Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χθες στις 20.00, αντί της προγραμματισμένης 15.00, αναμένεται να καταπλεύσει στον λιμένα του Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΙΝΑ” προερχόμενο από Ρόδο – Σύμη – Τήλο- Νίσυρο – Κω – Κάλυμνο – Αστυπάλαια με 115 επιβάτες.

Ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου ενημέρωσε το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ότι την 10.12, ενώ έπλεε νοτιοανατολικά λιμένα Πάρου υπέστη βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και συνεχίζει τον πλού του με την δεξιά κύρια μηχανή.

Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΜΑΡΙΝΑ” είναι στις 16.00 σήμερα από Πειραιά για Σύρο - Άγιο Κήρυκο- Βαθύ – Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω, παντως σημερα δεν εκανε δρομολογιο το πλοιο και για να μην κανει δρομολογιο ο Αγουδημος παει να πει οτι ειναι μια καποια σοβαρη βλαβη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
1000 επιβάτες αποβιβάζονται στην Ικαρία??

Ελαφρά κλίση του πλοίου ανησύχησε τους επιβάτες, κλπ

Περισσότερα??

Το άκουσα και εγώ στη ΝΕΤ στο δελτίο των 2100 αλλά κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα τουλάχιστον! Μήπως πρόκειται για μπαρούφες κάποιου ***άκα που προξένησε απλώς πανικό?

Link to comment
Share on other sites

Τέλος καλό για το "Μαρίνα"

27/8/2005 12:15:00 πμ

Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

Πηγή: ΝΕΤ

Ένταση επικράτησε το απόγευμα στο πλοίο "Μαρίνα", που εκτελούσε το δρομολόγιο Σάμος-Πειραιάς. Στην Ικαρία επιβάτες παρατήρησαν, ότι είχε πάρει ελαφρά κλήση και διαπληκτίστηκαν με το πλήρωμα. Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Ικαρίας, όπου και παρέμεινε για τρεις ώρες, για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων. Όπως προέκυψε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και η μίας μοίρας κλίση, που είχε οφειλόταν στους ανέμους, που έπνεαν στην περιοχή. Έτσι το "Μαρίνα" συνέχισε το ταξίδι του για το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σύρο και τη Μύκονο.

http://news.ert.gr/newsDetails.asp?ID=160785

Από ότι φαίνεται όλα έγιναν για κλίση μίας μοίρας!

Βέβαια το πρόβλημα δεν ήταν η μία μοίρα, αλλά το ότι το πλοίο είναι του Αγούδημου.

Κάλλιο να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα!

ΥΓ. Έχω μία απορία: οι επιβάτες πως παρατήρησαν την μία μοίρα κλίση? Με το μάτι?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή είδα το πλοίο στο περιβόητο αυτό ταξίδι κι έζησα την όλη φάση έχω να πω τα εξής:

Κατ'αρχήν από τους Φούρνους κι όλας υπήρχαν 2 τύποι που επιρρεασμένοι προφανώς από τους φοβερούς μας δημοσιογράφους δεν σταμάτησαν να λένε φράσεις του στυλ: "Όπου Αγούδημος=απάτη", "Είναι δυνατόν πλοίο του Αγούδημου να μην έχει καθυστέρηση;" "Αν φύγουμε με μία ώρα καθυστέρηση εγώ θα είμαι ικανοποιημένος" "Θα κάτσεις εκεί που βρωμάει" !! Που να φανταστούν όμως ότι το πλοίο ερχόταν με ένα γεμάτο 7άρι κι από ένα Καρλόβασι γεμάτο φορτηγά. Επίσης που να φανταστούν ότι σε αυτό το βράχο που λένε λιμάνι στους Φούρνους έπρεπε πρώτα να αποβιβαστούν οι επιβάτες, μετά να επιβιβαστούν οι πεζοί επιβάτες, μετά να αποβιβαστούν τα οχήματα για Φούρνους και μετά να επιβιβαστούν αυτά για Πειραιά επειδή κάποιοι ένστολοι που βαριούνται τη ζωή τους, έφτασαν στην προβλήτα την ώρα που το πλοίο πέταγε το βιλάι με αποτέλεσμα επιβάτες, δίκυκλα και ΙΧ να έχουν γίνει ένας αχταρμάς. Με τα πολλά το πλοίο έφυγε στις 20:00 αντί 18:50 αλλά θέλω να σταθώ και σε αυτά τα φρικαλέα που άκουσα στην τηλεόραση από επιβάτες που κατέβαιναν από το πλοίο για την τεράστια αυτή κλίση που όντως ήταν εμφανής. Ακούστηκαν τα εξής:

