Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Τροποποίηση δρομολογίων του Dodekanisos Express από τις 08/02/18 έως 10/02/18 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 08/02/18 ισχύει απαγόρευση απόπλου του ταχύπλοου καταμαράν Dodekanisos Express, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και το δρομολόγιο των 08.30 από Ρόδο προς Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/02/18 με το καταμαράν Dodekanisos Express.

 

Link to comment
Share on other sites

 Το Σύμη θα κάνει δρομολόγια μέσα στο Φεβρουάριο και το Μάρτιο

Το Ε/Γ Ο/Γ«ΣΥΜΗ» θα αναχωρεί από το εμπορικό λιμάνι της Ρόδου για Σύμη 09:00, από Σύμη για Πανορμίτη 14:30 και από Πανορμίτη για Ρόδο 16:35, τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 

Κυριακή 4, 18, 25 Μαρτίου 2018,

Όλα τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ Σύμη είναι ακτοπλοϊκά και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει επιβάτες, αυτοκίνητα, μηχανάκια νταλίκες, μηχανές - δίκυκλα και φορτία – εμπορεύματα. 

Link to comment
Share on other sites

Τη διαμαρτυρία του προς τους αρμόδιους υπουργούς, για το συγκοινωνιακό πρόβλημα που υπάρχει στο νησί, εκφράζει ο δήμαρχος Λειψών, κ. Φώτης Μάγγος. Ειδικότερα αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

Quote

“Κύριε Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ, δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο βαρύ τίμημα πληρώνουν οι κάτοικοι των Λειψών λόγω του συγκοινωνιακού τους αποκλεισμού. Σε διάστημα 4 εβδομάδων, από τις 4 προγραμματισμένες προσεγγίσεις του πλοίου Blue Star Delos στο δρομολόγιο Ρόδος –Πειραιάς, πραγματοποιήθηκε μόνο η μία «λόγω καιρού».

Είναι εντελώς άδικο και άνισο να ταλαιπωρούνται 800 άνθρωποι απ’ την απόφαση ενός, και να υπομένουν στωικά τις γνωστές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή τους εξαιτίας της «ασυνέπειας» του πλοίου. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Δεν πάει άλλο . Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συνεχιστεί αυτή η απαξίωση χωρίς καμία πρόβλεψη για ανατροπή αυτής της εικόνας εγκατάλειψης την οποία βιώνουν οι κάτοικοι.

Η δημοτική αρχή σας έχει επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα για το οποίο από κοινού και με τη στήριξή σας προωθούμε τη λύση του νέου προβλήτα. Ξέρουμε όμως όλοι ότι ένα λιμενικό έργο χρειάζεται τουλάχιστον πέντε χρόνια για τη μελέτη, αδειοδότηση και την κατασκευή του. Χωρίς πολλά λόγια η λύση μέχρι τότε είναι μία και τη γνωρίζουμε όλοι: έγκριση δεύτερου δρομολογίου από Πειραιά το οποίο δεν είναι ανάγκη να μας συνδέει με Ρόδο και όταν δεν πραγματοποιείται η τακτική προσέγγιση του πλοίου στους Λειψούς τότε να γίνεται κάποια έκτακτη το συντομότερο δυνατό.

Σας έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα ότι ακόμη και την αγανάκτηση μας για τις όποιες στρεβλώσεις αντιμετωπίζουμε σας την εκφράζουμε με αξιοπρέπεια και ορθολογισμό και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον. Δείξτε μας τον ανάλογο σεβασμό στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, σεβασμό τον οποίο θεωρούμε ότι αξίζουν αυτοί οι 800 υπερήφανοι ακρίτες και προωθήστε άμεσα τη λύση του.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Λειψών
Φώτης Μάγγος”.

 

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίων του Dodekanisos Express για το διάστημα 15/02/18-17/02/18 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι χθες Πέμπτη 15/02/18 ισχύει απαγόρευση απόπλου του ταχύπλοου καταμαράν Dodekanisos Express, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και το δρομολόγιο των 08.30 από Ρόδο προς Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/02/18 με το καταμαράν Dodekanisos Express

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τροποποίηση δρομολογίων του Dodekanisos Pride στις 05/03/18-07/03/2018 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 05/03/18 ισχύει απαγόρευση απόπλου του ταχύπλοου καταμαράν Dodekanisos Pride, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και το δρομολόγιο των 08.30 από Ρόδο προς Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψοί, Αγαθονήσι και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί. Μεταφέρεται για την Τετάρτη 07/03/2018.

