Jump to content
Shipfriends

Η εκκένωση της Λιβύης


polmyt

Recommended Posts

Ας δούμε και την άφιξη του Maria Dolores με τους αμερικανούς στη Μάλτα. Μαζί με αυτούς και οι τελευταίοι αμερικανοί διπλωμάτες στη Λιβύη. Και μόλις έφθασε το πλοίο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το κλείσμο της πρεσβείας στη Τρίπολη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εκείνο το έρμο το SAMSUN που ξεκίνησε για Λιβύη με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 12-13 κόμβων, κάποια στιγμή έβαλε ρότα για Κίσσαμο και μετά χάθηκε από το AIS. Έχει κανένα πρόβλημα ή δεν την παλεύει με τον καιρό?

Όπως λένε τα τούρκικα ΜΜΕ...λόγω καιρού απάγκιασε στη Κίσσαμο.

Και το ANKARA που ξεκινησε από την Κωνσταντινούπολη τα χαράματα της Πέμπτης με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, από χθες το πρωί φαίνεται στο AIS να έχει απαγκιάσει στην Ελαφόνησο της νότιας Πελοποννήσου.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με τον πρακτορα της ΑΝΕΚ στην πατρα (και προεδρο των εδω πρακτορων) Κωνσταντινο Βρη, Βεγγαζη Ηρακλειο ειναι 14 ωρες και χρειαζονται 4-5 ωρες για το embarkation στη Βεγγαζη. στο πρωτο ταξιδι το Spirit εφερε 1.973 κινεζους πολιτες, 46 ελληνες πολιτες, 7 πολιτες αλλων χωρων της ΕΕ και 9 πολιτες τριτων χωρων (συριους, αλβανους, νοτιοαφρικανους). Η Championαρα εφερε 2.398 κινεζους, 36 σιναλεζους (σριλανκα) και 29 ταϊλανδους. 4498 συνολο, αρα βρισκομαστε κοντα στο 4800 που λεγοταν προχτες.

μην αρχισουμε ερωτησεις γιατι το ενα περισσοτερους απο το αλλοB), μπορει στο champion να ηταν πιο φτενοι.

οι δηλωσεις του Κ.Βρη ειναι απο την πελοποννησο

Link to comment
Share on other sites

To ΡΟΔΟΣ θα ανεβει Πειραια

Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 31 στο αγκυροβόλιο Μιζουράτα Λιβύης, ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520,απέπλευσε επίσης πρωινές ώρες από το λιμάνι της Βεγγάζης με προορισμό το λιμάνι

του Πειραιά.

Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν. Χανίων 20

στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από το λιμάνι της Βεγγάζης Λιβύης,

μεταφέροντας περίπου 2900 αλλοδαπούς επιβάτες, που η πλειοψηφία είναι κινεζικής

υπηκοότητας. Ο διαβατηριακός έλεγχος των προαναφερθέντων αλλοδαπών υπηκόων

βρίσκεται σε εξέλιξη.

http://tidis.yen.gr

Απο το www.timesofmalta.com

A Grimaldi ferry chartered by the Chinese government this morning brought 2,216 Chinese workers to Malta from Libya.

The Roma also carried 9 Maltese, 20 Croatians, two Italians and four Vietnamese as well as two Bulgarians.

Another Chinese-chartered vessel with a capacity of 2,000 left for Libya on Thursday and two left yesterday. There were chartered from Italy and Malta.

The Chinese are expected to stay on their ships in harbour until they are flown out from Malta. Several aircraft chartered from China Eastern Airlines are due to arrive in Malta today to take some 500 passengers. More will arrive tomorrow.

Meanwhile a Virtu Ferries catamaran this morning returned to Tripoli to pick up more passengers. The catamaran Maria Dolores arrived in Malta on its first evacuation trip yesterday, bringing hundreds of Americans. The catamaran San Gwann is also due to return to Tripoli.

British frigate HMS Cumberland is also due to head back to Tripoli. It was loading supplies at Grand Harbour this morning after disembarking some 250 passengers.

post-2049-0-50160500-1298722818_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα με τους ναυλωτές? Πήρε κάτι το αυτί μου στη τηλεόραση στα πεταχτά, αλλά δεν πρόλαβα να ακούσω λεπτομέρειες, ούτε σε ποια εταιρεία ούτε σε ποιούς ναυλωτές αναφερόταν.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το ΥΕΝ τα CHAMPION/SPIRIT απεπλευσαν σημερα το μεσημερι απο την Βεγγαζη.Επισης το HMS CUMBERLAND εκανε

στην Κρητη και κατεβηκε στην
για να παρει Βρετανους(φαινονται τα ROMA και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ αλλα και η κακοκαιρια που επικρατει).Τελος καποιες φωτο με το CRUISE ROMA στην Μαλτα.
Link to comment
Share on other sites

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου για τις σημερινές αφίξεις σε Πειραιά και Ηράκλειο

Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «OLYMPIC CHAMPION» Ν. Χανίων 29 στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από το λιμάνι της Βεγγάζης Λιβύης, μεταφέροντας περίπου 2.120 αλλοδαπούς επιβάτες, που η πλειοψηφία είναι κινεζικής υπηκοότητας. Ο διαβατηριακός έλεγχος των προαναφερθέντων αλλοδαπών υπηκόων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσαν προερχόμενα από το λιμάνι της Βεγγάζης Λιβύης, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520 στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας περίπου 390 επιβάτες, εκ των οποίων έναν Έλληνα και το Ε/Γ-Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» N. Χανίων 30 στο λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας περίπου 2.120 αλλοδαπούς, που η πλειοψηφία τους είναι κινεζικής υπηκοότητας.