-"Κάτσαμε από τη δεξιά μεριά γιατί από την αριστερή μας έβρεχε η θάλασσα από την τεράστια κλίση" (Ρε άνθρωπε με 7 μποφόρ τα κύμματα φτάνουν στα φουγάρα, πως να μη σε βρέξει μια σταγόνα ακόμα και στα ίσια του να είναι το βαπόρι; )

-"Δεν είχαμε θέση να κάτσουμε" (η "τεράστια" κλίση φταίει γι'αυτό; )

-"Έχουμε τόσο ωραία νησιά και τα ξεφτιλίζουνε με αυτά τα σαπιοκάραβα" (Ήθελα να ξέρω αν δεν ήταν ο Αγούδημος, ποιος θα ερχόταν να σε πάρει από τους Φούρνους, που θα έπρεπε να πάρεις το "μεγαλύτερο", "ταχύτερο" και επειδοτούμενο ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ για Σάμο ή Ικαρία κι από κει το άλλο για Πειραιά να είσαι και πιο άνετη" ).

Παραθέτω και φωτο του πλοίου με την κλίση και πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε!!

post-17-12832695523_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Στο λιμάνι Καρλοβασίου προσέκρουσε το πλοίο Μαρίνα

ΑΠΕ 10:56 / 1-12-2006

Το πλοίο "Μαρίνα" προσέκρουσε με την πρύμνη του στο λιμάνι Καρλοβασίου πριν λίγη ώρα όταν προσπαθούσε να δέσει για να πάρει 23 επιβάτες και οχήματα με προορισμό την Ικαρία και τον Πειραιά.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το πρωί από το λιμάνι Βαθέως με 7 επιβάτες και 3 Ι.Χ.

Όταν έφθασε στο δεύτερο λιμάνι του νομού, το Καρλόβασι, κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου χτύπησε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μικρό ρήγμα.

Οι επιβάτες δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα , ενώ το κλιμάκιο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων ανέλαβε να ελέγξει εάν το πλοίο θα μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του για τον Πειραιά ή θα χρειαστεί να γίνουν οποιεσδήποτε απαραίτητες εργασίες και να ταξιδέψει κενό επιβατών μέχρι τον Πειραιά.

Η εταιρία έχει αναλάβει να βοηθήσει τους επιβάτες που επιβιβάστηκαν από το λιμάνι Βαθέως καθώς και τους υπόλοιπους που θα ταξίδευαν από το Καρλόβασι για την Ικαρία και τον Πειραιά.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5592&subid=2&pubid=76941

Αχ, βρε καπτά Μάκη...σε μάτιασε ο Βουρλούμης!
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο βρε Αποστολε, και το' ξερα οτι ξεχασα να γραψω κατι χθες! Ειναι απο χθες εκει και κατα τη διαρκεια της νυχτας(γυρω στις 0200 που περασα εγω) γινονταν λαμαρινοδουλειες πρυμα και δεξια κατω απο το υψος του καταπελτη, ενω φαινονταν τα εσωτερικα compartments εκει που γινονταν οι κολλησεις. Εχω δε την εντυπωση οτι το πλοιο ηταν σαβουρωμενο επιτηδες για να παρει τετοια κλιση και να βοηθηθουν οι εργασιες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα τα ξημερώματα έμπλεξαν οι άγκυρες στην Κάλυμνο και τελικά ξέμπλεξε και έφυγε για Λέρο-Πάτμο-Πειραιά γύρω στις 3 το μεσημέρι με σχεδόν 10-11 ώρες καθυστέρηση!

Link to comment
Share on other sites

Να και οι ανακοινώσεις από το ΥΕΝ για το περιστατικό.

