Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

φανταστειτε ποση κινηση εχει σε σχεση με αλλες χρονιες, που ακομη δινει διαθεσιμοτητα σε ατομα και ΙΧ, (περιορισμενη μεν, αλλα δινει) για τις αναχωρησεις της δευτερας του αγιου πνευματος απο τα νησια.

και εδω τα ιδια. η strintzis δινει διαθεσιμοτητες για τις αναχωρησεις απο πορο στις 13/6

3 δρομολογια την ημερα η strintzis θα κανει απο 16/7 ως και 21/8 ενω η κοινοπραξια απο 22/7 εως και 28/8. με αλλα λογια ο πορος θα βγαλει το καλοκαιρι με 4 δρομολογια τη μερα εκτος απο το διαστημα 22/7-21/8 που θα εχει εξι και μια βδομαδα πριν και μια μετα που θα εχει 5. επισης αργοστολι/ληξουρι απο 16/7 ως και 28/8. απο τα 8 δρομολογια τη μερα για ολο τον ιουλιο και αυγουστο στον πορο πεσαμε στα 6 μονο για ενα μηνα. δε νομιζω οτι χρειαζεται εξηγηση;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

πραγματικα αναρωτιεμαι, αν ειναι απαραιτητα τα 6 δρομολογια τη μερα, ακομη και γι'αυτο το περιορισμενο διαστημα των 4+ εβδομαδων. με οσα εχω δει και ακουω, πιστευω οτι με εξαιρεση 5μερες πριν και μετα της παναγιας, τις καθημερινες τα 4 δρομολογια ειναι υπεραρκετα.

gallery_1817_36_350240.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Όπως κάθε χρόνο από τότε που άνοιξε το νέο λιμάνι, τις μέρες με κίνηση (κατά κανόνα Παρασκευές και Σάββατα) το δρομολόγιο των 10.45 από Κυλλήνη, το έκαναν το Ionian Star και ο Σολωμός αντί για τον Κάλβο.

Η κίνηση αισθητά πεσμένη με εξαίρεση το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

post-1820-0-93213400-1314904424_thumb.jp

gallery_1820_36_546758.jpg

Link to comment
Share on other sites

το δρομολογιο αργοστολιου ληξουριου φετος ειχε παρει παραταση. ενω ηταν να σταματησει στις 21/8 συνεχιστηκε μεχρι και σημερα, μονο που απο τις 22/8 ειχε πρωινη αναχωρηση απο κυλληνη (στις 11) και μεσημεριανη απο το αργοστολι (14.00). σημερα σταματαει

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

απο αυριο μενει μονο η κοινοπραξια στη γραμμη. το κεφαλονια θα παει το πρωι απο πορο πατρα για να σκαντζαρει το επτανησος. στον πορο μενει μονο η κοινοπραξια με τον καλβο και απο οτι λενε τα πρακτορεια θα εχει δυο δρομολογια τη μερα μονο 08.00 και 16.00 απο κυλληνη και 14.00 και 18.30 απο πορο. τις κυριακες πιθανον να φευγει αργοτερα απο κυλληνη οπως και τωρα (τις κυριακες φευγει 10.45).

δεν προβλεπεται τριτο δρομολογιο καποιες μερες (οπως γινοταν περσυ το χειμωνα).

απο εκει που πριν μερικα χρονια το χειμωνα ειχαμε τεσσερα δρομολογια (και ειτε η strintzis ναυλωνε πλοιο στις ακινησιες της, ειτε η κοινοπραξια αυξανε τα δικα της οταν ελλειπε η strintzis), τωρα γυρναμε σε χειμερινα δρομολογια που ισχυαν μεχρι τα μεσα των 90s. δικαιολογημενα και λογω της μειωσης της κινησης και λογω της αυξησης της τιμης του πετρελαιου.

ξεβολευονται οι κεφαλονιτες (και οι ζακυνθινοι) που εκει που ειχαν μαθει σε συχνοτητα πορθμειου, θα πρεπει να προσαρμοστουν σε αραιοτερη συνδεση (που ακομη και ετσι ειναι τακτικοτατη συγκρινομενη με αλλα νησια).

η απορια η δικη μου (και οχι μον δικη μου) ειναι για ποσο καιρο ακομη θα υπαρχουν δυο εταιρειες στη γραμμη του πορου. περσυ η strintzis ελλειπε 4 μηνες και φετος στην καλυτερη να επιστρεψει το πασχα, ενω η καλοκαιρινη κινηση εδειξε οτι και με ενα μονο πλοιο βγαινουν τα δρομολογια (με εξαιρεση τις 3 εβδομαδες του αυγουστου).

ΥΓ: καποια κεφαλονιτικα sites (porosnews) λενε οτι τα δρομολογια της κοινοπραξιας θα ειναι οπως περσυ το χειμωνα. θα εχει τριτο δρομολογιο δε-τε-πα απο κυλληνη και τρι-πε-σα απο πορο.

Edited by proud_ionian
ΥΓ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μειωμενα δρομολογια ανακοινωσε η ionian ferries στη γραμμη του πορου. απο τις 29/2 δυο δρομολογια ημερησιως μονο με εξαιρεση καποιες μερες. ακομη και το καλοκαιρι μονο δυο δρομολογια δινει, ενω δεν γινεται κουβεντα ακομη για τα δρομολογια του αργοστολιου.

στα κεφαλονιτικα sites ηδη συζητειται το θεμα.

