Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στις ηλεκτρογεννήτριες του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» στη Ζάκυνθο

Πηγη: ΥΕΝ

Η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, ενημερώθηκε, χθες στις 14:50, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638, ότι ενώ το πλοίο ήταν έτοιμο να αποπλεύσει για να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο των 14:45 από Ζάκυνθο για Κυλλήνη, υπήρξε πρόβλημα πήξης του καυσίμου στο δίκτυο τροφοδοσίας των ηλεκτρογεννητριών.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά, ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, και αφού το πλοίο επιθεωρήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και διαπιστώθηκε μετά από σχετικές δοκιμές η ομαλή λειτουργία των ηλεκτρογεννητριών, επετράπη η συνέχισηπλόων του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».

Οι 171 επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΣ» Ν.Π. 8775 το οποίο απέπλευσε στις 16:05.
Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η επισημη ανακοινωση απο το ΥΕΝ για τη βλαβη στο Διονυσιος Σολωμος

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ –Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης των μηχανών για την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για Σάμη –Πάτρα με 84 επιβάτες και ώρα απόπλου 06:25, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος επετράπη μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

δεν πρεπει να ηταν κατι σοβαρο. κατα τις 13.30 πηγε σαμη απο θιακι και μετα στην ωρα του σαμη πισαετο και πισω κανονικα.

ΥΓ: παραμενει η απορια που βρηκε ο νηογνωμωνας surveyor στο θιακι ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν εγινε ετσι σ αυτη την περιπτωση αλλα μπορει ο Νηογνωμονας σε καποιες περιπτωσεις να προσλαβει καποιον με σχετικες γνωσεις για ενα μονο survey. Εχει γινει σε αρκετα Κυκλαδονησοα στο παρελθον με διαφορες ψιλες...

Link to comment
Share on other sites

Ναί,αλλά η πρόσληψη ενός surveyor δέν είναι σάν να παίρνης έναν κλαρινιτζή να παίξη στο τοπικό πανηγύρι,έχει κάποια διαδικασία-έτσι τουλάχιστον φαντάζομαι.Το να βρήκαν "κάποιον με σχετικές γνώσεις" στο Θιάκι δέν ξέρω πόσο εύκολο είναι,δέν βρωμάει δά και ο τόπος από τέτοιους.

 

Εν πάσει περιπτώσει,αφού η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίον επανήλθε στην δράση,ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει πλέον..

Link to comment
Share on other sites

Καλα μην το λες. Προσλαμβανεις ενα μηχανολογο-ναυπηγο κανει το survey υπογραφει κιολας οτι τα βρηκε ολα οκ και Αγιος ο Θεος.

Αν μιλαμε για μικροζημια ευκολα γινεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ–Ο/Γ Διονύσιος Σολωμός λόγω μηχανικής βλάβης στην Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Ζάκυνθο για Κυλλήνη με εξήντα επτά (67) επιβάτες, για αδυναμία εκκίνησης στην αριστερή κύρια μηχανή .

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απογορευση απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ Διονύσιος Σολωμός λόγω μηχανικής βλάβης στη Σίφνο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά ότι δεν δύναται να αποπλεύσει για Μήλο, λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα ψύξεως των ηλεκτροκινητήρων.

Άμεσα επιβιβάσθηκε επί του πλοίου επιθεωρητής του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Μήλου ο οποίος διαπίστωσε απώλεια ύδατος από τα καπάκια της ηλεκτρομηχανής καθώς και από το τούρμπο της ηλεκτρογεννήτριας. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” , μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι εκατόν είκοσι εννέα (129) επιβάτες του πλοίου πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Διονύσιος Σολωμός στην Κύθνο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' Ν.Π. 10638, ότι διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε έξω από το λιμένα ν. Κύθνου.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες ν. Κύθνου – ν. Σερίφου – ν. Σίφνου – ν. Μήλου – ν. Φολέγανδρου – ν. Σίκινου – ν. Ίου – ν. Θήρας, επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 250 επιβάτες, 26 οχήματα, 26 φορτηγά και 10 δίκυκλα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση του λιμενικου αναφερει πως αποβιβαστηκαν ολα τα οχηματα απο το πλοιο.Η αληθεια ομως ειναι οτι τα φορτηγα και οι καροτσες για Σαντορινη μεταφερθηκαν ενα γκαραζ πανω και πηγαν μια βολτα μεχρι τη Μηλο και επεστρεψαν Πειραια.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Διονύσιος Σολωμός στον Πειραιά 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π.10638, ότι το ως άνω πλοίο το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο για Κύθνο -Σέριφο -Σίφνο -Κίμωλο -Μήλο, με με 289 επιβάτες, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του  “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Διονύσιος Σολωμός στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένες Κύθνου - Σέριφου – Σίφνου – Μήλου – Κίμωλου – Φολέγανδρου – Σίκινου – Ίου – Θήρας, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στη αριστερή κύρια μηχανή.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά η συνέχιση των πλόων του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο απέπλευσε με 109 επιβάτες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 years later...
5 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Διονύσιος Σολωμός έφυγε σήμερα από το Πειραια στις 17:40 αντί για τις 15:00, δηλαδή με 2:40 καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το τεχνικό πρόβλημα οφείλεται σε απώλεια της αριστερής του άγκυρας κατά την αναχώρηση του σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΣ. 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...