 

Link to comment
Share on other sites

Θα μπει ο Απρίλης και τα πλάνα κρατήσεων για έκδοση εισιτηρίων της Dodekanisos Seaways δεν θα έχουν ανοίξει ακόμη. Όπως επίσης και του Νήσσος Ρόδος... Αεροδρόμιο η Πάτμος δεν διαθέτει...Κάθε μέρα που περνά χάνονται εκατοντάδες δυνητικοί επισκέπτες διότι δεν βρίσκουν εναλλακτικό μέσο πέραν της Blue Star. Τι θα γίνει κύριοι? ΣΑΣ θα κάνετε? Ή να ανέβω στο Υπουργείο να κάνω κατάληψη και νηστεία μέχρι να τελειώσει το 40μερο?

Ι.Κ

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Patmios said:

Διαθέσιμα για έκδοση και της Dodekanisos Seaways πλέον. Απέμεινε η Hellenic blue...

Διόρθωση: Διαθέσιμα για έκδοση όσον αφορά τη γραμμή Ρόδος - Πάτμος. Η γραμμή Σάμος - Κως, ακόμη. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι είναι υπεβολική η αντίδραση σου patmios . Κάθε χρόνο μιλιούνια αποβιβαζει και επιβιβαζει το superfast xii ή το paros\patmos το (ιδιο φαντάζωμαι και το Νήσος Ρόδος) . Παράλληλα και εσείς εκεί έχετε τα κρουαζιερόπλοια που μέρα παρά μέρα αποβιβάζουν πολλούς επιβάτες ...Τι σε φοβίζει οτι δε θα έχετε επισκέπτες αν δε πέει το Νήσος Ρόδος ;;;;  Τι να πουν αλλα νησία που δεν έχουν παραπάνω από 2 φορές την εβδομάδα σύνδεση με το πειραια και τους συνδέει μία μόνο εταιρία , κατά την διάρκια της θερινής περιόδου .

 

Link to comment
Share on other sites

Έκτακτο δρομολόγιο του Παναγία Σκιαδενή για Σύμη-Πανομίτη 17/03/18 λόγω συγκοινωνιακών αναγκών 

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 17/03/18 ισχύει έκτακτη προσέγγιση του επιβατηγού- οχηματαγωγού Παναγία Σκιαδενή στον Πανορμίτη και στη Σύμη, λόγω της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκη και Καστελόριζου. Το δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί θα είναι το εξής:

ΡΟΔΟΣ (09:00), ΣΥΜΗ (10:30-13:30), ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ (14:20-16:30), ΡΟΔΟΣ (18:00)

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Σύμης για την επαύξηση των καθημερινών δρομολογίων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του νησιού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε σήμερα την προσθήκη δυο επιπλέον, καθημερινών, δρομολογίων, του πλοίου ΣΕΜΠΕΚΟ, στη γραμμή Σύμη- Ρόδος, κατόπιν ομόφωνης θετικής απόφασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Έτσι από την Κυριακή 8/7/2018 έως και τις 30/9/2018, θα προστεθούν, επιπλέον, και σε καθημερινή βάση, ένα πρωινό δρομολόγιο από Σύμη για Ρόδο, καθώς και ένα απογευματινό, από Ρόδο για Σύμη. Με αυτόν τον τρόπο, διευθετείται και μια επιπλέον ανάγκη του νησιού, αυτή για ελλιμενισμό του πλοίου στη Σύμη, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες να παραμένουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο νησί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα δρομολόγια του Σεμπεκο καθημερινά από τις 11/07/18 έως τις 09/09/18, είναι τα εξης:

Από Σύμη στις 8:00 για Ρόδο (9:00)

Από Ρόδο στις 10:00 για Σύμη (11:00-14:30) Πανορμιτη (15:00-16:00), Σύμη (16:00-16:45) και επιστροφή στη Ρόδο στις 17:45.

Αοο Ρόδο αναχώρηση στις 18:30 για Σύμη (19:30), που θα διανυκτέρευει. 