η strintzis ακομη στο site της δεν εχει βγαλει δρομολογια για τον πορο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

για την πασχαλινη περιοδο τα μονα δρομολογια που ξερουμε ειναι αυτα που λεει το site της ionian ferries. δυο την ημερα. στο openseas δεν εχει περαστει τπτ και στο on line booking της strintzis επισης δεν εχει περασει τπτ.

με δεδομενες και τις συνεχεις αναβολες του δεξαμενισμου του κεφαλονια, πιο πιθανο ειναι να εχουμε δρομολογια μονο απο την κοινοπραξια (τρια, αντι για δυο που λεει το site τους)

Link to comment
Share on other sites

εβγαλε νεα δρομολογια για το πασχα η κοινοπραξια. 3-4 δρομολογια αναλογα τη μερα. τα ιδια δρομολογια (4 τη μερα) απο 21/7 ως 26/8. μεχρι 14/6 οπως ηταν το χειμωνα και 15/6-20/7 καθε μερα 3 δρομολογια.

απο οτι φαινεται πασχα και καλοκαιρι θα παιζει και δευτερο πλοιο (ιονις?).

αργοστολι δεν εχει

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ρίχνοντας μια ματιά στο openseas στα δρομολόγια της γραμμής βλέπουμε ότι υπάρχει ένα επιπλέον δρομολόγιο από Πόρο για Κυλλήνη στις 19:30 και από Κυλλήνη για Πόρο στις 21:30. Αυτό ισχύει για σήμερα, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Για μετά δεν έχουν περαστεί δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

ειχαν τροποποιηθει τα δρομολογια την εβδομαδα που περασε και υπηρχε καθε μερα πρωινη αναχωρηση απο πορο στις 06.45 (με τρια δρομολογια δευτερα τεταρτη παρασκευη δυο τις αλλες μερες και διανυκτερευση στον πορο). την κυριακη ειχε πρωτη αναχωρηση στις 10.45

απο 01.5 ως 21.06 στα ως τωρα γνωστα (δυο δρομολογια καθε μερα και δευτερα τεταρτη παρασκευη επιπλεον βραδυνο απο κυλληνη στις 20.30 με πρωινη αναχωρηση απο πορο στις 05.45). στις εκλογες και του αγιου πνευματος θα εχει επιπλεον δρομολογια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

απο το σαββατο ξεκινησαν τα... καλοκαιρινα δρομολογια. 4 ημερησιως πλεον αντι 3 (μεχρι 2/9). προστεθηκε μια αναχωρηση απο κυλληνη στις 14.00 και απο πορο στις 16.30.

παρασκευες και σαββατα (και οποτε υπαρχει πολλη κινηση) το δρομολογιο των 11.30 απο κυλληνη το κανει ενα απο τα δυο μεγαλα της κοινοπραξιας

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

λογω της αυξημενης κινησης της ημερας, εγινε σημερα απο κυλληνη για πορο εκτακτο πρωινο δρομολογιο απο το ιονις, μεταξυ των δυο προγραμματισμενων πρωινων (06.00 και 11.30) που εκανε το σταρ. το δρομολογιο των 11.30 ηταν γεματο ΙΧ και επιβατες, ενω των 06.00 ειχε παρα πολλα φορτηγα αρκετα ΙΧ, αλλα λιγους επιβατες.

στον πορο φετος δεν διανυκτερευει βαπορι. 20.30 η τελευταια αναχωρηση, το πλοιο σφυρα και φευγει.

επισης τους ψιλοκακοφαινεται που τελευταια αναχωρηση απο κυλληνη ειναι στις 18.30, ετσι οποιος θελει να παει πιο αργα στην κεφαλονια πρεπει να ερθει απο πατρα με το επτανησος

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

απο 01/10 μονο δυο δρομολογια τη μερα

06.45 και 15.30 απο πορο. 08.45 και 18.00 απο κυλληνη

τις κυριακες το πρωτο δρομολογιο 08.00 και 10.00 αντιστοιχα.

καταργηθηκε το τριτο δρομολογιο δευτερα τεταρτη παρασκευη και υπηρξαν και οι σχετικες γκρινιες

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

τις τελευταιες μερες στη γραμμη κυλληνη πορος εχει παει το ionis. για 5 εβδομαδες ηταν το ionian star. (αφ'οτου ηρθε ο καλβος πατρα)

αυτη τη στιγμη η κεφαλονια εξυπηρετειται απο τα δυο πιο μικρα πλοια της κοινοπραξιας

Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6/12ου το πρωί σκατζάρανε μεταξύ τους. Ίσως όμως να είναι προσωρινό, γιατί τις πέντε εβδομάδες (που λείπει το ΚΑΛΒΟΣ) νομίζω ότι το είχα "ξαναδεί" το ΙΟΝΙΣ στον Πόρο.

Link to comment
Share on other sites

Σκάντζα πλοίων και πάλι στη γραμμή. Από το πρωί σήμερα επανήλθε το ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ με αντίστοιχη επαναφορά του ΙΟΝΙΣ στη γραμμή Κυλλήνης - Ζακύνθου. Ίσως αυτή την σκάντζα βέβαια να την δούμε μελλοντικά και άλλες φορές.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Ίσως αυτή η ξαφνική αλλαγή μεσοβδόμαδα να σχετίζεται και με τη μη πραγματοποίηση του χτεσινού βραδυνού δρομολογίου από το Ιονίς, που άφησε πολύ κόσμο έντονα δυσαρεστημένο ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...