Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

H βλάβη σύμφωνα με το υπουργείο ήταν ... στο bow thruster. :D

 

Βλάβη  του Ε/Γ – Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» στον Άγιο Κήρυκο. 

 

Eνημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, ότι αντιμετωπίζει βλάβη στο «BOW THRUSTER».

 
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από τον Πειραιά για Σύρο – Εύδηλο – Αγ. Κήρυκο – Φούρνους – Καρλόβασι – Βαθύ . 
Από η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «EUROPEAN EXPRESS», αλλά κατόπιν υπεύθυνων δηλώσεων του Πλοιάρχου και του Α΄ Μηχανικού περί αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης έγγραφης σύμφωνης γνώμης του Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του δρομολογίου έως το  Βαθύ όπου το πλοίο θα επιθεωρηθεί.
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τι έγινε με το παπορον για ποιο λόγο επέστρεψε στο Βαθυ και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ?γνωρίζει κάποιος κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες εδώ http://www.radiocafe.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/194-%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%C2%ABeuropean-express%C2%BB.html

 

Και από άλλη τοπικη ιστοσελίδα http://my-samos.blogspot.gr/2014/06/european-express.html

 

Το βάζω για να δούμε την κίνηση του Βαθιού. Υπόψιν οτι σήμερα υπήρχε και ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από Καρλόβασι την ίδια ώρα.

Edited by SAMAINA
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο ενδεχομένως να αντιμετωπίζει καποιο πρόβλημα. Χθες από Μυτιλήνη για Χίο είχε ένα κενό μιας ώρας όπου πήγαινε με ταχύτητα κοντά στα 10, και σήμερα βρίσκεται στο λιμάνι της Χίου από τις 02:40, με τα τελευταία στίγματα του ρουφ (πριν χαθεί το σήμα) πάλι στα 10, κοντά στο Πάσπαργο.

Link to comment
Share on other sites

Τα τοπικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο έχει βλάβη και περιμένει επιθεώρηση.

 

Βλάβη στις μηχανές του παρουσίασε σήμερα το European Express 10 ναυτικά μίλια πριν την προσέγγιση του στο λιμάνι, όπου και κρατείται για σχετική επισκευή και επιθεώρηση, πριν τον κατάπλου του στο δρομολόγιο Μυτιλήνη- Λήμνο- Καβάλα. 

www.alithia.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Tο bow να το προσέξετε λίγο, βγάζει πολλά προβλήματα τελευταία και μένουμε μεσοπέλαγα. :D

 

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “EUROPEAN EXPRESS” στη Χίο

 

Eνημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι αντιμετωπίζει βλάβη στην πρωραία βοηθητική έλικα (bow thruster).
Επί του πλοίου επέβαιναν 177 επιβάτες και εκτελούσε δρομολόγιο  Καρλόβασι Σάμου – Χίος – Μυτιλήνη – Λήμνος – Καβάλα.
Από τη Λιμενική Αρχή Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «EUROPEAN EXPRESS», αλλά κατόπιν επιθεωρήσεως και προσκομίσεως πιστοποιητικού από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του δρομολογίου έως την Καβάλα όπου το πλοίο θα επιθεωρηθεί εκτενώς.

 

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο καταπελτης εχει κολλησει στη μεση και δεν μπορει ουτε να ανεβει ουτε να κατεβει κανεις.Προκειται για μια πολυ συχνη βλαβη σε ferries των δυτικων Φιλιππινων που δεν θα πρεπει να μας ανησυχει καθολου.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Στις ειδήσεις που εδειξε το πλοίο το ειδα με τον καταπέλτη ανοιχτό. Πάντως καταντά κουρατσικό αυτό με τον καταπέλτη του european , ανά τακτα χρονικά διαστήματα να βγαινει εκτός. Δεν θέλει πυρηνική φυσικη για να τον φτιάξουν μια και καλή. <_<

Edited by kyr1
Link to comment
Share on other sites

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φούρνων, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPEAN EXPRESS'' σημαίας Κύπρου, προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για τους λιμένες Άγιος Κήρυκος - Εύδηλος - Σύρος - Πειραιά, προερχόμενο από Σάμο, διαπιστώθηκε θραύση αριστερού συρματόσχοινου του πρυμναίου καταπέλτη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης του συστήματος καταπέλτη καθώς και προσκόμισης βεβαίωσης του Πλοιάρχου και Α' Μηχανικού, επετράπη μεμονωμένος πλους.

Στη συνέχεια, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το ''EUROPEAN EXPRESS'' δεν προσέγγισε το λιμένα Αγίου Κήρυκου, συνεχίζοντας το δρομολόγιο του προς Εύδηλο - Σύρο - Πειραιά, ενώ οι επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμένα Αγίου Κήρυκου, προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρίας στον προορισμό τους από το λιμένα Εύδηλου.

