Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Ο Βενιζελος πλεει με χαμηλη ταχυτητα λογω μηχανικης βλαβης για Ηρακλειο οπου θα αποβιβασει τους επιβατες του οι οποιοι θα επιστρεψουν με το Χαισπιντ 5 στον Πειραια. Ο Λευτερακης θα επιστρεψει κενος επιβατων στον Πειραια και παιρνει την αγουσα για το Περαμα για επισκευη λιγο νωριτερα απο το προγραμματισμενο. Αλλο ενα βαπορι off μετα το Κρητη για την ΑΝΕΚ λογω βλαβης... :rolleyes:

Edited by proud_ionian
tag
Posted

Η ανακοινωση για τη βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ¨ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ¨στην Κρήτη

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ¨ Ν.Χ. 20, παρουσιάστηκε πρωινές ώρες χθες, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Αλεξάνδρεια Αιγύπτου προς Ηράκλειο Κρήτης, εκτελώντας περιηγητικό πλου, με 914 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα

Ηρακλείου, πρωινές ώρες σήμερα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ 729 επιβάτες που θα αποβιβάζονταν στα Χανιά και τον Πειραιά, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της γραμμής.

Το Ελ. Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε κάποιο μικρό πρόβλημα, οπότε σήμερα που ξεκίνησε από το Ηράκλειο, αναμένεται να δεξαμενιστει για να λύσει το πρόβλημα του.

Posted

Καλα αν ισχυει αυτο, η ΑΝΕΚ θελει ευχελαιο μη σας πω..δοξολογια ολοκληρη!!!!Απιστευτο. Καθε χρονο εχει ενα πλοιο με στροφαλο. Φέτος της βγηκαν δυο!!!Δε μενουν κ πολλα ακομα!!!

Posted

Το Ελ. Βενιζέλος δεν έχει κανένα πρόβλημα με το στρόφαλο του;). Εάν διαβάζατε λίγο πιο προσεκτικά τα λεγόμενα μου θα καταλαβαίνατε ότι δεν είναι το πρόβλημα με το στρόφαλο.B)

Το Ελ. Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε κάποιο μικρό πρόβλημα, οπότε σήμερα που ξεκίνησε από το Ηράκλειο, αναμένεται να δεξαμενιστει για να λύσει το πρόβλημα του.
Posted

Αφού έπεσε το Κνωσός Παλλάς από τη μια δεξαμενή στην Ελευσίνα, τη θέση πήρε το Ελ. Βενιζέλος για να βρει την γιατρειά του. Από όσα είχα ακούσει δεν έχει φάει κάποια προπέλα, αλλά αυτό θα εξακριβωθεί τώρα που ανέβηκε στη δεξαμενή.

Posted

Οξω πεσαμε. Ουτε προπελα ουτε στροφαλος. Στο δεξι αξονικο συστημα το προβλημα του Βενιζελου ;) (κουζινετα αξονα)

Posted

Αφού ήρθε χθες το ανταλλακτικό που περίμεναν για να τελειώσουν με τις εργασίες στη δεξαμενή, σήμερα το Ελ. Βενιζέλος έπεσε από τη δεξαμενή, για να κάνει δοκιμαστικό.

Posted

Άκυρα είναι όλα τα παραπάνω. Τελικά το ανταλλακτικό που περίμεναν δεν έχει έρθει ακόμα και το πλοίο ταπώθηκε και έπεσε από τη δεξαμενή για να μην πληρώνει τη δεξαμενή αναμένοντας το ανταλλακτικό. Έτσι το πλοίο θα ξανανέβει στη δεξαμενή (υπολογίζω σε περίπου 10-15 ήμερες)

  • 1 month later...
Posted

Χθες το πρωί το Ελ. Βενιζέλος έφυγε από το Πέραμα με κατεύθυνση ξανά τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, για να ανεβεί στη δεξαμενή για να αποκαταστήσει τη βλάβη του.

  • 4 years later...
Posted

Σύμφωνα με το fb της ναυλώτριας, το πλοίο απόψε αντιμετώπισε καποιο τεχνικό πρόβλημα, και αναγκάστηκε να προσεγγίσει την Olbia αντί του Arbatax. Αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι μόνο για σήμερα.

Στο ρουφ πάντως φαίνεται μια στροφή προς τα δεξιά με μείωση της ταχύτητας, και μετά πλεύση με ταχύτητες έως 11.5 knots (για κανα 7ωρο μέχρι να πιάσει λιμάνι).

Posted

Θεμα ημερων ηταν.Κακα τα ψεματα.Ολοι ξερουμε οτι οι μεγαλες ταχυτητες δεν ηταν το φορτε του Μπενυ.Και τα μονιμα 19αρια των τελευταιων ημερων τον''εξουθενωσαν''..

  • 5 years later...
Posted

Μηχανική βλάβη στην μία από τις τέσσερις μηχανές του επιβατικού πλοίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' παρουασιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Το πλοίο μεταφέρει 2273 επιβάτες ενώ εκτελεί το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς.

Λόγω της βλάβης το πλοίο θα καθυστερήσει να δέστι στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πλέει με μειωμένη ταχύτητα ενώ δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

 

ΥΓ δεν είναι σημερινή, έχει παρατηρηθεί εδώ και μέρες 😉

Posted

Την ανακοίνωσαν σήμερα που έχει ημερευση Πειραιά κ ελπίζω μέχρι το βράδυ να προλάβουν να κάνουν κάτι. Από αύριο μέχρι Κυριακή έχει συνέχεια ημερήσια πάνω κάτω.

Posted

Και η επίσημη ανακοίνωση 

Quote

 Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ  “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” Ν.Χαν. 20 ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Χανίων προς λιμένα Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του.

  Το “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 2.273 επιβάτες, 394 οχήματα, 41 δίκυκλα, 61 φορτηγά και 3 λεωφορεία, όπου του επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου, ενώ μετά από επιθεώρησή του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί παρουσία επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του.

   Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επιβολή κυρώσεων γιατί άραγε;

  • 4 years later...
Posted (edited)

Φαινεται μετα τη μπουκα να σταματησε σχεδον τελειως και μετα απο λιγο στο σεπαρεσιον ξαναπεσε η ταχυτητα.

Edited by Neptune

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...