Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 741
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 months later...
Posted

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos στο λιμάνι των Λειψών στις 21/12/24

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Λειψών, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ'' Ν.Π. 12119, το οποίο προερχόταν από το λιμάνι της Καλύμνου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι των Λειψών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον Πειραιά. Επί του πλοίου επέβαιναν δύο επιβάτες και ένα Φ/Γ όχημα για αποβίβαση στους Λειψούς, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν για επιβίβαση επτά επιβάτες, δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, ένα δίκυκλο και ένα Φ/Γ όχημα. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

• 3 weeks later...
Posted

Ταξιδακι με το πλοίο πριν δέκα μέρες και έχω να πω ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Πρώτη φορά που έκανα το δρομολόγιο με το πλοίο από Πειραιά προς Ρόδο και εκείνη την μέρα είχε πολύ καιρό(7 μποφόρ στην μπάντα) αλλά το πλοίο ήταν πραγματικά ακουνητο. Το roll του ήταν πραγματικά μηδενικό παρά τα κύματα των 2.3 μέτρων που κρατούσαν στην περιοχή (πηγή windy😜). Από την Κέα μέχρι την Αστυπάλαια κρατησε αυτός ο καιρός, είχαμε βέβαια ανοιχτά τα stabilizers. Το πλοίο πεντακάθαρο σε όλους τους χώρους, και το πλήρωμα ευγενεστατο. Λόγω των εορτών το πλοίο ήταν σχεδόν γεμάτο αλλά δεν μπορούσε να νιώσει κάποιος συνωστισμό εξαιτίας της διάταξης των σαλονιών. Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι το υπερβολικό vibration που έχει στο πρυμνιο εσωτερικό σαλόνι. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση καθώς έχω ταξιδέψει με αρκετά πλοία αλλά,δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Posted

Νομίζω αυτό το vibration υπάρχει κατά κύριο λόγο όταν το πλοίο πλέει με μειωμένη ταχύτητα. Το είχα παρατηρήσει και παλιά στο Δήλος ότι με full speed δεν έχει την ίδια ένταση.

Posted (edited)
2 hours ago, Rodos1505 said:

Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι το υπερβολικό vibration που έχει στο πρυμνιο εσωτερικό σαλόνι. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση καθώς έχω ταξιδέψει με αρκετά πλοία αλλά,δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Και αυτό και το αδελφο του εχουν τρομερό Vibration που δεν έχουν πλοία τριπλάσιας ηλικίας .

Χωρις καμία υπερβολή,ενα τυπικό Panamax από την ίδια χωρα προέλευσης, έχει πολύ πιο ήπιους κραδασμούς από τα συγκεκριμένα.

Edited by Marios Superfast
Posted (edited)
14 hours ago, George...f said:

Νομίζω αυτό το vibration υπάρχει κατά κύριο λόγο όταν το πλοίο πλέει με μειωμένη ταχύτητα. Το είχα παρατηρήσει και παλιά στο Δήλος ότι με full speed δεν έχει την ίδια ένταση.

Ναι η αλήθεια είναι αυτή. Κατά την διάρκεια της μανουβρας και όταν ήμασταν κάτω από 17 κόμβους άρχιζε. Βέβαια το peak ήταν όταν έκανε ανάποδα.

Edited by Rodos1505
  • 3 weeks later...
Posted

Παρέκκλιση δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στο λιμάνι του Λαυρίου, του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ¨ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ¨ Ν.Π. 12119, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, προκειμένου να αποβιβάσει έναν 38χρονο ημεδαπό μέλος του πληρώματος (θαλαμηπόλος), ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ¨ΣΩΤΗΡΙΑ¨. Το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του για το λιμάνι των Λειψών.

Posted

Πάμε να δούμε και την προχθεσινή άφιξη του Blue Star Patmos στη Ρόδο . Όπως μπορεί να δει κανείς οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες καθώς έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 32-35 κόμβων. Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι όπου έκανε μια δεξιόστροφη μανούβρα πλησιάζοντας πρύμα την μια άκρη του ντοκου όπου έδωσε δύο κάβους αριστερά και σιγά σιγά κινούταν πλάγια προς τα δεξιά έτσι ώστε να έρθει στην θέση του . 

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Το Blue Star Patmos αναχωρεί από το λιμάνι του ακριτικού Καστελλόριζου με προορισμό τη Ρόδο. Ίσαλος 2025!

* Το κείμενο είναι από την περιγραφή του βίντεο 

• 2 weeks later...
Posted

Το Blue Star Patmos προσεγγίζει το λιμάνι των Λειψών ερχόμενο από Πειραιά. Το πλοίο πραγματοποιεί μια γρήγορη δεξιόστροφη μανούβρα και δένει με ακρίβεια στο λιμάνι. Στη συνέχεια αναχωρεί για Κάλυμνο – Κω - Νίσυρο - Τήλο - Σύμη – Ρόδο – Καστελλόριζο. Ίσαλος 2025!

*Το κείμενο είναι από την περιγραφή του βίντεο 

• 4 weeks later...
Posted

Τελικά το Πατμος θα δεσει καθολου πριν τη θερινη σεζον? Φαινεται μεν στο συστημα απο 8 Μαιου το ΔΙΑΓΟΡΑΣ στη θεση του αλλα την ιδια περιοδο ο Διαγο φαινεται και Χ-Μ.