Ο διαβατηριακός έλεγχος των προαναφερθέντων αλλοδαπών υπηκόων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και για την αναχώρηση του ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ για Λιβύη.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, απέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 36 από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό το λιμάνι Βεγγάζη της Λιβύης.

Πηγή: tidys.yen

Link to comment
Share on other sites

ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, απέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 31 από το λιμάνι Μιζουράτα Λιβύης με προορισμό το λιμάνι της Μάλτας .

Πηγή: tidys.yen

Link to comment
Share on other sites

Τι έγινε τελικά με τα Λισσός, HS5 και SRII που αναφέρθηκαν, δεν θα πάνε?

που να πανε τα καημενα τα ταχυπλοα με τετοιο κυματισμο που ειχε...απορω με το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ πως την παλεψε..απ οτι εμαθα μικροπροβληματακια λογω καιρου αντιμετωπισε και το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Μα το Λισσός...δεν είναι ταχύπλοο. Να συμπληρώσω ότι και το SNAV TOSCANA έφθασε στη Μάλτα από τη Λιβύη με 1750 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων.

ΥΓ. Έχω την εντύπωση ότι οι Ιταλοί, μετά τον αρχικό ελληνικό αιφνιδιασμό, βγήκαν γερά στην αντεπίθεση.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από συνεννοήσεις του υπουργείου Εξωτερικών με τη ναυτιλιακή εταιρία «MINERVA», το εμπορικό πλοίο «MINERVA ANTONIA» έχει καταπλεύσει στο λιμένα RAS LANUF κοντά στη Σύρτη της Λιβύης και θα παραλάβει αύριο, Τετάρτη όσους Έλληνες επιθυμούν να επαναπατριστούν.
Το πλοίο είναι δεξαμενόπλοιο και υποθέτω ότι επιλέχθηκε γιατί είχε ήδη προορισμό τη Λιβύη και θα ήταν εκεί συντομότερα άλλων, το δε λιμάνι που αναφέρεται δεν είναι ακριβώς πόλη, αλλά είναι λιμάνι/διυλιστήριο/εγκαταστάσεις φόρτωσης πετρελαίου περίπου στο μέσο του κόλπου της Σύρτης, μακρυά από τις μεγάλες πόλεις. Και συνεπώς δεν είναι πεδίο μαχών όπως οι άλλες πόλεις.

Όσοι απορούσατε τόσες μέρες (μαζί με μένα) τι απέγινε το MINERVA ANTONIA και σε ποιο λιμάνι αποβίβασε τους Έλληνες…θα λύσετε τις απορίες σας εδώ

[…]Ομως, όπως αποκαλύπτει η «Κ.Ε.» το δεξαμενόπλοιο «Minerva Antonia» βρισκόταν ήδη στην περιοχή σε προγραμματισμένο δρομολόγιο. Οπως μας λέει ο Ν. Σταμούδης από τη ναυτιλιακή εταιρεία, «πήγαινε για να φορτώσει πετρέλαιο από το λιμάνι Ras Lanuf». Είναι ένα μικρό λιμάνι -terminal- στον κόλπο της Σύρτης όπου εργάζονται πολλοί Ελληνες.

Λίγο πριν φτάσει το πλοίο στο λιμάνι, όπως αναφέρει ο Ν. Σταμούδης, «μας πήραν τηλέφωνο και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και από το Εξωτερικών και μας ζήτησαν να συνδράμουμε. Φυσικά και είπαμε ναι». Ο στόχος ήταν να μεταφερθούν όσοι Ελληνες βρίσκονταν στη Σύρτη.

Ομως, φαίνεται πως και από τα δύο υπουργεία δεν είχαν υπολογίσει πως το συγκεκριμένο λιμάνι είναι χώρος τελωνείου και απαιτούνται ειδικές άδειες για να μπορέσουν να περάσουν οι Ελληνες. Οι άδειες δεν βγήκαν ποτέ και όσοι είχαν πάει στο Ras Lanuf έφυγαν απογοητευμένοι. Τελικά, το τάνκερ φόρτωσε και συνέχισε το ταξίδι του για χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Ωστόσο το ΥΠΕΞ δεν εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση για να ενημερώσει για την αποτυχία της επιχείρησης!

Link to comment
Share on other sites

τα υπολοιπα Σημερινά δελτία τύπου:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, απέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 31 από το λιμάνι Μιζουράτα Λιβύης με προορισμό το λιμάνι της Μάλτας .
Βραδινές ώρες σήμερα, απέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ «OLYMPIC CHAMPION» Ν. Χανιών 29 από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό το λιμάνι Τρίπολη Λιβύης.
Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

διαβαζοντας το αρθρο για τα κερδη που αποφερει η ναυλωση στην λιβυη εκανα ενα υπολογισμο με την ημερησια ναυλωση στις 250000ε κ με 2000επιβατες κ βγαινει λοιπον το αποτελεσμα 125ε το ατομο...καλα λεφτα :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...