Μου φαίνεται λίγο περίεργη η απογευματινή επιστροφή στη Σύμη πριν τη Ρόδο, γιατί ουσιαστικά κάνει την ημερήσια εκδρομή της Σύμης και ουσιαστικά επιστρέφει στη Σύμη σαν δρομολόγιακο να πάρει επιβάτες για Ρόδο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τροποποίηση δρομολογίων του Παναγία Σκιαδενή και του Dod. Pride την Κυριακή 14/10/2018

Quote

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των ποδηλατικών αγώνων «4η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ 2018», τα δρομολόγια της Κυριακής 14/10/2018 προς Πανορμίτη – Σύμη θα διαμορφωθούν ως εξής:

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ

ΛΙΜΑΝΙ                     ΑΦΙΞΗ           ΑΝΑΧ/ΣΗ

ΡΟΔΟΣ                                               10:00

ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ         11:30               16:00

ΣΥΜΗ                         16:45               17:00

ΡΟΔΟΣ                       18:30

DODEKANISOS PRIDE

ΛΙΜΑΝΙ                     ΑΦΙΞΗ           ΑΝΑΧ/ΣΗ

ΡΟΔΟΣ                                               09:00

ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ         09:50               12:30

ΣΥΜΗ                         13:00               16:30

ΡΟΔΟΣ                       17:20

Εισιτήριο μετ’ επιστροφής από 19€ για περιορισμένο αριθμό θέσεων και προεκδόσεις εισιτηρίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 5 months later...

Ρε παιδιά, έχω μια απορία...
Αν η βάση του πλοίου Σταυρός είναι η Κως και το επιδοτούμενο δρομολόγιο είναι Κω-Νίσυρο-Τήλο-Χάλκη-Σύμη-Ρόδο 2 φορές την εβδομάδα και με την δυνατότητα προέκτασης και στα δύο για Καστελόριζο, πως θα μπορέσει να κολλήσει την μία έξτρα προέκταση από Ρόδο προς Καστελόριζο που περισσεύει από την προκήρυξη (3 δρομολόγια/εβδομάδα)??
Μήπως στο 3ο δρομολόγιο πηγαίνει ελεύθερο από Κω προς Ρόδο για να πιάσει μετά την επιδότηση της Ρόδου προς Καστελόριζο?

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Ίσως κάνει Κω - Νίσυρο - Τήλο - Χάλκη - Ρόδο - Καστελλόριζο μετά Καστελλόριζο - Ρόδο - Καστελλόριζο και μετά πάλι Καστελλόριζο - Ρόδο - Χάλκη - Τήλο - Νίσυρο - Κω. Άλλωστε, κάπως έτσι γίνεται και το δρομολόγιο του Νήσος Μύκονος στην άγονη του Β.Α. Αιγαίου, όπου αν και η σύμβαση λέει Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ - Καρλόβασι - Άγιος Κήρυκος και επιστροφή αυτό ωστόσο πηγαίνει μέχρι Πειραιά και μετά επιστρέφοντας προς Καβάλα ολοκληρώνει την υποχρέωσή του βάσει της σύμβασης. Καλά να είμαστε και θα δούμε πως θα τα βολέψει τα δρομολόγια στην πράξη ο μπαρμπα - Φώτης.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει λογικά μετά την επιστροφή από Καστελόριζο να ξεκινάει το επόμενο δρομολόγιο 

την επόμενη ημέρα για να υπάρχει η υποτιθέμενη καθημερινή σύνδεση Ρόδος - Καστελόριζο.

Εάν θα έχει άμεση αναχώρηση ξανά για Καστελόριζο τότε δεν εξυπηρετούνται ανάγκες των 

νησιών-κατοίκων  αλλά του μπάρμπα-Φώτη.

Η τελική έγκριση-διαμόρφωση των δρομολογίων για το τι πραγματικά εξυπηρετεί τα νησιά

είναι υποχρέωση του Υπουργείου, ο μπάρμπα -Φώτης θα φροντίσει τι τον βολεύει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φώτης Μανούσης: Για 4 χρόνια το ΖΈΦΥΡΟΣ σε νέους προορισμούς

Είναι επιδοτούμενες; Αν και πιθανολογώ την απάντηση...

Καλώς να το δεχτείτε... Καλοτάξιδο και υπομονή..... Ταχύπλοο λένε ότι είναι... Αλλά την ίδια απόσταση το ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΉΣ την κάνει μισή 20 λεπτά γρηγορότερα... Μακάρι τόσο καιρό κάτι να άλλαξε.....

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τα δρομολόγια του Σταυρός στα Δωδεκάνησα

Quote

Δευτέρα: Ρόδος (09:00) - Σύμη (10:30 - 10:45) - Χάλκη (12:45 - 13:00) - Τήλος (14:30 - 14:45) - Νίσυρος (16:00 - 16:15) - Κως (17:45)

Τρίτη: Κως (06:00) - Νίσυρος (07:30 - 07:45) - Τήλος (09:00 - 09:15) - Χάλκη (10:45 - 11:00) - Σύμη (13:00 - 13:15) - Ρόδος (14:45 - 15:15) - Καστελλόριζο (20:15)