Το ''EUROPEAN EXPRESS'' κατέπλευσε στον Πειραιά σήμερα την 11.30 αντί της προγραμματισμένης 07.10 με 906 επιβάτες, 147 Ι.Χ.Ε., 19 Φ/Γ και 68 Δ/Κ,  ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του μέχρι επιθεώρησής του.

 

hcg

Link to comment
Share on other sites

<<Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου>> πως απαγορεύτηκε αφου η επισκευή έγινε μεσοπέλαγα με τον καταπέλτη ορθάνοιχτο όπως επιβεβαιώνει και ο ρουφ. :eek:

<<ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης του συστήματος καταπέλτη καθώς και προσκόμισης βεβαίωσης του Πλοιάρχου και Α' Μηχανικού>> πως το προσεκόμισαν μεσοπέλαγα με ταχυδρομικό περιστέρι? ;)

Κάτι δεν μας λέει καλά το ΛΣ

Link to comment
Share on other sites

 πως απαγορεύτηκε αφου η επισκευή έγινε μεσοπέλαγα με τον καταπέλτη ορθάνοιχτο όπως επιβεβαιώνει και ο ρουφ. :eek:

Και σχετικο δημοσιευμα επιβεβαιωνει με φωτογραφιες επιβατων οτι το πλοιο αναχωρησε με τον καταπελτη του να κρεμεται στη θαλασσα!!

Link to comment
Share on other sites

μα καλα δεν εχει κανεις μυαλο; δεν ειναι καθε μερα του αη γιαννιου. μια φορα θα γινει η στραβη και θα στελνουμε παλι τα ψαραδικα να μαζευουν ζωντες τε και τεθνεοτες

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που με τον καταπέλτη στη θάλασσα είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορούσε να ξαναδέσει στους Φούρνους. Συνεπώς σε συνδυασμό με το βοριαδάκι που φυσούσε έκανε το αυτονόητο, να βγει προς τα έξω από τον κόλπο, για να μπορέσει να φτιάξει το πρόβλημα. Όπως φαίνεται και στο ρουφ, από τις 20:00 που ξεκίνησε από το λιμάνι, μέχρι τις 22:40 περίπου που κάνει την αναστροφή, ήταν κοντά στους Φούρνους. Δεν πήγε στην Ικαρία με ανοιχτό τον καταπέλτη. Το οτι δεν επέστρεψε στους Φούρνους να επιθεωρηθεί (από ποιoν; ), δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού υπήρχε η βεβαίωση του πλοιάρχου, άρα το κράτος ήταν καλυμμένο. 

Πάντως ο καταπέλτης του european βγάζει από παλιά προβλήματα. Εκτος τις 2-3 φορές που έχουν κοπεί τα συρματόσχοινα τα τελευταία χρόνια, θυμάμαι όταν έκανε τη βασική γραμμή ΧΜ, σε ταξίδι που είχα κάνει, το πλήρωμα να προσπαθεί κανα τέταρτο μετά την αναχώρηση από τη Χίο να ασφαλίσει τον πύρο.  

post-1827-0-35993200-1408424079_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Χιώτη, Αν πρόσεξες τα γραφόμενά μου δεν κριτίκαρα τον τρόπο αντιμετώπισης του συμβάντος από το πλήρωμα, αλλά τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του ΛΣ και τα οποία μόνο ακριβή δεν είναι, όπως άλλωστε φαίνεται στο απόσπασμα χάρτου που παρέθεσες.

Όσον αφορά το ποιός θα το επιθεωρήσει η απάντηση είναι το όργανο βεβαίως του Λιμενικού Σταθμού Φούρνων. Αυτό δεν χρειάζεται γνώσεις ναυπηγού του ΕΜΠ αλλά μια απλή επίδειξη με ένα ανεβοκατέβασμα του επισκευασθέντος καταπέλτη.

Edited by SAMAINA
Link to comment
Share on other sites

τι επαθε παλι;
 




Το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο European Express, σημαίας Κύπρου, το οποίο αναμενόταν να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας το βράδυ της Κυριακής, παρουσίασε μηχανική βλάβη.
Ως εκ τούτου, η άφιξή του στο νησί θα καθυστερήσει, μέχρι την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Link to comment
Share on other sites

Aυτη την ωρα ειναι στο υψος του Σουνίου με 15,5 κόμβους, θα έχει καθυστέρηση στην άφιξή του στον Πειραιά. Σε όλη τη διαδρομή εκεί γυρω πήγαινε. Το έχουν τσακίσει το πλοίο τα φυντάνια της εταρείας. <_<

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

 

 

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε να επιστρέφει το European στην ΙκαροΣαμία για το καλοκαίρι αντί του Μυτιλήνη, καθώς η ζημιά του πρώτου φαίνεται πως είναι μικρότερης έκτασης απ' του δεύτερου.

 

Τι ζημιά έχει το European Express?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...