Εμπλοκή αγκυρών παρουσιάστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΜΑΡΙΝΑ Ν.Π. 9726, κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Καλύμνου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου ώρας 03:50 για Λέρο – Πάτμο – Πειραιά, με 60 επιβάτες, 25 Ι.Χ., 35 φορτηγά και 3 δίκυκλα.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απεμπλοκή των αγκυρών του.

Την 14:45 σήμερα, απέπλευσε το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΑΡΙΝΑ», για Λέρο – Πάτμο – Πειραιά, μετά από την απεμπλοκή της άγκυράς του.

Το πλοίο αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά πρωινές ώρες αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Στη Πατμο (οπου και ημουν) το πλοιο εφτασε στις 17.25 και αναχωρισε 17.40 , δυστιχως κανεις στο νησι δεν ενημερωσε για την καθυστεριση και πολλοι που θα ηθελαν να ταξιδεψουν μαζι του (Βλεπε Παναγιωτης Κ.) τελικα ταξιδεψαν με το Blue Star 2

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Συμφωνα με γνωστο shipfriend,θαμωνα της Μυκονου το ΜΑΡΙΝΑ εφυγε απο εκει πριν λιγο με ωρα αναχωρησης 7 το πρωι.

Η αίτια της καθυστέρησης ήταν μια βλάβη στο καταπέλτη. Αντί για τις 24:00 έφυγε περίπου στις 05:00

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Μαρίνα στη προβλήτα του λιμανιού της Πάτμου.

Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΜΑΡΙΝΑ» στον προβλήτα λιμένα Πάτμου

Στον προβλήτα του λιμένα Πάτμου προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρυμνοδέτησης, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΑΡΙΝΑ» Ν.Π. 9726, με το αριστερό πρυμναίο τμήμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί στρέβλωση σε μήκος δύο (02) μέτρων , πλάτους μισό (0,5) μέτρο περίπου και σε ύψος εβδομήντα (70) εκατοστών από την ίσαλο γραμμή. Επίσης δημιουργήθηκε ρήγμα μισού (0,5) μέτρου περίπου επί είκοσι (20) εκατοστά .

Το ανωτέρω πλοίο, με 207 επιβάτες, 137 ΙΧ, 06 Φ/Γ ΚΑΙ 06 Δ/Κ, εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο, για Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Πειραιά.

Μετά από αποκατάσταση των ζημιών και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του στις 06.50 για ένα μεμονωμένο πλου προς Πειραιά, όπου θα απαγορευθεί ο απόπλους του.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

επετράπη ο απόπλους του πλοίου για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του στις 06.50 για ένα μεμονωμένο πλου προς Πειραιά, όπου θα απαγορευθεί ο απόπλους του.
Τι επινόηση είναι πάλι κι αυτή?

Δηλαδή είναι αξιόπλοο να διασχίσει το Αιγαίο με επιβάτες, αλλά όταν ξεφορτώσει στον Πειραιά θα είναι και πάλι αναξιόπλοο?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς θα αποκαταστάθηκε το ρήγμα προσωρινά πιθανόν με χλαπάτσα που συνήθως βάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις για μπάλωμα και στεγανοποίηση ώστε να έρθει το βαπόρι Πειραιά και να αποκαταστήσει μόνιμα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ταλαιπωρία για τους 212 επιβάτες του "Μαρίνα"

Μετά από την πολύωρη ταλαιπωρία για τους 212 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Μαρίνα», δρομολογήθηκε τελικά στις 23:30 το πλοίο «Λισσός», από τη Χίο, προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες από το Βαθύ της Σάμου, και από τον Άγιο Κήρυκο, και να τους οδηγήσει στους προορισμούς τους.

Το πλοίο «Μαρίνα» λίγο μετά τον απόπλου του από το Καρλόβασι, στις 20:45 χθες το βράδυ, παρουσίασε μηχανική βλάβη και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι της Σάμου.

Το καράβι εκτελούσε το δρομολόγιο Σάμος- Φούρνοι- Άγιος Κήρυκος- Μύκονος.

Πηγή : zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...