασια παντως εχει και το τονιζω οτι οσο εβλεπα η αστυνομια δεν εκανε τιποτα. Ακομα και νωρις το πρωι που υποτιθεται οτι περοφρουρουσαν ΜΑΤ το λιμανι. Τωρα πως καταφεραν 100 ατομα να μπουν μεσα στο λιμανι το οποιο υποτιθεται οτι ηταν κλειδωμενο κια φυλασσοταν απο λιμενικο και αστυνομια ειναι αποριας αξιο.

Link to comment
Share on other sites

η εικόνα αυτή θυμίζει το 'απλωθείτε μπας και φανούμε καμιά πενηνταριά' που έλεγε ο Χάρρυ Κλυν μιμούμενος τον Κύρκο. By the way, να πούμε οτι τα Norwegian Gem και Dawn Princess που είχαν προσέγγιση στον Πειραιά σήμερα πήγαν στην Σαντορινη προφανώς δια τον φόβον των Ιουδαίων αλλά και γιατι το κέντρο της Αθήνας θα ήταν αποκλεισμένο

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Στο Blue Horizon δεν υπαρχει ψυχη και παραμενει με κλειστο καταπελτη. Ενω κατω απο το Σουπερφαστ εχουν μαζευτει 15-20 ατομα (προφανως του ΠΑΜΕ) στο σημειο που πεφτουν οι καταπελτες ωστε να μη μπορει το πλοιο να τους ανοιξει

Link to comment
Share on other sites

Το σημερινό δρομολόγιο του HORIZON βγήκε ανεκτέλεστο όπως και του Ν.ΧΙΟΣ:mad:..Το SUPERFAST 12 θα φύγει τα μεσάνυχτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Τι πρεπει να γινει ωστε αυτο το λιμανι να λειτουργησει κανονικα,να κατεβασουν τον στρατο?
μην ανησυχεις, δε θα αργησει και αυτο;)

με την κατρακυλα που εχει παρει η ελλαδα και την αδυναμια των (καθε λογης) ηγεσιων, να διαχειριστουν την κριση (δε μιλω καν για αντιστροφη της καταστασης), δεν ειναι απιθανο σε μερικα χρονια να ξαναζησουμε μερες 10ετιας του 60.

Link to comment
Share on other sites

Ενω κατω απο το Σουπερφαστ εχουν μαζευτει 15-20 ατομα (προφανως του ΠΑΜΕ) στο σημειο που πεφτουν οι καταπελτες ωστε να μη μπορει το πλοιο να τους ανοιξει

Ε δεν τους κατεβάζει μία να τους ισοπεδώσει να τελειώνουμε; :mad:

Να δεις για πότε θα εξαφανιστούν και οι υπόλοιποι εξυπνάκιδες...

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειαζονται τετοια φαινομενα αυτοδικιας. αν οι πολιτικοι μας ειναι τοσο υπευθυνοι οσο λενε οτι ειναι (λεμε τωρα:rolleyes:), μπορουν να εφαρμοσουν το αρθρο 48 του συνταγματος. κακα τα ψεματα ομως, ιουλιο μηνα σε μια τουριστικη χωρα, οποιος και αν κανει το μεγαλυτερο λιμανι πεδιο μαχης, η ζημια ειναι η ιδια

Link to comment
Share on other sites

Εγω πλεον δεν εχω λογια(η μαλλον εχω αλλα δεν γραφονται)B) Για δευτερη συνεχομενη φορα τα πλοια εμειναν στο λιμανι και το ΠΑΜΕ με 100ατομα συνολικα καταφερε να ριξει στο καναβατσο ολοκληρο τον κρατικο μηχανισμο(που δεν υπαρχει).Ειμαστε σοβαρη χωρα? Αυτοι ολοι εκει που μας κυβερνανε τι κανουν,απλα βλεπουν:confused: Το ΧΑΟΣ πλησιαζει και δεν θα ειναι ευχαριστο για κανενα.

ΥΓ.Θα παραιτηθει κανενας για το θεατρακι που βλεπουμε ολο αυτο τον καιρο:mad:

Link to comment
Share on other sites

Μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τον τουρισμό, σήμερα χάθηκαν μερικά εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία των νησιών και σε δεύτερο βαθμό, για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Οι απώλειες αυτές όχι μόνο δεν αναπληρώνονται, αλλά θα έχουν και πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα, αφού η δυσφήμιση του ελληνικού τουρισμού, του σημαντικότερου “εξαγώγιμου” προϊόντος μας, είναι αναπόφευκτη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνοι Orestis αλλα για τις ακτοπλοικες εταιριες διαφωνω,εχουν βγαλει φραγκα και φραγκα τοσα χρονια,δεν θα χρεωκοπησουν με μια μερα ανεκτελεστων δρομολογιων:rolleyes: Φυσικα δεν τους καταλογιζω ευθυνες για τα σημερινα αφου μοναδικος υπευθυνος ειναι η απουσα κρατικη μηχανη αλλα και παλι οταν βλεπουν οτι το πλοιο δεν θα φυγει στην ωρα του,μπορουν να ενημερωνουν τον κοσμο καποιες ωρες πριν.(τεσπα η αληθεια ισως ειναι καπου στην μεση,επαναλαμβανω οτι το κρατος ειναι ΑΦΑΝΤΟ στα τελευταια γεγονοτα του λιμανιου)

@mavrios το οτι δεν παραιτειται κανεις μας εχει φαει τοσα χρονια...και συνεχιζουμε στα ιδιαB)

Link to comment
Share on other sites

Δειτε στο 10ο δευτερολεπτο,μελος του ΠΑΜΕ πως αρπαει ενα ανθρωπο που πηγε να λυσει τους καβους:eek::mad: Μα ποιοι νομιζουν οτι ειναι και γιατι η αστυνομια αφησε να γινουν τετοια σκηνικα:mad:

Link to comment
Share on other sites

Μηπως λεω μηπως οι εταιριες προκειμενου να διασφαλισουν τα δρομολογια να προσλαβουν τιποτα μπραβους και τιποτα πιτ μπουλ;:D Και αν μετα εχουν τα κοτσια να πανε να αρπαζουν ετσι τους ανθρωπους μαγκια τους. Το θεματακι αρχιζει και παιρνει μορφη αηδιας. Αυτο δεν ειναι διαδηλωση, τα βαπορια να φευγουν αδει και να σπανε τους καβους για να φυγουν. Μηπως τελικα οι ιδιοι οι υποτιθεμενοι "συνδικαλιστες" ειναι αυτοι που μας πανε 50 χρονια πισω;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...