Τετάρτη: Καστελλόριζο (06:00) - Ρόδος (11:00) και Ρόδος (14:00) - Καστελλόριζο (19:00) Πέμπτη: Καστελλόριζο (06:00) - Ρόδος (11:00 - 11:30) - Σύμη (13:00 - 13:15) - Χάλκη (15:15 - 15:30) - Τήλος (17:00 - 17:15) - Νίσυρος (18:30 - 18:45) - Κως (20:15)

Παρασκευή: Κως (08:00) - Νίσυρος (09:30 - 09:45) - Τήλος (11:00 - 11:15) - Χάλκη (12:45 - 13:00) - Σύμη (15:00 - 15:15) - Ρόδος (16:45)

Σάββατο: Ρεπό

Κυριακή: Ρόδος (08:00) - Καστελλόριζο (13:00) και Καστελλόριζο (13:30) - Ρόδος (18:30)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Από τις 14 Απριλίου τα δρομολόγια του Νήσος Κάλυμνος δεν πραγματοποιούνται λόγω κρουσμάτων Covid 19 στο πλήρωμα.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Quote

Η Περιφέρεια έδωσε λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων του “Νήσος Κάλυμνος“

Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ακύρωση των δρομολογίων του «Νήσος Κάλυμνος» λόγω του κορωνοϊού, πήρε αίσιο τέλος μετά τις γραπτές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις των αντιπεριφερειαρχών Φιλήμονα Ζαννετίδη και Γιάννη Θεμέλαρου καθώς και του επάρχου Καλύμνου Μανόλη Μουσελλή, με την δρομολόγηση του «Όλυμπος Ζευς».

Ως γνωστό η απαγόρευση εκτέλεσης δρομολογίων στο «Νήσος Κάλυμνος» δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις τόσο των νησιωτών, όσο και στα εμπορεύματα και τα ζώντα ζώα, που
ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες αναμένεται να μετακινηθούν κατά εκατοντάδες, αφού τα αμνοερίφια των Αρκιών, και των άλλων νησιών μεταφέρονται στο Σφαγείο της Λέρου. Άμεσα ενημερώθηκαν ο
έπαρχος Καλύμνου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα για να βρουν λύση. Σε διάστημα ολίγων ημερών η αρχική αλληλογραφία με το Υπουργείο Εμπορικής
Ναυτιλίας μετατράπηκε σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι κατέληξαν σε συμφωνία με το «Ολύμπιος Ζευς» που ανέλαβε να εκτελέσει όλα τα δρομολόγια του «Νήσος Κάλυμνος», λύνοντας έτσι το πρόβλημα. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Γιάννης Θεμέλαρος απόλυτα ικανοποιημένος από την τροπή του θέματος προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
«Με την άρση των δρομολογίων λόγω COVID-19 του Νήσος Καλυμνος τα μικρά νησιά μας έμειναν πάλι εκτεθειμένα. Οι κτηνοτρόφοι των Αρκιών και των μικρότερων νησιών σε απόγνωση καθώς δεν μπορούσαν να διακινήσουν τα αμνοερίφια στο σφαγείο της Λέρου. Μετά από συνεχή και γόνιμη συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ,την Κτηνιατρική Υπηρεσία , τον Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη και τους πάντα πρόθυμους να βοηθήσουν ΑΝΕΚ και ΑΝΕΜ δόθηκε άμεση λύση στο πρόβλημα και το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ κάνει έκτακτο δρομολόγιο για να μεταφέρει τα οχήματα με τα ζώα.
Είμαστε πάντα στο πλευρό του νησιώτη που φυλάει τις Θερμοπύλες στο Αιγαίο!»

Από ότι φαίνεται το Ολύμπιος Ζευς αναμένεται να πραγματοποιήσει κάποια δρομολόγια του με το κόστος των δρομολογίων να το αναλαμβάνει η ΑΝΕ Καλύμνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το Νήσος Χάλκη πραγματοποιεί ελεύθερα δρομολόγια στη γραμμή Χάλκη Κάμειρο και στην ίδια γραμμή υπάρχει επιδοτούμενο πλοίο (Σεμπεκο ΙΙ) για να πραγματοποιεί το ίδιο δρομολόγιο. Είναι λιγάκι οξύμωρο αυτό!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στα δρομολόγια του ΣΤΑΥΡΟΣ βλέπουμε ότι από αύριο προστίθεται ένα δρομολόγιο κάθε Δευτέρα από Ρόδο για Σύμη- Τήλο- Νίσυρο- Κω- Αστυπάλαια και την Τρίτη το αντίστροφο από Αστυπάλαια προς Ρόδο.

ΣΤΑΥΡΟΣ-01.03.22-31.3.22-18.pdf

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...